Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 5. kolo 5.-6.9.

 

                              KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

CHANOVICE PŘESILOVKU VYUŽILY

 

V krajském přeboru mužů hostily v pátém kole fotbalisté Chanosu Chanovice soupeře z Plzně, tým ZČE. Oba soupeři naplno bodovali až v minulém kole, kdy Plzeňané porazili doma Stříbro a Chanos deklasoval v derby na klatovském hřišti domácí tým. Horažďovice ani napotřetí na hřišti venku si na bod  nesáhly, přestože tentokrát k němu měly ve Stříbře nejblíže. Paradoxně na hřišti staronového účastníka KP tyto tři body domácí katapultovali po pěti kolech do čela tabulky ! Ani v příštím kole  se proklestit   k bodům nebudou mít Horažďovičtí vůbec snadné, neboť jim bude na domácím hřišti v cestě  stát v očekávaném místním derby v posledních dvou kolech stoprocentně úspěšný Chanos Chanovice. Klatovy po vysoké prohře doma  prohrály 4:0 v Kolovči, již druhý zápas nedaly ani branku a jejich pasivní skóre narůstá a v součastné době 17 obdržených branek daleko převyšuje průměr obdržených gólů ostatních účastníků nejvyšší krajské soutěži.    

 

Chanovice -  ZČE Plzeň   3 : 0.

JITKA KILBERGEROVÁ

Zápas začali lépe domácí. Vytvořili si tlak , ale kapitán Chanosu Beránek ve dvou šancích mířil těsně nad branku hostů a Černohorského střelu podél své svatyně plzeňský brankář Strnad chytl. Hned od začátku byla na hráčích obou týmů znát nervozita a rozhodčí musel dvakrát ukázat hostům žlutou kartu. Plzeňané se dostali do první šance po střele z přímého kopu z 15 metrů, ale míč se odrazil od domácí zdi a po dorážce skončil vysoko nad brankou Jarolíma.

Již v 17. minutě viděl za faul hostující Mašek druhou žlutou a tím dal Chanosu šanci hrát dlouhou přesilovku. Hra tak dostala jiný obraz. Hosté bránili, vyráželi pouze do opatrných protiútoků, které končily daleko od domácí branky a jejich nepřesné střely z dálky nechávaly Jarolíma klidným. Chanos měl snad největší šanci ve 26. minutě, kdy hostující hráč vykopával míč již z prázdné branky.  Kapitán domácích Beránek neúnavně centroval, ale nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal míč  dopravit do branky Plzeňanů.. Hosté se ale nevzdávali a hlavně Vohrna neustále zaměstnával domácí obranu. Také velmi pozorně bránili a tak se týmy rozešli v první půli bez branek.

Druhou půli začali aktivněji hosté, vytvořili si dvě šance z rohových kopů, ale bez efektu. V 50. minutě se domácí konečně dočkali a Čadek z přímého kopu otevřel skóre zápasu. Čtyři minuty nato se trefil i Horváth a domácí hráče i fanoušky tak definitivně uklidnil. Za faul na střídajícího Polenu nařídil sudí pokutový kop, který v 68. minutě Beránek kuriozně proměnil.

Chanovičtí dále útočili, vytvářeli si slibné šance, ať už to byl neúnavný Beránek, Ticháček, Polena nebo Horváth, ale žádná z nich se už v gólovou radost neproměnila.

„Výhru z Klatov jsme chtěli potvrdit i doma. Podařilo se to, ale hodně našemu úspěchu napomohlo myslím moc přísné vyloučení Maška. Byli jsme ale stejně lepším týmem, měli jsme řadu gólovek a dokázali jsme je proměnit v branky,“ zhodnotil výkon Chanovic kapitán Vlastimil Beránek. „Máme silné družstvo, fotbalově dobré, ale uvidíme, musíme vyhrávat. Po špatném začátku jsme se dali do kupy a tak myslím, že nám to bude šlapat a půjdeme v tabulce nahoru,“ dodal.

Poločas: 0:0.  Branky:  50. Čadek, 54. Horváth, 68. Beránek. Rozhodčí: Krutina. Diváků: 150. ŽK: 3:5. ČK: 0:1. Sestava Chanosu: Jarolím, Čadek, Hnídek, Beránek, Solový, Horváth (75. Ticháček), Dytrt (84.c Kubeček), Černohorský, Kislinger, Zdeněk, Pícka (66. Polena).

 

Koloveč – Klatovy   4 : 0.
Karol Žák

Na půdu favorizovaného Kolovče jeli klatovští mladíci původně jen sbírat zkušenosti, v první půlhodině hry však byli více než jen vyrovnaným sparingpartnerem. Ve třetí minutě vstřelili regulérní branku po výborně sehraném signálu, jediní kdo neviděli přejít míč za brankovou čáru a následně rozvlnit síť za břevnem byli  ti nejpovolanější, kteří góly uznávají - hlavní arbitr a zúčastněný asistent. K údivu všech diváků se pokračovalo výkopem od branky domácích. Ke cti klatovských s nimi tento moment moc neotřásl, naopak, důslednou kombinační hrou  nutili domácí trenéry k zamyšlení, co s tím ?!  Z dobře zajištěného obranného bloku vycházely nebezpečné akce,  Dvořákova  z 15. minuty byla z kategorie stoprocentních.  Poslední čtvrthodinu druhé půle domácí díky větší hráčské  zkušenosti  a větší sehranosti  hru vyrovnali a do vedení šli brankou do šatny, poprvé se v utkání  netradičně hlavou trefil Šperl, nutno však říci že po opětovném zaváhání hlavního rozhodčího, který  nějak neviděl stažení unikajícího Meszarose za dres. Tento moment  znamenal nejen změnu skóre, ale také velký obrat ve hře, který přišel po přestávce. První velkou chybu v defenzivě hostů potrestal hned po změně stran svoji druhou brankou v utkání Šperl, když vyhrál souboj o míč s brankářem soupeře. Následovala velice horká půhodina, která patřila domácím a hostujícímu brankáři Hermanovi. K zoufalství svými zákroky přiváděl postupně Šperla, Parláska i J. Bittengla, kteří se v těchto fázích hry dostávali do bezprostřední blízkosti , trefovali však pouze magnet v jeho rukavicích. Zoufalství domácích střelců gradovalo snad pátou nevyužitou tutovkou, na což se nemohl zřejmě dívat několikrát již opěvovaný rozhodčí  a tak domácí uklidnil vymyšlenou penaltou po teatrálním upadnutí Parláska, který tímto´hereckým výkonem pouze maskoval svoje špatné zpracování míče.  Ze značky pokutového kopu se potřetí v utkání nemýlil  Šperl. Čtvrtou branku  přidal před koncem utkání po rohovém kopu hlavou Parlásek, a účet utkání tím byl uzavřen.

Trenér Karol Žák : „  Domácí  zvítězili zaslouženě, druhý poločas předvedli ofenzivní smršť,  které hosté nedokázali dostatečně  čelit a jen díky hektickému výkonu brankáře bylo konečné skóre takto malé.  Za sympatický herní projev v prvním poločase si určitě zaslouží pochvalu i hráči hostů.  Mladý tým má určitě dobrou  perspektivu, musí ale stále tvrdě pracovat.  Utkání , ve kterých bude rozhodčí systematicky nahlodávat jejich psychickou stránku  budou hrát ještě spoustu a i na tento fakt se musí tým řádně připravit.  „

Poločas : 1:0. Branky : 43. ,50. ,78. (PK) Šperl, 80.  Parlásek. : 1:3   44' Baxa - 23' Bouberle, 68' Janda, 86' Mészáros

Sestava Klatovy:Herman, Bouberle, Veselka, Vacovský, Steinberger, Voráček(82' Šimandl), Kellner(56' Janda), Mészáros, Dvořák, Toman(82' Křížek), Votípka(69' Matějka)

 

Stříbro – Horažďovice   3 : 2.

V úvodních minutách byli  domácí zaskočeni kvalitní soustředěnou hrou hostů  která jim přinesla první velké šance ke skórování. V 15.minutě  mohl skórovat ve vyložené šanci Jiřík, ale hlavou poslal míč nad branku. O tři minuty po té již byli hosté úspěšnější , když za htranicíc pokutového území domácích se dostal k odraženému míči Janouškovec a nezadržitelně posvěsil míč do domácí branky 0 : 1. Stačila ale chvíle nekoncentrovanosti v obranné činnosti a o dvě minuty již bylo skóre srovnáno  na 1:1 po té, kdy statická  hra obrany nechala tečovat střelu volného hráče před Kozlíkovou brankou . Ve 25.minutě šli hosté opět do vedení po rohovém kopu Prchlíka tentokráte Jiříkova hlavička již svůj cíl našla 1:2. Ve 37.minutě byl obranná činnost hostů opět nedůsledná v obsazování , přetažený centr našel zcela volného   Kertiše  a bylo opět srovnáno na 2:2.   Po přestávce rozhodla o těsné výhře domácích   62.minuta, kdy přízemní střela Čížka  k tyči  potřetí rozvlnila síť v Kozlíkově svatyni.

Poločas: 2 : 2. Branky: 20. Demjan, 37. Kertiš, 62. Čížek – 18. Janouškovec, 29. Jiřík . ŽK: 2:5. Rozhodčí: Kopejko.

Sestava Horažďovice : Kozlík, Šedivý, Jiřík, Janouškovec(68.Forman M.), Mirvald, Beneš, Prchlík, Stulík, Jůda, Mičkal.


OSTATNÍ VÝSLEDKY

Rokycany  - Rozvadov 1: 1 ( 0: 1) 

Branky: Aubrecht - Pták; ŽK: 4:2 . Diváků: 230.

Přeštice -  Holýšov 4: 0 ( 2: 0)  

Branky: Zdeněk 2, Lambor, Uzlík; ŽK: 4:4  . Diváků:200.

Rapid -   M.Touškov 0: 1 ( 0: 0)

Branky: Svoboda; ŽK: 5:4  . Diváků: 150. 

Chrást -  Hor.Bříza 1: 1 ( 1: 0)

Branky: Kovařík - Kožíšek; ŽK: 1:2; ČK: 1:0  . Diváků: 270

Vejprnice  - Bolevec  4 : 1 ( 3 : 1) 

Branky: Hošek 2, Fillinger, Hora - Pelnář; ŽK: 2:3. Diváků: 150.  

 

 

 

   1. Stříbro             5   4   0   1   14:  9    12  (  6)

   2. Chrást              5   3   2   0   16:  7    11  (  2)

   3. Vejprnice           5   3   1   1   12:  7    10  (  1)

   4. M. Touškov          5   3   1   1    8:  5    10  (  4)

   5. Holýšov             5   3   1   1    9:  8    10  (  1)

   6. Rozvadov            5   2   2   1    8:  6     8  ( -1)

   7. Rapid Plzeň         5   2   2   1    8:  6     8  ( -1)

   8. Rokycany            5   2   2   1    6:  5     8  ( -1)

   9. Přeštice            5   2   1   2   10:  9     7  ( -2)

  10. Koloveč             5   2   0   3   10:  7     6  ( -3)

  11. Chanovice           5   2   0   3    9:  7     6  (  0)

  12. Bolevec             5   1   2   2   11: 13     5  ( -1)

  13. SK ZČE Plzeň        5   1   1   3    6: 14     4  ( -2)

  14. Klatovy             5   1   0   4    5: 17     3  ( -3)

  15. Horažďovice         5   0   2   3    5: 10     2  ( -4)

  16. Horní Bříza         5   0   1   4    5: 12     1  ( -5)

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A

 

 

 

SUŠICE MÁ JEDNO DERBY ÚSPĚŠNĚ ZA SEBOU, DRUHÉ PŘED SEBOU

 

Jako podle dobře napsaného scénáře se odehrávají vzájemné zápasy o mistrovské body  mezi Sušicí a Nýrskem. Scénář má vždy stejný konec, vždy ve prospěch sušických fotbalistů.  Stejně tomu bylo i v tom posledním, v pořadí od podzimu roku 2004 sedmém za sebou. Pouze ten první hraný v říjnu 2004 v Nýrsku skončil vítězstvím Okuly 3:1.   Po roce na to stejným  skórem v Nýrsku již Sušice vyhrála a od té doby v dalších čtyřech za sebou  s jednobrankovým rozdílem  dopadl i  ten poslední o místní pouti za přítomnosti 400 diváků    v Sušici.  Sušice tak má jedno derby v 1.A třídě za sebou a druhé jí čeká pro změnu o strážovské pouti na hřišti nováčka. Tento souboj bude o to zajímavější, neboť se jedná o duel dvou sousedů v tabulce, když před derby je na tom Sušice o bod lépe.  Strážov si pomohl v tabulce v posledním kole po té, když dokázal přivést ze hřiště exúčastníka krajského přeboru Baníku Zbůch  tři body.  V 5.kole byly doma úspěšné  i Luby . Jejich výhra 4:0 sice je vzhledem průběhu hry  velice lichotivá, ale známou pravdou je, že není velké umění vyhrávat, když se týmu hra daří, ale větší umění je vítězství vydřít, když  je opticky lepší soupeř a  to bylo právě v případě Startu nejdříve v předminulém kole v Domažlicích(0:1) a nyní doma s kvalitním soupeřem z Příkosic. Luby jsou tak vzhledem k této poslední úspešné sérii se čtveřice účastníků v 1.A třídě z Pošumaví  s devíti body v tabulce nejlépe .

 

 

Luby – Příkosice    4 : 0.

Karel Šůs

V první půlhodině tohoto duelu se hrál rychlý a bojovný fotbal,ale  všechny kombinace obou soupeřů končily před pokutovým územím nebo nepovedenou střelou. Poslední čtvrthodina prvního poločasu už přinesla pěkné fotbalové momenty.V 33.minutě lubský Šůs rozehrál roh z levé strany a Papay z malého vápna jen těsně nedosáhl dorazit balon do branky.Asi o deset minut později rozehrál M.Šůs rohový kop dokonale.Centr přesně našel hlavu T. Voráčka a ten se nemýlil - 1 : 0.Druhá půle začala náporem hostů z Příkosic.Přesněji kombinovali,nekazili přihrávky ve středu hřiště a stále častěji ohrožovali branku domácích.V 51.minutě zakončovali hosté hlavou mimo a o chvíli později,po rozehrávce přímého kopu z pravé strany,musel nebezpečnou dorážku likvidovat bezchybný Kalaš. Následovala 56.minuta a hosté předvedli velmi brutální zákrok na M.Šůse,který rozhodčí správně ocenil červenou kartou.Příkosičtí se však tak lehce vzdát bodů nechtěli a nutno přiznat,že i když hráli oslabení o jednoho hráče,dokázali nás na dobrých deset minut sevřít na vlastní polovině.Zachránila nás až standardní situace v podobě rohu.D.Šnour přesně rozehrál a T.Voráček se po střele hlavou  radoval podruhé - 2 : 0.Soupeř pak vsadil vše na útočnou hru s cílem zkorigovat nepříznivý stav.Domácí odpovídali rychlými a nebezpečnými protiútoky.Zatímco hostům jejich pokusy nevycházely,lubští se trefovali přesně.V 77.minutě střílel R.Švec a odražený balon bezchybně umístil Šůs - 3 : 0.Ještě tři minuty před koncem zápasu pečetil skvělý výsledek lubských opět Šůs.Po nedorozumění stopera a brankáře hostů byl rychlejší než obránce a těsně před brankovou čarou dorazil balon do sítě.

Trenér Karel Sůs k průběhu zápasu dodal : „ .Lubským hráčům patří poděkování za předvedenou hru a všichni věříme,že v budoucnu se dostaví zlepšení herního projevu ve středu hřiště a že nás neopustí trocha štěstí při proměňování brankových příležitostí.“

Sestavy : 

Domácí -    Kalaš,Papay,/46.minuta J.Voráček/,Novák /88.min.Havlovic/,T.Voráček, Vejskal,Hodl

/79.min.Červený/Pikhart,Křížek / 62.min Švec/,,D.Šnour,P.Smolík,Šůs.

Hosté     -     Vanik,Krystl,Pešek,Lisý,Komanec,Nový,Jandoš,Štich,Hrubý,Běle,Kravařík, /Krajdl, Vlček, Pražák, Votípka,Lukeš,Plachý/

Poločas: 1 : 0. Branky : Voráček 2, Šůs  2. Rozhodčí: Plzák . Diváků: 120. ŽK: 4:4; ČK: 0 : 1.

 

Zbůch  -   Strážov  1 : 2 .

Po pěkné brance L. Janky, kterou vstřelil po samostatném úniku a obstřelu brankáře v polovině první půle jsme hráli trpělivě a kombinačně se nám dařilo držet míč více na svých kopačkách. Zbytečná nekoncentrovanost v závěru poločasu nás stála vedení, když domácí opakovanou střelou překonali jinak velmi dobře chytajícího M.Javorského.Druhá půle přinesla tlak domácích, který však nejlepším způsobem přerušil T.Matějka když po průniku středem hřiště nedal domácímu brankáři šanci.

Trenér  Petr Presl : „Zbytek utkání s řadou "darovaných" přímých kopů domácím už by z naší strany vyloženě o morálce. Utkání už další branku napřineslo a tak jsme rádi odvezli ze Zbůchu celkem nečekané tři body.Kluci se všichni na hřišti vydali ze všech sil a za to je musím pochválit.Velice dobře  dnes zahrály i posily z "B" týmu - K.Kalista a P.Weber.K utkání jsme odjeli bez Mayera, Lorence, Chaluše  a Michela pouze s jedním hráčem na střídačku a nedobrým pocitem. V takové situaci se ale dobrý tým většinou semkne a dokáže uspět což se naštěstí podařilo i nám ve Zbůchu.“

Poločas: 1 : 1. Diváků:  200  .Branky: Kasl - Matějka T., Matějka V.; ŽK: 7:3; ČK: 1:1(Helm)

Sestava : Javorský,Čížek,Gajdušek,Franc,Helm,Vítovec,Matějka T., Matějka V., Kalista K.,Janka,Presl Š. ( 60.Weber P.)

 

Sušice -   Nýrsko 1 : 0.

František Melka

O místní pouti se domácí snažili od začátku utkání překonat obranný val hostů, ti však bránili velmi pozorně a spoléhali na rychlé nebezpečné brejky. Přesto si domácí vytvořili v prvním poločase tři velmi dobré příležitosti, ale překonat brankáře bylo nad jejich síly. Druhý poločas se odehrával ve stejném režimu, domácí útočili a hosté podnikali rychlé brejky. Po jednom z nich se mohli ujmout vedení, ale brankář domácích Jakub Kubů byl proti. Domácí pak neproměnili několik velmi dobře se rozvíjejících šancí, na druhé straně nastřelili hosté z přímého kopu břevno. Rozhodnutí přišlo v 77.min, kdy si křižnou přihrávku srazil do vlastní sítě hostující obránce. ´

Sestava domácích - J. Kubů, M. Brož, M. Kalný, T. Marek, L. Junek/80.min K. Rendl/, J. Kysilka/88.min P. Pohořal/, F. Hrach, M. Kotrba, J. Bešta, D. Šablatura/55.min V. Klíma/, J. ,Farták /83.min  P. Chmelík/

Poločas: 0 : 0. Branky: vlastní; ŽK: 2:0 .Diváků  400 .

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY

Nýřany  -  Zruč 1: 0 ( 1: 0)

Branky: Schejbal; ŽK: 3:2; ČK: 1:1 . Diváků: 100 .

Křimice  - Zbiroh 3: 1 ( 0: 1)

Branky: Klement 2, Karbusický - Brož; ŽK: 1:3; ČK: 0:1  . Diváků: 100.

Nepomuk -   Stod 4: 1 ( 1: 1)

Branky: Ptáček, Racek, Švec M., Švec V. - Hruška; ŽK: 3:4  . Diváků: 200 .

Manětín -  Chlumčany 5 : 1 ( 1: 1) .

Diváků : 70. Branky: Švehla 2, Hlaváč, Janča, Laciný - Fabián; ŽK: 3:7; ČK: 0:1

Staňkov  - Domažlice B  1 : 4 ( 1: 1) .

Branky: Bočan Z. - Krakeš 2, Bočan L., Kotlan; ŽK: 5:2; ČK: 1:0. Diváků : 100 

 

 

 

 

  1. Nepomuk             5   4   1   0   16:  4    13  (  4)

  2. Stod                5   4   0   1   14:  8    12  (  6)

  3. Domažlice B         5   3   1   1   11:  5    10  (  4)

  4. Chlumčany           5   3   1   1   13:  8    10  (  4)

  5. Zruč                5   3   1   1    7:  3    10  (  4)

  6. Luby                5   3   0   2    7:  5     9  (  3)

  7. Zbiroh              5   2   2   1    9:  8     8  (  2)

  8. Sušice              5   2   2   1    8:  8     8  ( -1)

  9. Strážov             5   2   1   2    9:  9     7  ( -2)

 10. Příkosice           5   2   0   3    9: 11     6  (  0)

 11. Nýřany              5   2   0   3    5: 10     6  ( -3)

 12. Nýrsko              5   1   2   2    3:  4     5  ( -4)

 13. Manětín             5   1   1   3    8: 12     4  ( -5)

 14. Křimice             5   1   0   4    7: 13     3  ( -6)

 15. Zbůch               5   0   1   4    5: 12     1  ( -8)

 16. Staňkov             5   0   1   4    2: 13     1  ( -5)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku