Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Nýrský mládežnický fotbal má dlouhodobě velmi dobré výsledky

 NÝRSKU   DLOUHODOBÁ PRÁCE S FOTBALOVÝMI

TALENTY PŘINÁŠÍ OVOCE

 

 

 

 

 


 

 

Nýrsko je místem na fotbalové mapě Pošumaví ve kterém se to fotbalovými talenty v minulosti o současnosti jen hemží. O té mi minulosti bychom našli dostatek důkazů v materiálech které mapují fotbal místního klubu SKP Okulu Nýrsko.

Z  dlouhodobého pohledu  na výsledky tohoto klubu je zřejmé, že práce s nejmladšími talenty v Nýrsku v posledních létech je  na velmi dobré úrovni a to se musí projevit i na dosažených  výsledcích.

Výborné výsledky mladších a starších přípravek jsou toho důkazem.Týmy v obou věkových kategoriích  pravidelně sbírají  medaile v okresních soutěží.  Mimo to úspěšně reprezentovaly Pošumaví ve finálových kláních o přeborníka kraje.

Dvakrát bojovali  v     národního  finále

Do historie fotbalu v Nýrsku bude bezesporu zapsána tučným písmem dvojnásobná účast  v národním finále klubových družstev  hraných vždy na Moravě kterého se každoročně účastní přeborníci kraje  . Poprvé to bylo v roce 2005 v Jakubčovicích  kde tým pod vedením realizačního týmu ve kterém byli  Jiří Kadlec, Stanislav Steiner , Karel Kalivoda a Josef Juraši obsadil 12.místo. Více než toto  konečné pořadí v tak silné konkurenci která se zde sešla byl vlastní  postup mezi elitu přípravek v celé ČR. 

Podruhé se  mladší přípravka Okuly Nýrsko  do národního finále probojovala v roce 2008  po překvapivém zisku přeborníka kraje v krajském finále které proběhlo v Sušici .

Krajské finále ml. přípravek

Konečná tabulka  z roku 2008

 1. Nýrsko     5    0    0   12: 1  15

2. Sušice         3    1    1    8 : 2     10

3. ZČE  Pl.      3   0     2    5 : 2      9

4. Bělá             2   1      2   2 : 2      7

5.Rokycany    1   0      4   4 : 12    3

6.Bor              0   0      5   2 :14     0

Tým  který  v celostátním  finále hraném  v Bruntále  reprezentoval Plzeňský kraj vedla trenérská

dvojice  Ivan Pavlík  ,Pavel Vacek  a vedoucím  byl Jiří Novák.

Pod vedením stejného realizačního týmu excelovala mladší přípravka Okuly Nýrsko v minulém ročníku 2008/2009 . Základ úspěchu byl  položen v suverénním zisku prvního místa v okresním přeboru. Nýrská mladší přípravka do absolvovala bez ztráty jediného bodu! Obrana inkasovala pouze  dvě branky a naopak  své soupeře tomto ročníku  zatížila Okula 125 vstřelenými góly !

Dominantní postavení z okresu potvrdila mladší přípravka Nýrska v krajském finále hraném opět v Sušici ve kterém dokázala obhájit své loňské prvenství.

 

 KRAJSKÉ FINÁLE – mladší přípravka – 14.6.2009 Vítěz - SKP Okula Nýrsko: První řada zleva: Vacek Adam, Hoidn František, Brož Michael, Jirotka Jakub, Brettschneider Adam Druhá řada zleva: Sýkora Radek, Mašek Zbyněk, Pavlík Jakub, Böhm Sebastien, Bastl Martin, Rašek Jaroslav, Šmíd Martin, Pukač Kristián Vzadu zleva: trenéři Pavlík Ivan, Vacek Pavel, vedoucí mužstva Novák Jiří

Kraj.finále  o 1.-4.místo - 2009

1. Okula Nýrsko    6 : 2     7

2. SK Plzeň 1894      4 : 1      7

3. Rokycany             3 : 4      3

4. Domažlice            0 : 6      0

o 5.-8.místo z roku 2009

5. FK Tachov         14 : 4       7

6. TJ Přeštice           4 : 7       4

7. TJ Sušice            4 : 4      2

8. TJ Tlučná            1 : 5       2

Letos  Okula vyhrála v přípravkách co se dalo

Hráči Okuly Nýrsko kteří následně přechází do vyšší věkové kategorie starších přípravek  nezůstávají ve stínu výsledků dosažených v mladší kategorii .Nejlepším důkazem toho je  rovněž prvním místo starší přípravky   v letos na jaře ukončeném soutěžním ročníku 2008/09 . Finálovou část OP absolvovali hráči starší přípravky bez ztráty jediného bodu se skórem 58:8 a na druhé Klatovy měli v konečné tabulce náskok 14 bodů !

Z krajského finále přivezli bronz

Den před tím než triumfovali jejich mladší kluboví hráči obhajobou prvenství v kraji bojovala v krajském finále starší přípravka  a také zde se neztratila.V silné konkurenci postoupila do finálové části a vybojovala v něm 3.místo .Palmu     vítězství si odnesla podle předpokladů bezkonkurenční Viktorie Plzeň a stříbro získaly Přeštice. U úspěchu tohoto kolektivu Okuly Nýrsko  stáli trenéři Josef Juraši a  Miloš  Vávra. ´

 

 

Okula Nýrsko – přeborník okresu  2008/2009. Horní řada zleva: trenér Vávra Miloš,Idlbek Roman,Vávra Dominik, Čanecký Jan,Vacovský Filip,Anděl Vítězslav,Svoboda Václav , Bureš David,Dražka Antonín,trenér Juraši Josef. Dolní řada zleva:  Pavlík Jakub, Bastl Martin, Irlbek Marek, Kaas Václav, Brož Michael, Vlček Michael, Bohm Sebastian.  Ležící zleva:Kubečka Josef,Jára Zdeněk

 

Nýrský klub má v soutěžích všechny věkové kategorie

Je obtížné do jednoho článku vtěsnat všechny úspěchy nýrské fotbalové mládeže jejíž činnost je velmi bohatá .Přesto k úplnějšímu přehledu je třeba dodat několik dalších  informací.

Mimo zapojení v okresních a krajských soutěží po dva ročníky  startovali mladší žáci Nýrska v okresním přeboru sousedního okresu Domažlice, neboť tato soutěž nebyla v našem okrese organizována. 

V ročníku  2005/06 skončili za Holýšovem na druhém místě V následujícím ročníku 2006/07  již neměli konkurenci a stali se  vítězi OP  Domažlicka.

Od  ročníku 2007/08 jsou mladší  a straší žáci Okuly Nýrsko účastníky krajského přeboru kde v silné konkurenci  si vedou velmi  dobře . Starší žáci v posledním ročníku skončili na 8.místě a mladší žáci patřili k nejlepším.Umístnili se stejným počtem bodů jako čtvrté ZČE Plzeň  na 5.místě.

Po  dvouleté odmlce se do krajské soutěže  od nového ročníku vrací také dorost Okuly Nýrsko. Prakticky to je potvrzuje, že v SKP Okule Nýrsko mají mládeží  zastoupeny všechny  věkové kategorie.

Uplatňují  se od  okresních a krajských výběrů, v divizi až po I.ligu

Z práce celé řady trenérů  kteří se u mládežnických týmů v Nýrsku vystřídali a nebo v současnosti u nich působí těžili i stavitelé okresních žákovských výběrů. Zkrátka nezůstaly ani Klatovy kde  se nejlepší z nýrských odchovanců  uplatnili a město Pod Černou věží  se stalo pro ně přechodnou stanicí k uplatnění v jejich další fotbalové kariéře. Důkaze toho jsou bratři Hoškové kteří pod dohledu jejich dědy p. Mojžíše  na hřišti v Nýrsku získávali první fotbalové  základy a v součastné době jsou v kádru ligového mistra pražské Slávie.

Není vyloučeno , že v jejich šlépějích mohou následovat i další fotbalové naděje z mládežnických týmů Okuly Nýrsko.   





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku