Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 11. kolo 17. – 18. 10. 2009

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

HORAŽĎOVICE  SE FAVORITA NEZALEKLY

 

V Horažďovicích se střetli soupeři s opačnými v tabulce. Domácí usilují o odpoutání se ze sestupového pásma , hosté se v posledních kolech přetahují o vedení v tabulce se Stříbrem a to je pasovalo do role favorita. Tuto roli stejně tak jako před čtrnácti dny kdy prohráli  v Chanovicích 2:0  nesplnili a s týmy z Pošumaví vyšly bodově naprázdno. Horažďovickým se tak podařilo prodloužit v posledních čtyřech kolech úspěšnou bilanci tří výher a jedné remízy, když je paradoxně nastartoval k této sérii vítězný duel v Klatovech.

Klatovy neměly možnost na hřišti Rapidu v Plzni napravit svojí podzimní neúspěšnost . Jejich duel se pro nezpůsobilý terén nehrál a tak zůstávají i po tomto kole na dně tabulky.

Chanovice po třech domácích výhrách za sebou se musely tentokráte na svém hřišti spokojit pouze s bodem. Duel s Holýšovem dopadl stejně jako ten  který se hrál v květnu minulého roku , ale na druhé straně lépe než na v loni na podzim kdy si Holešov odvezl za výhru 0:4 tři body.

CHANOVICE -  HOLÝŠOV  1  : 1 (1 : 1)

Na mokrém a kluzkém terénu se hrál bojovný fotbal, ve kterém byli domácí blíže k vítězství, ale brankář hostů Marcel byl výborný. Zlikvidoval několik tutovek domácích fotbalistů. V 18.minutě kopali domácí trestný kop asi s 23 metrů. Horváth rozehrál podél zdi Beránkovi a ten prostřelil brankáře hostů. v 41 minutě hosté zahrávali ze strany trestný kop. Nejvýše vyskočil hostující Tlustý a hlavou vyrovnal na 1:1. v druhém poločase byly šance na obou stranách, ale branka nepadla zásluhou brankáře hostů, který hlavně po vyloučení hostujícího Šimka zlikvidoval tři vyložené šance domácích.

Branky: 18. Beránek -  41.Tlustý. Rozhodčí : Čermák. Diváků: 100. ŽK: 2 : 5. ČK: 0 : 1.
Sestava domácích: Jarolím,Zelenka,Čadek, Hnídek/68.min. Šlehubr/, Ticháček, Beránek, Horváth,

Polena, Černohorský, Holý, Pícka.

 

HORAŽĎOVICE – MĚSTO TOUŠKOV   3 : 2 (1 : 0)

Utkání se  hrálo na  těžkém a kluzkém terénu. Z úvodní dvacetiminutovky stojí za zmínku šance Šafandy, který přetažený centrovaný míč rybičkou obětavě hlavičkoval,  obrana hostů míč však stačila míči do jejich branky zabránit. Hosté naplnili předpoklady a působili fotbalovějším dojmem. Vědomi si fotbalových kvalit hráli  sebevědomě, ale domácí netahali rozhodně za kratší konec ,             vynikali bojovností a to se jim vyplatilo. Ve 39.minutě byl faulován stažením za dres před brankou hostů Sova. Rozhodčí Kračmer pokutový kop jasný pokutový kop bez zaváhání nařídil a sám faulovaný Jiří Sova nedal brankáři Daňkovi šanci 1:0.

Ve 47.minutě  po akci Jiřího Sovy po levé straně si naběhl na centrovaný míč Dytrt a jeho hlavička skončila podruhé za zády brankáře Daňka 2 : 0. V 53.minutě zastavil brankář Kozlík  hosty v pokutovém území za cenu faulu a správně nařízenou penaltu Kovács proměnil 2:1. Hosté po této brance kterou se  vrátili zpět do hry o body  ožili a  domácí přitlačili. Domácí jim nezůstávali nic dlužni byli aktivní  v defenzívě a sami hrozili  z rychlých protiútoků.  Jeden z nich jim vyšel v 75.minutě kdy po levé straně dva na jednoho obránce šli do přečíslení  střídající Michal Forman s Cihlářem. Kapitán domácích Cihlář  řešil situaci velmi dobře , vzal zodpovědnost na sebe a sám prostřelil gólmana hostů 3:1. Tato branka přinesla do řad domácích klid který rozvířila až předposlední minuta kdy po rychle rozehrané standardní situaci vystřelil Kovács a jeho krásná střela vymetla pavučiny v horním růžku Kozlíkovy svatyně. Po další minutě velmi dobrý rozhodčí Kračmer  již písknul v tomto zápase naposledy a domácí se mohli radovat z cenných bodů a prodloužili tak s kvalitním soupeřem svojí úspěšnou sérii tří výher a jedné remízy , kterou nastartovali vítězstvím v Klatovech .   

Branky: 39. Sova Jiří(PK), 47. Dytrt, 75. Cihlář – 53.(PK) a 89.  Kovács.

Rozhodčí: Kračmer. ŽK: 2 : 5 , diváků: 100.

Sestava Horažďovice :  Kozlík – Šedivý, Mirvald, Šafanda, Prchlík, Mičkal(65. Forman), Jiřík,  Jůda, Dytrt(78. Beneš), Sova Jiří(85. Nauš, Cihlář(90. Sova Jan). 



RAPID PLZEŇ – KLATOVY - odloženo

Nehráno pro nezpůsobilý terén.


OSTATNÍ VÝSLEDKY

Chrást Rokycany 1: 1 ( 1: 0) .

Branky: Sadílek - Brož; ŽK: 1:4 ;  diváků: 220.

Bolevec Hor.Bříza 2: 2 ( 1: 0)

Branky: Šiml, Šnaider - Kožíšek, Paukner; ŽK: 1:2;  diváků: 100

 

 

 1. Stříbro            11   7   0   4   26: 25    21  (  6)

 2. M. Touškov         11   6   2   3   22: 14    20  (  5)

 3. Rokycany           11   5   4   2   16: 12    19  (  1)

 4. Chrást             11   5   3   3   26: 17    18  (  0)

 5. Holýšov            11   5   2   4   15: 14    17  ( -1)

 6. Koloveč            11   5   1   5   25: 16    16  ( -2)

 7. Chanovice          11   5   1   5   20: 16    16  (  1)

 8. Přeštice           11   5   1   5   20: 17    16  ( -2)

 9. Rozvadov           11   4   4   3   21: 20    16  ( -2)

10. Vejprnice          11   4   4   3   19: 19    16  ( -2)

11. Rapid Plzeň        10   4   3   3   15: 13    15  (  0)

12. Horní Bříza        11   3   4   4   21: 21    13  ( -2)

13. Horažďovice        11   3   3   5   21: 21    12  ( -3)

14. SK ZČE Plzeň       11   3   3   5   16: 26    12  ( -3)

15. Bolevec            11   2   3   6   19: 29     9  ( -6)

16. Klatovy            10   2   0   8    7: 29     6  ( -9)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

TOLIK BODŮ  Z VENKU SE NEČEKALO

 

Mimořádně úspěšné bylo 11.kolo 1.A třídy pro týmy z Pošumaví v této druhé nejvyšší krajské soutěži. Tři celky zajížděly na hřiště soupeřů . Málo kdo mohl předpokládat, že Sušice které se v Manětíně v minulosti nedařilo  bude na tomto hřišti naplno bodovat , nebo že Nýrsko vyhraje na půdě divizní rezervy v Domažlicích  a jen zase tak velkým překvapením není úspěch strážovských fotbalistů , kteří výhrou ve Staňkově domácí nadále přišpendlili na dno tabulky. Jediným který na plný počet bodů nedosáhl byl čtvrtý zástupce v této soutěži Start Luby. Tým zdecimovaný zraněnými a nemocnými hráči poprvé v tomto ročníku se na domácím hřišti musel o body dělit s hosty Nýřan. Vzhledem k průběhu tohoto duelu je však dělba bodů tentokráte spravedlivá.


STAŇKOV – STRÁŽOV    0 : 6 (0 : 2)

 Trenér Strážova Petr Presl : " Dnešní utkání bylo z našeho pohledu jedno z těch lehčích protože soupeř kromě snad tří hráčů neměl ve svém kádru fotbalisty, kteří by mohli stabilně v této soutěži získávat body.Domácí se snažili zajišťovat své obranné činnosti na vlastní polovině a tak nebylo snadné se prosazovat do zakončení. V první půli se tak prosadil jen jednou Janka a Chaluš a náš herní projev zrovna neoslňoval hrstky příznivců na obou stranách. Po poločasové domluvě se naše hra zlepšila, přinesla více kombinačních akcí a také více brankových příležitostí, z nichž ještě mnohé zůstaly nevyužity. Poslední čtvrtina utkání se už odehrála za střídavého deště a krupobití, takže závěrečný hvizd rozhodčího potěšil všechny jeho aktéry. Kvalita utkání by spíše slušela 1.B.třídě, ale očekávané body si vezeme do Strážova a to je v tuto chvíli pro nás důležité, protože los posledních čtyř utkání podzimní části soutěže není vůbec jednoduchý."

Branky: Janka 2, Gajdůšek, Tomáš Matějka, Chaluš, Čížek. ŽK: 2 : 3. Diváků: 70.  

Sestava  Strážova  : Javorský,Michel,Čížek,Helm,Chaluš(70.Presl P.) Vítovec,Matějka V., Matějka T., Gajdušek, Janka (75.Presl š.) Cupl ( 46.Antonovics)

 

MANĚTÍN  - TJ SUŠICE   1 : 4 (0 : 3)

Již v 6.minutě  se poprvé měnilo skóre a bylo to zásluhou Františka Hracha , jehož střela si našla cestu za záda domácího gólmana.Když vzápětí přidal druhou branku po hezké akci J. Farták a do třetice se trefil z přímého kopu M. Kotrba nebylo pochyb o tom, kdo bude z obou soupeřů úspěšnější. Hosté měli hosté jasně navrch. V druhé půli  mohli svoje konto daleko rychleji navýšit, ale  nejdříve nastřelili J.Kyselkou břevno a nevyužita zůstala i šance Kotrbou který neproměnil nařízenou penaltu.  Domácí pak snížili, ale pojistku přidal v 70.minutě svojí druhou brankou v tomto duelu Farták a bylo z pohledu hostů „vymalováno“.

Branky : 6. F. Hrach, 13. 70., J. Farták, 30. M. Kotrba.
Sestava hostů:  J. Kubů, V. Klíma, M. Kalný, T. Marek, M. Brož, J. Melka/80.min D. Vávra/, M. Kotrba, F. Hrach, J. Bešta/75.min K. Rendl/, J. Kysilka, J. Farták
Trenér TJ Sušice František Melka :  „ Dnes jsme napravili ztrátu bodů z minulého týdne. Bylo velice důležité, že jsme se dokázali prosadit hned na začátku utkání a mohli hrát trochu uvolněně. Prakticky celý zápas jsme měli pod kontrolou a to je dobré na psychiku   před důležitým utkáním doma příští týden s Nepomukem.“

František Melka

  

Domažlice B  -  Nýrsko  0 : 1 ( 0 : 1).

Branky: Kalivoda; ŽK: 2:5; ČK: 1:1. Diváků: 80.

Podrobnosti nehlášeny.   

LUBY -  NÝŘANY   2 : 2 (1 : 1)

Za chladného a deštivého počasí zahájil hlavní rozhodčí  Gabriel Bogdan utkání 1.A třídy Luby - Nýřany.Trenéři obou týmů neměli k dispozici čtyři hráče základní sestavy.Za Luby scházel Turner,Papay, T.Voráček a Vejskal.Rozmáčený terén nepřinesl příliš pohledný fotbal,ale diváci se rozhodně nenudili.V prvních deseti minutách hry se M.Šůs dvakrát protáhl do šestnáctky soupeře.V prvním případě zachraňoval brankář Kouba a druhý pokus zblokoval obránce.Velká škoda,že jedna z těchto šancí neskončila vedoucí brankou Lub,protože hned v 11.minutě inkasovali .Nýřanští  rozehráli  přímý volný kop z pravé strany. Novákovi se nepodařilo centr odkopnout , soupeř mohl chladnokrevně zakombinovat v pokutovém území a zcela nekrytý hráč na levé straně skóroval z hranice malého vápna.Branka přinesla velkou nervozitu na kopačky lubských a soupeř pak předváděl i lepší kombinaci ve středu hřiště a hlavně rychlý přechod do útoku.V závěru první půle domácím podařilo zaslouženě srovnat skóre na 1:1. Po přihrávce od Hodla Josef Voráček vystřelil z 25 metrů a trefil se přesně do levého horního rohu branky.

Ve druhém poločase domácí  soupeře dokázali zatlačit na jeho polovinu,ale nepřesná střelba a časté chyby při finálních přihrávkách gól nepřinesly. V  62. minutě  se prokřehlí diváci dočkali vedení 2:1 pro Luby. Josef Voráček našel krásnou kolmou přihrávkou Šůse, ten přiklepl zpětně na R.Švece, který ze vzdálenosti penalty zakončoval do sítě. Nýřanští pak vsadili vše na útok a dokázali si vytvořit  i slibné příležitosti.Dvakrát zachraňoval Kalaš a několikrát blokovali nebezpečné střely hostů domácí obránci. Nápor hostů vyvrcholil 10 minut před koncem. Hosté  rozehráli přímý kop z pravé strany a přesný balon zakončoval podařenou hlavičkou Duspiva   do Kalašovy branky a upravil tak skóre na konečných 2:2.Do konce zápasu zbývalo necelých 10 minut,ale křečovitá snaha lubských už změnu stavu nepřinesla.

Jeden z dvojice domácích koučů  Karel Šůs k utkání uvedl:

Karel Šůs

„Děkuji celému kolektivu lubských hráčů za dobrý a poctivý výkon, bohužel musím přiznat,že dělba bodů je v tomto případě spravedlivá.Zároveň děkuji Oldovi Juřinovi,Zdeňkovi Hradeckému a Josefu Javorskému,kteří přišli A týmu na pomoc a přestože s hráči tolik netrénují,dokázali zraněné a nemocné spoluhráče plně zastoupit.“                                           

Sestavy :  Luby -        Kalaš, Juřina, /57./Šindelář/ Novák, Hradecký /46.Javorský/ Hodl, Švec,/ 84.Koželuh/Pikhart,Šnour, Voráček J.Smolík, Šůs.   / Sydorenko, Kodeš/.

Nýřany -    Kouba,Cink Z.,Říha,Voráček,Duspiva,Kouba M.Šindler,Mašek, Louda, Anár,Takáč,/  Kováč,Čížek,Cvachoušek,Cink J.Štýs/             

Branky: Voráček, Švarc - Duspiva, Takáč; ŽK: 2:1 . Diváků: 80.

 

Nedobrovolenou koupel již v úvodu zápasu absolvoval domácí Pavel Smolík(č.3), ale ještě hůřer dopadl jeho soupeř ze souboje .

Hradeký (v červeném dresu) soupeře v osobních soubojích vůbec nešetřil.

 

Radek Švec projevoval hlad po brance již v první půli kdy jeho průnik zastavuje nýřanská obrana.Nakonec se přece jen branky dočkal. 

Hosté z této akce vezou vedoucí branku.Stačí přihrávka do leva na zadní tyč a je dílo dokonáno.

Nýřanský David Takáč zúžitkoval přihrávku z pravé strany a posílá míč za záda brankáře Kalaše.

"Mám, nedám", domácí Petr Hodl jen sleduje úspěšnou činnost brankáře hostů devatenáctiletého  Kouby.

Kličku útočník hostůjiž neudělal...

A je to. Neprošel, libuje si bránící dvojice domácích !

Co se asi honilo v hlavě po tomto nedobrovolném usazení na hrací plochu kterému pomehl domácímu Miroslavu Šůsovi obránce hostů ?

Hrajeme dál, mokrý dres studí, dáme gól!

Jak to nejlépe rozehrát, možná že to si říká pro sebe kapitán domácích Radek Pikhart.

Jan Kalaš v brance domácích čaruje a chytá.

Gólman hostů není o nic horší než domácí stážce svatyně a také on je úspěšný a drží čisté konto.

Hodl zatrobil k útoku"musíme do poločasu vyrovnat".

Klička sem,

Klička tam, následuje přihrávka pře velké vápno na Voráčka

Josef Voráček (mimo záběr foto vlevo střílí

a míč z kopačkyVoráčka plachtí do levého horního růžku branky hostů

A je vyrovnáno, Hodl se raduje a jede se nanovo.

Ale až po poločase. Do kabin odchází o velmi dobrá trojice arbitrů a přehledem řídící hlavní (s míčem)

 

Druhý poločas a další foto viz níže uvedený odkaz. 

FOTO Z UTKÁNÍ   ZDE

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY

Křimice   -  Zruč 2: 2 ( 0: 2)  

Branky: Adam, Rada - Bohuš, Polák; ŽK: 2:0 ; diváků: 100.

 Nepomuk  -  Zbůch 0: 0 ( 0: 0)

ŽK: 3:3 ; diváků: 84 

Stod  -  Chlumčany 6: 0 ( 2: 0) 

Branky: Bachroň 4, Herman, Košťál; ŽK: 0:4; ČK: 0:1 ; diváků: 180

 

 

 


 1. Stod               11   8   2   1   38: 14    26  ( 11)

 2. Nepomuk            11   6   4   1   21:  8    22  (  4)

 3. Sušice             11   6   4   1   19: 12    22  (  4)

 4. Zbiroh             10   6   2   2   23: 13    20  (  5)

 5. Zruč               11   5   3   3   15: 13    18  (  3)

 6. Strážov            11   5   2   4   23: 17    17  ( -1)

 7. Domažlice B        11   5   2   4   21: 17    17  (  2)

 8. Luby               11   5   1   5   19: 25    16  (  1)

 9. Chlumčany          11   4   3   4   21: 23    15  (  0)

10. Nýrsko             11   4   2   5   10: 12    14  ( -4)

11. Příkosice          10   4   1   5   29: 21    13  (  1)

12. Nýřany             11   3   3   5   14: 19    12  ( -6)

13. Křimice            11   3   3   5   14: 19    12  ( -6)

14. Manětín            11   3   1   7   17: 26    10  ( -8)

15. Zbůch              11   0   4   7   11: 21     4  (-14)

16. Staňkov            11   1   1   9    5: 40     4  (-11)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku