Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 5. kolo 19.- 20.9.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

HORAŽĎOVICE PŘEŠLAPUJÍ NA MÍSTĚ

 

Ani další kolo krajského přeboru nevybočilo  z dosavadních na podzim vyjetých kolejí. Klatovy ztrácí nejen venku ale i doma a když k tomu přidáme i přešlapování Horažďovic na místě body nepřivívají a soupeři ze spodních pater tabulky  se začínají vzdalovat. V následujícím kole ale přešlapování skončí, neboť oba dosud neúspěšné týmy se v sobotu střetnou ve Klatovech ve vzájemné souboji . Bod nepomůže příliš nikomu , tři by potřepaly oba, ale může je získat pouze jeden. Bez problémů nebyly v tomto kole ani Chanovice , ale  přesto domácí duel s plzeňským Bolevcem dotáhly do vítězného konce . Čtvrým vítězstvím v řadě se Chanos dostal z obtíží po té, když v prvních třech podzimních kolech měl na svém bodovém kontě nulu !   

 

TJ Klatovy-TJ Přeštice 0 : 2 (0:1).

Milan Kilián, Deník

Očekávané derby začali domácí špatně a hned ve 3. minutě inkasovali, když po rychlém brejku nedal zblízka Hermanovi šanci Smazal. Hosté byli i poté fotbalovější a vyráželi do častých a nebezpečných protiútoků, když využívali špatné kombinace domácích. Gól už ale do poločasu nepadl.

Po změně stran sice Klatovy několikrát zahrozily, ale neměly žádnou tutovku. Naopak hosty sice dvakrát vychytal Herman, ale pak mu nedal šanci opět Smazal.

Zmar domácích dokonalo vyloučení Žáka, který nezkrotil emoce, a zranění Veselky, jehož musela do nemocnice odvézt záchranná služba. Má zraněný nos a lícní kost.

Každá světlejší kombinační myšlenka ztroskotala na špatném provedení a nebo na vzájemném nepochopení. Z utkání se stal boj o každý metr na hřišti, a protože naši hráči  začali zaostávat ve všech činnostech za soupeřem, vyznívala hra dost jednoznačně na body pro Přeštice

   Přestávkové odhodlání a snaha o zvrat  se z kabiny na hřiště nepodařilo přenést , vše dál končilo na individuálních nepřesnostech a křeč byla dokonána druhou brankou opět po chybě celé defenzívy.  ´

Trenér Karol Žák: „ Poprvé v tomto ročníku jsme byli kompletní, marodi se konečně vyhojili. O to větší je zklamání  z předvedené hry. Nejhorší výkon podzimní části soutěže. Tolik nevynucených chyb se nedá tolerovat. Jakoby se dva měsíce vůbec netrénovalo  a nehrálo.   Vývoj utkání hodně ovlivnila první branka ze 3. minuty, zkušenější hráci v týmu soupeře dobře věděli, jak se při takovémto vývoji zápasu chovat.  Celá příprava na utkání vyzněla naprázdno, hráči se začali utápět ve vlastní bezmocnosti a vůbec nic se nedařilo.Jediným kladem utkání je, že  se hráči i za velice nepříznivého  vývoje utkání nepoložili, hráli až do konce a i v početním oslabení  na nich byla  stále vidět snaha po vstřelení branky.    Stínem utkání je nepotrestané zranění Veselky, který bude nyní nějakou dobu mimo hru po úderu loktem do tváře.  Bez odezvy nezůstane  zbytečné vyloučení Žáka,  i když  jeho druhé žluté kartě předcházely dva hrubé zákroky na něho samotného. Vzhledem k tomu, že horší výkon snad už nejde předvést se nabízí myšlenka, že tedˇ už by to mohlo být jen lepší.  Otázkou však stále zůstává, kdy  to vypukne ? !“

Sestava :    Herman - Bouberle, Veselka / 75. Voráček /,  Vacovský, Steinberger -  Šimandl / 70. Matějka /, Meszaros, Kellner /46. Votípka /,Toman , Dvořák  -  Žák

Branky: Smazal 2; ŽK: 3:4; ČK: 0:1. Diváků: 100.

 

Chanovice -  Bolevec  2 : 1  (1 : 0)
Jiří Štěrba
Zápas plný nepřesností ze strany domácích, kteří si ale vítězství zasloužili. Domácí zahodily ještě několik vyložených šancí. Dvakrát Beránek, jednou Horváth a Černohorský.

Branky : 20.Černohorský, 71.Beránek -  52. Pelnář. Rozhodčí : Niedermayer. Diváků: 150.  ŽK: 2:4
Sestava domácích: Jarolím, Čadek, Hnídek, Beránek, Solový, Horváth, Polena/90.min.Kubeček/, Černohorský, Kislinger/59.min.Ticháček/, Zdeněk, Pícka

SK ZČE  -  Horažďovice 2 : 0 ( 1: 0) 

Branky: Bezdička, Mirga; ŽK: 3:0 . Diváků: 100.

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY

Rokycany -  Koloveč 4: 3 ( 2: 2)  

Branky: Tobrman 2, Drahoňovský, Schveinert Jiří - Bittengel, Duchoň, Šperl; ŽK: 0:9; ČK: 0:1 . Diváků: 310.

Rapid -   Holýšov 1: 0 ( 0: 0) 

Branky: Strážnický; ŽK: 5:4; ČK: 1:0 . Diváků: 100

Chrást  - Rozvadov 3: 0 ( 2: 0) 

Branky: Komárek 2, Kovařík; ŽK: 5:4; ČK: 1:0 . Diváků: 100

Vejprnice M.Touškov 1: 1 ( 1: 1)  

Branky: Hlašek - vlastní; ŽK: 3:3 . Diváků: 180.

Stříbro -  Hor.Bříza 2: 6 ( 1: 3)

Branky: Hřebík, Čížek - Vrla 2, Kožíšek, Paukner, Schweinert, Vacek. Diváků: 250.

 

 

  1. Stříbro             7   5   0   2   21: 15    15  (  6)

  2. Chrást              7   4   2   1   20:  9    14  (  2)

  3. M. Touškov          7   4   2   1   11:  7    14  (  5)

  4. Holýšov             7   4   1   2   11:  9    13  (  1)

  5. Chanovice           7   4   0   3   13:  9    12  (  3)

  6. Vejprnice           7   3   2   2   14: 11    11  ( -1)

  7. Rozvadov            7   3   2   2   12: 11    11  ( -1)

  8. Rapid Plzeň         7   3   2   2   11: 10    11  ( -1)

  9. Rokycany            7   3   2   2   10: 10    11  ( -1)

 10. Přeštice            7   3   1   3   12: 11    10  ( -2)

 11. Koloveč             7   3   0   4   15: 11     9  ( -3)

 12. Horní Bříza         7   2   1   4   14: 15     7  ( -2)

 13. SK ZČE Plzeň        7   2   1   4    8: 15     7  ( -2)

 14. Klatovy             7   2   0   5    6: 19     6  ( -3)

 15. Bolevec             7   1   2   4   12: 20     5  ( -4)

 16. Horažďovice         7   0   2   5    6: 14     2  ( -7)

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

VENKU NEBODOVALI , ALE POUZE  INKASOVALI

 

Šesté kolo 1.A třídy vyšlo zástupcům Pošumaví na padesát procent. Fotbalisté Nýrska a Strážova zajížděli na hřiště soupeřů kde jim ani v minulosti pšenka nekvetla a ne jinak tomu bylo i tentokrát.   Luby i Sušice dokázaly stoprocentně využít domácího prostředí k plnému bodovému zisku. Start Luby na svém hřišti  dal rychle zapomenout na debakl který utrpěl před týdnem ve Stodu a dokázal to co se v minulosti nedařilo. Lubští se zbavili komplexu   v podobě Keramiky Chlumčany a výhrou v tabulce tohoto obávaného soupeře ještě přeskočili.

Daleko větší starosti měl trenér TJ Sušice František Melka, který musel opět improvizovat a jeho svěřenci se k zisku třech bodů velmi těžko dostávali. Proto bylo dobře, že  měl svůj den brankář Míčka a k šťastné výhře jim v závěru zápasu nechybělo a ni tolik potřebné sportovní štěstí.

 

 

Křimice -   Strážov  2: 0 ( 1: 0)  

Petr Presl

Pohled na tabulku před tímto utkáním už sám nevěstil nic dobrého, protože domácí potřebovali nutně naplno bodovat a to se jim také podle očekávání s vydatnou pomocí trojice rozhodčích povedlo.Do vedení šli domácí ve 45.min.po penaltové střele za nahraný faul v pokutovém území a druhá branka v závěru utkání už jen dokončila předepsaný výsledek . Z naší strany je škoda neproměněných příležitostí, které měl v prvním poločase V.Cupl, když jeho technickému obstřelu do tyče chyběly jen centimetry a ve druhém poločase hlavička T.Matějky z bezprostřední blízkosti, kterou reflexivně se štěstím vyrazil brankář. Další šance Janky i ostatních hráčů už  neskončily brankou a tak jsme odjížděli z Křimic bez bodů a rozladěni výkonem rozhodčích. Je nutno dodat, že naše hra a hlavně ta defenzivní byla tentokráte průměrná s řadou osobních chyb což poznamenala také absence distancovaného stopera Čížka.Teď musíme hráče správně připravit a nabudit na další domácí utkání s Manětínem se kterým musíme uspět.

Trenér Petr Presl: „ Není  od věci, kdy k tomuto  zápasu uvedu pouze to, že v Křimicích za situace, kdy domácí museli vzhledem k jejich bodovému zisku  vyhrát  to dopadlo jak dopadnout muselo! Přestože jsme  nehráli nic světoborného,   byl soupeř  k poražení. Bohužel o bodech rozhodují i jiné faktory a na ty si musíme v této soutěži zvykat…“   

Branky: Karbusický, Klesnerch; ŽK: 2:4 (Vítovec,Franc,Janka,Matějka T..) Diváků: 80.

Sestava  Strážova: Javorský,Franc,Gajdušek,Michel,Helm,Vítovec,Matějka T., Matějka V., Chaluš ( 55.Kalista) Janka,Cupl
 

Luby  -  Chlumčany   3 : 1  (2 : 0)

Karel Šůs

Po velkém debaklu ve Stodě nastupovali lubští fotbalisté proti tradičnímu soupeři z Chlumčan trochu s respektem, ale zároveň s odhodláním podat co nejlepší výkon.

   Začátek zápasu nám tentokrát vyšel stoprocentně. Už v osmé minutě rozehrál přímý kop z levé strany J. Voráček a T . Voráček umístil míč hlavou k pravé tyči. Gól nás sice částečně uklidnil, ale zároveň jsme přestali hrát účinnou útočnou hru a nesmyslně se zatáhli na vlastní polovinu. Ještě 14. minuta zaznamenala pěknou akci, kdy z pravé strany přesně po zemi centroval Šůs, ale Papay střílel vedle. Soupeř poté přidal na rychlosti v kombinační hře a dostával se nebezpečně na dostřel lubské branky. Ještě v 35. minutě přesnou střelu vyrazil krásnou rybičkou Kodeš, ale ve 37. minutě již nestačil na dorážku z malého vápna po pěkném přízemním centru z pravé strany hřiště. Stav 1:1 vydržel pouze tři minuty. P. Papay poslal prudký míč do šestnáctky a T. Voráček se trefil do chlumčanské branky podruhé. Stav 2:1 pro Luby se již do poločasu nezměnil. I po přestávce hráli Lubští pohledný a rychlý fotbal. Soupeř však nechtěl prodal body za darmo a jeho protiútoky byly stále nebezpečnější.

   Snad největší šanci k vyrovnání měl soupeř po nepříliš tvrdé střele, která Kodešovi proklouzla mezi dlaněmi a z brankové čáry zachraňoval V. Novák. Definitivní rozhodnutí padlo v 69. minutě. J. Voráček poslal krásnou kolmici na M. Šůse a ten po krátkém přiťuknutí na hranici pokutového území zakončil z otočky přesně do levého horního rohu soupeřovy branky.

   Soupeř v poslední dvacetiminutovce předváděl nadále kvalitní fotbal, ale lubští si výsledek pohlídali a získali tak už v 3. zápase doma plný bodový zisk.

Trenér Startu Karel Šůs:      Dle mého názoru, i názoru hlavního trenéra Miroslava Křížka, předvedli všichni lubští hráči velmi dobrý výkon, zejména co se obranných  povinností týká. Obránci prakticky nechybovali a zároveň zlepšili rozehrávku. Záložní řada také velice dobře bránila a v čas doplňovala útok. Dostávali jsme se do zakončení a proměňovali brankové příležitosti. Jen aby forma vydržela co nejdéle a vyhýbala se nám zranění.“

Branky: Voráček  Josef , Šůs Miroslav. ŽK: 3 : 1. Rozhodčí: Kratochvíl.

 

Sušice – Nýřany   3 : 2 (2 : 2)

František Melka

Domácí prohrávali již v 6.min, kdy obranná čtveřice domácích naznačila, že dneska nebude mít svůj den. Naštěstí pro domácí brzy srovnal Jakub Melka a chvíli nato přidal druhou branku Josef Farták. Jenže pak opět zaváhala obrana po dlouhém nákopu hostů, pískala se penalta a hosté srovnali na 2:2.
Druhý poločas už neměla hra potřebnou úroveň, hosté pozorně bránili a přecházeli z obrany do nebezpečných protiútoků. Když se k tomu přidaly další hrubé chyby obrany, mohli domácí děkovat brankáři Frantovi Míčkovi, který předvedl několik velmi dobrých zákroků. V 88.min vystřelil Martin Kotrba a tečovaná střela zapadla za záda nešťastného brankáře hostů. Domácí tak doslova urvali další velmi cenné tři body.

Branky : 15. Melka, 20, Farták, 88. Kotrba  - Mašek, Takáč; ŽK: 3:2 . Diváků:150

Sestava domácích - F. Míček, J. Bešta, K. Rendl, M. Kalný, V. Klíma,J. Melka, F. Hrach, M. Kotrba      / 90.D. Šablatura/, J. Kysilka/80. P. Pohořal/, J. Farták/70.min P. Chmelík/, P. Hubáček/70. L. Marek/
Trenér Sušice František Melka :  Bohužel jsme nuceni nastupovat každý týden v jiné sestavě a to se dnes projevilo na naší obranné hře, kdy jsme kupili chybu na chybu. Naštěstí můj tým bojuje až do závěrečných minut a to nám dnes přineslo tři body, i když ve druhém poločase jsem nebyl s předvedenou hrou vůbec spokojen.“

 

Manětín  - Nýrsko 3: 0 ( 2: 0) 

Podrobnosti nehlášeny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Branky: Boltík, Janka, Švehla; ŽK: 1:2 . Diváků:100.

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY

Nepomuk  -  Zbiroh 0: 1 ( 0: 1) 

Branky: Karfiol; ŽK: 1:1 . Diváků: 190.

Zbůch -  Zruč 1: 2 ( 0: 0)  

Branky: Kasl - Hucl, Polák; ŽK: 4:2 . Diváků: 80.

Staňkov  - Stod 0: 3 ( 0: 1 )

Branky: Hruška 2, Bernklau; ŽK: 1:4. Diváků: 220.

Domažlice B -  Příkosice 4: 3 ( 0: 0) 

Branky: Herák 2, Hartl, Janeček - Krystl, Votípka, Štich; ŽK: 2:2  . Diváků:150.

 

 

 1. Stod                7   6   0   1   24:  8    18  (  9)

 2. Zruč                7   5   1   1   11:  4    16  (  7)

 3. Nepomuk             7   4   2   1   17:  6    14  (  2)

 4. Zbiroh              7   4   2   1   12:  8    14  (  5)

 5. Domažlice B         7   4   1   2   15: 10    13  (  4)

 6. Sušice              7   3   3   1   11: 10    12  (  0)

 7. Luby                7   4   0   3   10: 13    12  (  3)

 8. Chlumčany           7   3   2   2   15: 12    11  (  2)

 9. Příkosice           7   3   0   4   22: 15     9  (  0)

10. Strážov             7   2   2   3    9: 11     8  ( -4)

11. Nýrsko              7   2   2   3    5:  7     8  ( -4)

12. Manětín             7   2   1   4   11: 14     7  ( -5)

13. Nýřany              7   2   1   4    8: 14     7  ( -5)

14. Křimice             7   2   0   5    9: 15     6  ( -6)

15. Zbůch               7   0   2   5    7: 15     2  (-10)

16. Staňkov             7   0   1   6    2: 26     1  ( -8)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku