Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 8. kolo 26.- 27.9.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

OBĚ DERBY PROHRÁLY KLATOVY ROZDÍLEM PĚTI BRANEK !

 

Domácí do tohoto duelu šli s cílem úspěšným výsledkem zabojovat  o další přízeň diváků která určitě utrpěla prohrou v minulém týdnu s hosty z Přeštic. Hostující Horažďovice zase nastupovaly s přáním  , prolomit svojí podzimní neúspěšnost prvním bodovým ziskem na hřišti soupeře. Výsledek dává  jednoznačnou odpověď jakým způsobem se oběma týmům podařilo svoje tužby a přání podařilo naplnit. Jen se sluší poznamenat,že hosté byli před tímto duelem v tabulce na posledním místě.

Exdivizní Klatovy doma tímto zápasem ukončily sérii tří zápasů za sebou  . Celkem na podzim z osmi zápasů doma sehráli klatovští fotbalisté již  pět duelů a bilance ? Ta je prach bídná, když z patnácti bodů získali pouhé tři bodíky za šťastnou výhru s ZČE Plzeň  , skóre 4:17 a 20% bodová úspěšnost ? Ta je doma absolutně nejhorší ze všech účastníků krajského přeboru !!!  Své první body na hřišti venku si odvezly ze sobotního zápasu z Klatov  Horažďovice a tyto tři body jim napomohly posunout se z posledního místa tabulky. Klatovy nejen že doma nebodují, ale prohrály vysokým rozdílem pěti branek  i obě derby s Chanovicemi (0:5) i Horažďovicemi (1:6) a v tomto směru drží z trojice účastníků z Pošumaví v KP v minitabulce ze vzájemných zápasů  černého Petra!

Klatovy  - Horažďovice    1 : 6  (0 : 4)

Hosté o své výhře rozhodli vydařeným prvním poločasem ve kterém  u třech branek asistoval odchovanec mochtínské kopané Jaroslav Cihlář, který také nedávno dres domácího týmu přechodně oblékal.  Již v 5.minutě otevřel skóre Sova  z pokutového kopu který nařídil hlavní arbitr za ruku domácího hráče v pokutovém území. V 8.minutě mohli domácí skórovat, ale míč z hlavičky jejich hráče vyrazil bravurně Kozlík.V 11.minutě  se dostal Cihlář sám před brankáře Hermana, ten mu sice jeho střelu vyrazil a dobíhající  benjamínek v dresu hostů Nauš  se trenérovi Vašicovi který mu dal důvěru od prvních minut odvděčil a zvýšil na 0 : 2. O výsledku prakticky rozhodl mezi 32. a 34.minutou dvěma slepenými góly Cihlář a do kabin šli  hosté s bezpečným čtyřbrankovým náskokem. Těm jim dovolil po přestávce postupně prostřídat další čtyři hráče a po střele Prchlíka v 70.minutě k tyči ještě své vedení zvýšili a skóre z jejich strany uzavřel o čtyři minuty po té střídající další mladík v dresu Horažďovic Michal Forman . Čestný úspěch na Klatovy zaznamenal v 90.minutě hlavou po rohovém kopu Matějka. Domácí od 61.minuty hráli oslabeni o deseti, když musel ze hřiště po dvou ŽK Zbyněk Toman a do kabin předčasně musel za zbytečné komentáře v 90.minutě také Janouškovec, kterého určitě jinak spokojený trenér hostů Vašica za toto extempore v rozhodnutém zápase nepochválil.

Branky:  40. Matějka  -  5. Sova(PK), 11. Nauš, 32. a 34. Cihlář, 70. Prchlík, 74. Forman. ŽK: 4:3. ČK: 1:1 (61.Toman – 90. Janouškovec)

Sestava  Klatovy:     Herman - Bouberle / 72´ Šimandl /, Paleček  / 25´ Hromada /,  Meszaros, Steiberger  - Voráček, Kellner, Votípka, Toman, Dvořák - Matějka

Sestava  FK Horažďovice: Kozlík – Šedivý, J. Mirvald, O. Stulík (65. M. Forman), J. Jiřík – Prchlík, T. Jůda, Dytrt (73. J. Janouškovec), J. Sova (60. Beneš) – J. Nauš (58. Mičkal), Cihlář.

Trenér  Klatovy Karol Žák :

„ Když dvě hodiny před utkáním bylo jasné, že do prestižního boje nezasáhne stoperská dvojice Veselka - Vacovský, bylo zaděláno na problém, který se ukázal být větší, než se zpočátku dálo. Sázka  na  narychlo vytvořený  stoperský pár nevyšla a ani následná střídání a pokusy o vyztužení obrany nebyly adekvátní, takže nakonec pět branek ze šesti padlo  po akcích středem hřiště.

    Velkou měrou se na výsledku  projevil také výkon hlavního arbitra Havla, který svými výroky stanovil  stav utkání  na 0:2 již v první desetiminutovce. Nejprve odpískal ve 4. minutě pokutový kop za ruku, kterou snad viděl jen on, druhý gól uznal po sporné ofsajdové pozici za vydatné pomoci lajnového asistenta.  Těch rukou , ať už nastřelených  nebo úmyslných bylo potom v utkání ještě několik, a mnohem zřetelnějších  / i v pokutovém  území /, odvahu odpískat další penaltu  však v sobě již nenašel. Zrovna tak odmítal ohodnotit pokutovým

kopem několik jasných faulů na domácí hráče ve velkém čtverci. Takovéto tendenčně řízené utkání otřese s daleko zkušenějším týmem,  než jaký mají Klatovy momentálně k dispozici. Proto je velkým  kladem, že hráči i za nepříznivého stavu a v početním oslabení  dokázali sáhnout hluboko do zásob sil fyzických i morálních , utkání až do konce nevypustili a v samém závěru se i brankově prosadili.

     Když byl minulý týden k dispozici poprvé kompletní kádr, zdálo se být jen otázkou času, kdy se nová sestava sehraje, hned následný týden je ale všechno zase jinak, tým je opět nekompletní a těžká improvizace si vyžádala i svoji nepříjemnou daň. “

 

 

Horní Bříza – Chanovice   2 : 1 (1 : 1)

Podrobnosti nehlášeny

 

Holýšov Chrást 3: 1 ( 1: 1) 300 

Branky: Kaas, Panuška, Tlustý - Davídek; ŽK: 2:4; ČK: 0:1

 

A1A0807 Koloveč Rapid 2: 1 ( 1: 0) 350 

Branky: Bittengel, Kliment - Štrunc; ŽK: 1:3

 

  

   Klatovy      - Horažďovice    1 :  6  (  0 :   4)

   Bolevec      - SK ZČE Plzeň   2 :  3  (  2 :   1)

   Horní Bříza  - Chanovice      2 :  1  (  1 :   1)

   M. Touškov   - Stříbro        4 :  1  (  1 :   0)

   Rozvadov     - Vejprnice      1 :  1  (  1 :   0)

   Holýšov      - Chrást         3 :  1  (  1 :   1)

   Koloveč      - Rapid Plzeň    2 :  1  (  1 :   0)

   Přeštice     - Rokycany       0 :  1  (  0 :   0)

 

 

 

 

 1. M. Touškov          8   5   2   1   15:  8    17  (  5)

 2. Holýšov             8   5   1   2   14: 10    16  (  1)

 3. Stříbro             8   5   0   3   22: 19    15  (  6)

 4. Chrást              8   4   2   2   21: 12    14  (  2)

 5. Rokycany            8   4   2   2   11: 10    14  (  2)

 6. Koloveč             8   4   0   4   17: 12    12  ( -3)

 7. Vejprnice           8   3   3   2   15: 12    12  (  0)

 8. Chanovice           8   4   0   4   14: 11    12  (  3)

 9. Rozvadov            8   3   3   2   13: 12    12  ( -3)

10. Rapid Plzeň         8   3   2   3   12: 12    11  ( -1)

11. Horní Bříza         8   3   1   4   16: 16    10  ( -2)

12. Přeštice            8   3   1   4   12: 12    10  ( -5)

13. SK ZČE Plzeň        8   3   1   4   11: 17    10  (  1)

14. Klatovy             8   2   0   6    7: 25     6  ( -6)

15. Horažďovice         8   1   2   5   12: 15     5  ( -4)

16. Bolevec             8   1   2   5   14: 23     5  ( -7)

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

POTVRZENO – LUBY NA ZBIROH NEUMÍ

 

Dvakrát již absolvovaly cestu k zápasům 1.A třídy do Zbirohu  Luby. Vždy se vracely s prázdnou a  ne jinak to dopadlo ani ve třetím zápase ze Zbirohu. Na hřišti podobnému spádem hrací ploše v Dešenicích po té, když se před tím vrátili lubští fotbalisté z minulého zápasu venku ze Stodu  a po té, kdy Zbiroh před týdnem překvapivě vyhrál v Nepomuku rozhodně nenastoupili  do tohoto duelu v roli favorita a to se také potvrdilo. Zkrátka   Luby které navíc  tentokrát hrály v  silně oslabené sestavě  na Zbiroh zahrát neumí ! Přestože  do Nýrska přijel Nepomuk v roli favorita předcházející vzájemné zápasy o mistrovské body naznačovaly, že nejsou Nýrští bez šance bodovat. Blíže k plichtě naznačoval i poločasový bezbrankový stav, ale nakonec tahal za delší konec v tomto zápase favorit . Nepomuk touto  výhrou drží stále krok s vedoucím Stodem, který doma se musel o body dělit v duelu dvou nováčků a velkých soupeřů ze skupiny A minulého ročníku ze které nakonec Stod i Domažlice B postoupily. V neděli si vedli další dva týmy z Pošumaví úspěšněji . Sušice stejně jako před tím Strážov vyhrála ve Zbůchu  a Strážov doma získal velmi cenné body za výhru nad sousedem v tabulce z Manětína.

 

Zbiroh – Luby   6 : 1 (3 : 1).

Karel Šůs

Silně oslabené lubské mužstvo, které postrádalo V.Nováka, M.Vejskala, P.Hodla, D.Šnoura a J.Kalaše, nastoupilo na hřišti ve Zbirohu s odhodláním podat co nejlepší výkon a pokusit se o zisk alespoň jednoho mistrovského bodu.

Začátek se nevyvíjel pro Luby vůbec špatně.V 8.minutě jsme měli štěstí, že soupeř zakončoval ze 4 metrů těsně vedle.V zápětí rozehrával R.Pikhart přímý kop z poloviny hřiště a T.Voráček hlavou překonal brankáře domácích. Vedení 1:0 pro Luby však trvalo pouze necelé 2 minuty.Soupeři se povedl pěkný centr zprava do šestnáctky a bylo srovnáno na 1:1.O 10 minut později jsme trestuhodně zanedbali obrannou činnost v pokutovém území, kdy si na přesnou přihrávku z pravé strany naběhl do malého vápna domácí hráč a umístil balón pod břevno lubské branky – 2:1.
Další gól padl ještě asi 6 minut před skončením 1.poločasu.Soupeř rozehrál přímý kop a balón tečovaný ve zdi skončil za brankovou čárou.

Karel Šůs, trenér Startu Luby : „ .Taková  ´´sprcha´´ nám na chuti do hry určitě nepřidala.Soupeř byl lepší v rychlém přechodu do útočné fáze.Jeho přihrávky do křídelních prostorů jsme nedokázali ubránit  a šikovní útočníci posílali před branku velké množství balónů do zakončení.Naše útoky postrádaly přesnou rozehrávku ze středu hřiště a průnik podél postranní čáry a přesný centr do pokutového území jsme z naší strany neviděli po celý druhý poločas.´“

Brankáře domácích překvapila pouze střela T.Voráčka do břevna branky.V 65.minutě ochotně upadl domácí útočník v šestnáctce a kopal se pokutový kop.Gól na 4:1 definitivně rozhodl o osudu utkání.Výrazně lepší domácí hráči pak našemu kolektivu uštědřili ještě další dvě branky.

Jednoho  z dvojice trenérů Karla Šůse vůbec netěší rozdíly mezi výkony doma a na hřištích soupeřů: „ Je škoda, že po výborných výkonech v domácím prostředí nedokážeme sehrát odpovídající partii i venku.Vždyť dva poslední výsledky z cizích hřišť nás varují i před nadcházejícím derby ve Strážově.“

Branku za Luby : Voráček.


Strážov – Manětín   3 : 1 (1 : 0)

V úvodní minuty přinesly na každé straně dva střelecké pokusy. V 7.minutě vystřelil na branku Javorského Pátek, ale mířil nad. Stejně si vedl o dvě minuty Václav Matějka, který Červeného ve svatyni hostů rovněž neohrozil. Další střela  domácího týmu již byla gólová. V 16.minutě po sérii rohů si na centrovaný míč naběhl na bližší tyč Chaluš , nádherně  ho hlavou trefil a ten skončil  v opačném rohu manětínské branky 1:0. Další minuty  sice patřili  domácím ,kteří však působili zbytečně nervózním dojmem , příliš často útočili  po stejné straně hřiště  a v útočné činnosti byli v koncovce málo důrazní. V 21.minutě  nebezpečná akce volala po gólu, Gajdůšek střílí vedle. Ve 30.minutě nevyšla střela Tomáší Matějkovi a míč se stal snadnou kořistí gólmana hostů. O minutu později již viděli diváci míč v brance hostů po střele Gajdůška, ta se však odráží od břevna  a bylo po radosti. Do konce poločasu stojí za zmínku  nebezpečná střela Tomáše Matějky ,ale také té chyběla přesnější zamíření.

Druhá půle již byla po fotbalové stránce ze strany domácích daleko vydařenější. V 58.minutě se dostal do brejku Janka, brankář mu zmenšil úhel  a domácí útočník zbytečně ukvapeně vystřel a trefil tělo  gólmana.Stejně skončil i střelecký pokus Tomáše Matějky který zakončoval po akci střídajícího Čeledy  pouze do brankáře. V 67.minutě potěšil svojí pohlednou individuální akci Janka, který obešel vše co mu stálo v cestě  zvýšil na 2:0.V 68.minutě končí střela Václava Matějky těsně  nad. Úspěšnější byl o minutu později Gajdůšek, který po krásné fotbalové akci a narážečce od Čeledy dává svůj premiérový gól za Strážov a  zvýšil na 3:0.  Brankovou přestřelku mezi 67. a 70.minutou ukončil hned z protiútoku Dobrý a snížil na konečných 3:1. Závěr zápasu se již hrál podle not domácích kteří hru kontrolovali a své zasloužené vítězství si s přehledem pohlídali. K hladkému průběhu zápasu přispěla naprosto suverénním výkonem delegovaná trojice rozhodčích z Domažlicka, která na čele s hlavním arbitrem Josefem Ulrychem potvrdila, že mají v tomto okrese daleko kvalitnější rozhodčí než ti, kteří se v minulých zápasech ve Strážově z této oblasti ve Strážově před tím představili.

Branky:  16. Chaluš, 67. Janka, 69. Gajdůšek – 70. Dobrý. ŽK: 3:2. Rozhodčí: Uldrych Josef,AR1 Červený Václav, AR2 Holeček Luboš. DS Jiří Jindra. Diváků: 250.

Sestava SK Kovodružstvo Strážov: M. Javorský – J. Michel, J. Franc, D. Gajdůšek (80. Lorenc), L. Helm – T. Matějka, V. Matějka (ŽK), Z. Vítovec, M. Chaluš (ŽK) – V. Cupl (53. J. Čeleda), L. Janka (ŽK) (86. K. Kalista).

Trenér Strážova Petr Presl : Jsem tentokrát velice spokojen samozřejmě s výsledkem utkání ale také s přístupem hráčů k zápasu, když ze sebe vydali maximum a odjezdili zápas až do konce.Dokázali jsme předvést divákům i řadu pěkných fotbalových akcí z nichž asi nejlepší zakončil třetí brankou David Gajdušek. Soupeř se představil ve velmi dobrém světle s velice nebezpečnými rychlými přechody do protiůtoku, které jsme hlavně v první půli zachytávali jen s maximálním úsilím a také díky rychlostním schopnostem J.Michela, asi nejlepšího našeho hráče v zápase. Kluky musím pochválit jako celek a jako pozitivní hodnotím i možnost oživit hru střídáním z kvalitní lavičky z níž se velice dobře uvedl J.Čeleda , kterého jsme získali na střídavý start z Mochtína.Teď už myslíme na to, jak uspět za týden v Nepomuku.

 

Zbůch  -  Sušice   1 : 2 ( 1 : 1) .

František Melka

Hosté přijeli do Zbůchu v silně kombinované sestavě a již v 6.min prohrávali hodně lacinou brankou. Nic ale nevzdávali a byli v dalším průběhu domácím vyrovnaným soupeřem. Na obou stranách bylo několik slibných příležitostí, ale branku dokázal vstřelit až ve 42.min Josef Farták, který úspěšně zakončil svůj sólový nájezd.

Druhý poločas domácí přitlačili, několikrát se téměř dostali do šance, ale Kuba Kubů v brance hostů jim vždy včasným vyběhnutím slibnou příležitost zmařil. Domácí se pokoušeli střílet, ale měli vychýlenou mušku a jejich pokusy končily vedle branky. Hosté se soustředili na bránění a pokoušeli se o rychlé brejky. Po jednom takovém se v 86.min kopal rohový kop a Franta Hrach zakroutil míč tak šikovně, že si ho nešťastný obránce vstřelil do vlastní branky.

Sestava hostů - J. Kubů, J. Bešta, K. Rendl, M. Kalný, V. Klíma, J. Kysilka, J. Melka, F. Hrach, D. Šablatura /77.min V. Jech/, P. Pohořal/46.min Varga/, J. Farták/90.min D. Vávra/

Branky: Kasl – 42. Farták, 86. Hrach; ŽK: 2:2 . Diváků: 100. 

Trenér Sušice František Melka : „ Dnes musím poděkovat všem klukům, kteří nastoupili. Získali jsme nesmírně důležité tři body se soupeřem, který svým pojetím rozhodně nepatří na konec tabulky. My jsme dnes kvůli zranění nebo pracovním povinnostem ještě více mužstvo omladili a ve druhém poločase hráli vedle sebe tři šestnáctiletí kluci. Všichni ale podali velmi dobrý výkon, který doufám potvrdíme příští týden v domácím prostředí.“

 

Nýrsko -  Nepomuk   1 : 2 (0 : 0) ´

Podrobnosti nehlášeny

 

 

 

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY 8.kola

   Zruč       - Příkosice      0 :  3  (  0 :   1)

   Stod       - Domažlice B    1 :  1  (  1 :   0)

   Chlumčany  - Staňkov        3 :  0  (  3 :   0)

   Nýřany     - Křimice        0 :  1  (  0 :   0)

 

 

 

 

  1. Stod                8   6   1   1   25:  9    19  (  7)

  2. Nepomuk             8   5   2   1   19:  7    17  (  5)

  3. Zbiroh              8   5   2   1   18:  9    17  (  5)

  4. Zruč                8   5   1   2   11:  7    16  (  4)

  5. Sušice              8   4   3   1   13: 11    15  (  3)

  6. Chlumčany           8   4   2   2   18: 12    14  (  2)

  7. Domažlice B         8   4   2   2   16: 11    14  (  5)

  8. Příkosice           8   4   0   4   25: 15    12  (  3)

  9. Luby                8   4   0   4   11: 19    12  (  3)

 10. Strážov             8   3   2   3   12: 12    11  ( -4)

 11. Křimice             8   3   0   5   10: 15     9  ( -3)

 12. Nýrsko              8   2   2   4    6:  9     8  ( -7)

 13. Manětín             8   2   1   5   12: 17     7  ( -5)

 14. Nýřany              8   2   1   5    8: 15     7  ( -8)

 15. Zbůch               8   0   2   6    8: 17     2  (-13)

 16. Staňkov             8   0   1   7    2: 29     1  ( -8)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku