Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 4. kolo 29 – 30.9.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

 

POSLEDNÍ CHANOVICE DALY V KLATOVECH DOMÁCÍM BŮRA

 

Nečekaný výsledek se zrodil ve 4.kole krajského přeboru. V pošumavském derby v té době poslední Chanovice zatížily brankové konto domácích v podobě nepopulárního bůra. To vše se odehrálo po bezbrankovém prvním poločase. Dostat ve stejné soutěži na domácím hřišti a ještě v roli favorita pět branek, tak to je nejen rarita, ale také i velká ostuda !

Bez potřebného efektu v podobě první podzimní  výhry skončilo úsilí Horažďovic na domácím hřišti a po dělbě bodů v prvním podzimním klání s Rapidem Plzeň došlo ke stejnému dělení o body i v duelu s exdivizní Slávií Vejprnice. 

Po čtyřech kolech je bodová bilance tří týmů Pošumaví v krajském přeboru velice nelichotivá. Dohromady  činí jejich součet  osm  bodů ze 36 možných . To  je velká bída a pohled na tabulku po první čtvrtině podzimu kde jsou srovnané za sebou v tabulce od 13. do předposledního 15.místa  nevěstí nic nad čím by mohly ve všech třech klubech jásat .

 

Klatovy - Chanos Chanovice   0 : 5
David Kojan

V prvním poločase viděli diváci fotbal s řadou šancí na obou stranách. Hosté měli mírnou převahu, ovšem gól nepadl.Ve druhém poločase začal úřadovat chanovický kapitán Vlastimil Beránek. V 50. a 53. minutě přihrál na dvě branky Píckovi, další branku přidal sám v 65. minutě.  Ve 67. minutě mohl snížit domácí Toman, který však ve vyložené šanci minul bránu hostů. V 80. minutě přišla ruka domácího Votípky ve vlastním pokutovém území, nařízenou penaltu proměnil ve svůj druhý gól opět Beránek. Na konečných 0:5 pečetil pět minut před koncem Patsch.

„Od začátku nám bylo jasné, že musíme hlídat zejména chanovického kapitána Beránka. V prvním poločase se nám to dařilo, ve druhé půlce však v našem týmu nebyl hráč, který by mu byl schopen konkurovat. Mladý tým ještě není dostatečně psychicky odolný, stačí prohrávat o dvě branky a sesype se celá koncepce hry. Nemáme bohužel žádného staršího hráče, který by tým trochu vyhecoval a psychicky povzbudil. Musíme hrát s tím, co je, zapomenout, potrénovat, poučit se z chyb a bojovat dál. Hlavní je, aby to kluky bavilo, aby se přes takovouto porážku dokázali přenést a připravit se na další utkání,“ řekl po utkání trenér domácích Karol Žák.

„K zápasu jsme přistoupili s tím, že to bude těžké a nervózní utkání, což první poločas potvrdil. Ve druhé polovině jsme šli do vedení, dali jsme rychle za sebou dva góly, což nás nastartovalo a dávali jsme pak poměrně lehce další branky,“ zhodnotil zápas trenér Chanosu Vladimír Lešetický.

Poločas: 0:0. Branky: 50. a 53. Pícka, 65. a 80. (PK) Beránek, 85. Patsch. Rozhodčí: Petržílka, Pressl, Kulhánek. ŽK: 1:1. Diváci: 120.

Sestava Klatov: Herman – Vacovský, Bouberle, Veselka, (66. Markel), Voráček (56. Tribula), Votípka, Žák, Kellner (56. Zahradník), Dvořák, Toman (Hromada), Steinberger.

Sestava Chanovic: Jarolím – Polena (56. Horváth), Čadek, Hnídek, Beránek, Solový (75. Patsch), Dytrt, Černohorský, Kislinger, Zdeněk, Pícka (87. Kubeček).

 

Horažďovice – Vejprnice  1 : 1.

Domácí měli v tomto zápase rozhodně více ze hry . Výraznější šanci si vytvořili až v závěru prvního poločasu do které se dostal Mičkal , ale brankář Hajžman hosty podržel a domácímu borci který se vrátil domů aby vstřílel branky  jeho snahu zlikvidoval. Paradoxně to byli hosté kteří mohli gólem do kabin jít do vedení , ale Fillinger Kozlíkovu branku přestřelil.

V druhou půli začali domácí  aktivně . Již ve 46.minutě  jako první ohrozil branku hostů Mičkal, ale dopadlo to stejně jako v závěru první části a úspěšnější byl opět gólman  hostů který jeho střelu vyrazil. Ve 48.minutě  byla akce která měla skončit gólem a vše by možná vypadalo v dalším průběhu jinak. Štěstí však stálo při hostech které po střele Beneše zachránilo břevno.  Nedáš dostaneš se opět potvrdilo, když o dvě minuty po té se k odraženému míči za pokutovým územím domácích dostal Prais a následná  dělovka nedala šanci ukázat brankáři Kozlíkovi svoje umění a skončila za jeho zády 0:1. Studená sprcha pro domácí v době kdy jejich vedení viselo na spadnutí vyústila v jejich úsilí o vyrovnání které se dostavilo v 73.minutě.  Po centru Cihláře si na míč naskočil střídající mladíček v desu Horažďovic Michal Forman ml. a jeho hlavička k tyči znamenala ve výsledném bilancování tohoto duelu záchranu bodu. Na víc  to již domácím přes jejich evidentní snahu o vstřelení vítězného branky opět nestačilo. Čekání na první vítězství na domácím hřišti se tak odkládá. S touto nadějí odcházeli ze stadionu Na Lipkách i příznivci horažďovické kopané. Nicméně i přes těžký los  jsou to čtyři body doma ztracené a ty mohou chybět.

Poločas: 0 : 0. Branky :  50. Prais – 73. Forman Michal ml. ŽK: 2 : 3. Diváků: 120.

Sestava domácích : Kozlík, Šedivý, Jiřík, Janouškovec(58.Forman M.), Mirvald, Beneš (77.Nauš), Mičkal, Stulík, Mičkal, Cihlář, Jůda, Sova.

 

OSTATNÍ  VÝSLEDKY    4. kola

 

SK ZČE -  Stříbro 4: 1 ( 1: 0) 

Branky: Bednár, Koc, Lenk, Vlček - Petraška; ŽK: 1:0

Bolevec  - Chrást 4: 4 ( 3: 2) 

Branky: Zítek 2, Kučera, Šnaider - Kovařík 2, Kroc 2; ŽK: 2:3

Hor.Bříza  - Rapid 1: 3 ( 0: 2)  

Branky: Paukner - Lavička, Peroutka, Vereščinský; ŽK: 5:9; ČK: 0:1

M.Touškov - Rokycany 1: 1 ( 1: 0) 

Branky: Královec - Kubík; ŽK: 1:4; ČK: 1:0

 

 

  1.  Chrást          4   3   1   0   15:  6    10 (  4)

  2.  Holýšov         4   3   1   0    9:  4    10 (  1)

  3.  Stříbro         4   3   0   1   11:  7     9 (  6)

  4.  Rapid Plzeň     4   2   2   0    8:  5     8 (  2)

  5.  Vejprnice       4   2   1   1    8:  6     7 (  1)

  6.  Rozvadov        4   2   1   1    7:  5     7 ( -2)

  7.  M. Touškov      4   2   1   1    7:  5     7 (  1)

  8.  Rokycany        4   2   1   1    5:  4     7 (  1)

  9.  Bolevec         4   1   2   1   10:  9     5 ( -1)

 10.  Přeštice        4   1   1   2    6:  9     4 ( -2)

 11.  SK ZČE Plzeň    4   1   1   2    6: 11     4 ( -2)

 12.  Koloveč         4   1   0   3    6:  7     3 ( -3)

 13.  Chanovice       4   1   0   3    6:  7     3 (  0)

 14.  Klatovy         4   1   0   3    5: 13     3 ( -3)

 15.  Horažďovice     4   0   2   2    3:  7     2 ( -4)

 16.  Horní Bříza     4   0   0   4    4: 11     0 ( -6)

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

       NÝRSKU A STRÁŽOVU TŘETÍ POKUS VYŠEL

 

Ke třetímu zápasu který uzavřel úvodní čtvrtinu podzimní části 1.A třídy doma nastupovali fotbalisté Okuly Nýrsko a  SK Strážov  s cílem využít třetí pokus k získání první výhry v novém soutěžním ročníku. Obě kolektivům to doma vyšlo a  tři získané body mají pro oba mimořádný význam. Tyto dvě výhry ještě  nečekaně předčil tříbodový zisk  Startu Luby na hřišti v Domažlicích v souboji s místní divizní rezervou. I když tento úspěch se zrodil s velkým přispěním štěstěny a nemohoucnosti domácích v koncovce, tři body přivezené Domažlic při součastné formě obou týmů  jsou z kategorie naprosto nečekaných.  

 

Nýrsko -   Zbůch    1  : 0 .

Poločas: 1  : 0. Branky: Šlehöfer; ŽK: 4:5; ČK: 1:0. Diváků: 110.

Podrobnosti nedošly.

 

Zbiroh – Sušice   3 :  3.

František Melka

Hosté nezachytili nástup do utkání a již ve 3.min prohrávali, když domácí rychle rozehráli autové vhazování a překvapili obranu hostů. Druhou branku přidali ve 20.min, kdy opět špatně zapracovala obranná řada hostujícího týmu a nevypadalo to s hosty vůbec dobře. Pak vstřelil Franta Hrach kontaktní branku, ale v 42.min opět domácí přehráli váhající obranu hostů a ujali se opět dvoubrankového vedení.

Druhý poločas byli hosté aktivnější, obrana již pracovala spolehlivě a přišly i šance na vstřelení kontaktní branky. To se povedlo v 65.min Josefovi Fartákovi a o deset minut později srovnal stav Jiří Kysilka. V té době byli hosté lepší, domácí se ale také nevzdávali a závěr byl hodně hektický. Domácí měli jednu příležitost dostat se do vedení, ale Kuba Kubů v brance hostů jejich šanci reflexivně zneškodnil. Naopak hosté postupovali třikrát sami na brankáře, ale vítěznou branku již vstřelit nedokázali.
Poločas:   3 : 1.Branky : Brož, Jaroš, Marcha - 35.F. Hrach, 65.J. Farták, 75. J. Kysilka. ŽK: 0 : 3.
Sestava hostů: J. Kubů, K. Rendl/46.min J. Bešta/, M. Brož, M. Kalný, L. Junek, J. Kysilka, F. Hrach, M. Kotrba, M. Budil/80.min D. Šablatura/, J. Farták/88.min L. Marek/, P. Hubáček

Petr Šetek, sportovní spolupracovník Rokycanského deníku požádal po skončení utkání trenéra Sušice Františka Melky o krátký rozhovor na diktafon a zde je jeho záznam :

 "Závěr byl tedy hodně hektickej, z naší strany tedy hektickej i začátek, protože už ve třetí minutě jsme prohrávali po zbytečnej chybě a potom ještě do poločasu dva nula. Nicméně, dali jsme na dva jedna, tři jedna, tři tři, takže dobrej závěr našeho mančaftu a získanej bod, i když jsme si jeli pro vítězství, musím přiznat".

Ale přesto je to úspěch, že!?

"Tak získali jsme bod, je to hodně mladej tým, a ty kluci tady sbírají hodně zkušeností. Takže zvlášť na takovýmhle hřišti, kdy to není tak velký tady, a ti naši právě vyšlí dorostenci mají hodně velkou nevýhodu v těch osobních soubojích. kdy je to tady kontakt na kontakt. Navíc, výšková  převaha domácích, ale v druhý půlce jsme byli lepší, a nakonec jsme mohli i ještě vyhrát".

 

Domažlice B – Luby  0 : 1.

Karel Šůs

Již  v první minutě měli domácí hráči slibnou šanci v podobě přímého kopu,kdy hlavou na míč nedosáhli a ten skončil těsně vedle.Naši hráči odpověděli v 6.minutě.Šůs dostal přízemní pas do levé strany a proháčkoval se až do pokutového území,kde jeho střelu vyrazil brankář a následnou dorážka D.Šnoura skončila na břevně.Ještě ve 14. minutě spálili Lubští nadějnou příležitost.R.Pikhart rozehrál přímý kop z poloviny hřiště a T. Voráček poslal balon hlavou v pádu mimo branku.Domácí pak sice přidali na důrazu i rychlosti,ale ze svého tlaku vytěžili pouze několik standardních situací v podobě přímých kopů a rohů. Zejména 27.a 28. minuta přinesla velké ohrožení lubské branky v podobě přesně adresovaných rohových kopů. Hlavičky domácích však končily mimo branku. Také 31.minuta utkání znamenala velkou šanci pro domácí hráče.Rozhodčí přehlédl jasný faul na R.Švece a vytvořil tak možnost domácím využít situace,kdy hosté  přestali na okamžik sledovat hru a domažlický útočník se po rychlé přihrávce na levou stranu hřiště dostal sám před Kalaše.Ani z této akce však branka nepadla.Do kabin se odcházelo za bezbrankového stavu.

Jeden z dvojice trenérů Startu Luby Karel Šůs: „ Po změně stran se domácí vyburcovali k velkému náporu,ale naši hráči výborně bránili a jak obránci,středová řada i osamělý hrotový útočník Šůs zaslouží velkou pochvalu za předvedené výkony ´Když k tomu přidáme bezchybný výkon zkušeného brankáře Honzy Kalaše,je na překvapení zaděláno.V 51.minutě se Pikhart   postavil k rozehrávce přímého volného kopu z pravé strany a prudký přízemní balon skončil v sít domácí branky ..Nutno říci,že ve zbývajících minutách si Domažlice vytvořily nejméně 5 gólových příležitostí,ale vyrovnat se jim nepodařilo“.

Sestavy : Domažlice B   - Frej,Dufek,Leitl,Neuman,Mašek,Rojt,Houška,Janeček,Mifek,Vísner,Ferra, / Krakeš,Pavlíček,Hartl/.

Luby    - Kalaš,Turner,Voráček T/71.Havlovic/.,Vejskal,Hodl,Švec,/88.Červený/Pikhart,Křížek M., /84.Novák/ Šnour,Smolík P. Šůs, /Novák,Havlovic,Červený,Kodeš,/

Poločas: 0 : 0. Branky: 51. Pikhart; ŽK: 2:3. Diváků: 100.

 

Strážov – Nýřany   4 : 2. 

Do patnácté minuty  měli více ze hry domácí  kteří se dostali do několika slibných šancí . Po dvou střelách Janky a Vítovce ještě stačili hosté odvrátit nebezpečí , když jejich obránce vykopával míč z brankové  čáry  domácí  šli ve 4.minutě po střele Tomáše Matějky do vedení.  Hosté zahrozili poprvé v 9.minutě slabou střelou z dálky, ale po patnácti minutách již  ovládli hru a  s přibývajícími minutami dostávali domácí pod tlak, V 19.minutě se poprvé zapotil brankář domácích Javorský  po střele hostů kterou vyrazil na rohový kop. Ve 34.minutě stálo při Javorském štěstí, když po střele z úhlu míč skončil  na břevně. Domácí nápor soupeře přežili a ve 40.minutě  Chaluš  po centru Vítovce hlavou zvýšil na 2:0. 

Do druhé půle nastoupili domácí  opět aktivně, ale v příjemném počasí nepřišla příliš vhod studená sprcha v podobě snížení hostů, kdy hrubku v domácí obraně potrestal ve 49.minutě Schejbal a kontaktním gólem vrátil hosty dohry o výsledek.  Obavy aby se neopakovala série předcházejících  zápasů ve které domácí nezvládli druhý poločas rozptýlil v 59.minutě Štěpán Presl,  který  centr od Matějky napálil jeho obávanou levačkou a ta  nedala brankáři hostů Koubovi šanci 3 : 1. Na štěstí si domácí nemohli v tomto duelu naříkat. Podruhé  při nich stálo v 73.minutě kdy hosté po obléhání domácí  svatyně nastřelili tyč. Ve strážovských ochozech bylo opět hodně veselo v 78.minutě kdy důvod k radosti dal svým příznivcům Janka, který přihrávku po zemi  od Lorence poslal tvrdou střelou  k tyči  a rozvlnil síť v brance Nýřan počtvrté. To již byl zase na hřišti ten tým domácích,  v jehož hře nebyla křeč, ale radost ze hry. Pohodu z úspěšného závěru pokazil pouze zbytečný faul na hranici velkého vápna který  rozhodčí přísně potrestal pokutovým kopem . Jeho exekutor Duspiva ho bezpečně proměnil a upravil tím stav na konečných 4:2. V poslední minutě normální doby hry ještě odešel dříve pod sprchy než ostatní hráči hostující Talůžek , neboť za faul na unikajícího Lorence do gólové šance byl oceněn rozhodčím červenou kartou. Nutno dodat, že celkově bylo utkání hráno ze strany obou soupeřů korektně a za to patří hostům poděkování.      

Jinak hrající trenér domácích  Petr Presl opět z důvodu zranění na hřišti chyběl, ale z lavičky viděl zápas takto : „ Po tradičně špatném vstupu do soutěže jsme konečně podali slušný výkon a zaslouženě získali cenné body do tabulky v utkání se zkušeným soupeřem z Nýřan. Kluci si konečně srovnali v hlavě to, co od nich chceme od začátku soutěže a zlepšený přístup k utkání přinesl nejen zlepšenou hru, ale také výsledek. K úplné spokojenosti mám zatím daleko protože naše hra ukazuje pořád řadu nedostatků což je samozřejmě dáno i vyšší kvalitou soupeřů.Pochválit dnes musím M.Javorského, který podržel tým v několika důležitých situacích a posilou je určitě D.Gajdušek, který nastoupil poprvé ve středu záložní řady.“

Poločas: 2 : 0. Branky:  4. Matějka Tomáš, 40. Chaluš , 58. Presl Štěpán, 78. Janka Luděk – 49. Schejbal, 86. Duspiva (PK. ŽK: 1 : 2. ČK 0 : 1 (90. Talůžek). Diváků: 250.

Rozhodčí: Kastl Jan ze Staňkova, Mifková Hedvika(Klenčí) , Fanfule Ladislav(Bělá N/R.) . DS : Kuška Karel(Domažlice)

Sestava domácí:  Javorský – Michel, Chaluš, Helm, Gajdůšek, Čížek, Matějka Václav(72. Weber), Vítovec Z., Janka Luděk, Matějka Tomáš,  Presl Štěpán(62. Lorenc ).

Sestava hosté:  Kouba T. – Liška, Duspiva, Takáč(77.Cink), Talůžek(90.ČK), Mašek (61.Voráček T.), Schejbal, Kouba M., Cvachoušek (71.Anár), Cink, Rajčáni.

 

OSTATNÍ  VÝSLEDKY     4. kola

Zruč  - Staňkov 2: 0 ( 0 : 0) .

Branky: Bohuš, Karpíšek; ŽK: 4:2

Příkosice  - Nepomuk 0 : 1 ( 0: 0) 

Branky: Ptáček; ŽK: 3:2; ČK: 1:0

Stod  - Manětín 5: 1 ( 3 : 1)  

Branky: Hruška 2, Košťál 2, Herman - Dobrý; ŽK: 0:2

Chlumčany  - Křimice 2 : 0 ( 0: 0)  

Branky: Kraina 2; ŽK: 1:3

Rozvadov -  Přeštice 2: 0 ( 1: 0)  

Branky: Bečvář, Roháč; ŽK: 1:2

Holýšov  - Koloveč 2: 0 ( 0: 0)  

Branky: Manowetz, Panuška; ŽK: 4:5; ČK: 1:0

 

 

 

  1.  Stod               4   4   0   0   13:  4    12 (  6)

  2.  Nepomuk            4   3   1   0   12:  3    10 (  4)

  3.  Chlumčany          4   3   1   0   12:  3    10 (  4)

  4.  Zruč               4   3   1   0    7:  2    10 (  4)

  5.  Zbiroh             4   2   2   0    8:  5     8 (  2)

  6.  Domažlice B        4   2   1   1    7:  4     7 (  1)

  7.  Příkosice          4   2   0   2    9:  7     6 (  0)

  8.  Luby               4   2   0   2    3:  5     6 (  3)

  9.  Nýrsko             4   1   2   1    3:  3     5 ( -4)

 10.  Sušice             4   1   2   1    7:  8     5 ( -1)

 11.  Strážov            4   1   1   2    7:  8     4 ( -5)

 12.  Nýřany             4   1   0   3    4: 10     3 ( -3)

 13.  Zbůch              4   0   1   3    4: 10     1 ( -5)

 14.  Manětín            4   0   1   3    3: 11     1 ( -5)

 15.  Staňkov            4   0   1   3    1:  9     1 ( -2)

 16.  Křimice            4   0   0   4    4: 12     0 ( -6)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku