Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
PAČEJOVŠTÍ SI NA PRŮBĚHU OSLAV VÝROČÍ KOPANÉ DALI ZÁLEŽET (Pačejov-Internac. Slávie Praha 2:5)

 

PAČEJOVŠTÍ  SI NA PRŮBĚHU OSLAV  VÝROČÍ KOPANÉ  DALI ZÁLEŽET  

 

Oslavy 70.výročí založení fotbalového oddílu Sokol Pačejov vyvrcholily sportovním odpolednem v sobotu 25.července v čerstvě zrekonstruovaném areálu pačejovského hřiště. Pesimistické předpovědi našich meteorologů se naštěstí nevyplnily, a tak se vše odehrálo dle pečlivě připraveného scénáře. 

 

Úvod obstaral souboj dvou generací - pačejovských dorostenců a staré gardy, tvořené bývalými oporami. Utkání, které řídil rozhodčí Miroslav Holeček,  skončilo zaslouženou remízou 4 : 4  /1 : 1/. Za starou gardou skórovali František Hlavatý, Luboš Štěpán, Petr Mazanec a Jan Petřík z pokutového kopu. Za dorostence byli úspěšní Kuba Klásek, Jan Kodýdek  v samotném závěru během 2 minut dvakrát skóroval a srovnal skóre Honza Cihlář.

 
Od 16 hodin pak nesmírně kvalitní trávník patřil očekávanému duelu pačejovského áčka s  

internacionály Slávie Praha. Samotný zápas měl slavnostní úvod, když byli uvedeni do pomyslné "Síně slávy" dva nejstarší členové Sokola Pačejov - Emanuel Hošek a Josef Brouček starší. Pan Hošek, kterému bude letos neuvěřitelných 96 let, je posledním žijícím zakládajícím členem Sokola Pačejov a pan Brouček letos oslavil 78 let. Oba obdrželi čestné uznání OFS a od zástupců Slavie Praha řadu upomínkových předmětů, včetně dresů s originálními podpisy hráčů Slavie Praha.

 

Sokol Pačejov  - Internacionálové Slávie  Praha   2 : 5

 

Po čestném výkopu, který provedl právě Emanuel Hošek, začalo očekávané střetnutí, které přivedlo do hlediště krásnou návštěvu 500 diváků. Zápas hraný 2x40 minut řídila trojice rozhodčích Jiří Bureš, Josef Blaheta a Jan Cihlář.

Hosty dostal brzy do vedení Michal Váňa, za domácí vyrovnával Jirka Mrázek. Do konce poločasu ale strhli vedení na svou stranu přece jen zkušení hosté, když se prosadil jejich bezesporu nejnebezpečnější hráč Pavel Mráz.

Přestávka byla vyplněna dalšími společenskými akcemi. Byla vyhlášena jedenáctka legend pačejovského fotbalu a současní hráči vybrali a ocenili své nejlepší fanoušky.

Do druhého poločasu vstoupili lépe slavisté, kteří brzy zvýšili svůj náskok brankou Romana Janouška. Pak se dostali ke slovu opět domácí a mladý Adam Kolářík hlavou po rohovém kopu snížil na 2:3. Bohužel řada dalších šancí domácích zůstala nevyužita, ta největší po střele Tondy Brůhy skončila na tyči. V samotném závěru se  dvakrát prosadil Pavel Mráz, který dal zápasu konečnou podobu na 2:5 pro hosty. Ti se představili jako technický celek hrající nesmírně účelně a efektivně. V utkání ale rozhodně nezklamali ani domácí, což potvrdila i slova  hostů, podle nichž to byl jejich nejvyrovnanější a nejhezčí zápas v letošní sezóně.

Sestava Slávie Praha:Bureš Petr - Jeslínek Jiří - Ondrejčík Gustav - Čáp Zdeněk - Mareš Jan - Medynský Pavel - Veselý František ml. - Herda Peter - Váňa Michal - Janoušek Roman -  Mráz Pavel - Smrčka Jaroslav

Sestava Sokol Pačejov:Kalčík Jakub - Boř Miloš - Harenčák Jiří - Polena Pavel - Pavelec Petr - Bokr Petr - Lávička Petr - Marek Zdeněk - Němec Ondřej - Brůha Antonín - Brůha Václav - Hlaváč Miroslav - Fiřt Jiří - Mrázek Jiří - Hromádka Ondřej - Kolářík Adam

Oslavy 70 let pačejovského fotbalu byly zakončeny večerní taneční zábavou na parketu se sušickou skupinou Compact.

 

Jedenáctka legend:Jindra Karel, Kodýdek Josef, Hošek Emanuel, Bohatý Vladimír, Brouček Josef, Hošek František, Zeman František, Modl František, Hlaváč Václav, Smolík Miloš, Petřík Jan
 

 

 

Ocenění funkcionářů klubem a OFS Klatovy

 

Foto z průběhu hlavní části oslav  najdete ZDE !





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku