Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 1. kolo 8. - 9.8.

 

PUMA  -  KRAJSKÝ   PŘEBOR    

 

Zdroj :  PLZEŇSKÝ  KFS

» Aktuální výsledky

» Tabulky

 

 

 

 

KLATOVY PŘEKVAPILY

 

Start do nového ročníku krajského přeboru vzhledem k rozlosování  naznačoval, že první kolo skončí pro tři týmy z Pošumaví v přeboru  bez bodového  zisku.  Zásluhou Klatov které překvapivě zabodovaly v Rozvadově  to dopadlo daleko lépe a mohlo to být ještě lepší. Horažďovice v Břasích kde hrály s Rokycany sahaly po bodu . Herně nezklamal ani chanovický Chanos ale zklamal střelecky na hřišti velkého favorita na celkové prvenství v KP v Chrástu.   

 

Rokycany -  Horažďovice   2 : 0 .

 

Hráno na hřišti  v Břasech. Po úvodním oťukávání  obou soupeřů  přinesl začátek utkání jednobrankové vedení domácímu týmu. V obranné činnosti chyboval Stulík a své zaváhání řešil faulem v pokutovém území. Za svůj zákrok viděl ŽK a domácí kopali penaltu. Její exekutor Tobrman jí se štěstím proměnil, když Kozlík si na míč sáhl, ale nestačil ho vytěsnit mimo pravou tyč.  Hosté i po této  studené sprše nerezignovali . Zakousli se do svého soupeře, působili fotbalovějším dojmem a vytvořili si několik slibných příležitostí z níž dvě vypadaly hodně slibně a pokaždé u nich byl Šafanda. Poprvé  kdy jeho hlavička skončila v domácí síti, ale tuto branku rozhodčí pro údajný ofsajd neuznal. Podruhé Šafandu vyslal  do šance  Cihlář, ale k tomu aby překonal domácího gólmana mu chyběli jen centimetry, když míč pádem pod jeho nohy strážce svatyně Rokycan chytil. 

Ve druhém poločase  to byli  hosté , kteří dostali Rokycany pod tlak. Měli daleko častěji míč na svých kopačkách , ale v závěrečné fázi chyběla finální přihrávka  a přesné zakončení.Domácí  rázně bránili,  často až za hranicemi dovolené tvrdosti  což jim rozhodčí s mlčící píšťalkou dovoloval.Ta byla němá i po jediné velmi slibném průniku  Jůdy,  kterého poslala v pokutovém území dvojice obránců k zemi. Hosté v závěru začali riskovat hrou vabank a do jejich otevřené obrany se podařilo domácím z protiútoku střelou Fialy po zemí na zadní tyč zvýšit na 2:0 a pojistil tím domácím tříbodový zisk.

K utkání uvedl vedoucí týmu Horažďovic Milan Koželuh : „Rokycany byly  tentokráte hratelný soupeř. Čekali jsme ho v daleko větší síle než se představil. Škoda zbytečné penalty která posadila domácí na koně. My jsme museli chodit do plných a prosadit se do gólových šancí bylo velice obtížnou záležitostí. Přestože jsem soupeře prakticky k ničemu nepřipustili, i tak jsem dvakrát inkasovali. Dát branku to bylo pro nás dneska problém kterým jsem se nevypořádali. Přesto si myslím, že jsme v prvním zápase zanechali u domácích dobrý dojem  a za předvedený výkon si kluci určitě zasluhují pochvalu“

Poločas: 1 : 0. Branky: Toberman (PK), 81. Fiala. Rozhodčí: Čermák, ŽK 2:2. Diváků: 20.

Sestava Horažďovice : Kozlík, Šdivý, Jiřík, Beneš(63. Janouškovec), Mirvald, Šafanda, Mičkal, Cihlář, Jůda, Sova.

Situace při průniku Jůdy obranou domácích těsně před tím, než byl  nedovoleně "odzbrozen " od míče zákrokerm obránců , ale píšťalka rozhodčího zůstala němá! 

Více foto z utkání ZDE

 

 

Chrást  -  Chanovice 4 : 1 .

Domácí Chrást , jednička mezi favority na celkové prvenství v krajském přeboru  potvrdil tuto roli a zcela přesvědčivě  porazil  svěřence Karla Krejčího .který se  musel v zápase obejít bez dvou obránců ze základní sestavy, Picky a Zdeňka.

„Domnívám se, že konečný výsledek neodpovídá průběhu hry. Pokud jsme si zasloužili prohrát, pak maximálně jednobrankovým rozdílem. Měli jsme v průběhu zápasu množství gólových šancí hdakrát Horvátem, Černohorský nedal míč do prázdné Nesehráli jsme tak špatný zápas a zasloužili bychom prohrát jen o jednu branku. Kluci si vytvořili řadu šancí, Horváth nevyužil dvě, Černohorský přestřelil prázdnou branku,“ řekl k utkání  trenér chanovický trenér  Karel Krejčí.

Poločas: 2 : 0. Branky: 22. a 53. Bezdička , 18. Davídek,78. Lövy - Beránek; ŽK: 1:3 , diváků: 360. Rozhodčí: Štökl.

 Sestava Chanovic: Jarolím – Ticháček, Kislinger, Hnídek, Patch – Sulovský (55. Polena), Čadek, Černohorský, Dytrt – Beránek, Horváth.

 

Rozvadov – Klatovy  1 : 2.

Karol Žák 

   Když jdeš štěstí naproti, fotbalový bůh rád dokazuje,  že fotbal nemá logiku. Tak tomu bylo i v prvním utkání na Rozvadově. Od podlahy začali domácí a brankář Herman během prvních pěti minut několikrát protihráčům dokazoval, že to s ním budou mít dost těžké.Hodně čaroval při střele Chady z pěti metrů.  Poté si  konečně  nově sestavená obrana Klatov uvědomila, že takto to dál nepůjde a začala podnikat opatření k poločasové neprodyšnosti. Díky spolupráci celého týmu se jí to nakonec podařilo, dokonce s třešničkou na dortě, v podobě jednobrankového poločasového vedení, když po jedné z pěkných kombinačních akcí / kterých bylo v utkání na obou stranách poměrně dost /,   Matějka nezištně přihrál osamocenému Dvořákovi  a brankář Makó přišel o čisté konto. To běžela 19. minuta  a utkání hlavně díky aktivitě domácího celku začalo být hodně dynamické. Jen díky zodpovědnému bránění skončil poločas 0:1.

   V přestávce musel odstoupit Dvořák, střídal jej Kotáb. Hráči sršeli v kabině velkým odhodláním vstoupit do nové sezony vítězstvím,všem ale bylo jasné, že následujících 45 minut bude ze strany domácích hodně hektických.    Nabádání k větší odpovědnosti a nasazení už od začátku  ale zcela zřejmě nepadlo na úrodnou půdu. Úvod sice klatovským  patřil, ihned po rozehrání se do své největší gólovky dostal velice aktivně hrající Žák, tentokrát byl ale Makó proti. Pravidlo  "nedáš - dostaneš"

  zafungovalo, z protiútoku bylo srovnáno. Domácímu celku zcela pochopitelně narostla křídla , hrál dobře kombinačně a vidět byl hlavně agilní střelec Chada, neúnavně si hledající pozici pro ukázku svých schopností. Obrana hostí ale s velkým nasazením eliminovala veškeré snahy a co prošlo , likvidoval s jistotou Herman. Hra vabank přinesla i šance klatovského mužstva, neúnavný Žák začal být velmi dobře doplňován Tomanem a skryté rezervy v sobě v pravou chvíli objevil i Honza Votípka, kterého bylo najednou plné hřiště.Při jedné z postupných akcí byli domácí nuceni faulem Votípku zastavit a Tomanovu jedovatou střelu z dvaceti metrů usměrnila zeď do opačného směru, do protipohybu brankáře. Vedení zvedlo vlnu nadšení u celého týmu a odhodlání zvítězit sršelo i z hráčů, kteří museli postupně zasáhnout do hry.  Vytrvalý tlak domácím přinesl množství příležitosti, hlavně při dlouhotrvající sérii rohů se ale ukázala´síla obranného valu a jistota brankáře. Klatovy hrozily z brejkových situací, několikrát se proti domácí svatyni řítili Žák nebo Toman, skóre se však již do konce utkání nezměnilo.  

Po  zápase řekl  Klatov  Karol Žák: Pochvalu si zaslouží bezezbytku všichni, hráči na hřišti i celá lavička, která utkáním žila. Zvláštní  obdiv a dík si zaslouží Tonda Bouberle, který nastoupil k utkání s velkým sebezapřením, odevzdal rovněž kvalitní výkon  a na poslední chvíli tak vyřešil hodně velký otazník v sestavě“.  

Poločas : 1 : 1. Branky za Klatovy: 19. Dvořák, 65. Toman.

Sestava TJ Klatovy: Herman, Bouberle, Vacovský, Veselka, Steinberger, Matějka (70. Jan Ježek), Votípka, Toman, Dvořák (46. Kotáb), Žák, Dušan Popelka (80. Zahradník). 


Přeštice  -  Bolevec   2 : 2 .

Poločas: 1 : 1. Branky: Benedikt, Lambor - Hacker, Thomayer; ŽK: 3:1, diváků 210.

 

Rapid   -  SK ZČE  2 : 2

Poločas: 1 : 0. Branky: Hucl, Žitník - Mašek, Ulč; ŽK: 4:5 , diváků 150.

 

 

 

 

 

  1. Stříbro          1   1   0   0    5:  1     3 

  2. Koloveč          1   1   0   0    4:  1     3 

  3. Chrást           1   1   0   0    4:  1     3 

  4. Rokycany         1   1   0   0    2:  0     3 

  5. Holýšov          1   1   0   0    2:  1     3 

  6. Klatovy          1   1   0   0    2:  1     3 

  7. Přeštice         1   0   1   0    2:  2     1 

  8. Rapid Plzeň      1   0   1   0    2:  2     1 

  9. SK ZČE Plzeň     1   0   1   0    2:  2     1 

 10. Bolevec          1   0   1   0    2:  2     1 

 11. Rozvadov         1   0   0   1    1:  2     0 

 12. M. Touškov       1   0   0   1    1:  2     0 

 13. Horažďovice      1   0   0   1    0:  2     0 

 14. Chanovice        1   0   0   1    1:  4     0 

 15. Horní Bříza      1   0   0   1    1:  4     0 

 16. Vejprnice        1   0   0   1    1:  5     0 

 

 

 

 

 

 

 

 

EUROFOOTBALL   -   1. A  T Ř Í D A 

 

 

Zdroj :    PLZEŇSKÝ  KFS

» Aktuální výsledky

» Tabulky

 

 

 

DOMA NAPLNO BODOVALA  POUZE  SUŠICE

 

Úvodní kolo nového ročníku druhé nejvyšší krajské soutěže ve které má Pošumaví zastoupení čtyřmi týmy  nedopadlo příliš slavně a to přestože měly tři výhody  domácího prostředí . Strážov zaplatil nováčkovskou daň a na body nedosáhl, Nýrsko zásluhou brankáře Vaverky zachránilo doma bod a jediný který využil stoprocentně vlastního hřiště k zisku bodů byla Sušice. Luby Hrály na hřišti favorita v Nepomuku, Počínaly si odvážně a po poločase šli do kabin s nerozhodným stavem 1:1, ale do kolen je poslala přísná penalta v úvodu druhé půle kterou domácí proměnili .

 

Nýrsko  -  Zruč 1: 1 .

Úvodní utkání  na hřišti v Nýrsku hrané před pěknou návštěvou bylo hráno ze strany obou soupeřů ve  svižném tempu se šancemi na obou stranách. Vedení se ujali domácí ve 28.minutě kdy po rohovém kopu se krásné trefila do míče nová hráčská akvizice Okuly Jakub Lehečka(přišel na hostování ze Ž.Rudy) a „angličanem“  od tyče do tyče  skončila jeho střela v brance hostů. Těm se podařilo pět minut před koncem první půle srovnat na 1:1, když domácí v době svého tlaku  pozapomněli na Kapíška, který na hranici ofsajdu unikl Smolíkovi a prudkou střelou k tyči z velkého vápna nedal brankáři  Vaverkovi žádnou šanci . V rychlém tempu pokračoval i druhý poločas. S přibývajícími minutami získávali hosté převahu která narůstala a domácí obrana se musela hodně snažit aby neinkasovala a největší hrozby ze strany ambiciózního nováčka zažehnala. Výrazně Nýrsko v této fázi podržel brankář Vaverka. Domácí tento tlak úspěšně přečkali  a v závěru  to byli oni , kteří se snažili  o strhnutí vítězství  na jejich stranu. Když šance Flora ani Lehečky gólem  neskončily rozešli se oba soupeři dělbou bodů.

Trenér Nýrska Karel Kalivoda :  Byl to kondičně i psychicky náročný  zápas. Soupeř který přijel v roli nováčka  překvapil, byl hodně aktivní a  velmi se mi líbil . Umí využívat volných prostorů po stranách hřiště, má běhavé a nebezpečné útočníky a celkově bude pro každý tým nebezpečným soupeřem. Myslím si, že s hrou kterou u nás předvedl bude hodně zlobit a měl by být oživením této soutěže. To tomto průběhu zápasu jsem s remízou spokojen“.  

Poločas: 1 : 1. Branky: Lehečka - Karpíšek; ŽK: 1:1 ,diváků : 200

Sestava Nýrsko : Veverka – Hvězda(Ritschel), Valenta, Smolík, Prodan (Jánský) (Korschinský), Lehečka, Polák, Steiner(Göndor, Loos, Flór.

  

Nepomuk -   VD Luby 4 : 1

Hosté sehráli v prvním poločase s favorizovaným domácím celkem zcela vyrovnanou partii a do kabin odcházeli s nerozhodným výsledkem. Po přestávce se domácí střelecky prosadili a potvrdili , že i předchozí jejich úspěch v podobě vítězství nad Startem  před týdnem na hřišti v Lubech v rámci memoriálu Hasse a Křížka nebylo náhodné.Hosté za sympatický výkon v prvním poločase si i přes porážku zasluhuje pochvalu.

Informace z utkání z klubu Startu Luby NEDOŠLY!!

Poločas: 1 : 1. Branky: Ptáček 2, Kozák, Švec - Hodl; ŽK: 2:3; ČK: 0:1,diváků : 150 

 

Více foto z utkání ZDE

 

Strážov – Město Zbiroh   1 : 2 .

Fotoreportáž z utkání  ZDE !

Vyrovnaný první poločas  začali ostřeji hosté kteří již ve druhé minutě vyslali první střelu na Javorského, ale ta skončila nad jeho brankou. V páté minutě se zrodila první nebezpečná akce domácích  po centru Janky, ten gólman Zbirohu Mulač pouze vyrazil, ale nikdo z domácích  se nepokusil o dorážku. V 8.minutě viděl v tomto duelu první ŽK hostující Jurina. Ve 14.minutě  vyslal nebezpečnou střelu z úhlu po průniku do pokutového území hostů Štěpán Presl, kterou stačil opět brankář hostů vyrazit. Obdobnou situaci zopakoval Štěpán Presl ve 24.minutě  a znovu to skončilo úspěšnou vyrážkou gólmana Zbirohu. Ve 29.minutě pálil Václav Matějka ,  místo brankáře tentokráte zaskočil jeho spoluhráč z obrany a Matějkovu střelu sráží do bezpečí.  Gólman Zbiroha byl opět v akci v 32.minutě po střele V.Matějky kterou vyrazil na rohový kop.  Do konce poločasu ještě stojí za zmínku  ŽK kterou obdržel domácí Michel, v 38.nebezpečná střela hostů vyražená Javorským na roh a ve 44.minutě nadějně vyhlížející brejk Janky odvrátil  obránce hostů na roh.

Po přestávce  přišli hosté se změnou rozestavení  a jejich hře  nejvíce prospěl přechod z obrany zkušeného  Juriny do středové řady. Hosté se ve středu hřiště zlepšili, roztáhli hru  po stranách , což vytvořilo více místa mezi domácími obránci , kteří se dostávali často pod tlak. Když středová řada domácích zaostávala za hrou kterou na jaře předváděli  začal být výkon domácích dost kostrbatý. Hráčům nešlo upřít bojovnost , ale přesnost v rozehrávce vázla , což mělo za následek stále častější ztrátu míčů a následovaly rychlé brejky hostů do  otevřené  obrany.

Ve 47.minutě viděl hostující Muláč ŽK za faul ze zadu na V.Matějku. První vzruch před brankou hostů nastal v 56.minutě po střele Helma , ta však skončila nad .  Úspěšnější byl útočník hostů Bystřický o dvě minuty později  kdy po závaru před Javorského brankou dopravil míč za jeho záda 0 : 1.

V 61.minutě odmával unikajícímu  Jankovi  rozhodčí  AR1 Fanfule nesmyslný ofsajd a  zastavil tím góĺovou šanci  domácím a  Janka společně s V.Matějkou  z toho za zbytečné protesty vyšli  po kartě barvy žluté. V 64.minutě  vstoupila na hřiště i následně do jeho ochozů  mezi domácí příznivce  radost po té, když Janka využil nedorozumění obránce hostů s brankářem a  přihrávku od Štěpána  Presla poslal hlavou do svatyně hostů. 1 : 1. V nervózním závěru zápasu nejdříve uviděl ŽK střídající  Franc a pak přišel pro domácí v 86.minutě šok, byli kdy myšlenkami blíže na vstřelení vítězné branky, pootevřeli vrátka v obraně   a hosté z brejku kanonýrem Karfiolem šli znovu do vedení  1 : 2. Jedinečnou možnost zachránit spravedlivou remízu přišla pro Strážov v 89.minutě . Po faulu na France  nařídil velmi dobrý rozhodčí Plzák penaltu , ale  její exekutor Tomáš Matějka  ze značky pokutového kopu míč poslal nad branku! V hektickém závěru   ze zbytku posledních sil se domácí snažili o vyrovnání , ale výsledkem byla  jediná střela mezi tyče vyslaná Čížkem a ta skončila v rukavicích zbirohského brankáře. Domácí zaplatili nováčkovskou daň , když chtěli víc a nezískali nic.           

Poločas: 0 : 0.  Branky: 64. Janka – 58. Bystřický, 86. Karfiol . ŽK : 4 : 2, ČK 0 : 1 (89.Bystřický). Rozhodčí: hlavní rozhodčí jinak velmi dobrý Martin Plzák z Kolovče, AR1 chybující Ladislav Fanfule a bezchybný AR2 František Macháček z Holýšova, DS  Bohuslav Švarc z Tachova. Diváků: 240.

Sestavy:

Strážov : Javorský - Michel, Chaluš, Helm, Presl Petr, Čížek, Matějka Václav, Vítovec(69.Mayer), Janka , Matějka Tomáš, Presl Štěpán(65.Franc).

Zbiroh: Mulač - Hruška, Jurina Jan, Mulač, Švehla, Jurina Roman, Jaroš, Karfiol(71.Dubček), Bystřický, Sklenář, Marchal(92.Smitka).  ´

Hrající trenér Strážova Petr  Presl : „Úvodní utkání nového ročníku nedopadlo podle našich představ přestože jsme hlavně v první půli měli řadu slušných brankových šancí po rychlých kombinačních akcích hlavně z levé strany hřiště. Soupeř v čele s výborným brankářem velmi dobře bránil a v závěru změnou taktiky, kdy hrál zhuštěnou obranu před vlastní šestnáctkou a čekal na brejky, ustál i díky výškové převaze svých hráčů sérii nakopávaných míčů za obranu.Svým hráčům nemohu upřít snahu jít za vítězstvím ale tentokrát to prostě na zisk tří bodů nestačilo“.

 

PRVNÍ BRANKA V 1.A TŘÍDĚ VSTŘELENÁ SK STRÁŽOV - autor branky Janka(č.9), po přihrávce od Š.Presla(vpravo)

Sušice – Příkosice   3 : 1.

Bylo vidět, že se jedná o první mistrovský zápas, protože hra byla zvláště v první půli neurovnaná se spoustou chyb. Na domácích hráčích byla vidět nervozita, přesto vedli po 10.min, kdy Josef Farták napadal hostujícího brankáře a jeho chyby v rozehrávce využil ke vstřelení úvodní branky. Druhý gól přidali domácí po hezké křídelní akci a zakončení Jiřího Kysilky. Hosté hrozili hlavně ze standardních situací, ale domácí hráli zodpovědně a nedovolili soupeři skórovat.

Druhý poločas se odehrával ve stejném duchu jako ten první. Domácí měli optickou převahu, které využil opět Josef Farták, který si pohrál s bránícím hráčem hostů a nekompromisně prostřelil brankáře. Pak se šance střídaly na obou stranách, ale branku vstřelili hosté až v 89.min po rohovém kopu. To však již bylo o výsledku rozhodnuto a domácí mladíci si připsali první důležité vítězství.

Trenér Sušice  František Melka : „Musím přiznat, že jsme do utkání vstupovali hodně nervózní. Náš tým se oproti loňsku ještě více omladil, skončili zkušení hráči a byli jsme všichni zvědaví, jak se s touto situací vyrovnáme. Mužstvo ale pracovalo zodpovědně, kluci se prali o každý míč a myslím, že jsme vyhráli zcela zaslouženě.“

 

Nýřany  -  Chlumčany B     1 : 4

Poločas: 1 : 2. Branky: Mašek - Dušek 2, Kraina, Voller; ŽK: 3:1 ,diváků : 100 

 

Křimice  -  Domažlice B 1: 3 ( 1: 2)

Poločas: 1 : 2. Branky: Šváb - Hartl 2, Bočan; ŽK: 2:4 ,diváků : 100 

 

 

 

 

 1. Nepomuk         1   1   0   0    4:  1     3 

 2. Chlumčany       1   1   0   0    4:  1     3 

 3. Sušice          1   1   0   0    3:  1     3 

 4. Domažlice B     1   1   0   0    3:  1     3 

 5. Stod            1   1   0   0    3:  2     3 

 6. Zbiroh          1   1   0   0    2:  1     3 

 7. Nýrsko          1   0   1   0    1:  1     1 

 8. Manětín         1   0   1   0    1:  1     1 

 9. Staňkov         1   0   1   0    1:  1     1 

10. Zruč            1   0   1   0    1:  1     1 

11. Zbůch           1   0   0   1    2:  3     0 

12. Strážov         1   0   0   1    1:  2     0  

13. Křimice         1   0   0   1    1:  3     0 

14. Příkosice       1   0   0   1    1:  3     0 

15. Nýřany          1   0   0   1    1:  4     0 

16. Luby            1   0   0   1    1:  4     0 

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku