Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 9. kolo 3.- 4.10.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

CHANOVICE DOMA ZDOLALY LÍDRA TABULKY

 

Poprvé v průběhu nového ročníku krajského přeboru  se podařilo oběma týmům z Horažďovicka v domácím prostředí  naplno bodovat a pro oba to byly body velice cenné. Chanovice po smolném zápasu v Horní Bříze kde přišly o tři body  brankou kterou dosáhl jejich soupeř v nastaveném čase  dokázaly zmobilizovat svoje síly a  vytěžit plný počet bodů  s vedoucím  týmem přeboru kterého tato bodová ztráta připravila o pozici lídra tabulky  .

Horažďovice po vysoké výhře v minulém kole v Klatovech tento úspěch potvrdily na domácím hřišti . Výhra s posledním Bolevcem ponechala soupeře z Plzně u samého dna tabulky a znamenal první plný bodový zisk na podzim na domácím hřišti.   

Třetí zástupce Pošumaví v KP  Klatovy  čekaly venku Rokycany které se tlačí na čelo tabulky a vítězstvím 3:0 nad hráči z města karafiátů se zařadily mezi trojici která se stejným bodovým ziskem vévodí krajskému přeboru. Klatovy opět potvrdily, že utkání na hřišti soupeře jim herně více sedí.  V Rokycanech předvedli nejlepší výkon podzimní části a jen neschopnost vstřelit branku i z vyložených příležitostí je opět stála body.

Chanovice po velice špatném rozjezdu na tuto trojici ztrácí pouhé dva body. V posledních kolech si nejvíce pohoršily právě Klatovy , které ke dvěma prohrám za sebou na domácím hřišti přidaly již v pořadí sedmou prohru z devíti zápasů a klesly v tabulce na předposlední místo!

 

 

Chanovice - Město Touškov   2 : 0 (0 : 0)
Štěrba Jiří

Domácí tým po výborném výkonu porazil vedoucí mužstvo krajského přeboru. Mužstvo vedl asistent trenéra Rambousek. V první půlce byl mírně lepší Touškov, ale výborný brankář domácích Bekelkého úhlu trefil šibenici branky hostů několik vyložených šancí hostů zlikvidoval. Druhou půlku ovlivnila rychlá branka domácích, kteří po centru z pravé strany hřiště přesně hlavičkovali do branky hostů . Střelcem branky byl stoper Pícka. Po obdržené brance hosté přidali, ale jejich střeli neměli žádnou přesnost. Domácí výborně bránili a vyrážely do brejků. V 74 minutě si míč zpracoval Polena, hosté ho faulovali, rozhodčí ponechal výhodu, míče se zmocnil Beránek a z velkého úhlu trefil šibenici branky hostů. Od této doby hosté více protestovali u rozhodčího než hráli a domácí mužstvo s přehledem vítězství uhájilo.

Branky : 48.min. Pícka, 74.min. Beránek. Rozhodčí: Mašek. Diváků: 150. ŽK: 1 : 1. ČK: 0 : 1 (86.Misař).
Sestava domácích: Beke, Čadek, Hnídek, Ticháček, Beránek, Horváth/88.min. Zelenka/, Polena /76.min. Solový/, Černohorský, Kislinger, Holý, Pícka

Horažďovice – Bolevec   4 : 2 (3 : 1)

Domácí do souboje o poslední místo  vstoupili úspěšně, když se již v 9.minutě ujali vedení . Jůda vybojoval míč, nezištně přihrál  před branku hostů na cihláře a ten z blízka  prostřelil brankáře hostů 1:0. V 17.minutě již bylo skóre srovnáno, po laciné brance kterou dostali domácí přímo  z rohového kopu z kopačky Zítka. O získání vedení na svojí stranu se postaral Prchlík, který byl u dalších třech branek Horažďovic. Na 2:1  centr Prchlíka ze standardní situace  dopravil hlavičkující Jiřík do sítě hostů. Ve 41.minutě  sám Prchlík po přihrávce od Cihláře v malého vápna  zvýšil na 3:1. Dobře rozehranou partii si po přestávce domácí zkomplikovali sami , když tři minuty po změně stran  střelou v velké vzdálenosti hosté snížili Šimlem na 3:2. Tato kontaktní branka tak zdramatizovala celý druhý poločas, Rozuzlení až v samotném závěru udělal střídající Michal Forman, který pět minut po svém pobytu na hřišti  po centru Prchlíka poslal míč hlavičkou  za zády brankáře Bolevce a definitivně tak pojistil první tři body získané na podzim v domácím prostředí.    

Branky : 9.Cihlář, 36. Jiřík, 41. Prchlík, 89. Forman Michal – 17. Zítek, 48. Šiml. Rozhodčí: Krutina. Diváků: 100. ŽK: 1:3.

Sestava FK Horažďovice: Kozlík – Šedivý, J. Mirvald, O. Stulík, J. Jiřík – Prchlík, T. Jůda, Dytrt (72. M. Šafanda), J. Sova (83. M. Forman) – J. Nauš (52. Mičkal), Cihlář.

 

Rokycany -   Klatovy 3 : 0 ( 1: 0) 

Karol Žák

 

 

 

 

Domácí se v první půlhodině nedostali do vážnější situace, zato klatovští  hýřili aktivitou a svým výkonem určovali nejen tempo hry, ale předváděli také pohledné akce, které si potlesk domácího publika plně zasloužily. Do patnácté minuty měl tři vynikající příležitosti ke skórování Toman, smůla je ale na jeho kopačkách letos hodně přilepená. Trest přišel po sérii několika výstrah v poslední fázi poločasu, ve 43. minutě propadla v obranné činnosti pravá strana a dlouhý centr na zadní tyč domácí přesnou hlavičkou přetavili v branku "do šatny".    I p o změně stran byla  hra celkově velmi vyrovnaná.  Domácí , vědomi si svého vedení ,  takticky čekali na chyby soupeřovy defenzívy a trpělivost se jim vyplatila. Hrubku ve středu pole při přechodu do útoku potrestali kolmicí na zcela volného hráče, který po úniku neměl  problém Hermana v brance prostřelit.  Hosté otevřeli  hru ve snaze o vyrovnání, byli však deset minut před koncem za tuto přílišnou odvahu potrestáni posledním gólem zápasu.   

Trenér Karol Žák :   Do utkání nastoupil ke svému prvnímu startu v novém týmu hostující Eiad Ramadan a uvedl se líbivým způsobem  na hrotu útoku.  Za jeho výkonem v první půli však nezaostal  nikdo, škoda je  nevyužitých tutovek. Branka do šatny připomněla utkání v Kolovči a také i tak zapůsobila  na herní projev  v druhém poločase.  Bylo by velmi příjemné , kdyby se hráčům  zdařilo   zopakovat prvopoločasový  výkon z Rokycan i v následujícím domácím utkání, aby i doma předvedli, že fotbal hrát umí, i když se mají stále co učit. Ale při jejich mládí  a píli je velký předpoklad, že tento stav nebude mít v Klatovech dlouhého trvání.“

Sestava :    Herman  -  Bouberle, Vacovský, Veselka / 80´Janda/, Steinberger - Matějka / 65´Voráček /, Meszaros, Votípka / 70´Šimandl /, Toman, Dvořák  -  Ramadan

Branky: Aubrecht, Fiala, Scheinherr; ŽK: 0:1 . Diváků: 120

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY 

Rapid -  Přeštice 2: 0 ( 2: 0) 

Diváků: 100 .Branky: Houdek, Peroutka; ŽK: 2:1

 

Chrást -  Koloveč 2: 1 ( 1: 1)

Diváků: 250  .Branky: Lövy 2 - Kliment; ŽK: 1:2

 

SK ZČE  -  Hor.Bříza 1: 1 ( 1: 1)

Diváků: 100. Branky: Vlček - Chocholatý; ŽK: 1:3

 

Vejprnice  -  Holýšov 1: 0 ( 0: 0)

Diváků: 170  .Branky: Hošek; ŽK: 3:1

 

Stříbro -  Rozvadov 2: 1 ( 2: 1)

Diváků: 300. Branky: Komárek, Šaman - Bečvář; ŽK: 2:2  

 

 

   1. Stříbro             9   6   0   3   24: 20    18  (  6)

   2. Chrást              9   5   2   2   23: 13    17  (  2)

   3. M. Touškov          9   5   2   2   15: 10    17  (  5)

   4. Rokycany            9   5   2   2   14: 10    17  (  2)

   5. Holýšov             9   5   1   3   14: 11    16  (  1)

   6. Chanovice           9   5   0   4   16: 11    15  (  3)

   7. Vejprnice           9   4   3   2   16: 12    15  (  0)

   8. Rapid Plzeň         9   4   2   3   14: 12    14  ( -1)

   9. Koloveč             9   4   0   5   18: 14    12  ( -3)

  10. Rozvadov            9   3   3   3   14: 14    12  ( -3)

  11. Horní Bříza         9   3   2   4   17: 17    11  ( -1)

  12. SK ZČE Plzeň        9   3   2   4   12: 18    11  ( -1)

  13. Přeštice            9   3   1   5   12: 14    10  ( -5)

  14. Horažďovice         9   2   2   5   16: 17     8  ( -4)

  15. Klatovy             9   2   0   7    7: 28     6  ( -6)

  16. Bolevec             9   1   2   6   16: 27     5  ( -7)

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

 

DERBY ROZHODLY PRO SEBE LUBŠTÍ FOTBALISTÉ

 

Zajímavou konfrontaci sil nabídlo 9.kolo druhé nejvyšší krajské soutěže mužů. V Lubech  pokračoval seriál derby týmů z Pošumaví  duelem domácího Startu s dlouholetým rivalem Okulo Nýrsko. Hosté z Nýrska přijeli do Lub s kompletní sestavou a pěti náhradníky.Lubští stále ještě postrádali zraněného Kalaše a Vejskala. Výsledkově skončil tento duel úspěchem domácích kteří i nadále pokračují dobrými výkony v domácím prostředí a budou se v týdnu připravovat na další derby, tentokrát na horké půdě Strážova.

Nováčka soutěže SK Strážov zajížděl na hřiště do Nepomuku kde ho čekal souboj s dosud nejsilnějším soupeřem  se kterým se v průběhu podzimní části hrál. I když  podali Strážovští na hřišti velkého favorita na jedno ze dvou prvních míst které znamenají jistotu postupu do krajského přeboru přesto se museli sklonit před fotbalovým uměním domácích a naplnily se tak papírové předpoklady které hovořily jednoznačně pro vítězství domácího týmu.

V pozvánce na utkání posledního kola které bylo odehráno o víkendu jsme uvedli, že  utkání sušických fotbalistů v domácím prostředí ze Zručí je svým způsobem zlomové a pokud se podaří dotáhnout do vítězného konce může sušický tým posunout v tabulce mezi aspiranty na postupová místa. Sušici se to podařilo a poskočila v tabulce  kde je již na 3. místě !

 

 

Nepomuk – Strážov   2 : 1 (1 : 1)

Lukáš Helm

  Při pohledu na tabulku měl být favoritem tohoto utkání tým Nepomuka, nicméně do zápasu vstoupili daleko aktivněji hráči hostujícího celku. Jejich kvalitní kombinační hra slavila úspěch v podobě vedoucího gólu, který vsítil po pohledné souhře nádhernou střelou Tomáš Matějka. Velkou radost strážovských hráčů ale záhy zchladil domácí Kocour, který si naběhl na trestný kop a pohodlně v malém vápně zavěsil. Zklamání bylo velké, přesto hráči Strážova nesložili zbraně a nejen že do konce poločasu prakticky nepustili hráče Nepomuka do šance, sami si ještě vytvořili několik zajímavých příležitostí. S tou největší marnotratně naložil Chaluš, který z malého vápna hlavičkoval vysoko nad břevno domácí svatyně. Hráčům Nepomuka dělala práci hlavně kvalitní hra hostující zálohy a několikrát musel trenér domácích Boltík důrazně a od plic svým svěřencům vyčinit.
Důrazný proslov nepomuckého lodivoda o poločase vyústil ve velký tlak domácích na začátku druhé půle. To domácí borci zavřeli hosty ze Strážova na jejich půlce a tuto převahu korunoval v 60. minutě z přímého kopu Ptáček, který obstřelil zeď a poslal ne příliš prudkou střelu k levé tyči Javorského brány. Tím ale celý tlak Nepomuka v druhém poločase skončil a promítl se jen do několika mála exekucí rohových kopů. Týmem, který pak působil daleko fotbalověji a měl více ze hry byl Strážov, který ale bohužel nedokázal svoji převahu v držení balonu brankově zúročit. I když pokusy Gajdůška, Matějky či Vítovce nebyly úplně marné. Nepomohlo ani nasazení dvou nových útočníků Cupla a Antonovicse. Zápas, kterému by jistě víc slušela remíza, tak skončil těsným vítězstvím jednoho z lídrů 1.A třídy.

Řekl po zápase:asistent trenéra Strážova Lukáš Helm:  „ Dnes mohu kluky za jejich výkon, i přes těsnou a nezaslouženou porážku, pochválit. Všichni si splnili taktické pokyny, které jsme si řekli před zápasem a věřím, že pokud se  takovou hrou jako dne s v Nepomuku budeme prezentovat i v dalších zápasech, neměli bychom pak odcházet ze zápasů bez bodových zisků. Skutečně dne s nemohu pochválit jedince, protože pochvalu si zaslouží tým jako celek, protože kluci jako tým bojovali, chtěli pomoct jeden druhému a myslím, že dnešní zápas si skutečně užili. Poučit se ale musíme z velmi lehce inkasovaných branek.“

Branky: 17.Kocour, 60. Ptáček - 15. Matějka Tomáš, ŽK: 6:4.

Sestava Strážova: Javorský - Helm, Michel, Franc, Chaluš - Gajdůšek ( 86. Kalista K.) , Matějka T., Matějka V., Vítovec Zbyněk (kapitán) - Janka ( 80. Cupl) , Čeleda (50. Antonovics)

 

VD Luby -   Nýrsko 3 : 0 ( 1: 0)  .

Karel Šůs

Prvních dvacet minut hry poznamenala nervozita obou soupeřů, kterou derby zákonitě přináší.
Za zmínku stojí pouze střela Petra Papaye z velkého úhlu, ale ta gólmana Nýrska nepřekvapila. Jinak obě mužstva předváděla bojovný fotbal, kterému scházela finální přihrávka s přesným zakončením.
Na světelné tabuli svítila 27. minuta utkání. Do brejku po pravé straně naběhl Šůs a odcentroval po zemi do malého vápna. Tady se k balónu dostal Pavel Smolík, po otočce nastřelil těsně před brankou stojícího T. Voráčka a od něj se balón odrazil do branky. Tím se domácí ujali vedení 1:0.
Do podobné situace se Lubští dostali ještě ve 38. minutě. Tentokrát Šůs centroval z leva pod sebe, ale před nabíhajícím Turnerem byl míč tečován a brankář hostů v pádu zachraňoval. Nýrsko zahrozilo v prvním poločase pouze několika střelami ze střední vzdálenosti. Ale výborně chytající Kodeš byl vždy na správném místě.

I druhý poločas se hrál ve stejném stylu hry. Soupeři se snažili nechybovat a z obrany předváděli rychlé protiútoky. Hned dvě minuty po zahájení druhé části hry utekl po pravé straně Hodl. Jeho centr vy výši ramen poslal v těžké pozici Miroslav Šůs však mimo branku. Velkou šanci hosté propásli o deset minut později. Kolmý centr ze standardní situace vyrazil Kodeš na hranici pokutového území přesně na kopačku hráče hostů. Střelu směřující do branky pak stačil brankář ještě reflexivně vyrazit.
Hosté  se v dalších minutách snažili vytvořit tlak a docílit vyrovnání. Na několik minut se lubští nedostali z vlastní poloviny. Až 62. minuta přinesla uvolnění po rohovém kopu domácích. D. Šnour přesně odcentroval rohový kop a T. Voráček změnil stav hlavou na 2:0. V dalším průběhu se nýrští snažili výsledek korigovat. Vytvořili si i slibné šance před Kodešem, ale ke vstřelení branky to nestačilo. Konečný výsledek pečetila penalta v 84. minutě po šlapáku na  J. Voráčka. Přesně umístěnou střelu k levé tyči ze značky pokutového kopu rozehrál Miroslav Šůs a nedal brankáři šanci.
Ještě v 88. minutě měli hráči Nýrska možnost změny výsledku. Po faulu v pokutovém území dostali hosté výhodu penalty. Ke kopu se postavil brankář Veverka, ale přestřeli.

Branky: Voráček 2, Šůs; ŽK: 2:4 . Diváků: 80.

 

Sušice – Zruč  2 : 0 (0 : 0)

František Melka

Domácí nastupovali do zápasu s vědomím, že hosté do tohoto utkání inkasovali pouhých sedm branek a i dnes hostující obrana dokazovala, ža to není náhoda. Domácí ovládli střed hřiště, diktovali tempo hry, ale do šancí se dostávali jen velmi těžko. Hosté zahrozili pouze po rohovém kopu, kdy hlavičkovali nad branku. Na druhé straně chyběla k lepšímu zakončení vždy kvalitnější finálová přihrávka.
Druhý poločas se domácí zlepšili, hráli téměř výhradně po zemi, dobře kombinovali a vytvářeli tlak na obranu hostů. V 60.min dostal hezkou přihrávku za obranu J. Farták, brankáře sice neprostřelil, ale s odraženým míčem si věděl rady J. Kysilka a poslal domácí do vedení. O chvilku později, opět po hezké přihrávce mezi beky, postupovali na brankáře hostí M. Kotrba, který chtěl předložit přihrávku ještě lépe postavenému J. Fartákovi, ovšem brankář perfektně přečetl hru a zabránil tutovému gólu. J. Farták se dočkal v 80.min, kdy předvedl nejhezčí akci v utkání M. Kotrba, který se krásně uvolnil přes dva obránce a přihrál Pepíkovi míč, který prostě musí skončit v brance.Domácí tak naprosto zaslouženě zvítězili rozdílem dvou branek.

Branky : 60.J. Kysilka, 80.J. Farták
Sestava domácích - F. Míček, J. Bešta, M. Kalný, T. Marek, V. Klíma, J. Melka/75.min D. Šablatura/, M. Kotrba, F. Hrach, J. Kysilka/85.min V. Jech/, P. Hubáček, J. Farták/82.min Varga/


Trenér František Melka : „ Dnes rozhodl zápas z naší strany velmi dobrý druhý poločas. Hráli jsme trpělivě s vědomím, že šance na vstřelení branky i přes velmi dobrou obranu hostů přijde a to se nám vyplatilo. Teď se musíme s pokorou připravovat na další těžké  zápasy“.

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY 

Křimice Zbůch 2: 2 ( 0: 0)

Branky: Klement, Škoda - Fořt L., Fořt M.; ŽK: 2:3 . Diváků: 120 .

 

Příkosice  -  Stod 3: 5 ( 1: 1)

Branky: Novák 2, vlastní - Bachroň 4, Košťál; ŽK: 3:3; ČK: 0:1. Diváků:  250 .

 

Manětín  -  Nýřany 2: 4 ( 1: 1)  

Branky: Hrbáček, Švehla - Aliev 2, Cvachoušek, Šindel; ŽK: 1:0 . Diváků: 100.

 

Staňkov Zbiroh 3: 2 ( 0: 2)  

Branky: Dolejš 2, Bočan - Bystřický, Sklenář; ŽK: 1:4; ČK: 0:1 . Diváků: 100.

 

Domažlice B Chlumčany 4: 2 ( 2: 0)  

Branky: Hartl 2, Bočan, Neumann - Dušek, Stehlík; ŽK: 1:2. Diváků: 130.

 

 

 

 1. Stod                9   7   1   1   30: 12    22  ( 10)

 2. Nepomuk             9   6   2   1   21:  8    20  (  5)

 3. Sušice              9   5   3   1   15: 11    18  (  3)

 4. Zbiroh              9   5   2   2   20: 12    17  (  5)

 5. Domažlice B         9   5   2   2   20: 13    17  (  5)

 6. Zruč                9   5   1   3   11:  9    16  (  4)

 7. Luby                9   5   0   4   14: 19    15  (  3)

 8. Chlumčany           9   4   2   3   20: 16    14  (  2)

 9. Příkosice           9   4   0   5   28: 20    12  (  0)

10. Strážov             9   3   2   4   13: 14    11  ( -4)

11. Nýřany              9   3   1   5   12: 17    10  ( -5)

12. Křimice             9   3   1   5   12: 17    10  ( -5)

13. Nýrsko              9   2   2   5    6: 12     8  ( -7)

14. Manětín             9   2   1   6   14: 21     7  ( -8)

15. Staňkov             9   1   1   7    5: 31     4  ( -8)

16. Zbůch               9   0   3   6   10: 19     3  (-12)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku