Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
OKRESNÍ PŘEBOR , III. TŘÍDA 10. kolo 24. – 25.10.

 

O K R E S N Í      P Ř E B O R  

 

 

CHANOVICKÁ REZERVA NECHALA BODY NA HORÁCH

 

Desátém hraném kole okresního přeboru se opět na domácím hřišti podařilo fotbalistům Startu Hory  Matky Boží  podruhé za sebou naplno bodovat. Po Sokolu Vrhaveč nechal body na Horách Chanos Chanovice B, když se domácím podařilo vsítit vítěznou branku v hodině dvanácté.

 Dres žihobeckých fotbalistů obléká v současnosti několik hráčů kteří spojili v minulosti svoje hráčské působení v klubu TJ  Sušice. Z tohoto důvodu šlo o vzájemný prestižní duel ve kterém domácí sice nepropadli,   na svém trávníku svedly se sušickou  rezervou statečný boj , ale přesto na body nedosáhli. Na ty  podle očekávaní nedosáhly a ani nevstřelily svým soupeřům branku poslední dva celky přeboru.  Ž.Ruda doma nestačila na herní kvality lídra tabulky  z Nezamyslic a Veřechov se vrátil s prázdnou z Bezděkova.

Vysokou výhrou v Mochtíně  na sebe upoutal Svatobor Hrádek který se tak prostřílel do čela tabulky , když má s dosud vedoucím Sokolem Nezamyslice nejen lepší skóre , ale k dobru má i lepší bilanci ze vzájemného zápasu.


 

ŽIHOBCE  - SUŠICE B   2 : 3 (1 : 3). 

Luboš Peleška.

Hosté byli v prvním poločase lepším týmem, a už ve 12.minutě se ujali vedení po rohu, kdy se v brankovišti domácích hlavou prosadil J.Šimeček.

Domácí vyrovnali šťastně, díky M.Lembergrovi, jehož centr do šestnáctky tečoval jeden z obránců a rotovaný míč prošel mladému brankaři hostů mezi rukama. Po tomto gólu se hra na chvíli opticky vyrovnala, ale v závěru poločasu opět zaúřadovali hosté. Nejprve potrestal nedorozumění domácí obrany ve 40' V. Klíma a o dvě minuty později byl na konci hezké kombinační akce hostů M.Holý.
Do druhého poločasu vstoupili domácí s jiným přístupem, srovnali hru a už po pěti minutách se jim podařilo snížit P.Páleníkem po předchozí hezké spolupráci s V.Staňkem. Bohužel vyrovnání už se domácí nedočkali, hosté dokázali ustát i pár závarů před jejich bránou v závěru zápasu.

Branky: 16. Lemberger Miroslav, 50. Páleník Petr – 12. Šimeček Jaroslav,  40. Klíma,  42. Holý Michal; Rozhodčí: Pastyřík; ŽK: 2:3 . Diváků: 45.

 

ŽELEZNÁ RUDA  -  NEZAMYSLICE  0 : 3 (0 : 0). 

Branky: 47. Aschenbrenner Jan, 81. Soutor Martin, 89.  Musil Ondřej; Rozhodčí: Abrahám . Hráno bez karet. Diváků: 60  .

 

BEZDĚKOV -  VEŘECHOV  3 : 0 (1 : 0)

Branky: 28. Panuš Petr, 75. Teska Ondřej, 86. Zhvakin Aleksandr . ŽK: 1 : 3. Diváků:  30 .

 

JANOVICE  - V. HYDČICE   3 : 0 (1 : 0) .

Petr Abel

Úvod utkání nečekaně patřil hostům,kteří si v prvních patnácti minutách vytvořil dvě vyložené gólové šance.První šanci ve 12.minutě perfektně vychytal náhradní brankář domácích K.Kroupa a při druhé šanci hostů,když již byl překonán mu pomohlo břevno.Domácí tým i po těchto šancích hostů hrál kombinačně velmi špatně a bez zakončení.První vydařenou akci předvedli domácí ve 30.minutě,kdy po úniku z pravé strany perfektně nacentroval M.Hájek a V.Slivoň trefil břevno hostující branky.V této fázi hry domácí již přehrávali svého soupeře a jejich aktivita byla zakončena ve 36.minutě,kdy centrovaný míč tečoval do brány J.Macura.Úvod druhého poločasu opět patřil hostům,ale jejich brankové příležitosti vychytal domácí brankář.V 64.minutě po rohovém kopu hosté nechali ve vápně volného V.Slivoně a ten přesnou střelou zvýšil na 2:0.Po vstřelené brance se domácí tým opět rozehrál a v 84.minutě po samostaném úniku V.Jandoš uzavřel skóre utkání na konečných 3:0 pro domácí tým.

Branky: 36. Macura Jiří, 64. Slivoň Václav, 84. Jandoš Václav; Rozhodčí: Blaheta; ŽK: 1:0  . Diváků: 60  .

 

H. M. BOŽÍ -  CHANOVICE B   2 : 1 (0 : 1)  .

Radek Bernard

Za slušného fotbalového počasí nastoupily oba týmy v sobotním zápase k vzájemnému zápasu. Nástup do utkání měli jednoznačně lepší Chanovičtí a již ve 4. minutě lovil domácí brankář Horejš míč ze své sítě, když se po rohovém kopu prosadil hlavou dravý Vivatenko. Domácí tým soupeřova rychlá branka evidentně zaskočila, a tak do 25. minuty byli hosté mnohem nebezpečnější. Zhruba ve 25. minutě se domácí konečně probudili a asi na 10 minut zatlačily hosty před jejich branku, ovšem žádná ze šancí se neujala, i když například zakončení od V. Vojty po brance každopádně volalo. Do kabin šli tudíž s vedením 1 : 0 hosté.

Do II. poločasu vlítli domácí jak „tygři“. Celý domácí tým působil jakoby byl pokropen živou vodou a hned v úvodních minutách tohoto dějství si vytvořili horáci několik velmi dobrých šancí po kombinačních akcích. Ale ani akce M. Ostádala či zakončení P. Halase neskončilo kýženým úspěchem. Prapor domácích pozvedl opět P. Procházka, když vyrovnávací gól vstřelil prudkou střelou po zemi k tyči soupeřovi branky z volného přímého kopu z dobrých 25 m1 : 1. Tato branka domácí tým vyburcovala a od této chvíle byla vidět zajímavá bitva. Jeden útok za druhým se přeléval z obou stran hřiště a např. domácí tým zachránil zhruba v 70. minutě výtečným zákrokem R. Horejš. Druhá a vítězná branka domácích padla po velké šanci hostů, když platilo známé „nedáš dostaneš“. Totiž po závaru hostů ve vápně domácích M. Kundráč odkopl balón na polovinu hostů a při sprintu za míčem byl rychlejší domácí záložník a přeloboval brankáře hostí, přičemž balón zapadl za brankovou čáru od břevna hostující branky – 2 : 1. Domácí poučeni z několika svých podzimních zápasů se ani v tento moment nezatáhli na poslední minuty zápasu před svoji branku a naopak snažili se hrát aktivně a prakticky nedovolili chanovickým fotbalistům ohrozit svoji branku. Horští fotbalisté si tak pohlídali další cenné vítězství a naznačili, že herní krize ze začátku podzimu by mohla být zažehnána. Před horáky jsou teď dva venkovní zápasy, ve kterých by byl úspěchem každý získaný bod z venkovního trávníku (Dešenice a V. Hydčice). Před nakonec spokojeným publikem precizně soudcoval utkání rozhodčí Bína.

Branky: 50. Procházka Pavel,  89. Vojta Václav, – 4. Vivatenko Jurij; Rozhodčí: Bína; ŽK: 0:2 . Diváků: 60  .

  

MOCHTÍN B -  HRÁDEK 1: 7 ( 0: 2) . 

Karel Šot

Hodně nepovedený výkon podali domácí hráči proti favorizovanému Hrádku. Záloha špatně bránila, obrana chybovala, útočníci se střelecky prakticky neprosadili. Soupeř naopak předvedl svoji vysokou herní kvalitu. Těžil z chybných rozehrávek domácích hráčů,  trestal nekompromisně každou chybu domácí obrany. Vysokou výhrou se Hrádek propracoval do čela tabulky OP, je  velkým kandidátem na postup do I.B třídy, kde by při současné formě určitě ostudu nedělal.Právě naopak. 

Branky : Josef Křivánek - Jičří Moravec 3, Václav Holeček 2, Radek Holeček (z pok.kopu), Jan Oliva.Branky: Křivánek Josef - Moravec Jiří 3, Holeček Václav 2, Holeček Radek, Oliva Jan; Rozhodčí Michal Bureš ze Švihova rozhodoval s přehledem, ŽK 2:3, 50 diváků.

VRHAVEČ -  DEŠENICE 5 : 0 (3 : 0) .

Jindřich Pacner

Hráči Vrhavče nastupovali do utkání s vědomím odčinit neúspěch z minulého kola a uspokojit své příznivce ziskem 3 bodů na domácím hřišti.Podle toho také vypadal začátek utkání,kdy domácí hráči udávali tempo hry a bylo jen otázkou času,kdy se bude měnit skóre.Již v 10.min.se po zpětné přihrávce od T.Vejskala dostal k míči na hranici velkého vápna J.Pacner,ale se svojí šancí nenaložil podle svých představ.O 5.min. později se již měnilo skóre,když R.Kudláček pěknou kolmicí vysunul do brejku M.Minaříka a ten otevřel brankový účet tohoto utkání(1:0).Ve 23.min. si za hostující obranu naběhl J.Potužník a umístěnou střelou ke vzdálenější tyči zvýšil na 2:0.Před odchodem do kabin se ještě blýskl pěknou individuální akcí domácí T.Vejskal,který obešel dva protihráče a z 20m. rozvlnil síť hostující svatyně(3:0).Za tohoto stavu se odcházelo k poločasové přestávce.

Ve II.poločase byl obraz hry totožný jen s tím rozdílem,že postupem času začali hostujícím hráčům docházet síly a uchylovali se jen k nakopávaným balónům.V 68.min. po zahrávané standardní situaci se podruhé v tomto utkání trefil kanonýr M.Minařík a zvýšil na 4:0.V 73.min. po další standardní situaci se nejlépe zorientoval v pokutovém území V.Hrach a navýšil náskok domácích na 5:0.Tímto výsledkem také utkání skončilo a zcela po právu a zaslouženě si připsali do tabulky 3body.Za zmínku snad ještě stojí připomenout,že hosté ve II.poločase neproměnili pokutový kop,když ani netrefili prostor branky.

Sestava Sokol Vrhaveč:O.Pressl-F.Franěk,V.Mayer,V.Tomaka,V.Hrach-J.Potužník(K),R.Kudláček, J.Pacner, T.Vejskal(J.Skřivánek)-M.Minařík(K.Švátora),D.Hrach(M.Pojar).

Branky: 15. a 68. Minařík Michal, 23. Potužník Jan, 41. Vejskal Tomáš,  73. Hrach Václav,; Rozhodčí: Habada Vladislav; ŽK: 1:0 . Diváků: 60  .

Foto  z utkání  - klikni   ZDE

 

 

 1. Hrádek             10   8   0   2   33: 14    24  (  9)

 2. Nezamyslice        10   8   0   2   32: 13    24  ( 12)

 3. Vrhaveč            10   7   1   2   24: 10    22  (  7)

 4. Sušice  B          10   5   3   2   19: 14    18  (  6)

 5. Chanovice   B      10   5   2   3   23: 14    17  (  2)

 6. Janovice           10   5   0   5   18: 10    15  ( -3)

 7. Bezděkov           10   4   3   3   23: 20    15  ( -3)

 8. Žihobce            10   4   1   5   14: 14    13  ( -5)

 9. Mochtín  B         10   3   3   4   18: 23    12  ( -3)

10. Dešenice           10   4   0   6   21: 28    12  (  0)

11. V. Hydčice         10   3   3   4   10: 17    12  (  0)

12. H. M.  Boží        10   3   2   5   18: 31    11  ( -7)

13. Železná Ruda       10   1   2   7   11: 30     5  (-13)

14. Veřechov           10   0   0  10   10: 36     0  (-12)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

III.   T Ř Í D A   

 

V DUELU O ČELO TABULKY SI UDRŽELI PODZIMNÍ NEPORAZITELNOST

 

Šlágrem kola ve III.třídě byl duel hráčů Startu Luby B a Velkého Boru na hřišti v Lubech. Oba týmy nastupovaly do zápasu s vizitkou devíti zápasů bez porážky a oba si punc kvality i postavení v tabulce udržely a  po té, kdy došlo na dělbu bodů mají na svém kontě v tabulce u počtu porážek stále pyšnící se  nulu. Plichta je bezesporu úspěchem hostujícího nováčka soutěže a vzhledem k průběhu zápasu lze označit to, že odjeli s bodem za velký úspěch. Po celé utkání tahali podle předpokladů za kratší provaz . Mohou děkovat je špatné střelecké produktivitě  domácí rezervy, která z narůstající herní převahy vytěžila jen srovnání skóre.

Přesto že se herně zvedly v tomto kole Velhartice , na body opět doma nedosáhly, neboť třetí celek tabulky jim uštědřil  lekci z produktivity.  Na vítěznou notu naladěné  Neznašovy si mohou vesele pozpěvovat po té, kdy  znovu importovaly domů body ze hřiště citelně oslabených Kvasetic a 4.místem si  udržely si kontakt s čelem tabulky. Fotbalovou bitvu o body viděly Bolešiny. Zápas dvou sousedů v tabulce s nováčkem z Běšin který byl výsledkem stále na vážkách uklidnila  až třetí branka , druhá v tomto zápase Jana Roháče šest minut před koncem. Hosté se ještě vrátili dvě minuty před koncem kontaktní brankou do hry o výsledek, ale Bolešiny šťastné vítězství již dokázaly uhájit.  


 

VELHARTICE  - MĚCHOLUPY 1 : 4 (0 : 2)

Pavlík  Petr

Tenhle zápas domácím opět nevyšel střelecky, ikdyž si dobré šance ke vstřelení branky dokázali vytvořit. Již od úvodního hvizdu se hra přelévala od jedné branky ke druhé. Ve 3 minutě se do šance dostali domácí, ale z malého vápna vyšli naprázdno. Z následného protiútoku v 5 minutě zahrozili hosté a jen díky výtečnému zákroku Sádlíka domácí neinkasovali. Vzápětí se ocitl sám před golmanem hostí Poledník, ale rovněž nedokázal proměnit. V 10 minutě se opět vyznamenal domácí golman Sádlík, který kryl druhou jasnou šanci hostí. V 15 minutě se skóre již měnilo, když po chybě domácí obrany dal Jakubec na 0:1. Ve 20 minutě domácí ztratili míč na polovině hostí a po této ztrátě a rychlé kombinaci hostí zvýšil Kašpar na 0:2. Domácí se nechtěli vzdát a v průběhu 25 a 26 minuty se dostali do tří vyložených šancí. Bohužel neproměnili ani jednu !!! Poté sudí Vondráček neodpískal jasnou penaltu po faulu na Poledníka na malém vápně, čemuž se podivovali i hostující hráči. Takto tedy skončil poločas. Ve druhé půli byla hra opět celkem vyrovnaná se šancemi na obou stranách, ale proměňovat dokázali opět jen hosté. Navíc se domácí penalty nedočkali ani po hrubém faulu golmana hostí, který nemohl krýt míč, ale unikajícího domácího útočníka velmi nešetrně skolil. Poté, během 75 respektive 79 minuty, zvýšil Hybšman na 3 a 4:0. V samém závěru zápasu dokázal vstřelit alespoň čestný úspěch domácích Donát, který si na hranici velkého vápna posunul míč a krásnou střelou do šibenice zavěsil 1:4.

Sestava Velhartice : Švelch, Vaněk, Sádlík, Hrdlička, Faltín, Kalista(Donát), Kučera, Ruda, Poledník, Prosr, Kopačka(Bejvl R.)

Branky: 90. Donát Jiří –15.Jakubec Lukáš,  20. Gašpar Ivan, 75. a 79. Hybšman Zdeněk . Diváků: 30. 

 

KVASETICE  -  NEZNAŠOVY  2 : 4 (0 : 2)

Branky: 52. Bouzek Stanislav, 76. Batěk Pavel (PK)-  16. Voráček Pavel, 18. Kreibich Karel, 59. a 66. Vaněk Miroslav,; ŽK: 1:1. Diváků: 40 .

 

 

 

BOLEŠINY  - BĚŠINY 3 : 2 (1 : 1) . 

L. Molnár

Zápas byl od začátku utkání vyrovnaný a šance se střídaly na obou stranách. První branku se podařilo střelit hostům, po střele z dvaceti metrů  se prosadil Kolář Zdeněk. Domácím se podařilo do poločasu vyrovnat Roháčem Janem, když využil svojí příležitost ve třicáté třetí minutě po přihrávce Petra Hesse. Druhý poločas začali lépe domácí, více se tlačili před hostující branku, po průniku hostující obranou byl faulován P. Hess v pokutovém území a sám nařízený pokutový kop v padesáté třetí minutě proměnil ve vedoucí branku domácích. Hosté se snažili o vyrovnání, ale moc brankových příležitostí si nevytvořili a několik dobrých trestuhodně zahodili. A tak přišel v osmdesátéčtvrté minutě trest, když domácí přidali svou třetí branku Roháčem Janem. Hosté v závěru zápasu vrhli všechny síly do útoku a rychle se jim podařilo vstřelit v osmdesátéosmé minutě kontaktní branku Mayerem. Na vyrovnání jim už čas nezbyl, i když rozhodčí nastavil osm minut, kdy domácí obraně bylo hodn
 ě horko. Sestava domácích: Sýkora, Kolář, Roháč Petr, Mazanec, Novák, Juřina, Jandík, Slováček (75.Molnár), Hess Petr, Hess Martin (46. Zahálka), Roháč Jan.  Sestava hosté: Malát, Vališ, Kolář, Bejvl, Vítovec Jindřich, Brůha (85.Vítovec Karel), Bulka (76. Trojan), Vítovec Zdeněk(46. Mazer Filip). Holub, Stach, Štastný,

Branky: 33. a 84. Roháč Jan 53. Hess Petr(PK) – 22. Kolář Zdeněk, 88. Mayer Filip; ŽK: 4:3; ČK:1:0(Zahálka Pavel) . Diváků: 50.

 

NALŽ. HORY  -  TÝNEC 6 : 4 ( 2 : 1)

Branky: 8. a 60. Štěch Petr ,  34. Vobrouček Jiří,  47. Vaněk Luděk, 50. Brejcha Antonín, 82. Hájek Ondřej, -  68., 89. a 93.  Frous Michal , 12. Havránek Lukáš; Rozhodčí: Brůha Radek; ŽK: 0:4. Diváků:   60.

 

HORAŽĎOVICE B  - MALÝ BOR 3 : 2 ( 1 : 1) 

Branky: Janouškovec Jiří 2, Mach Štěpán - , Pilek Ondřej; Rozhodčí: Bureš J.; ŽK: 1:2 . Diváků . : 40.

 

HORAŽĎOVICE B  - MALÝ BOR 3 : 2 ( 1 : 1) 

Michael Forman

Derby začalo ve svižném tempu se snahou obou mužstev vstřelit branku. Domácí sice měli častěji míč na svých kopačkách, ale hosté byli po rychlých přechodech do útoku mnohem nebezpečnější. Zejména kolmé přihrávky na nabíhající záložníky neřešila domácí obrana snadno a hosté byli v tomhle směru rozhodně lepším týmem. Po jedné takové akci vstřelili i úvodní gól utkání, když zblízka prostřelil domácího brankaře Ondřej Pilek. Domácí však nesložili zbraně a zvýšené úsilí korunoval vyrovnávacím gólem Štěpán Mach. Po změně stran se hosté začali odvážněji tlačit do útoku, více domácí napadali, ale paradoxně jejich nezajištěné obrany a následných chyb využil zkušený Jiří Janouškovec ke vstřelení dvou gólů. Neprve po hezké kombinaci s Pavlem Jánským a následném samostatném nájezdu se štěstím překonal hostujícího gólmana. Po druhé využil chybné přihrávce hostující obrany, obral o míč stopéra  a druhý únik zakončil po kličce brankáři do prázdné branky. Hosté po této brance přestali hrát a domácí v pohodě kontrolovali zápas, až pár minut před koncem udělal školáckou chybu domácí krajní obránce a hosté ji potrestali kontaktním gólem, když se tváří v tvář domácímu gólmanovi prosadil Lukáš Trubač. Na vyrovnání však už hosté neměli ani síly, ani čas a horažďovičtí těsné vítězství v pohodě uhájili.

Branky: Janouškovec Jiří 2, Mach Štěpán - , Pilek Ondřej; Rozhodčí: Bureš J.; ŽK: 1:2 . Diváků . : 40.

 

LUBY B -  VELKÝ BOR 1 : 1 (0 :1)

Branky: 80. Smolík Vladislav – 44. Šimanovský Robert; ŽK: 4:4; ČK: 0:1( Němec Jan).  Diváků:  90 .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Další  FOTO z utkání klikni  ZDE   

 

 

 

 1. Luby B             10   9   1   0   45:  7    28  ( 10)

 2. Velký Bor          10   7   3   0   29: 11    24  ( 12)

 3. Měcholupy          10   6   2   2   24: 13    20  (  8)

 4. Neznašovy          10   6   1   3   14: 11    19  (  4)

 5. Horažďovice B      10   6   1   3   23: 23    19  (  1)

 6. Týnec              10   4   2   4   32: 28    14  ( -1)

 7. Nalž. Hory         10   4   2   4   30: 29    14  ( -1)

 8. Běšiny             10   4   1   5   21: 20    13  ( -2)

 9. Bolešiny           10   4   1   5   14: 20    13  ( -2)

10. Velhartice         10   3   0   7   16: 31     9  ( -9)

11. Kvasetice          10   3   0   7   14: 32     9  ( -6)

12. Hradešice B        10   2   1   7   19: 30     7  (-11)

13. Kolinec            10   2   1   7   15: 31     7  ( -5)

14. Malý Bor           10   2   0   8   11: 21     6  ( -6)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku