Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 3. kolo 22. - 23.8.

 

 

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

VENKU NA BODY NEDOSÁHLY

 

Trojice zástupců Pošumaví v krajském přeboru shodně zajížděla ve 3.kole ve svým kláním o mistrovské body  na hřiště soupeřů. Tmy z Horažďovicka Chanovice a Horažďovice měly za soupeře celky které v prvních dvou kolech získaly plný počet bodů a vítězně vyšly i ze z těchto soubojů. Klatovy po té kdy v úvodním kole přivezly tři body z Rozvadova  tyto plusové body vzápětí doma prohospodařily prohrou se Stříbrem a v tomto kole se vrátily s prázdnou i ze hřiště z Holýšova odkud soupeři tak často body nevozí. Bilance po třech kolech  v podobě třech bodů na kontě exdivizních Klatov, jeden bod má v tabulce Holýšov a Chanovice stále na první body které by jim pomohly se odrazit ode dna tabulky stále čekají  

 

Chrást  -   Horažďovice 3 : 1 ( 3: 0)

Domácí potvrdili zejména v průběhu prvního poločasu roli velkého favorita. V první půlhodině hry si vytvořili čtyři gólové stoprocentní šance, ale třikrát jim je zlikvidoval výbornými zákroky brankář Kozlík a jednou měl horažďovický gólman dobře postavené tyče , kdy na jedné z nich skončila čtvrtá tutovka Chrástu.Paradoxně po té měli ve 32.minutě velkou příležitost hosté otevřít skóre , kdy po centroval do pokutového území domácích Sova a Cihlář ze šesti metrů mířil nad jejich branku. Domácí po té v průběhu dvou minut rychlými góly šli do vedení a na bezpečných 3:0 upravil minutu před koncem první půle Bezdička.

Do druhé půle vstoupili hosté aktivněji , hra byla vyrovnanější  a s ní si dokázali hosté vytvořit první šance na zkorigování výsledku. Přesto to byli domácí kteří mohli zvýšit na 4:0 z pokutového kopu. Ten se rozhodli rozehrát , ale jejich úmysl vystihl výborně Jůda a rozehrávku jim přerušil. V 65.minutě  se dostal sám před brankáře domácích Mičkal, ale při zakončení strážce chrástecké svatyně pouze nastřelil. V 87.minutě si šanci kterou měl Mičkal zopakoval Cihlář, ale také on pouze nastřelil brankáře.

Trenér Luboš Vašica : „ Na straně domácích byla zcela jednoznačně visačka vysoké kvality. Tým složený z kvalitních hráčů  nás přehrával, hýřil pohybem a rychlostí a to dělalo našim hráčům velké problémy. Přesto si myslím, že naši hráči udělali maximum a odvedli výkon který byl v jejich možnostech. Pokud se jim podaří na výkon který hlavně předvedli po přestávce v Chrástu navázat, jsem přesvědčen, že bychom měli v dalším soutěžním utkání již stoprocentně bodovat. “ 

Poločas: 3 : 0. Branky: 35. Kovařík 37. Brýla, 44. Bezdička, - 78. Sova(PK) ; ŽK: 4:1; ČK: 1:0(Levý 2 ŽK). Rozhodčí: Šlapák, Štric, Kratochvíl. Diváků: 250 .

Sestava Horažďovice : Kozlík – Šedivý, Jiřík, Mirvald, Beneš, Stuík, Janouškovec(73. Forman M. ml.), Mičkal, Cihlář, Jůda, Sova.Trenér Luboš Vašica.

 

Holýšov Klatovy 3: 1 .

Holýšov Klatovy 3: 1 .

Karol Žák 

Utkání mělo jednoznačného favorita - domácí tým . V jeho prospěch hovořila zkušenost  některých hráčů a stabilizovaná sestava.Naopak hosté  přijeli k utkání s týmem, jehož věkový průměr činil necelých 21 roků a navíc bez čtyř hráčů základu. Pro zranění nemohli nastoupit Dvořák, Matějka a Bouberle, rodinné důvody nepustily na hřiště brankáře Hermana.

      Výsledek zápasu stanovily dvě tříminutové pasáže - první a poslední tři minuty zápolení. Ve 3. minutě potrestal nezajištěnou obranu zkušený střelec Tlustý a střelou k tyči nedal mladému Riškovi moc šancí vyniknout.  Branka mladý tým hostů na čas ochromila , domácím dala křídla. Útočná vozba v čele s Tlustým nedávala hostující obraně klidu a tak se Klatovy v těchto fázích hry musely často uchylovat k nakopávání míčů do  prostorů, kde je spolehlivě zametala obrana Holýšova. Hra se vyrovnala po jedné z mála akcí ,které se podařilo dotáhnout na polovinu  soupeře. Brankář Marcel otálel s rozehrávkou a to byla pro Milana Meszarose velká lahůdka. Důrazným atakem míč vybojoval

a skóroval do prázdné branky. Od této chvíle  přestaly fungovat papírové prognózy,   mladící v červených dresech Klatov najednou zjistili, že to půjde.

    Po změně stran nastala velká komplikace v podobě zranění Meszaroše. V 50. minutě jej střídal dorostenec Janda, post na kraji zálohy musel převzít Votípka.  Hra hostů tím ale na kvalitě nijak nepozbyla, kombinační hra po zemi  přinášela ovoce v podobě několika pěkných brankových příležitostí. Střed pole se podařilo ovládnout trojici Toman, Kellner, Janda a útočnými momenty se prezentovali také oba krajní obránci.Klatovští byli v těch fázích na koni a nervozita na kopačkách domácích borců přinesla velké množství důrazných zákroků, po kterých byli hráči soupeře ošetřováni.  Množství návštěv klatovského  zdravotníka na hřišti vydalo v tomto utkání  jako jindy za celou sezonu.

   Když už se zdálo,  že v utkání dojde ke spravedlivé dělbě bodů, přišla slabší chvíle agilního Žáka. V 78. minutě po druhé žluté kartě  opustil hrací plochu a dal tím povel domácímu týmu, aby to ještě zkusil. A protože domácí měli na hřišti Tlustého, početní převahy využili. Po jeho střele v 87. minutě Riška sice míč bravurně vyrazil, ten ale dopadl  přímo pod nohy zcela volného Manowetze, který se z pěti metrů nezmýlil.Branka na konci utkání dokáže otřást s mnohem zkušenějšími týmy. Mladíci ve snaze rychle vyrovnat zcela bezhlavě otevřeli hru a to se vymstilo v nastaveném čase, Manowetz svojí druhou brankou stanovil nelichotivý výsledek   jinak  "remízového" zápasu. 

 Trenér Klatov Karol Žák: „  Z Holýšova se tedy body nevezou, přesto předvedená hra dává velký příslib do budoucna. Poklonu si tento mladý tým zaslouží za bojovnost a statečné odolávání tvrdosti domácích, musí si ale také uvědomit, jak  nedisciplinovanost v některých okamžicíchrozhodla právě o tom, že se nakonec prohrálo.  První branka padla po nedodržení taktických pokynů  hned na začátku utkání, nedisciplinované bylo i vyloučení  jinak výborného Žáka a třetí gól padá na vrub malé zkušenosti a nezajištěné obraně ve snaze po vyrovnání.  Budiž to pro hráče  velkým poučením .!

Sestava :     Riška -  Hromada, Veselka, Vacovský, Steinberger - Voráček, Kellner, Votípka, Meszaros / 50.´ Janda / -  Toman, Žák

Poločas: 1 : 1. Branky: Manowetz 2, Tlustý - Meszárosz; ŽK: 3:3; ČK: 0:1. Diváků:  230. 

 

Stříbro -   Chanovice 1: 0.

Poločas: 0 : 0. Branky: Pelán; ŽK: 0:1. Diváků:  320 

 

Rokycany  - Hor.Bříza 1: 0 ( 0: 0)

Diváků : 280 .Branky: Jedlička; ŽK: 1:2

 

Přeštice -   M.Touškov 1: 3 ( 0: 3)

Diváků: 200. Branky: Pavlík - Holý, Mižár, Zaoral; ŽK: 3:3; ČK: 0:1

 

Rapid -   Bolevec 2: 1 ( 0: 0)

Diváků: 130.  Branky: Polívka, Strážnický - Žítek; ŽK: 3:2; ČK: 0:1

 

Koloveč   -  Rozvadov 1 : 2.

Poločas 1 : 1.Branky: Černohorský - Horáček, vlastní; ŽK: 1:1 .Diváků:  410. 

 

Vejprnice  -  SK ZČE  4 : 0 .

Poločas: 2 : 0. Branky: Křen 2, Diepold, Prais; ŽK: 3:2 . Diváků:  190. 

 

 

 

   1. Chrást              3   3   0   0   11:  2     9  (  3)

   2. Stříbro             3   3   0   0   10:  3     9  (  6)

   3. Holýšov             3   2   1   0    7:  4     7  (  1)

   4. Vejprnice           3   2   0   1    7:  5     6  (  0)

   5. M. Touškov          3   2   0   1    6:  4     6  (  3)

   6. Rokycany            3   2   0   1    4:  3     6  (  0)

   7. Rapid Plzeň         3   1   2   0    5:  4     5  ( -1)

   8. Bolevec             3   1   1   1    6:  5     4  (  1)

   9. Rozvadov            3   1   1   1    5:  5     4  ( -2)

  10. Přeštice            3   1   1   1    6:  7     4  ( -2)

  11. Koloveč             3   1   0   2    6:  5     3  ( -3)

  12. Klatovy             3   1   0   2    5:  8     3  (  0)

  13. Horažďovice         3   0   1   2    2:  6     1  ( -2)

  14. SK ZČE Plzeň        3   0   1   2    2: 10     1  ( -2)

  15. Horní Bříza         3   0   0   3    3:  8     0  ( -3)

  16. Chanovice           3   0   0   3    1:  7     0  ( -3)

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

LUBY I V DEVÍTI  POPRVÉ  BODOVALY

 

Ve třetím kole 1.A třídy nastoupili na domácím hřišti v tomto ročníku fotbalisté Startu Luby. Proti soupeři který na jaře sestoupil z krajského přeboru se herně dokázali Lubští prosadit, ale v koncovce to až příliš vázlo. Kdyby tomu tak nebylo, bylo by skóre na konci zápasu zcela výraznější v jejich prospěch. Nic méně Luby dohrávaly pouze v devíti když jim velmi slabý  hlavní arbitr „vysypal“ v krátkém časovém úseku ze hřiště dva hráče  a plných sedmnáct minut museli čelit početní přesile hostů. Doma hrála rovněž Sušice a Strážov. Tým z města na Otavě po prohře venku ve Stodu  podruhé za sebou zaváhal, když nedokázal porazit na podzim rozjeté Chlumčany.  Ještě hůře dopadl Strážov který hostil nováčka ze Zruče a  podruhé doma na body nedosáhl, když v souboji nováčků si po zásluze odváží body herně i technicky vyspělejší soupeř. Přivést nějaký ten bodík  z Nýřan bylo přáním Okuly Nýrsko. Tento sen se ale rozplynulou již v úvodní čtvrthodince, kdy nedorozumění obránců a brankáře jí stálo tři body.


TJ Sušice - Keramika Chlumčany    1 : 1.

První poločas s mírnou převahou domácího družstva, hosté pozorně bránili a vyráželi k nebezpečným brejkům. Ve druhé  půli převzala Sušice iniciativu a zatlačila soupeře do defenzívy. Výsledkem byla vedoucí branka střídajícího Marka Budila, který se dostal k odraženému míči a z dvaceti metrů nekompromisně prostřelil vše co mu stálo v cestě. Po vedoucí brance domácí ještě zvýšili svůj tlak, ale bohužel po nevynucené chybě domácí obrany dovolili hostům skórovat.

Poločas: 0 : 0. Branky: 60. Marek Budil -  86. Václav Dušek. ŽK: 5 : 1, ČK: 1 : 0- 90.Jakub Melka

Rozhodčí:  Plzák - Kastl, Macháček. 300 diváků

TJ Sušice:Kubů - Junek, T. Marek, Kalný, Brož - Kysilka, Kotrba, Hrach, Melka - Pohořal (Šablatura), Farták (Budil)

 

Strážov -  Zruč  1 : 3.

Miroslav Sedlmaier

Domácí  byli v úvodních deseti minutách aktivnější a dvakrát ohrozili Václavem Matějkou branku soupeře. Ve 4.minutě z přímého kopu a v 7.minutě po přihrávce od Helma pálil nebezpečně , ale vedle. Hosté s přibývajícími minutami  vystrkovali růžky . Ve 12.minutě se musel hodně snažit domácí gólman Javorský aby nebezpečí po  rohového kopu odvrátil. V 17.minutě vystřelil Franc a jeho tečovanou střelu  kryje Hodan v brance hostů. V 19.minutě se zastřeloval hostující Mastný, ale jeho střela z dálky končí nad Javorského brankou. V dalších minutách se hosté stále více tlačili do útoku a pro Javorského to byl signál neustálého přímého ohrožení jeho branky. Do té doby top největší bylo ve 24.minutě kdy unikl domácí obraně Petr Karpíšek, ale trestuhodně přestřelil. Ve 35.minutě ještě střelu hostů Javorský kryl, ale o pět minut později již poprvé kapituloval před krásnou střelou z centru v pádu  mu nedal hostující Lauko šanci 0 : 1. Ve 43.minutě měli domácí šanci vyrovnat z nebezpečné akce Čížka zakončoval Chaluš, ale zblízka přestřeluje.  První půli zakončila slabá střela Š.Presla která skončila v náručí brankáře Hodana.

Hosté v první části utkání byli daleko nebezpečnější než domácí , prosazovali zásluhou důraznější a přesnější hry zálohy a jejich přechod do protiútoku byl daleko rychlejší a ve finální části nebezpečnější. Domácí záloha často chybovala ve ztrátách míče  i v rozehrávce a nestačila vypomáhat přetížené obraně. Pokud se očekával po přestávce ze strany domácí obrat k lepšímu, pak první půle která odstartovala jedno jejich velké trápení  pak v druhá část zápasu ještě toto trápení prohloubila. Přímého ohrožení  branky Zruče bylo možné za druhý poločas napočítat snadno na prstech jedné ruky. Za zmínku stojí střela Tomáše Matějky ve 49.minutě kterou brankář  Hodan vyrazil na roh . V 57.minutě ještě po  centru  z pravé strany  hlavička Trnky neznamenala změnu skóre , ale o tři minuty později po závaru před Javorského brankou  zvyšuje Trnka  na 0:2. O snížení se pokusil v 63.minutě T.Matějka,jeho střela skončila v náručí brankáře. V 66.minutě  došlo na pravé straně pokutového území k souboji Vítovce s obráncem  hostů který vyhodnotil hlavní arbitr  jako penaltový . Míč na značku pokutového kopu si postavil Čížek a jeho tvrdá střela našla  cestu do sítě hostů  1 : 2.

Domácí  se nepoučili v předcházejících dvou zápasů kdy  příliš brzo otevřeli  svojí obranu a dostatečným varováním pro ně nebyla 70.minuta kdy po Helmově chybě šel sám na brankáře Javorského Karpíšek, ale branku naštěstí přestřelil. Druhé varování přišlo v 79.minutě kdy unikl Hojer , ale v zakončení se ukvapil a uspěchaná střela z dálky skončila opět nad domácí svatyní. Marné chaotické úsilí domácích o vyrovnání  ukončil v 86.minutě střelec druhé branky Trnka, který pojistil hostům zasloužené vedení na 1:3.    

    Je třeba přiznat, že vítězství hostů bylo zcela zasloužené. Na  strážovském pažitu  se představili ve velmi dobrém světle  a kráčeli  sebevědomě za bodovým ziskem . Nutno dodat, že domácí jim jejich roli   nevýrazným výkonem ulehčili.

 Ještě jedna poznámka na závěr.  Je tomu téměř na den rok, kdy strážovská obrana doma inkasovala více než dvě branky na zápas po prohře se Švihovem (2:4). Jako přes kopírák se opakuje také loňský rozjezd v novém ročníku v 1.B třídě kdy po třech zápasech měl Strážov na svém bodovém kontě ušmudlaný jeden bodík  a skóre 5 : 7(nyní 3:6) .  Po třech kolech ale začal  strážovský fotbalový orchestr hrát  muziku podle  svých not a nakonec z toho byl postup ! Pokud by tomu bylo tak i letos, pak by mohla být již  tuto neděli na jeho hřišti daleko jiná nálada než tomu bylo po právě prohraném utkání se Zručí . Strážov opět hraje doma s exúčastníkem krajského přeboru Diosem Nýřany. Poprvé  po roce  tentokráte  zvítězila kvalita soupeře  nad ospalým výkonem domácího týmu. Ten se   musí rychle z porážky otřepat a hledět optimisticky k dalším bojům o důležité body. 

Sestavy :Strážov : Javorský – Michel, Chaluš, Helm, Franc, Čížek, Matějka V.(87. Weber  P.) , Vítovec Z., Janka L., Matějka T., Presl Š.(52. Lorenc J.),

Zruč : Hodan – Karpíšek R., Trnka , řezáč, Polák M., Mastný J., Karpíšek P.(90. Homola(, Hucl(38.Vinc M.).

Poločas: 0 : 1. Branky : Trnka 2,40.  Lauko, 60.  a 86. Trnka  – 66. Čížek (PK). Rozhodčí: Kulhánek. Diváků: 250.

Trenér Petr Presl : „ Zápas se Zručí se mně určitě nehodnotí dobře. Chtěli jsme všichni moc konečně naplno bodovat v nové soutěži ale soupeř byl zatím nejfotbalovějším protivníkem s kterým jsme měřili síly. Hosté předváděli rychlý, kombinační fotbal s několika technickými i zkušenými fotbalisty nás jednoduše přehráli, což musím tentokrát uznat. Naši hráči sice měli snahu se o výsledek poprat, ale kromě Z.Vítovce , L.Čížka  a L.Janky nedokázal nikdo jiný zahrát nadprůměrně a řada prohraných osobních soubojů nejen ve středu hřiště nás tentokrát  připravila o možnost získat body. Týmu přesto věřím a myslím, že pokud někteří jedinci zlepší i přístup k tréninku, musí se výsledky dostavit. Já si jen můžu přát, aby to bylo co nejdříve“.

 

Nýřany – Nýrsko 1: 0  (1: 0)

Podrobnosti nehlášeny.

Diváků: 120. Bráno bez karet. Branky: Schejbal

 

 

Luby -  Staňkov   1  : 0 (1 : 0)

Karel Šůs

Od úvodního hvizdu rozhodčího Dünghübela byla zřejmá převaha domácích hráčů. Soupeř ze Staňkova však zodpovědně bránil a do 20. minuty utkání nás do blízkosti své branky nepustil. Poté už se projevila rychlost našich útočníků Hodla a Šůse. Bohužel jejich centrované balony končily až příliš často v autu za brankou soupeře. Přišla 36. minuta a Pavel Smolík zahrával přímý kop z 25 metrů. Krásná střela skončila v levém horním rohu branky a Luby vedly 1:0. Ještě do poločasu jsme si vytvořili několik slibných příležitostí zakončovaných Hodlem a Šůsem, ale skóre se neměnilo. Jasná převaha lubských pokračovala i po změně stran. Před samotného brankáře hostů se v 52. minutě se dostal Radek Švec, ale jeho střele z úhlu do prázdné branky, stála v cestě tyčka. O osm minut později střílel Šůs z vyložené pozice. Brankář hostů jeho přízemní střelu zneškodnil. Také Petr Hodl se dostal 2x samotný před brankáře Staňkova, ale ten snad všechny střely přitahoval jako magnet. Od 60. minuty se na hřišti začali dít neuvěřitelné věci, hra se přiostřila a rozhodčí trestal zákroky žlutými kartami jako o závod. Jenže staňkovští hráči, přesto že se některé jejich zákroky jevily jako hodně ostré, trestáni nebyli. Tak se stalo, že v 66. minutě šel ze hřiště po druhé žluté kartě Pavel Smolík a o sedm minut později ho se stejným oceněním následoval Vašek Turner. Zápas se tedy dohrával dost nervózně, ale soupeř už neměl síly výsledek změnit. Naopak Lubští si vytvořili z rychlých protiútoků slibné šance. Hodl neproměnil vyloženou příležitost, kdy střele na branku z prostoru penalty stál v cestě pouze gólman. Také odpískaný faul na Šůse po jeho pěkném průniku do šestnáctky volal po penaltě, ale kopal se pouze přímý kop z hranice pokutového území.

Trenér Karel Sůs : „V závěrečném shrnutí musím kladně zhodnotit bojovnost celého kolektivu. Kladné je, že si dokážeme vytvořit gólové příležitosti, ale chybí klid, přesnost a trocha štěstí v zakončení. Zápasy by pak probíhaly v klidnější atmosféře a diváci by více branek také uvítali. Přijdou určitě těžší zápasy, kde bude třeba proměnit maximum naskytnutých příležitostí.“

Sestava  domácích: Kalaš, Turner, Papay, Vejskal, Hodl, Švec (Koželuh), Pikhart, Křížek M. (Havlovic), Voráček J. (46. minuta Šnour), Smolík P., Šůs, (Kodeš)
Sestava hostů: Jánský, Hrach, Tolar, Kaufner, Dolejš, Janka, Janeček, Kukla (Zahoř), Kaufner L., Morkes, Cerha

Branka: 35. Smolík Pavel. ČK: 2 : 0 (66.Smolík P., 73. Turner). 

 

 

VÍCE FOTO Z UTKÁNÍ  ZDE

 

Křimice   -  Stod 1: 2 .

Poločas: 0 : 2. Diváků: 100. Branky: Klement - Hruška, Lukášek; ŽK: 4:1; ČK: 0:1

 

Nepomuk -   Domažlice B   2 : 2 .  

Poločas: 0 : 1. Diváků: 150. Branky: Švec Václav 2 - Mašek, Neumann; ŽK: 4:2

 

Zbůch  -  Zbiroh  1 : 1 .

Poločas: 0 : 1.Branky: Huřťák - Marchal; ŽK: 0:1. Diváků:  200

 

Manětín  - Příkosice 1 : 3.

Poločas: 0 :  2. Branky: Klůc - Krajdl, Krystl, Štich; ŽK: 2:2; ČK: 0:1 .Diváků: 150 

 

 

 

    1. Stod           3   3   0   0    8:  3     9  (  6)

    2. Nepomuk        3   2   1   0   11:  3     7  (  1)

    3. Chlumčany      3   2   1   0   10:  3     7  (  4)

    4. Domažlice B    3   2   1   0    7:  3     7  (  4)

    5. Zbiroh         3   2   1   0    5:  2     7  (  4)

    6. Zruč           3   2   1   0    5:  2     7  (  4)

    7. Příkosice      3   2   0   1    9:  6     6  (  3)

    8. Sušice         3   1   1   1    4:  5     4  ( -2)

    9. Luby           3   1   0   2    2:  5     3  (  0)

   10. Nýřany         3   1   0   2    2:  6     3  ( -3)

   11. Nýrsko         3   0   2   1    2:  3     2  ( -4)

   12. Strážov        3   0   1   2    3:  6     1  ( -5)

   13. Manětín        3   0   1   2    2:  6     1  ( -5)

   14. Zbůch          3   0   1   2    4:  9     1  ( -5)

   15. Staňkov        3   0   1   2    1:  7     1  ( -2)

   16. Křimice        3   0   0   3    4: 10     0  ( -6)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku