Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 6. kolo 12. – 13.9.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

HORAŽĎOVICE PO PROHRANÉM DERBY KLESLY NA POSLEDNÍ MÍSTO

 

V očekávaném místním derby prohrály Horažďovice doma s Chanovicemi a po šesti kolech jsou jene stále bez vítězství, ale dokonce klesly v tabulce na poslední místo. Nyní je čekají dva zápasy a z tohoto důvodu se  odrážet od samotného dna tabulky bude velice těžké.

Klatovy netradičně hrály svůj domácí zápas v neděli a vyšel jim třetí pokus o první podzimní domácí vítězství. Bylo sice těsné, ale tři body nad energetiky z Plzně se počítají a  výsledek může mít pro klatovské hráče i psychologický význam.

 

Horažďovice -  Chanovice 1: 2 ( 1: 0)

JITKA KILBERGEROVÁ

Ještě před začátkem derby došlo k blahopřání k životnímu jubileu a k poděkování za celoživotní práci pro FK Horažďovice panu Antonínu Šourovi, který 9. září oslavil 80. narozeniny. Antonín Šour převzal dárky a horažďovický dres a k jeho jubileu mu popřáli nejen funkcionáři domácího klubu, ale i všichni hráči očekávaného derby.

Zápas začal ve svižném tempu, domácí od začátku útočili. Hosté pozorně bránili už ve středu hřiště, kde zachytávali útoky horažďovických hráčů a vyráželi do brejků. První šanci hostů měl Beránek, jehož střelu z přímého kopu v 9. minutě domácí brankář Kozlík nejdříve jen vyrazil, až potom bezpečně kryl. Ve 12. minutě hlavička chanovického Pícky skončila vedle Kozlíkovi branky. První půlhodinu hry nepustili hosté svého soupeře prakticky k ohrožení své branky. První šanci měli domácí v 16. minutě, ale střela do branky se odrazila jen od obránce. Chanovičtí si vytvářeli šance hlavně ze standardních situací, v 27. minutě kopali po sobě tři rohové kopy, ale obrana i brankář domácích všechny jejich snahy o skórování úspěšně likvidovali. V 30. minutě po faulu na Beránka sám postižený pálil z přímého kopu, ale jeho technická střela těsně minula domácí branku. V 34. minutě se po řadě střel na hostujícího brankáře Jarolíma a po zmatku v obraně Chanosu dostal k dorážce domácí Forman a otevřel tak skóre zápasu. Hosté do konce první půle ohrožovali domácí svatyni hlavně z řady přímých kopů a rohů, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

V prvních deseti minutách druhého poločasu byli aktivnější domácí, odehráli je na půlce soupeře a neustále odstřelovali chanovickou branku. Hned v 46. minutě nevyužil obrovské šance ke zvýšení skóre Forman. Pak se hra vyrovnala a také to začalo jiskřit v osobních soubojích. Obě mužstva hrála tvrdě, ale byli tři domácí hráči, kteří viděli od rozhodčího Dudy žluté karty. To se samozřejmě nelíbilo domácím fanouškům a  hlavní sudí dokonce jednoho z nich z hlediště vykázal. Po faulu na Horvátha se v 76. minutě tvrdou střelou přesně trefil z přímého kopu chanovický Beránek a vyrovnal. Pět minut nato, po odstřelování domácí branky ze všech stran, se k vyraženému míči dostal Polena a zvýšil náskok Chanosu na 2:1. Domácí se snažili vyrovnat, ale hostující obrana pozorně bránila a Chanos si své vítězství v derby už vzít nenechal.

Branky: 35.Forman – 76. Beránek, 80. Polena Michal ; ŽK: 4:0 . Diváků 230  . Rozhodčí: Duda.

Sestavy :

FK Horažďovice: Kozlík – Šedivý, J. Mirvald, Beneš, Prchlík (77. J. Nauš) – O. Stulík, Cihlář, T. Jůda, Mičkal (58. J. Janouškovec) – J. Jiřík, M. Forman.

Chanos Chanovice: Jarolím – Čadek, R. Hnídek, Ticháček, Solový (49. M. Polena) – Horváth (90. L. Kislinger), Dytrt (90. Kubeček), L. Černohorský, Beránek – Pícka, D. Pavlovský.

 

OHLASY  TRENÉRŮ NA DERBY

JITKA KILBERGEROVÁ

Po derby krajského přeboru hodnotili trenéři FK Horažďovice a Chanos Chanovice právě ukončený zápas.

Trenér vítězného týmu Chanos Chanovice, Vladimír Lešetický, uvedl: „Spokojený jsem jen s výsledkem. V zápase jsme byli zbytečně zakřiknutí a nehráli jsme, co jsme měli hrát. Byla to kolektivní dřina a za výkon v druhém poločasu, kdy zvedl výkon manšaftu, bych pochválil Lukáše Černohorského. Že se domácí budou snažit pokrýt Beránka, to se dalo čekat, ale Vlasta byl dost osamocený a soupeř hrál někdy až hodně tvrdě, takže to měl těžké. Podle mě jsme byli lepší, akorát, že jsme toho nedokázali využít už za bezbrankového stavu.“

Lubomír Vašica, trenér FK Horažďovice, netajil zklamání: „Byl to remizový zápas a my jsme si ho sami prohráli nedůrazem a vlastní nepozorností. Nejde se vymlouvat, že máme úzký kádr, navíc nám chyběl Sova a zraněný Šafanda, který bude mimo zřejmě ještě dva týdny. Kvalita v týmu je, ale nedokážeme ji zhodnotit, neproměňujeme šance. Kluci hráli uchvátaně, na náhodu, a psychice určitě nedodalo neuznání gólu v první půli kvůli ofsajdu. U Chanosu rozhodla zkušenost Beránka s Horváthem, kteří dokázali přidržet míč, uklidnit hru a dobře přihrávat.“    

 

TJ Klatovy - SK ZČE Plzeň  1 : 0 (0 : 0)

Karol Žák

Nelehké vítězství se zrodilo díky větší produktivitě.  Hosté odehráli v Klatovech více než vyrovnané utkání, avšak z množství střel hlavně v závěru se žádná neujala. Domácí hrozili propracovanějším  a nebezpečnějším zakončováním, i když ne tak častým,  a jedno z nich bylo  korunováno úspěchem, se štěstím po teči se  v 57. minutě radoval střelec Žák.

   Utkání začali hosté soustředěným náporem a v prvních pěti minutách aktivním presinkem nutili domácí obranu k nakopávání míčů  směrem do neznáma. Hra se vyrovnala ve chvílích, kdy domácí dostali balon na zem  a do rychlejší kombinace. Vyplynuly z toho i dvě pěkné střely ze střední vzdálenosti, kterými se prezentoval aktivní Toman, dvakrát se z  pro soupeře nebezpečné zóny zastřeloval šikovný dorostenec Kellner.  Šance přinášely i křídelní kombinací, nová akvizice z Holýšova, Michal Šimandl, předvedl své přednosti - důraz, cit pro kombinační hru a dobrý centr. Po jednom z nich měl velkou příležitost skórovat hlavou z bezprostřední blízkosti uzdravený Dan Matějka, ostré slunce bylo ale střelci zdatným protivníkem.

   Po vyrovnaném poločase patřil nástup opět hostům. Jejich velkou touhu po vítězství zchladila brejková gólová akce, na jejímž konci se v pádu  po přihrávce od Šimandla prosadil Žák.  Po zbylou půlhodinu mělo utkání jednotný ráz. Hosté dobře kombinovali až k pokutovému území, tam však nebyli schopni nic vymyslet, většina akcí byla sice zakončována, avšak velice nepřesně. Brankář Herman nemusel v tomto utkání ani jednou sáhnout do svého kouzelného měšce pro některý ze svých bravurních zákroků. Domácí hrozili z rychlých protiútoků , největší šanci  po jednom z nich  nedal  v 80. minutě "schnellzug" Dvořák, trefil z úhlu pouze břevno. Když domácí zdárně, kolektivně a s nasazením ubránili i nápor  ve třech nastavených minutách, pečetili tím své druhé letošní vítězství, šťastné, vydřené a velice příjemné.

 Trenér Karol Žák :   Musíme ze konečně naučit i vyhrávat a takovéto utkání k tomu dává zdravý základ. Bránit půl hodiny vedení, to je pro naše mladíky něco nového, a je velice důležité, když si sami vyzkouší, že to při maximálním soustředění a při enormním nasazení jde.  Po utkání jim všem patří  nejen gratulace  k bodům, ale i dík za kolektivní pojetí , které bylo tentokrát z týmu patrnější víc než kdy jindy.“

 Branky : 56.  Žák. Rozhodčí : Šlapák, Čermák, NIedermayer. Diváků : 100. ŽK: 2 : 1.

Sestava Klatovy : Herman, Vacovský, Bouberle, Veselka, Matějka (62' Křížek), Žák, Kellner (75'Votípka), Dvořák, Toman (83'Janda), Šimandl (60' Voráček), Steinberger

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY

Bolevec  - Stříbro 0: 5 ( 0: 2)

Branky: Demjan 3, Komárek, Vachtl; ŽK: 3:3 . Diváků: 208 

Hor.Bříza  - Vejprnice 3: 1 ( 0: 0)

Branky: Kožíšek, Krůs, Paukner - Fillinger; ŽK: 1:2 . Diváků: 255

M.Touškov -  Chrást 2: 1 ( 1: 0) 

Branky: Führbacher, Kovács - Kovařík; ŽK: 2:2. Diváků: 280.

Rozvadov -  Rapid 4: 2 ( 2: 0) 

Branky: Bečvář, Mraček, Pták, Pícha - Faist, Hucl; ŽK: 2:2; ČK: 0:1. Diváků: 300.

Holýšov  - Rokycany 2: 0 ( 1: 0)  

Branky: Dostálík, Trhlík; ŽK: 3:5 . Diváků: 270.

Koloveč  - Přeštice 2: 0 ( 1: 0)  

Branky: Duchoň, Šperl; ŽK: 1:2. Diváků: 430.

 

 

 

 1. Stříbro             6   5   0   1   19:  9    15  (  9)

 2. M. Touškov          6   4   1   1   10:  6    13  (  4)

 3. Holýšov             6   4   1   1   11:  8    13  (  1)

 4. Chrást              6   3   2   1   17:  9    11  (  2)

 5. Rozvadov            6   3   2   1   12:  8    11  ( -1)

 6. Vejprnice           6   3   1   2   13: 10    10  (  1)

 7. Koloveč             6   3   0   3   12:  7     9  ( -3)

 8. Chanovice           6   3   0   3   11:  8     9  (  3)

 9. Rapid Plzeň         6   2   2   2   10: 10     8  ( -1)

10. Rokycany            6   2   2   2    6:  7     8  ( -1)

11. Přeštice            6   2   1   3   10: 11     7  ( -2)

12. Klatovy             6   2   0   4    6: 17     6  ( -3)

13. Bolevec             6   1   2   3   11: 18     5  ( -4)

14. Horní Bříza         6   1   1   4    8: 13     4  ( -5)

15. SK ZČE Plzeň        6   1   1   4    6: 15     4  ( -2)

16. Horažďovice         6   0   2   4    6: 12     2  ( -7)

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

 

LUBY DOSTALY OD NOVÁČKA SEDM GÓLŮ !

 

V pěti se sedmi sobotních odehraných zápasů  se rozhodovalo o bodech po bezbrankových poločasech    po přestávce. Pouze ve dvou již téměř bylo o výsledku rozhodnuto a nakonec skončily nepříjemnými a vysokými debakly pro hosty. Luby prohrávaly na hřiště nováčka ve Stodu v poločase 3:0 a konečný výsledek 7:0 znamená, že v tomto zápase dostaly ještě o dva góly více než v předcházejících pěti zápasech dohromady. Ještě hůře dopadl Staňkov,  který si po prohrané první půli 4:0 odváží z Příkosic dvouciferný nářez a to je pro exúčastníka krajského přeboru hodně bolestná rána.

Bez branek skončila první část zápasu v Nýrsku. Po dvou  velice smolně prohraných zápasech venku se na domácí přece jen usmálo štěstí a důležité tři body se soupeřem se kterým jim nikdy příliš pšenka nekvetla zvítězili 2:0.     

 

Nýrsko  - Křimice 2: 0 ( 0: 0)  

Branky: Kadlec, Loos; ŽK: 3:3 . Diváků: 100

 

Stod  -  VD Luby 7: 0 ( 3: 0)  

Velice nepovedené utkání sehráli lubští fotbalisté ve Stodě. „ Zaspali jsme začátek zápasu a již po 23 minutách jsme prohrávali 3:0. Všechny tři branky padly po hrubých chybách v obranné činnosti. Soupeř hrál rychlý kombinační fotbal a předčil nás po všech stránkách. Dalo by se říci, že po 30 minutách byl zápas rozhodnutý, a to poznamenalo jeho průběh“ řekl v úvodu hodnocení nepovedeného zápasu lubských fotbalistů jede n z dvojice trenérů Karel Šůs.

Stodští pokračovali s velkou střeleckou chutí i ve druhém poločase. „Čtvrtá branka padla už v 50 minutě, když domácí hráč přeloboval Kalaše, míč odskočil od břevna na zem a ven z branky. Pomezní rozhodčí však „jasně“ uviděl branku.“ Postěžoval si lubský kouč na adresu chybného rozhodnutí arbitrů tohoto duelu.   V 56 minutě jsme měli jednu ze dvou gólových šancí v celém utkání. Papay nezištně přihrál z pravé strany zpětnou přihrávku po zemi, ale Šůs nepřenechal lépe postavenému T. Voráčkovi a šance vyzněla naprázdno. Po snaze lubských zkorigovat již tak hrozivě vypadající výsledek, docházelo na naší straně k dalším chybám a soupeř je nemilosrdně trestal. Po dvou pokutových kopech a proměněné střele z ostrého úhlu z pravé strany nám soupeř stanovil konečný příděl branek na 7:0.“ Doplnil průběh druhé půle Karel Šůs , který k vysoké prohře Startu dodal: „

Příčiny debaklu bude třeba podrobněji rozebrat a vyvodit patřičné důsledky“. 

Branky: Košťál 3, Benrklau, Dolejš, Lukášek, Snášel; ŽK: 1:3 . Diváků: 170.

 

Strážov  - Sušice   0 :  0

Derby mezi soupeři z Pošumaví zůstalo za očekáváním. Zápas který nabídl velice  málo z toho co mohly oba týmy ve svých nesporných fotbalových kvalit  divákům poskytnout.

Zápas s minimálním množstvím herních  situací před oběma brankami  ještě s přimhouřením jednoho oka  něco z fotbalu nabídl v prvním poločase. Největší vzrušení přinesly poslední minuty první půle. Nejdříve  velké pobouření v ochozech nastalo po té, kdy byl na rohu uvnitř pokutového území faulován obráncem hostů udeřením do hlavy Zbyněk Vítovec. Následně musel být otřesený domácí kapitán vystřídán  a s tržnou ranou odvezen do nemocnice k ošetření. Rozhodčí této situaci pouze přihlížel a tento faul zůstal bez jakéhokoliv  herního či osobního postihu hráče hostů . Z protiútoku se zrodila jediná nebezpečná akce hostů, ale ani z té nezapršelo. V  poslední minutě první půle mohl otevřít skóre  domácí Janka který šel sám na brankáře , ale  v koncovce  chyběla domácímu útočníkovi přesnost. Když ani po rohové kopu hlavička strádajícího Chaluše  skončila těsně vedle sušické branky  po 45.minutách hry svítily na ukazateli  skóre  dvě nuly.

Scénář druhého poločasu nebyl vůbec podle domácích představ. Ve 48.minutě rozhodčí našel na zákrok opory strážovské obrany Čížka  ohodnocení  v podobě červené karty a pro hosty to znamenalo nabídku hrát celý druhý poločas přesilovku. Od této doby se již fotbal ze hřiště vytratil. Hra obou týmů se utápěla v nepřesnosti a v osobních soubojích bylo velké množství nečistého způsobu hry. Hosté měli častěji míč na svých kopačkách, ale obrana domácích na čele s brankářem Javorským pracovala spolehlivě . Štěstí stálo při Strážovu, když po závaru před domácí svatyní  odvracel míč před brankovou čarou Štěpán Presl. V poslední minutě byl hostům vyloučen pro dvě žluté karty Brož . Domácí  se snažili ještě o stržení vítězství na svojí stranu. Mohlo se to podařit Gajdůškovi který ale v souboji s brankářem Kubů nebyl dostatečně důrazný a také proto došlo na konečnou dělbu bodů.

K fotbalu patří branky a  těch se diváci nedočkali. Patří k němu také rozhodování delegovanými arbitry na úrovni kterou  si tento stupeň soutěže zasluhuje. V tomto případě tomu rozhodně tak nebylo a nebo  že by měla každá trojice arbitrů na řízení zápasu jiné noty ?

Trenér domácích Petr Presl :“ Pouťové utkání se vším , co k němu patří, viděla pěkná divácká návštěva ve Strážově.Jediné, co duelu chybělo, byly bohužel branky.Přestože jsme měli před zápasem velké problémy se složením kádru a díky zranění Z.Vítovce a zdravotní indispozici nové tváře v týmu V.Cupla, který musel odstoupit po 35 min.hry kluci odehráli poměrně slušnou partii s pohyblivým soupeřem. Utkání ovlivnila také obě zbytečná vyloučení na každé straně. Myslím si, že diváci viděli dramatický duel s několika málo slibnými situacemi na obou stranách hřiště. Remízu považuji nakonec za spravedlivou i když asi největší brankovou příležitost byla na naší straně po brejku L.Janky.Zranění Z.Vítovce se nakonec naštěstí ukázalo méně vážné, než vypadalo na první pohled, takže se dá brzy do pořádku.Přesto nebude za týden vůbec jednoduché sestavit tým na další soutěžní zápas, který bychom chtěli v Křimicích zvládnout se ctí.“

Trenér TJ Sušice František Melka : Na můj vkus až příliš vyhecovaný zápas neposkytl podle mě divákům žádné fotbalové podívání. Na hřišti se více bojovalo než hrálo a vyplynuly z toho i obě zcela zbytečná vyloučení. Stejně jako soupeř jsme měli velké problémy se sestavením základního kádru a i když jsme měli na lavičce čtyři náhradníky, zdraví z nich byl pouze dorostenec Dan Šablatura. Z mého pohledu nedosahovala předvedená hra obou soupeřů úrovně I. A třídy a výsledek je spravedlivý. Nemohu si odpustit výtku k chování pořadatelské služby po ukončení zápasu jak ke mně samotnému, tak k mým hráčům. To, co se odehrávalo dnes ve Strážově po utkání, bylo prostě ostudné.“

Rozhodčí: Pajma Radek- Jurčík Ondřej, Fanfule Ladislav . ŽK:  :  2 : 4 . ČK: 1 : 1 (Čížek -  Brož). Diváků: 300.

Sestavy :

Strážov : Javorský  - Michel, Franc, Kalista K. (90.Fremuth Ludvík), Gajdůšek, Čížek, Matějka V., Vítovec Y.(43. Presl Š.), Janka L., Matějka T., Cupl  (34. Chaluš).

Sušice : Kubů -  Kalný, Farták(90. Pohořal) , Brož, Marek T., Klíma, Hrach, Melka, Kotrba, Chmelík(76. Šablatura).

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY

Zruč -  Domažlice B   2: 0 ( 0: 0)  

Branky: Karpíšek 2; ŽK: 5:2 . Diváků: 150.

Příkosice  - Staňkov 10: 0 ( 4: 0)  

Branky: Novák 3, Pražák 3, Stich 2, Běle, Krajdl; ŽK: 3:2; ČK: 0:1 . Diváků: 200

 Chlumčany -  Nepomuk 1: 1 ( 0: 0)  

Branky: Kraina - Ptáček; ŽK: 0:2 . Diváků:100.

Zbiroh -  Manětín 2: 0 ( 0: 0)  

Branky: Brož, Marchal; ŽK: 3:1; ČK: 1:0 . Diváků: 100

Nýřany  -  Zbůch 1: 1 ( 0: 0) 

Branky: Kouba - Huřťák; ŽK: 5:2.Diváků: 200.

 

 

 1. Stod                6   5   0   1   21:  8    15  (  6)

 2. Nepomuk             6   4   2   0   17:  5    14  (  5)

 3. Zruč                6   4   1   1    9:  3    13  (  4)

 4. Chlumčany           6   3   2   1   14:  9    11  (  2)

 5. Zbiroh              6   3   2   1   11:  8    11  (  2)

 6. Domažlice B         6   3   1   2   11:  7    10  (  4)

 7. Příkosice           6   3   0   3   19: 11     9  (  0)

 8. Sušice              6   2   3   1    8:  8     9  (  0)

 9. Luby                6   3   0   3    7: 12     9  (  3)

10. Nýrsko              6   2   2   2    5:  4     8  ( -4)

11. Strážov             6   2   2   2    9:  9     8  ( -4)

12. Nýřany              6   2   1   3    6: 11     7  ( -5)

13. Manětín             6   1   1   4    8: 14     4  ( -5)

14. Křimice             6   1   0   5    7: 15     3  ( -6)

15. Zbůch               6   0   2   4    6: 13     2  ( -7)

16. Staňkov             6   0   1   5    2: 23     1  ( -5)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku