Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 13 .kolo 31.10.- 1.11.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

HORAŽĎOVICE DOMA PROHOSPODAŘILY DVA BODY

 

Ve 13.kole krajského přeboru měly výhodu domácího prostředí týmy z Horažďovicka. Úspěšnější z dvojice Chanovice Horažďovice byl Chanos, který přibrzdil v posledních kolech rozjetý a zároveň druhý neúspěšnější  celek na hřištích soupeřů z Přeštic.  Daleko nejhorší bilanci ze všech účastníků nejvyšší krajské soutěže měl další soupeř Horažďovic . Holýšov je bezesporu kvalitní tým, ale na podzim venku pouze paběrkuje . Třikrát za sebou venku nebodoval a nedal ani branku až ho los zavál v posledních dvou zápasech na hřiště na Horažďovicko. Před čtrnácti dny se Holýšovu podařilo remizovat 1 : 1  v Chanovicích a v tomto kole získal další bod v Horažďovicích.  Domácí jim doslova bod darovali a sami o dva přišli , když inkasovali vyrovnávající branku až v předposlední minutě tohoto duelu !  

Klatovy měly těžký úkol obstát na hřišti jednoho z favoritů přeboru v Chrástu.  Přestože v dohrávce ve středu na Rapidu dokázaly přivést po bezbrankovém doběhu cenný bod daly venku ve třech zápasech  pouze jedinou branku a v počtu obdržených branek opět neklesly mimo vzpomínané dohrávky  pod svojí normu tři „kousky „ na zápas.

 

 

HORAŽĎOVICE  -   HOLÝŠOV     2 : 2 (1  : 0)

První poločas přinesl vyrovnaný fotbal. Hladiny vody rozvířila pouze šance Tlustého, jehož střelu brankáři do protipohybu vyrazil Kozlík špičkou nohy. Ve 42.minutě rozehrával Prchlík ze strany trestný kop, jeho centr na zadní tyč hlavičkou poslal do holešovské svatyně Jiřík a domácí za jednobrankového vedení odcházeli spokojeni do kabin k poločasové přestávce. Zatím co domácím vyšel závěr poločasu, hosté se radovali v úvodu druhé půle, když ve 48.minutě  chybu ve středu obrany potrestal Tlustý. Kolík jeho první střelu stačil vyrazit k holešovskému kanonýrovi a ten se podruhé již nemýlil 1:1.V 65.minutě strhli domácí opět vedení na svojí stranu, když Dytrt dokázal potrestat nedorozumění v obraně hostů . Nevyužitými dalšími dvěma šancemi , kdy nejprve v 68.minutě Jiřík nastřelil břevno  a v 75 .minutě z blízka Pavlík těžký centrovaný míč netrefil dobře a svatyni hostů přestřelil se zřekli domácí navýšení skóre . To se jim v závěru zápasu stalo osudné. V 89.minutě hosté po závaru před Kozlíkovou brankou Jenšem z blízka vyrovnali a Konečnou dělbu bodů. 

Branky:42. Jiřík, 65. Dytrt – 48. Tlustý, 89. Janiš . Rozhodčí: Mašek; diváků: 100; ŽK: 2:2.

Sestava Horažďovice : Kohzlík – Šedivý, Šafanda, Prchlík, Stulík, Cihlář(88. Nauš), Jůda, Dytr(84.Beneš), Sova Jiří(77.Mirvald), Torman (87.Míčkal).

 

CHANOVICE – PŘEŠTICE   2 : 1 (2 : 0)
Jiří  Šejba

Domácí Chanos měl výborný začátek zápasu. Ve 12 minutě Beránek uvolnil Horvátha, který šel sám na brankáře, ten ho zastavil za cenu faulu a kopala se penalta. Na značku si postavil míč Beránek a nedal brankáři Přeštic šanci. Domácí vedli 1 : 0. Ve 25 minutě opět zafungovala spolupráce Beránek Horváth a bylo 2 : 0. V 39.minutě hosté kopali pokutový kop, ale Hrdlička nastřelil jenom tyč domácí branky. V 44.minutě šel Horváth sám na brankáře hostů Regnera , ale dal těsně vedle. Druhá půlka patřila hostům, kteří se snažili o vyrovnání, což se jim po tečované střele Hrdličky podařilo. To běžela 60 minuta zápasu. Hosté vrhli všechny síly do útoku. Domácí obrana dobře bránila, ale v 65 minutě zakopl míč Zelenka a dostal druhou žlutou kartu a tím i červenou. Hosté se snažili, ale domácí taktickou hrou vyrovnání nepřipustili

Branky : 12. PK Beránek, 25.Horváth -  60.Hrdlička. Rozhodčí : Kračmer. Diváků : 80. ŽK: 1:1. ČK: 1 : 0 ( 65. Zelenka)
Sestava domácích: Beke, Zelenka, Čadek, Hnídek/31.min.Srb, 63.min.Šlehubr/, Ticháček, Beránek, Horváth, Polena, Černohorský, Holý, Pícka,

 

CHRÁST -   KLATOVY    3 : 1 ( 1: 1)  

Karol Žák

  K utkání  nastupovali za chladného podzimního počasí soupeři z rozdílných konců tabulky. Hosté povzbuzeni úspěchy z posledních dvou zápasů chtěli potvrdit vzrůstající chuť do hry  a domácí potřebovali body k uklidnění situace na čele tabulky.

   Chrást byl od samého začátku hodně fotbalový, kombinační hra po zemi s technicky velmi vyspělými hráči dělala tentokrát statické obraně Klatov hodně starostí.  Útočníci, hrající na hraně ofsajdu sice mnohokrát do pasti spadli, ale několikrát jim tato taktika vyšla  a nebýt střelecké nemohoucnosti, byl by poločasový výsledek velmi jednoznačný.  Jeden z průniků ve 20.´domácí proměnili  a pak jen mohli litovat  neproměněných gólovek, protože do šatny se nádherně po zemi trefil Toman a zčeřil tak poklidnou hladinu na chrástecké střídačce.

    Několik vynucených změn v sestavě hostujícího týmu nezměnilo obraz hry , po změně stran se domácí vrhli do drtivé ofenzívy, jen se čekalo, kdy padne branka, protože vyložených šancí bylo pět - šest, než konečně prothli domácí střelci smůlu a  v 70. minutě překonali vynikajícího Hermana. Poslední branka utkání padla před závěrem, kdy už hosté hráli hodně otevřeně a přetížená obrana musela potřetí kapitulovat. 

Trenér Klatov Karol Žák : „   Do Chrástu jsme cestovali s vědomím, že můžeme jen mile překvapit. Do poločasu  jsme hodně se štěstím uhráli maximum, na co v utkání s kvalitním fotbalovým celkem bylo. Pak už jednoznačně dominoval soupeř, který předváděl záživný kombinační fotbal, bylo skoro nemožné na něj něco vymyslet. Milosrdný výsledek nás stále ještě drží ve hře o to, abychom zkusili přezimovat na nějakém přijatelnějčím místě tabulky, než s Černým Petrem v rukou. Mrzí mě zranění několika hráčů základu, když už to vypadalo na stabilizaci kádru přišla nečekaná ztráta, doufám však, že kluci trochu zatnou zuby a malinko léčbu popoženou. Máme před sebou dvě těžká utkání, doma Touškov, venku Vejprnice, není už moc prostoru něco jiného vymýšlet. “

Sestava :  Herman -  Bouberle, Veselka, Hovorka, Steiberger - Šimandl, Votípka, Meszaros, Voráček / 46. Vacovský/ Ramadan  /69. Kotlan /, Toman:

Branky: Šamberger 2, Kovařík - Šimandl; ŽK: 4:3 . Diváků: 150.

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY :

 

SK ZČE   -  KOLOVEČ 1: 3 ( 0: 2)

Branky: Bezdička - Bittengel, Parlásek, Šperl; ŽK: 2:4; diváků:  150 

 

BOLEVEC -  ROZVADOV 2: 0 ( 1: 0)

Branky: Huml, Pelnář; ŽK: 2:2 ; diváků: 80 

 

HOR.BŘÍZA -  M.TOUŠKOV 1: 3 ( 1: 1)

Branky: Chocholatý - Karbusický, Královec, Zavoral; ŽK: 1:1; diváků: 230.

 

VEJPRNICE -   RAPID 1: 2 ( 0: 1)

Branky: Diepold - Hucl, Žák; ŽK: 4:2; ČK: 1:0  ; diváků: 60 

 

STŘÍBRO -  ROKYCANY 0: 1 ( 0: 0)

Branky: Schenherr Jiří ;  Hráno bez karet ; diváků: 130



 

 1. Rokycany           13   7   4   2   23: 12    25  (  4)

 2. M. Touškov         13   7   3   3   29: 19    24  (  6)

 3. Koloveč            13   7   1   5   32: 18    22  (  1)

 4. Chrást             13   6   4   3   31: 20    22  (  1)

 5. Holýšov            13   6   3   4   22: 16    21  (  0)

 6. Stříbro            13   7   0   6   27: 28    21  (  3)

 7. Rapid Plzeň        13   5   5   3   19: 16    20  ( -1)

 8. Přeštice           13   6   1   6   23: 20    19  ( -2)

 9. Chanovice          13   6   1   6   23: 21    19  (  1)

10. Rozvadov           13   4   5   4   22: 23    17  ( -4)

11. Vejprnice          13   4   4   5   20: 27    16  ( -5)

12. Horažďovice        13   3   5   5   24: 24    14  ( -4)

13. Horní Bříza        13   3   4   6   23: 26    13  ( -5)

14. Bolevec            13   3   4   6   25: 33    13  ( -5)

15. SK ZČE Plzeň       13   3   3   7   17: 34    12  ( -6)

16. Klatovy            13   3   1   9   10: 33    10  ( -8)

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

V DERBY SE STEJNĚ JAKO NA JAŘE RADOVALY LUBY

 

Poslední pošumavské derby v podzimní části 1.A třídy se hrálo v Lubech. Zápas obou soupeřů vzhledem k rušivému průběhu  na jaře který byl poznamenán zraněními dlouhodobými zraněními Hodla a hostujícího Kočího s končil stejně jako na jaře úspěchem domácích fotbalistů. Hosté kteří přijížděli ozdobeni visačkou druhého celku tabulky očekávali určitě více, ale při pohledu na ostatní výsledky tohoto kola nakonec mohou být relativně spokojeni. Jejich největší soupeř Nepomuk totiž doma překvapivě ztratil tři body  a tak i do dalšího domácího zápasu v neděli proti poslednímu Staňkovu budou nastupoval z postupové pozice.

Příští sobotu také budou hrát doma naposledy na podzim  nýrští fotbalisté. Již před tímto zápasem s obávaným soupeřem z Chlumčan si domů přivezli nečekaný cenný bod  za bezbrankovou remízu ze hřiště lídra tabulky ze Stodu a postarali se o největší překvapení kola.

Více radosti by mohlo zavládnout v táboře příznivců Strážova kdyby v Příkosicích jejich hráči dokázali vytěžit z vytvořených šancí nějaký ten gól a kdyby vzhledem ke své mizérii v zakončování tutovek ještě nepřišli o svého nejproduktivnějšího hráče Luďka Janku, který nedokázal krotit své vášně . Okopávané si užil na hřišti od soupeře dost, ale ta slova na trojici arbitrů si mohl nechat na cestu domů v autobuse. Když vychladne hlava , už je pozdě a flastr od DK bude necestě ve středu.Stálo to za to ?

 

LUBY -  SUŠICE   1 : 0 (0 : 0)

Karel Šůs

Tradiční derby fotbalistů 1.A třídy mezi Luby a Sušicí zahájil ve 14 hodin hlavní rozhodčí Václav Kopejtko. Zpočátku se hrál opatrnější fotbal na obou stranách.Přesto se hrálo kombinačně rychle a důrazně.Svoji branku však oba soupeři svědomitě střežili a tak vůbec nebylo snadné dostat se do zakončení z nějaké slibné vzdálenosti .V prvním poločase zahrozili domácí pouze ze standardních situací.Zejména rohové kopy rozehrávali Lubští velmi dobře.Soupeř nás sice nepustil k zakončení hlavou,ale po odkopu se dostal ke střele R.Švec a při druhém pokusu chybělo velmi málo aby střela bez přípravy skončila v brance.Také hosté se dostávali z rychlých protiútoků do střeleckých pozic,ale zakončovali nepřesně.V 35. minutě se nešťastně zranil P.Hodl a na hřišti ho nahradil M. Havlovic .Nutno říci, že Marek se se svým postem na kraji zálohy vyrovnal velice dobře a byl určitě platným hráčem.Do přestávky ohrozil soupeř lubskou branku pouze jednou.Jeho střela se dotkla břevna.
                   Druhé dějství tedy začínalo za stavu 0 : 0.V 53. minutě měli lubští blízko k vedoucí brance.Výborně hrající J.Javorský doběhl balon,který vypadl brankáři,ale přihrávka adresovaná na zcela volného Šůse neměla správnou výšku,aby přelétla bránící hráče.62. minuta již znamenala velkou radost pro Luby.P.Smolík se prodral středem hřiště a poslal nezištnou časovanou přihrávku kolmo do ulice ,kde nabíhal P. Papay.Ten zkušeně oklamal brankáře a zasunul do prázdné branky. Dalších bezmála 30 minut nás sušičtí přehrávali v poli,ale k brankovému zakončení jsme nikoho nepustili.Naopak snahu hostů o nátlakovou hru jsme opláceli rychlými brejky.V 73. minutě nasadil k úniku středem hřiště Javorský,ale byl stažen za ruku ve vyložené příležitosti a hostující Tomáš Marek musel předčasně opustit hřiště po právem udělené červené kartě.Z přesilové hry jsme se však netěšili dlouho.Deset minut před koncem utkání udělil hlavní rozhodčí poněkud přísně červenou kartu i našemu R.Švecovi.V posledních 5.minutách zahrozil sušický Hrach technickou střelou,která skočila po odrazu od spojnice pravé tyče a břevna na zemi a Kalaš stačil vyrazit.Také lubský M.Šůs měl možnost v posledních vteřinách zvýšit náskok domácích,ale jeho přihrávku zblohoval obránce.

                     Jeden z dvojice trenérů Karle Šůs si po skončení utkání pochvaloval Kolektivní přístup jejich svěřenců k tomuto derby : „ Je potěšitelné a velkým příslibem do budoucna,že všichni lubští hráči podali velmi svědomitý a poctivý výkon,spojený s dobrým pohybem,finální přihrávkou a důrazem“

Branka : Papay. ČK: 1 : 1 (79. Švec – 77. Marek). Diváků: 120.

 

STOD  - NÝRSKO   0 : 0 (0 : 0)

ŽK: 2:3 140

Podrobnosti nedošly.

 

PŘÍKOSICE – STRÁŽOV   1 : 0 (0 : 0)

Trenér Strážova Petr Presl :Toto utkání  bylo objektivně remízové.My jsme měli několik dobrých šancí skórovat, ale štěstí nám bohužel nepřálo.Naopak domácí z minima šancí vytěžili tříbodové maximum. Takový je dnes prostě fotbal a já věřím, že přijdou lepší zápasy , ve kterých se fotbalové štěstí nakloní na naši stranu. Přestože jsme podali soustředěný , bojovný výkon , nebereme žádné body a je třeba se připravit na další zápasy, které teprve ukážou, jak silný tým v současnosti máme. Velkým oslabením však bude zraněný V.Matějka , který musel předčasně zraněný opustit hřiště a také L.Janka , který neudržel nervy na uzdě a po řadě nepotrestaných zákroků domácích hráčů nejen na sebe se nechal v závěru utkání vyloučit za kritiku rozhodčích“ .

Branka : 56. Votípka. ŽK : 3:3. ČK . 0:1 - 88.Janka .
Sestava Strážova  : Javorský, Michel, Cížek, Helm, Presl P. , Vítovec, Matějka T. , Matějka V. (70.Chaluš) Gajdušek, Janka,Čeleda ( 55.Antonovics)

OSTATNÍ VÝSLEDKY :

PŘÍKOVICE -  ZBIROH 1: 1 ( 1: 1) dohrávka 28.10.

Branky: Lisý - Jaroš; ŽK: 3:2 ; 150

NEPOMUK  -  KŘIMICE   1 : 2 ( 0: 1)  

CHLUMČANY -  ZBIROH 2: 2 ( 1: 0)  

Branky: Dušek, Hajšman - Jaroš, Švehla; ŽK: 2:2; diváků: 50.

MANĚTÍN -  ZRUČ 3: 1 ( 1: 1)

Branky: Dobrý, Hrbáček, Švehla - Bohuš; ŽK: 3:3; ČK: 0:2 ; diváků: 150 

STAŇKOV   - ZBŮCH 2: 1 ( 1: 0)

Branky: Bočan, Morkes - Kasl; ŽK: 2:3; ČK: 1:1 ; diváků: 80 

DOMAŽLICE B -   NÝŘANY 6 : 1 ( 3: 0) 

Branky: Leitl 2, Hartl, Herák, Janeček, Krakeš - Cvachouček; ŽK: 1:3 ; diváků: 120



 

  1. Stod               13   9   3   1   41: 15    30  ( 12)

  2. Sušice             13   7   4   2   20: 13    25  (  4)

  3. Domažlice B        13   7   2   4   31: 19    23  (  5)

  4. Nepomuk            13   6   4   3   22: 11    22  (  1)

  5. Zbiroh             13   6   4   3   27: 19    22  (  4)

  6. Zruč               13   6   3   4   18: 17    21  (  3)

  7. Luby               13   6   1   6   22: 29    19  (  1)

  8. Nýrsko             13   5   3   5   15: 15    18  ( -3)

  9. Křimice            13   5   3   5   19: 20    18  ( -3)

 10. Příkosice          13   5   2   6   34: 27    17  ( -1)

 11. Strážov            13   5   2   6   24: 22    17  ( -4)

 12. Chlumčany          13   4   4   5   24: 27    16  ( -2)

 13. Nýřany             13   4   3   6   18: 25    15  ( -6)

 14. Manětín            13   4   1   8   20: 30    13  ( -8)

 15. Zbůch              13   1   4   8   16: 25     7  (-14)

 16. Staňkov            13   2   1  10    7: 44     7  (-11)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku