Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 1. kolo 22. - 23.8.

 

 

 

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

       ŠVIHOV JAK SKONČIL TAK ZAČAL

 

V úvodním kole nového ročníku 1.B třídy připravil největší zklamání svým příznivcům Švihov, který na svém hřišti podlehl  béčku Přeštic. Švihovu se nevydařil závěr minulého ročníku kdy z posledních šesti zápasů jich pět prohrál. Mezi nimi to byl i domácí zápas s přeštickou rezervou které podlehl 1:2 a ani odveta za jarní prohru se nyní Švihovu  nepodařila.  Další tři zápasy byly ve znamení derby. Zatím co ve Svéradicích si těsné vítězství 1:0 nad Mochtínem připsali domácí,v Klatovech domácí béčko po sestupu z 1.A třídy  si nechalo odvést body do Dlouhé Vsi. Cenné vítězství které se bude počítat získaly Hradešice , kterým se tak podařil lépe vstup do nového ročníku než tomu bylo v minulém ročníku kdy doma v prvním kole remizovaly s Losinou. Třetí derby se hrálo v Žichovicích .Zápas skončil  výhrou exúčastníka 1.A třídy z Měčína který úvodní duel ve vyšší soutěži dohrával v početním oslabení.

 

 

Pačejov -  Blovice 1: 3 ( 0: 2)

Tomáš Cihlář

K utkání prvního kola 1.B třídy nastoupili domácí bez dvou svých zraněných opor - kanonýra Míry Hlaváče a posily Antonína Brůhy. Samotný zápas pro ně nezačal vůbec šťastně. Už ve 3.minutě po zaváhání brankáře Kuby Kalčíka a obrany po rohovém kopu otevřel skóre zápasu blovický Rous. V 6.minutě domácí odpověděli střelou Petra Lávičky, kterou brankář vytěsnil na roh. V 11.minutě hosté trefili břevno. Od začátku se hrál rušný zápas, Blovice se představily jako velmi silný celek. Vyrovnat mohl ve 24.minutě domácí kapitán Petr Pavelec, ale těsně minul. Ve 35.minutě zahrávali hosté trestný kop a po pěkném signálu zvýšil jejich nejnebezpečnější hráč Jiří Žežula na 2 : 0. V závěru poločasu si i domácí vytvořili několik slibných příležitostí, ale ani hlavička Jirky Mrázka, ani odvážný průnik Petra Bokra kýžený úspěch nepřinesly. Po změně stran se blýskl skvělým zákrokem brankář Kalčík, který vytěsnil na roh 100% tutovku Žežuly. Tento okamžik nastartoval domácí k náporu, který korunoval hned v 55.minutě Jiří Fiřt po krásném průniku Bokra po pravém křídle. I další minuty patřily domácím, ale po chybě domácího brankáře utkání rozhodl v 65.minutě Žežula. Domácí už na další obrat v utkání neměli neměli sil. Hosté v závěru ještě nastřelili tyč. V 80.minutě byl vyloučen domácí stoper, mladý Adam Kolařík, který zastavil průnik hostujícího útočníka nedovoleným způsobem. Tečku za pro domácí smolným zápasem udělala gólová střela Bokra, která opět jen těsně minula levou tyč. V Pačejově se hrál pěkný fotbal, vítězství hostů bylo asi zasloužené, ale je třeba konstatovat, že domácí jim ho usnadnili.

Branky: Fiřt - Žežula 2, Rous; Rozhodčí Jaroslav Mašek, 120 diváků, ŽK : 0 : 1, ČK 1 : 0( 80.Kolařík)

Sestava Pačejov:Kalčík - Kolářík - Pavelec - Polena - Němec - Brůha V. - Marek - Lávička - Bokr - Mrázek – Fiřt,  střídal: Hlůžek

 

Svéradice - Mochtín 1 : 0.

Václav Dušek

V pouťovém utkání před slušnou diváckou kulisou tahali dlouho za delší konec hosté, alespoň co se předvedené hry týče. Měli častěji míč na svých kopačkách, byli aktivnější směrem dopředu, ale vyloženou šanci si v prvním poločase nevypracovali. Nejvážněji domácí branku ohrozila prudká střela J.Dolejše z 18.minuty, při které se musel vytáhnout brankář Soukup. Domácí se rozjížděli pomaleji a spoléhali zejména na brejkové situace, brankáře Rajtmajera však příliš neohrozili. Ve druhém poločase domácí přidali, vyrovnali se hostům ve středu hřiště, ale byli to Mochtínští kdo se mohl ujmout vedení, ale opět J.Dolejš přestřelil tentokrát z gólové pozice uvnitř pokutového území. Když hosté své možnosti promrhali, udeřilo na druhé straně. Průnik Jiřince zastavil obránce hostů nedovolenou hrou rukou těsně před šestnáctkou a domácí dostali výhodu volného přímého kopu ze zajímavé pozice. Všichni čekali, že míč vyšle na branku domácí kapitán Herout, nicméně ten exekuci přenechal Lukáši Soukupovi, který krásnou střelou přes zeď poslal míč do sítě. Hosté vsadili všechny karty na ofenzivu, ale domácí pozorně bránili a na dostřel branky je moc nepouštěli. Vedení domácích mohl pojistit Makovec, ale jeho dělovku vytěsnil bravurním zákrokem Rajtmajer. V samotném závěru hosté zatlačili svéradické hráče na jejich polovinu a domácí vsadili vše na ubránění výsledku. Přesto měli hosté v 92. minutě čistou brankovou příležitost k vyrovnání, ale smolař utkání J.Dolejš poslal míč před odkrytou brankou vysoko až přes ochranou síť. Domácí doslova vydřeli zlaté tři body, pro hosty je vzhledem k průběhu utkání a počtu vytvořených šancí výsledek dosti krutý.

Poločas: 0 : 0. Branky: 64.Soukup Lukáš. , ŽK: 2:3, Diváků: 230. Velmi dobře řídil mladý arbitr Petr Brož z Rokycan.
Sestava Svéradic: M.Soukup - Václavek (86.Kába), Švec, Marek, Bouše (58.D.Martínek) - Makovec, Jiřinec, Herout, J.Martínek (76.Vonášek) - L.Soukup, Prokopec (66.Větrovec)

 

Švihov  -  Přeštice B  0 : 1 ( 0: 1)

Domácím se nepodařila odveta jarní prohry z června letošního roku kdy na svém hřišti podlehli přeštické rezervě 1 : 2.

Diváků: 60 .Branky: Král; ŽK: 1:3

 

Žinkovy  -  Hradešice 1 : 3 .

Cenné body ze hřiště nováčka  si odvezly Hradešice.

Poločas: 1 : 2. Branky: Brožík - Lávička 3; ŽK: 1:1 . Diváků :  150. 

 

Žichovice -   Měčín  2 : 0 .

(upraveno  z webových stránek TJ Žichovice)

První utkání nového ročníku svedlo dohromady nováčky, ovšem každý z nich přišel jiného pólu soutěží. Domácí, kteří vstoupili do soutěže bez posil, oslabeni odchodem několika borců ze základní sestavy, byli sice od první minuty o poznání aktivnější, ale hosté se velice obětavě bránili,  i když občas za hranicí tvrdosti, což jim velice slabý rozhodčí Lanči trpěl. Ten jim odpustil i penaltu za faul brankaře na pronikajícího Choda a tak se odcházelo do kabin za nerozhodného stavu.

Druhý poločas začali domácí opět tlakem, který začínal být stále větší, ale obětaví hosté se drželi a odolali i ve chvíli, když zmateně pískající sudí  vytahal zákrok hostujícího obránce rukou z hloubky šestnáctky mimo velký čtverec  Měčína. (zajímavé je, že hostující obránce zůstal po zákroku rukou ležet dva metry ve vápně a to postupoval směrem od své svatyně). Trápení domácích ukončil až Zbyněk Malík, když chladnokrevně uklidil míč k levé tyči po závaru jenž následoval po průniku Radima Šišky po levé straně.To běžela 60. minuta utkání. V sedmdesáté minutě rozjásal skvělé fanoušky podruhé Fanda Koler Švehla, když hlavou po rohu Malého vymetl zadní roh měčínské branky. Pak ještě stačil hostující kapitán faulovat ze zadu samostatně unikajícího Grainera na hranici šestnáctky, za což uviděl kartu červenou a tento měčínský hráč na domácího  hráče za účasti přihlížejícího rozhodčího plivl. Zbytek utkání se dohrál bez emocí a domácí si vítězství  pohlídali..

Sestava Žichovice : Němec, Harenčák, Švehla, Frýzek, Brož, Šiška, Malý, Malík, Hájek, Greiner, Chod (Šimáček, Dvořák, Piler)

Trenér domácích Josef Chalupný : „ Kluci zahráli přesně tak jak jsme se dohodli.Trpělivě atakovali soupeřovu branku a tak zákonitě musel po trvalém tlaku přijít úspěch.Hosté se ukázali jako obětavě bojující tým, někdy však přeháněli svoji tvrdost. Potěšitelné je, že obrana nedovolila hostům ani jednu gólovku. Utkání se nepovedlo sudímu, ale každý má nárok na slabší chvilku“ .

Poločas:  0 : 0. Branky: Malík, Červený; ŽK: 4:3; ČK: 0:1. Diváků:  120 .

 

Klatovy B  -  Dlouhá Ves  0 : 1 .

(využito materiálů zveřejněných na webových stránkách Ta D.Ves)

První utkání sezony začalo z obou stran velmi opatrně a oba týmy se zpočátku oťukávali. První poločas se odehrával většinou ve středu hřiště s menší převahou hostů. do největší šance poločasu se dostal hostující Hubený, ale místo přihrávky na volného Kodýdka volil střelu, která mířila vedle. Domácí svou největší šanci také neproměnili, když hlavička z malého vápna šla nad bránu a tak se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu. Ve druhé půli se opět do lepších střeleckých pozic dostávala Dlouhá Ves, ale ujala se až samostatná akce Hubeného a hosté tak vedli 1:0. V klidu hrané utkání pokazil na konci domácí Kraus. Nejprve naprosto mimo hru nakopl bezdůvodně dlouhoveského Pechka, ten mu řekl od plic, co si o tom myslí a rozhodčí překvapivě poslal pod sprchy pouze hostujícího hráče. Klatovský Kraus ve svém představení ale za chvíli pokračoval. Opět v přerušené hře vrazil do hostujícího hráče dostal také červenou kartu. To ale psychicky neunesl a dlouhoveského Valvodu udeřil pěstí. Kvůli těmto událostem už se nikdo příliš nesoustředil na fotbal, což nahrálo hostům a ti si tak odvezli cenné a zasloužené body.    

Poločas: 0 : 0. Branky: Hubený; ŽK: 2:2; ČK: 1:1(Kraus – Pecek) . Rozhodčí : Simočko
Sestava Klatov:Dolejš,Paleček,Mundl,Kotáb(75 min.Pivoňka),Fait,Popelka,Reišl(55 min.Lávička), Ježek, Kováč,Kraus

 

Předenice  - Losiná 0: 1 ( 0: 1)

Diváků: 125 .Branky: Laštovka; ŽK: 1:2

 

 

 1. Blovice             1   1   0   0    3:  1     3  (  3)

 2. Hradešice           1   1   0   0    3:  1     3  (  3)

 3. Zichovice           1   1   0   0    2:  0     3  (  0)

 4. Dlouhá Ves          1   1   0   0    1:  0     3  (  3)

 5. Svéradice           1   1   0   0    1:  0     3  (  0)

 6. Přeštice B          1   1   0   0    1:  0     3  (  3)

 7. Losiná              1   1   0   0    1:  0     3  (  3)

 8. Předenice           1   0   0   1    0:  1     0  ( -3)

 9. Švihov              1   0   0   1    0:  1     0  ( -3)

10. Mochtín             1   0   0   1    0:  1     0  (  0)

11. Klatovy B           1   0   0   1    0:  1     0  ( -3)

12. Žinkovy             1   0   0   1    1:  3     0  ( -3)

13. Pačejov             1   0   0   1    1:  3     0  ( -3)

14. Měčín               1   0   0   1    0:  2     0  (  0)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku