Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 10. kolo 10.-11.10.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

KLATOVY PROHRÁLY SOUBOJ O POSLEDNÍ MÍSTO

 

Do sobotních zápasů krajského přeboru  nastupovala obě družstva z Pošumaví s jednoznačným úsilím bodovat. Horažďovice které zajížděly na hřiště staronového účastníka KP do Horní Břízy s cílem potvrdit prolomenou neúspěšnost na hřištích soupeřů vítězstvím v Klatovech a posílit si sebevědomí před velmi důležitým dalším zápasem který je čeká v dalším kole doma s lídrem tabulky z Města Touškov.  Přestože se duel v Horní Bříze pro Horažďovice nevyvíjel skórem v jejich prospěch podařilo se jim v drtivém závěru vstřelit dvě branky a zaslouženě si domů odvezly cenný bod.

Daleko hůře dopadly doma exdivizní Klatovy . On nich se očekávalo, že po zlepšeném výkonu v Rokycanech budou bodovat a ponechají hosty po deseti kolech na dně tabulky. Ani se třemi novými tvářemi v sestavě se jim to  nepodařilo a tak se naplnil ten  nejhorší možný scénář . Klatovy souboj s Bolevcem prohrály brankou kterou inkasovaly devět minut před koncem a klesly v tabulce na poslední místo. Pro hrstku diváků to muselo být více než smutné odcházet z ochozů týmu, který po sestupu z divize uzavírá tabulku krajského přeboru. Byť to může být jen na přechodnou dobu čemuž pevně věříme, ale i tak je to z pohledu klatovské kopané ostudné umístění .   

 

HORNÍ BŘÍZA – HORAŽĎOVICE   2 : 2 (2 : 0)

Úvod se hostům vůbec nevydařil. Již ve druhé minutě po nedůsledném atakování na středové  čáře přešli domácí po pravé straně  do brejku  který zakončili centrovaným míčem na zcela volného Kožíška a ten přesnou hlavičkou nedal brankáři Kozlíkovi žádnou šanci 1:0. Hostům trvalo téměř dalších minut, kdy se začali z této  ledové sprchy vzpamatovávat . Na hřišti  se začali stále více prosazovat a  domácí předčili ve fotbalovosti a v další části poločasu se rodily i možnosti ke skórování. Po gólu volala situace ve které se ocitl Mirvald, který byl sám v tváří v tvář s brankářem Mizerou, ale při zakončení nastřelil pouze strážce domácí svatyně.Když stálo při domácích štěstí i v 34.minutě, kdy  míč z kopačky Jiříka z trestného kopu v velké dálky zazvonil o tyč jejich branky a  vzápětí Stulítovu dorážku domácí obrana vykopávala z brankové čáry  přišla v zápětí druhá rána pro horažďovické fotbalisty. V následného rychlého protiútoku  se dostal před brankáře Kozlíka zcela osamocený Kožíšek a svojí druhou brankou upravil stav první půle na 2:0.

Do druhé půle vstoupily   Horažďovice  s velkým odhodláním , neboť cítily, že mají na lepší výsledek než který dosud visel na ukazateli skóre.Hráči přidali na agresivitě, důrazu a  měli ve druhé půli  také více ze hry. Útoky se střídaly na obou stranách  . Chleba se začal lámat v závěru utkání. Rozhodující zlom pro další vývoj nastal  v 80.minutě kdy domácí odmítli zvýšení na 3:0 po té,kdy jejich nejagilnější hráč Kožíšek sám před Kozlíkem jeho branku z malého vápna  sice trefil, ale pouze z boku.  Hosté tak ještě žili v naději na korigování výsledku, ale čas rychle ubýval a do konce zbývaly pouze dvě minuty. V 89.minutě Horažďovice zahrávaly rohový kop, k odraženému míči na hranici pokutového území se dostal Jiřík a prokázal, že umí dávat branky nejen z penalty, hlavou či ze skrumáže  a prudkou střelou snížil na 2:1. Naděje na zisk bodu tak ještě pro hosty problikávala a naplno jí rozsvítil po závaru před domácí brankou v poslední minutě střídající Mičkal , který ze skrumáže z blízka potlačil míč do domácí branky  a vyrovnal na 2:2.   

Branky: 2. a 35. Kožíšek – 89. Jiřík, 90. Mičkal. Rozhodčí: Schneider Josef. ŽK: 0 : 1. Diváků: 200.

Sestava FK Horažďovice: Kozlík – Šedivý (38. M. Šafanda), J. Jiřík, J. Mirvald, O. Stulík – Prchlík (79. Beneš), Cihlář, T. Jůda, Dytrt – J. Nauš (46. M. Forman), J. Sova (70. Mičkal).

Podrobnosti později.

 

KLATOVY – BOLEVEC  0 : 1 ( 0 : 0)

Branky: 81. Šiml ; ŽK: 4:1 . Diváků: 50.

Sestava Klatov:   Herman - Bouberle, Vacovský, Veselka, Steiberger - Voráček /46. Matějka / Hovorka, Toman /83. Šimandl/, Meszaros, Ramadan /70.Votípka/, Kotlan  /46. Dvořák /

Trenér  Klatov Karol Žák : „  V tvrdě hraném prestižním utkání to byli hosté, kteří šli s větší ochotou  za vidinou vítězství  a trpělivý nátlak se jim vyplatil devět minut před koncem.  Nevytvořili jsme si za celý zápas jedinou výraznější šanci a to je velmi jasný ukazatel současných  ofenzivních možností. Soupeř měl "tutovek" několik a jedna z nich se před koncem ujala. Je smutné pozorovat po takovém utkání smutek, vztek a bezmocnost hráčů v kabině, zvlášť když víte, že si nic neodpustili a prodali ze sebe to nejlepší. Zhroutila se nám středová řada, Meszaros  s Tomanem zaostali daleko za svými schopnostmi, i když jako ostatní, i oni chtěli  tvořit, hrát a vyhrát.  Přínosem je snad jen start Hovorky, který naplnil očekávání a svojí režií v prvním poločase  vnesl do naší hry aspoň trochu fotbalové kultury. Nezbývá, než si přát, aby dno, na které jsme došlápli, bylo tvrdé,aby se nám od něho snáze odráželo.“

 

ROZVADOV -  CHANOVICE   4 :  3 ( 2 : 2) .

Branky: Hanko, Horáček, Mraček, Pýcha - Horváth 3; ŽK: 1:0 . Diváků: 200.

 

 

Ostatní výsledky:

M.Touškov  - SK ZČE 5: 1 ( 0: 1)  

Branky: Karbusický 3, Führbacher, Svoboda - Bezdička; ŽK: 2:1 , diváků: 160.

 

Přeštice  - Chrást 3: 2 ( 0: 2)  

Branky: Pavlík, Smazal, Uzlík - Kolařík, Sadílek; ŽK: 5:2. Diváků: 150.

 

Rokycany -  Rapid 1: 1 ( 1: 0)  

Branky: Aubrecht - Žák; ŽK: 2:3. Diváků: 120.

 

Holýšov  - Stříbro 0: 2 ( 0: 2)  

Branky: Demjan, Komárek; ČK: 1:0 . Diváků:250. 

 

Koloveč  - Vejprnice 2: 2 ( 2: 1)  

Branky: Bittengel, Šperl - Křen, Prais; ŽK: 2:5 . Diváků: 310.

 

 

 

 

  1. Stříbro            10   7   0   3   26: 20    21  (  9)

  2. M. Touškov         10   6   2   2   20: 11    20  (  5)

  3. Rokycany           10   5   3   2   15: 11    18  (  0)

  4. Chrást             10   5   2   3   25: 16    17  (  2)

  5. Vejprnice          10   4   4   2   18: 14    16  (  1)

  6. Holýšov            10   5   1   4   14: 13    16  ( -2)

  7. Chanovice          10   5   0   5   19: 15    15  (  3)

  8. Rapid Plzeň        10   4   3   3   15: 13    15  (  0)

  9. Rozvadov           10   4   3   3   18: 17    15  ( -3)

 10. Koloveč            10   4   1   5   20: 16    13  ( -5)

 11. Přeštice           10   4   1   5   15: 16    13  ( -5)

 12. Horní Bříza        10   3   3   4   19: 19    12  ( -3)

 13. SK ZČE Plzeň       10   3   2   5   13: 23    11  ( -1)

 14. Horažďovice        10   2   3   5   18: 19     9  ( -3)

 15. Bolevec            10   2   2   6   17: 27     8  ( -4)

 16. Klatovy            10   2   0   8    7: 29     6  ( -9)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

NÝRSKO SI PORADILO DOMA SE STAŇKOVEM

 

V 10.kole 1.A třídy  svedlo proti sobě na hřišti ve Zruči dva úspěšné nováčky  . Tento duel neměl vítěze ani poraženého a jelikož Nepomuk překvapivě také remizoval v Nýřanech, vedoucí Stod remízou ve Zruči vůbec nic neztratil.  Velmi důležitý zápas o šest bodů z pohledu boje ve spodních pater tabulky dotáhly do vítězného konce doma nýrští fotbalisté. Když pomineme jediný prohraný zápas Okuly doma s favorizovaným Nepomukem, pak na rozdíl od předcházeních sezón těžiště získaných bodů pokládá Nýrsko v získání bodů na domácím hřišti kde také všechny body které mají  dosud v tabulce je za výsledky v domácím prostředí, neboť venku je jejich bodová aktivita nulová.  

Výboj na čele tabulky plně nahrávál Sušici, která pokud by v tomto kole doma vyhrála se měla možnost dostat na přímý kontakt s čelem tabulky. Bezbrankovou remízou tuto možnost promarnila a tyto body jí mohou v závěrečném účtování hodně chybět.

Zajímavé derby s dramatickou koncovkou která přinesla domácím šťastnou výhru se hrálo ve Strážově. Na 250 diváků vidělo sedm branek, hodně osobních soubojů ve kterých to hráče muselo bolet, i když dělba bodů by  v zhledem průběhu zápasu  konečnému výsledku slušela víc,takto získané  body  pro domácí mají cenu zlata.

 

NÝRSKO  - STAŇKOV 3: 0 ( 1: 0) 

Branky: Kadlec 2, Presl; ŽK: 0:3 . Diváků: 100

Podrobnosti nedošly.

 

STRÁŽOV  - LUBY    4 : 3 (1 : 1)

Domácím patřili úvodní minuty . Po střelách Janky,  Vítovce , nepotrestaného faulu v pokutovém území hostů na Tomáše Matějku  a šanci Gajdečka který hlavičkoval vedle se dočkali ve 22.minutě i  vedoucí branky . Důrazný Janka  vyhrál souboj s brankářem Kodešem a Radkem Švecem a  dopravil míč poprvé do sítě hostů. Ve 29.minutě po úniku Čeledy  a jeho centru mohl zvýšit vedení Strážova opět Janka  a nedáš , dostaneš se znovu potvrdilo, když  Luby protiútoku vyrovnaly Turnerem 1:1. Do konce první půle měli hosté výhodu několika rohových kopů  ve kterých byli hodně nebezpeční, ale skóre se do poločasu již nezměnilo. 

Byli to Luby které pět minut po přestávce  se ujaly gólem Papay . Domácí zvýšili svoje úsilí a měli několik možností vyrovnat. V 57.skončila opakovaní střela Václava Matějky vedle Kodešovy branky. Tentýž hráč v 61.minutě hlavičkoval těsně vedle svatyně hostů a tak se domácí dočkali  spravedlivého vyrovnání v 68.minutě po střele France kterou brankář Kodeš výborně vyrazil, ale dobíhající Gajdůšek míč poslal za jeho záda 2:2.  Hosté v 78.minutě Voráčkem nachytali domácí obranu na nedbalkách a  znovu šli do vedení.To již bylo pro Strážov hodně těžké , zvláště když hosté hráli  soustředěně v obraně a v brance měli výborného Kodeše. Vidina bodovat se vzdalovala, ale tak jak se štěstěna v domácích zápasech na podzim k domácím často obrátila zády tentokráte si na ní Strážovští nemohou naříkat. V 87.minutě vzal zodpovědnost na sebe Janka, který neohroženě pronikal do pokutového území domácích kde byl faulován a nařízený pokutový kop Gajdůšek  bezpečně proměnil 2 : 2.  O dvě minuty po té Tomáš Matějka po závaru před lubskou brankou vsítil čtvrtou branku domácích a dal tak důvod k velké radosti jeho spoluhráčů a  domácích diváků.

V dramatické koncovce se již skóre neměnilo a cenné tři body z pošumavského derby zůstaly doma.

Trenér domácích Petr Presl: Velmi slušná divácká návštěva dnes viděla ve Strážově derby se vším co takový zápas může nabídnout a já jsem velice rád, že naši příznivci mohli odcházet na konci duelu spokojenější než ti lubští. V samotném průběhu zápasu jsme si vytvořili velké množství brankových příležitostí, bohužel bez adekvátního zakončení, což zdramatizovalo jeho průběh. Hosté prakticky kombinačně neohrozili naši branku zato jejich standardky byly velice nebezpečné a také přinesly lubskému celku vedení, přestože jsme naše kluky před zápasem na tento herní prvek soupeře důrazně upozorňovali, nepodařilo se nám je třikrát pokrýt. Svůj tým musím ale pochválit hlavně za to, že za stavu 2:3 na konci utkání nepodlehli tlaku vývoje utkání a nezabalili svou snahu utkání zvrátit. Výborný zápas sehrál Jirka Franc a vítězství, které je dílem vůle celého týmu si hodně cením protože v 85.minutě už asi málokdo věřil, že na body dosáhneme“.

Branky: 22. Janka  , 68. a 87.(PK) Gajdůšek, 89.  Matějka Tomáš -  30. Turner,  50. Hodl, 70. Voráček J.Rozhodčí:  Mazán – Hájek, Petržilka. ŽK:  2 : 4. Diváků: 250 !!

SK Kovodružstvo Strážov: M. Javorský – J. Michel, J. Franc (85. V. Cupl), V. Čížek, L. Helm – D. Gajdůšek, T. Matějka, V. Matějka (70. M. Chaluš), Z. Vítovec – L. Janka, J. Čeleda.

Trenér Presl Petr, asistent : Helm Lukáš, vedoucí družstva : Janda Josef.

Start Luby :  Kodeš – Truner (32. Šindelár), Papay(69. Koželuh), Voráček T., Vejskal, Hodl, Švec, Pikhart, Šnour, Smolík P., Šůs .

Trenér  Křížek Miroslav, asistent : Šůs Miroslav, vedoucí družstva : Vondráček Karel.

 

SUŠICE  -  KŘIMICE   0 : 0 ( 0 : 0)  

František Melka

Hosté si do Sušice přijeli pro bod a ten se jim podařilo získat. Nutno dodat, že domácí hráči jim tento cíl svým herním projevem hodně usnadnili. Hosté se prakticky celý zápas soustředili na obranu a domácí si s tímto obranným blokem nedokázali poradit. Hráli hodně stereotypně, málo kombinovali a když už si vypracovali brankovou příležitost, trestuhodně ji zahodili. Vzhledem k předvedené hře je konečná remíza spravedlivá.

Trenér Sušice František Melka : „ Dnes jsme zvláště ve druhém poločase podali jeden z nejhorších výkonů podzimu. Ve hře bylo neuvěřitelné množství chyb v rozehrávce, chyběl nám pohyb, nasazení, větší touha po vítězství. Bohužel jsme zahodili šanci dotáhnout se na špičku tabulky.“

ŽK: 1:5; ČK: 0:1. Diváků: 150.

Sestava Sušice: F. Míček, J. Bešta, T. Marek, M. Kalný, V. Klíma, J. Melka, M. Kotrba/75.min Varga/, F. Hrach, M. Brož/55.min J. Kysilka/, P. Hubáček, J. Farták

OSTATNÍ VÝSLEDKY

Zruč  - Stod 2: 2 ( 0: 2)  

Branky: Polák, Vanka - Bachroň, Košťál; ŽK: 4:0; ČK: 1:0 . Diváků: 200.

 

Chlumčany  - Příkosice 1: 1 ( 1: 0)

Branky: Kraina - Votípka; ŽK: 6:3; ČK: 1:0. Diváků: 60 

 

Zbiroh  - Domažlice B 3: 1 ( 1: 0)

Branky: Karfiol, Marchal, Šašek - Paluch; ŽK: 0:1; ČK: 0:1. Diváků: 120

 

Nýřany  - Nepomuk 0: 0 ( 0: 0)

ŽK: 0:4; ČK: 1:0. Diváků: 100 

 

Zbůch  -  Manětín 1: 2 ( 0: 1)

Branky: Kasl - Kluc, Švehla; ŽK: 1:3. Diváků: 120.  

 

 

 

 

 1. Stod               10   7   2   1   32: 14    23  ( 11)

 2. Nepomuk            10   6   3   1   21:  8    21  (  6)

 3. Zbiroh             10   6   2   2   23: 13    20  (  5)

 4. Sušice             10   5   4   1   15: 11    19  (  1)

 5. Domažlice B        10   5   2   3   21: 16    17  (  5)

 6. Zruč               10   5   2   3   13: 11    17  (  2)

 7. Chlumčany          10   4   3   3   21: 17    15  (  0)

 8. Luby               10   5   0   5   17: 23    15  (  3)

 9. Strážov            10   4   2   4   17: 17    14  ( -4)

10. Příkosice          10   4   1   5   29: 21    13  (  1)

11. Nýrsko             10   3   2   5    9: 12    11  ( -7)

12. Nýřany             10   3   2   5   12: 17    11  ( -7)

13. Křimice            10   3   2   5   12: 17    11  ( -4)

14. Manětín            10   3   1   6   16: 22    10  ( -5)

15. Staňkov            10   1   1   8    5: 34     4  ( -8)

16. Zbůch              10   0   3   7   11: 21     3  (-15)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku