Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
V KRAJSKÝCH SOUTĚŽÍCH VSTUPUJÍ V PLATNOST DALŠÍ NOVINKY

 

S okamžitou účinností byly zavedeny v krajských fotbalových soutěží některé novinky . K tomu byl učiněn poslední krok  tím, že STK P KFS připravila níže uvedené doplňky Rozpisu Soutěží 2009/2010.

Tyto novinky se týkají zejména :

  • Umožnění startu juniorům narozeným od 1.1.1986 do 31.12.1990
  • Postupu při zranění hráče (umožnění jeho návratu až po 3 minutách od doby - tento čas se započítává od doby kdy hráč opustil hrací plochu)
  • V případě nerozhodného výsledku v řádné hrací době u misrovských krajských soutěží (KP,KS) žáků se budou kopat pokutové kopy a vítěz získá do tabulky jeden bod navíc.

Pro úplnost výkladu jednotlivých doplňků RS krajských soutěží UVÁDÍME NÍŽE  plné znění těchto DOPLŇKŮ


 RS PKFS 2009/2010 článek 8 – rozšiřuje se o písmeno f – Střídavý start JUNIOR 23

Junior start – muži 23

  Junior start mužů se týká:

-          družstev hrající soutěže řízené Plzeňským krajským fotbalovým svazem /dále jen PKFS/ a OFS Plzeňského kraje

-          hráčů startujících v soutěžích řízených PKFS a OFS Plzeňského kraje narozených od 1. 1. 1986 do 31. 12. 1990.

V jednom soutěžním ročníku může hráč narozený od 1. 1. 1986 do 31. 12. 1990 hrát ve vyšší i nižší třídě soutěže v novém klubu a zároveň startovat v mateřském klubu. Podmínkou schválení junior startu je, že oba kluby nesmí působit ve stejné třídě soutěže.“

Žádost o junior start

podává hráč a nový klub na předepsaném formuláři na adresu PKFS, Úslavská 75, 326 00 Plzeň.

Žádost musí obsahovat :

jméno, příjmení hráče

rodné číslo hráče, mateřský klub, číslo klubu

1x aktuelní foto /na pas/

vyjádření mateřského i nového klubu

v případě hráčů ze soutěží i do soutěží OFS musí být žádost potvrzena příslušným OFS.

O povolení junior startu rozhodne STK PKFS. V případě schválení bude vystaven hráči průkaz na „junior start“,  který opravňuje hráče k nastoupení v utkání za nový klub, který bude na průkazu uveden. Tento průkaz neopravňuje hráče k nastoupení za mateřský klub. Vyhotovení průkazu na junior start podléhá poplatku 200,-Kč.

 

Termíny podání žádosti a platnost junior startu.

podání žádosti – od 1.července do 6.října 2009 – platnost do 31.12. 2009  

                 – od 1.ledna do 6. dubna 2010  – platnost do 30.6. 2010

                                                                           

Ostatní ustanovení:

hráč, jemuž byl povolen junior start do nového klubu, může startovat v jednom soutěžním kole za družstva mateřského klubu a za družstvo klubu, do kterého mu byl junior start povolen /i více utkání v jednom dni/

junior start nelze schválit pro hostující hráče

v jednom soutěž. utkání mohou v jednom družstvu nastoupit maximálně 2 hráči působící v klubu na junior start

hráč startující v klubu na junior start musí být v zápise o utkání označen u jména písmenem „J“/jako kapitán „K“/

v případě disc. provinění hráče, jemuž byl povolen junior start, je odpovědný  klub za jehož družstvo se hráč provinil. Při projednání přestupku platí ustanovení daná DŘ. DK udělí trest na omezené časové období. Potrestaný hráč nemůže po dobu trestu startovat v žádném soutěžním utkání. Zodpovídají oba kluby.

pokud dojde u hráče  ke  změnám uvedeným registračním a přestupním řádem ČMFS /přestup, hostování/ s okamžitou platností se ruší zároveň i povolení junior startu. Mateřský klub, jehož hráči byl junior start povolen do jiného klubu, je povinen toto oznámit na STK PKFS a zároveň obratem odevzdat na PKFS  průkaz k junior startu, vystavený PKFS.

hráč startující na junior start v jiném klubu, nesmí být uveden na soupisce tohoto klubu

jakákoliv neoprávněná manipulace, případně neoprávněný start v souvislosti s junior startem  bude považována za mimořádně  závažný přestupek ze strany klubu, za který takto hráč startoval a bude mít pro uvedený klub za následek herní i disciplinární postih a udělení pokuty až do výše 10.000,-Kč.


 

RS PKFS 2009/2010 článek 14 – rozšiřuje se o bod 19 – Postup při zranění hráče

 

Jestliže je hra přerušena z důvodu zranění hráče, rozhodčím nebo samotnými hráči zakopnutím míče mimo hrací plochu nebo jiným způsobem, následuje tento postup: zraněný hráč bude vyzván rozhodčím, aby opustil hrací plochu, hráč ji musí opustit a do hry se smí zapojit nejdříve po 3 minutách  / v kompetenci rozhodčího/! Tento čas se počítá od znovu zahájení hry po opuštění hrací plochy zraněným hráčem. Toto se netýká zranění u brankáře a zranění hlavy.

 

RS PKFS 2009/2010 článek 14 – rozšiřuje se o bod 20 – Postup pro určení vítěze utkání v žákovské                                                                                                                    kategorii

 


V případě nerozhodného výsledku v řádné hrací době u mistrovských soutěží KPSŽ, KPMŽ a  KSŽ se ihned po skončení utkání budou provádět kopy z pokutové značky. Každé družstvo provede pět kopů. Provedou-li obě družstva po pěti kopech a obě dosáhnou stejného počtu branek nebo nedosáhnou žádné branky, pokračují v provádění kopů – vždy po jednom kopu ve stejném sledu další hráči družstva tak dlouho, dokud při stejném počtu kopů nedosáhne jedno z družstev o jednu branku více než druhé – vítěznému družstvu bude do tabulky připsán + 1 bod navíc!

V tabulce v  počtu vstřelených a obdržených branek bude započítáno skóre dosažené v řádné hrací době!

/např. vítěz utkání v řádné hrací době získá 3 body, za nerozhodný výsledek každé družstvo získá 1 bod, za prohru 0 bodů/.

Družstvo, které po nerozhodném výsledku zvítězí na pokutové kopy získá 1 bod navíc!

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku