Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 12. kolo 24. – 25.10.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

CYKLUS ČTYŘI PROHRY A PO TÉ VÝHRA SE PODRUHÉ OPAKOVAL

 

   Ve 12.kole krajského přeboru se dostavila do kabiny exdivizních Klatov  opět radost. Ještě v poločase svého  zápasu kdy prohrávali na domácím hřišti 0:1 tu ještě veselo nebylo, ale druhá poločas přinesl otočení výsledku  a nálada byla po utkání o poznání veselejší. Příznivci klatovské kopané jen mohou doufat, že se nebude opakovat v dalším průběhu tohoto ročníku KP dosud nepsaný cyklus, že až po čtyřech zápasech se dočkají vždy vítězství. Na podzim se to již opakovalo dvakrát. PO úvodní výhře v Rozvadově vyhrály Klatovy až v 6.kole doma se ZČE a po dalších čtyřech kolech (a odloženého zápasu na Rapidu) přišla tato výhra znovu opět doma nad Horní Břízou. Nicméně Klatovy zůstávají nadále u dna tabulky ze kterého by se mohly odlepit pouze v případě středeční výhry v dohrávce na Rapidu.´

Týmy z Horažďovicka zajížděly na hřiště soupeřů. Zatím co Horažďovice dokázaly přivést z Rozvadova bod, Chanovice tradičně v Kolovči neuspěly a vrátily se domů ze hřiště favorita tohoto duelu s prázdnou.

 

 

KLATOVY -  HORNÍ BŘÍZA   2 : 1 ( 0 : 1)

JITKA KILBERGEROVÁ

Klatovy/ V 11. kole krajského přeboru hostili fotbalisté Klatov soupeře z Horní Břízy. Klatovy byly před zápasem s šesti body a jedním odloženým zápasem na posledním místě, jejich soupeř byl v tabulce dvanáctý.

Po velice špatně odehraném prvním poločase, který Klatovští prohráli, dokázali v druhé půli skóre zápasu dvěma brankami otočit a na domácím hřišti vybojovat velmi cenné tři body.

Zápas začal oboustranně opatrně, Klatovy se snažily kombinací si vytvářet pozice k ohrožení branky, ale hosté dobře bránili střed hřiště a nepustili je ke střele na brankáře. Tato taktika se fotbalistům Horní Břízy dařila a jednoduchými přihrávkami se navíc dostávali ke střelám na brankáře Hermana. V 17. minutě byli hosté již na hřišti více vidět, zavřeli domácí na jejich půlce  a střely Pauknera a Beneše jen těsně minuly klatovskou branku. V 27. minutě se jim větší aktivita a důraz před brankou domácích vyplatily, když po závaru před Hermanem dorážel zblízka Kožíšek.

Klatovští ani po obdržené brance nedokázali nic vymyslet, nevycházeli jim přihrávky a jejich dlouhé nakopávané centry hostující obrana v klidu zachytávala a neustále vysílala své útočníky na zteč Hermanovy branky. Klatovy se k první střele na branku Horní Břízy dostaly až ve 39. minutě, kdy Votípka se po sólu dostal až před brankáře, ale ten jeho úmysl vystihl. Do konce první půle se obraz hry na hřišti nezměnil, hosté v klidu kombinovali, vycházely jim rychlé přímé přihrávky dopředu, když snadno získávali míč po nepřesných kombinacích domácích.

Začátek druhé půle se nesl ve stejném duchu, jen Klatovští se snažili trochu více střílet na soupeřovu branku, ale z uctivé vzdálenosti, a brankář Horní Břízy Mizera moc práce s jejich střelami neměl. V 55. minutě se domácí dostali až před Mizerovu branku, ale vystřelit už nedokázali. Naopak asi v klíčovém momentu utkání, tři minuty nato, Herman výborným vyběhnutím při brejku hostů zabránil druhému gólu ve své brance.  V 63. minutě se rozhodl k sólu až ze své půle po levé straně klatovský Steinberger, míč odcentroval před branku, kde našel přesně nabíhajícího Mészárose, který se nemýlil, a bylo vyrovnáno.

Hosté se ale nevzdali, v 65. minutě znovu klatovský gólman dvěma skvělými zákroky mužstvo podržel. Horní Bříza dál pokračovala ve své hře, jen po obdržené brance trochu zrychlila a vytvořila si tak výhody několika standardních situací, které klatovský brankář i obránci zvládli. V 79. minutě byl za faul na pronikajícího Mézsároše nařízen pokutový kop proti hostům. K jeho exekuci se postavil Hovorka, který přesnou střelou poslal domácí do vedení. Hosté bojovali až do konce utkání alespoň o bod, v 83. minutě výborně hrající domácí stoper Veselka odvracel míč už za překonaným Hermanem, a i další střely hostů klatovský brankář ve spolupráci s obranou za svá záda již nepustil. Klatovy si tak za dobrý výkon v druhém poločase připsaly tři důležité body.

Poločas: 0:1. Branky:  Branky: Mézsároš, Hovorka - Kožíšek; ŽK: 3:1. Diváků: 100.

Karol Žák: „Samozřejmě velká spokojenost z bodů. Bylo to první utkání v nové sezoně, ve kterém jsme si po zlešeném výkonu v druhé půli vítězství konečně zasloužili také proto, že jsme mu dokázali jít ochotně naproti. Po prohraném prvním poločase přišla v kabině domluva, která zabrala, protože kluci začali hrát důrazněji po křídlech a zvýšila se i četnost střel na soupeřovu branku. Utkání se velice povedlo Petru Steinbergerovi, který mimo jiné svojí aktivitou na levé straně připravil gólovou příležitost pro Mészároše. Určitě přínosem je přítomnost bývalého klatovského hráče Romana Voráčka v našem realizačním týmu. Jeho charizma a autorita zapůsobily a přinesly zcela jednoznačně impulz, který některé hráče probudil. Projevilo se to i tím, že kluci přistoupili k utkání velmi zodpovědně a dodrželi v rámci svých možností taktické pokyny. Doufám, že do středy, kdy se hraje odložené utkání na Rapidu, si všichni dostatečně odpočinou, vyléčí si šrámy, a hlavně nezapomenou, jak moc je tentokrát fotbal bavil. Já osobně se moc těším na další spolupráci s Romanem, protože mě hodně obohacuje.

Branky: Hovorka, Mezsároš - Kožíšek; ŽK: 3:1 . Diváků: 100 

 

ROZVADOV – HORAŽĎOVICE   1 : 1 (1 : 1)

Do 23.minuty kdy padla první branka hrály oba celky ze zajištěné obrany a tak se hra odehrávala převážně od šestnáctky k šestnáctce  bez gólových šancí.  Ve 23.minutě se ujali domácí vedení, když centrovaný míč ze strany hlavou nešťastně zasáhl Stulík a ten skončil v Kozlíkově brance.

Tato branka odstartovala další dějství ve kterém se určitě diváci nenudili. Oba celky hrály předváděly kvalitní a  otevřený fotbal . ,Hrálo se nahoru, dolů se šancemi před oběma brankami. Ve 35.minutě po individuální akci Sovy z levé strany přihrál míč na Cihláře, ten si ho zpracoval a střelou po zemi k tyči vyrovnal na 1:1. Druhá půle přinesla zvýšenou aktivitu na kopačky hostů, herně byli aktivnější , ale výraznou šanci si nevypracovali. Oba soupeři produkovali nadále otevřený fotbal se zjevnou snahou strnout vítězství na svojí stranu. Domácí po dvou závarech před Kozlíkovou brankou k tomu byli hodně blízko, ale brankář Kozlík  byl opět oporou a když obrana hostů odvracena míč téměř z brankové čáry mohlo vzápětí udeřil na druhé straně. Tři minuty před koncem  šel sám na brankáře domácích Mako(ten ještě před rokem chytal v Horažďovicích)  střídající Forman, ale ve snaze gólmana  prostřelit  trefil pouze  jeho tělo.

Manažer a vedoucí FK Horažďovice Milan Koželuh byl přesto po utkání spokojen: „ Výsledek zápasu byl až do poslední minuty stále na vážkách. Vyhrát mohly oba týmy, ale remíza je pro oba spravedlová. Získali jsme bod a jedeme dál, v sobotu nás čeká doma silný soupeř z Holýšova a k tomto duelu bychom chtěli být úspěšnější“.

Branky: 24. vlastní(Stulík) – 35. Cihlář. ŽK  2 : 2. Diváků: 180.

Sestava Horažďovic : Kozlík – Šedivý, Mičkal(72.Forman M. ml.), Šafanda, Stulík, Cihlář, Jůda, Dytrt( 89. Nauš), Sova Jiří(75. Beneš), Jiřík.

 

KOLOVEČ  - CHANOVICE  4 : 1 (1: 0)

Chanovice v Kolovči ještě v krajském přeboru nebodovali a nestalo se tak ani v tomto utkání 12.kola.

Branky: Bittengel, Milota, Šperl, Černohorský - Beránek; ŽK: 2:2. Diváků: 330.

 

Holýšov  -   SK ZČE 5: 0 ( 3: 0) 

Branky: Panuška 2, Hamrník, Majlát, Tlustý; ŽK: 3:2 . Diváků: 200.

 

M.Touškov  - Bolevec 4: 4 ( 1: 1)

Branky: Führbacher 2, Karbusický, Královec - Hackr, Humpál, Pelnář, Šiml; ŽK: 1:4  . Diváků: 180 

 

Přeštice -  Stříbro 2: 1 ( 1: 1)

Branky: Lambor, Pavlík - Pelán; ŽK: 5:2; ČK: 1:0  . Diváků: 180 

 

Rokycany  - Vejprnice 6: 0 ( 3: 0)

Branky: Scheinherr M. 2, Drahoňovský, Fiala, Jedlička, Scheinherr J.; ŽK: 0:1  . Diváků: 150

 

Rapid  - Chrást 2: 2 ( 1: 2) 

Branky: Peroutka, Sváta - Kovařík 2; ŽK: 3:2 . Diváků: 150

 

 

 

  1. Rokycany           12   6   4   2   22: 12    22  (  1)

  2. M. Touškov         12   6   3   3   26: 18    21  (  3)

  3. Stříbro            12   7   0   5   27: 27    21  (  6)

  4. Holýšov            12   6   2   4   20: 14    20  ( -1)

  5. Koloveč            12   6   1   5   29: 17    19  ( -2)

  6. Chrást             12   5   4   3   28: 19    19  (  1)

  7. Přeštice           12   6   1   5   22: 18    19  ( -2)

  8. Rozvadov           12   4   5   3   22: 21    17  ( -4)

  9. Rapid Plzeň        11   4   4   3   17: 15    16  ( -2)

 10. Chanovice          12   5   1   6   21: 20    16  (  1)

 11. Vejprnice          12   4   4   4   19: 25    16  ( -2)

 12. Horažďovice        12   3   4   5   22: 22    13  ( -2)

 13. Horní Bříza        12   3   4   5   22: 23    13  ( -2)

 14. SK ZČE Plzeň       12   3   3   6   16: 31    12  ( -3)

 15. Bolevec            12   2   4   6   23: 33    10  ( -5)

 16. Klatovy            11   3   0   8    9: 30     9  ( -9)

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

SUŠICE JE JIŽ NA KONI

 

Ve 12.kole  druhé nejvyšší krajské soutěži nebylo o překvapení nouze. O tři, dvě  příjemné a jedno nepříjemné se postaraly týmy z Pošumaví.  Mezi ty příjemné je fakt, že Okula Nýrsko dokázala potvrdit  své překvapivé vítězství před týdnem v Domažlicích a poprvé porazila v soutěži Příkovice.

Mile překvapili své příznivce  sušičtí fotbalisté, kteří v domácím prostředí v duelu o šest bodů v souboji o druhé postupové místo dokázali porazit  Nepomuk a  vystřídali je na druhém místě tabulky. Sušice nyní usedla na koně který by je mohl donést do krajského přeboru.

Nepříjemné překvapení jde na vrub Strážova. Tým který v minulém kole dokázal zcela lehce přehrát  ve Staňkově domácí půltuctovým nářezem  tentokráte dostal čtyřbrankový příděl doma. Strážovští prohráli zápas dvou nováčků s béčkem Domažlic 1:4 , když již prohrávali 0:4!  Vítězství  divizní rezervy  z Chodska bylo zcela zasloužené a domácím uštědřilo lekci  z produktivity i z trestání nebývale velkých ne okének, ale přímo oken v obraně. To, že prohra nebyla ještě vyšší mohou děkovat brankáři Javorskému který  zmařil  hostům nejméně dalším čtyři´ tutovky. 

Poslední  ze zástupců Pošumaví v 1.A třídy Start Luby nastupoval na hřišti ve Zbůchu výrazně oslaben bez pěti hráčů základní sestavy  s dvěma dorostenci  a i přes statečný odpor v první části zápasu se vrátil ze hřiště exúčastníka KP bez bodů.

NÝRSKO  -   PŘÍKOSICE   5 : 3 ( 2: 2)

Branky: Kadlec J., Kadlec O., Lehečka, Steiner, Šlehofer - Biele, Kraidl, Novák; ŽK: 5:3  . Diváků: 100 

 

ZBŮCH – LUBY  4 : 2 (1 : 1)

Hosté bez pěti hráčů základní sestavy  , kdy jim z obrany chyběli tři hráči  drželi s domácími krok . Po přestávce za stavu 2:1 po oprávněné nařízené penaltě získali domácí dvoubrankový náskok který znamenal  ně znamenal po bodovém půstu druhé vítězství v průběhu podzimu.

Start se nyní musí přes týden dle možností zformovat před domácím derby se Sušicí.  

Branky: Kasl 2, Aschenbrenner, Hurťák - Voráček, Šůs; ŽK: 1:3. Diváků: 150.  

 

STRÁŽOV  -  DOMAŽLICE B   1 : 4 (0 : 2).

V souboji dvou nováčků hosté domácí školili v produktivitě a trestali hrubé chyby v obraně.

Čestný úspěch za Strážov za stavu 0:4 dal Gajdůšek z pokutového kopu.

Trenér Strážova Petr Presl : „ Dnešní utkání musím zhodnotit z naší strany jako velice nepovedené. V přímém souboji o šesté místo v tabulce jsme bohužel propadli se soupeřem, který nás předčil hlavně v první polovině utkání ve všech herních činnostech, hlavně pak v rychlosti a přechodu do protiůtoku. Od vyššího debaklu nás několika super zákroky uchránil M.Javorský a ani zlepšená hra v druhém poločase nepřinesla žádoucí obrat. Po řadě zbytečných osobních chyb v rozehrávce se hosté dostávali do brejkových situací, které nebezpečně zakončovali. Prohra s kvalitním soupeřem je zasloužená, ale to je na domácím hřišti jen zklamané konstatování.Chtěl bych věřit , že k dalším utkáním dokážeme přistoupit  zodpovědněji a hlavně jako tým dokážeme posbírat další mistrovské body do podzimní tabulky.“

Branky: Gajdůšek - Bočan 3, Krakeš; ŽK: 2:3 . Diváků: 150.

 

SUŠICE – NEPOMUK    1 : 0 (1 : 0).

František Melka

Souboj o druhé místo v tabulce začala obě mužstva opatrně, nicméně domácí prostředí velelo domácím fotbalistům být aktivnější. Ve velmi dobrých příležitostech se postupně ocitli dvakrát Jakub Melka a jednou Tomáš Marek, ovšem v zakončení byli nepřesní. Důležitý moment v utkání se odehrál v 25.min, kdy postupoval  sám na brankáře hostů Jiří Kysilka, byl před pokutovým územím stažen obráncem a následovala červená karta. Přesilovku využili domácí ve 35.min, kdy svoji druhou tutovku Tomáš Marek proměnil.

Druhý poločas upadl do podprůměru, domácí kazili i nejjednodušší věci a hrála se celkem vyrovnaná partie. Hosté mohli potrestat domácí nemohoucnost v 88.min, kdy dělovka ze třiceti metrů orazítkovala tyč domácí branky.

Trenér Sušice František Melka : „ Dnes mohu být spokojen s prvním poločasem, snažili jsme se kombinovat a přišly i nějaké šance. Ve druhé půlce nás srážely velké osobní chyby, kvůli kterým jsme se nedostali do trvalejšího tlaku. Důležitý zápas jsme ale zvládli a udělali tak další krůček k vytčenému cíli.“

Branky: 35.  Marek; ŽK: 3:2; ČK: 0:1. Diváků: 150.

Sestava domácích -  J. Kubů, M. Brož, M. Kalný, T. Marek, V. Klíma, J. Melka/55.min P. Chmelík/, M. Kotrba, F. Hrach, J. Bešta/65.min M. Budil/, J. Farták/80.min. D. Šablatura/, J. Kysilka/85.min K. Rendl/

Zruč  - Chlumčany 2: 1 ( 0: 1)

Branky: Bohuš, Wanka - Kraina; ŽK: 4:0; ČK: 1:1  . Diváků: 150. 

 

Zbiroh -  Stod 1: 3 ( 0: 1)

Branky: Dibus - Bachroň, Dlouhý, Lukášek; ŽK: 8:1; ČK: 2:0  . Diváků: 150  .

 

Nýřany  -   Staňkov 3: 0 ( 2: 0)

Branky: Cvachoušek, Louda, Mašek; ŽK: 3:2  . Diváků: 90 .

 

Křimice  -  Manětín 3: 0 ( 1: 0)

Branky: Adam 2, Klement; ŽK: 1:4 . Diváků: 80  .

 

 

 

 1. Stod               12   9   2   1   41: 15    29  ( 14)

 2. Sušice             12   7   4   1   20: 12    25  (  4)

 3. Nepomuk            12   6   4   2   21:  9    22  (  4)

 4. Zruč               12   6   3   3   17: 14    21  (  3)

 5. Zbiroh             11   6   2   3   24: 16    20  (  2)

 6. Domažlice B        12   6   2   4   25: 18    20  (  5)

 7. Strážov            12   5   2   5   24: 21    17  ( -4)

 8. Nýrsko             12   5   2   5   15: 15    17  ( -4)

 9. Luby               12   5   1   6   21: 29    16  (  1)

10. Nýřany             12   4   3   5   17: 19    15  ( -6)

11. Křimice            12   4   3   5   17: 19    15  ( -6)

12. Chlumčany          12   4   3   5   22: 25    15  (  0)

13. Příkosice          11   4   1   6   32: 26    13  (  1)

14. Manětín            12   3   1   8   17: 29    10  ( -8)

15. Zbůch              12   1   4   7   15: 23     7  (-14)

16. Staňkov            12   1   1  10    5: 43     4  (-11)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku