Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
SUŠICE ZKOUŠELA NOVÉ POSILY(Sušice - Klatovy 4:3)

SUŠICE ZKOUŠELA NOVÉ POSILY

 

 

 

Sušice   -  Klatovy    4 : 3.

 

Přípravný zápas ke kterému hosté nastoupili v silně kombinované sestavě. Zatím co domácí početná lavička umožňovala trenérovi experimentovat v sestavě, lavička hostů když pomineme urostlou postavu kouče Klatov zela prázdnotou. Počet na jedenáct nakonec na žádost trenéra doplnil   Standa Vítovec, jinak hráč který se vrací opět hrát v další sezóně ve SRN.

Domácí nastoupili s několika hráči které trenér František Melka zkouší do nové sestavy. Z té jarní který bojovala úspěšně v 1.A  třídě chyběli tři opory Kočí(jedná se o jeho hostování v Chanovicích), Hubáček a Kodýdek (ukončili u A týmu činnost). V Sušickém dresu nastoupil odchovanec místní kopané Radek Štefan který se vrátil z hostování v dorostu  Slávie Praha  a  Rendl z Velhartic kterého z nají fotbaloví příznivci  z působení v Klatovech.

Domácí vstoupili do zápasu lépe. Byli v prvním poločase zjevně herně lepší a získali tříbrankové vedení. Na 3:1 snížil  do konce první půle Vítovec. Po přestávce pomohla domluva trenéra hostů  Karola Žáka a kdyby byli  jeho svěřenci ještě důslednější mohl zápas minimálně skončit plichtou. 

 

Poločas: 3 : 1. Branky: 2 Štefan  Radek, Farták a Pohořal – Vítovec, Matějka,  Voráček .

Rozhodčí: Abraham (Veverka, Bošek). Diváků: 70.

 

Sestava Klatovy : Riška – Boubele, Kraus, Vacovský, Veselka, Vítovec, L.Voráček, Votípka, P.Voráček, Tribula  a D.Matějka.

 

Sestava Sušice : Míček-Klíma V., Marek T., Rendl, Bešta - Štefan, Melka, Hrach, Kysilka Jiří - Farták,    Novák  (střídali 46. Pohořal za Nováka, Mário za Klímu, Jech za Kysilku a Tuček za Štefana).  

 

 

Klatovský trenér Karol Žák k utkání uvedl : „  V této sestavě první  mančaft  letos už  snad hrát nebude, a v krajském přeboru by ani nemohl.“  Tím klatovský kouč naznačil, že jeho představy o složení týmu pro soutěžní klání v kraji jsou někde jinde a pokračoval : „ Doufejme, že loňské potíže se sestavami tímto utkáním skončily a konečně bude možnost budovat  tým více  koncepčně.    Do utkání jsme vstoupili sebevědomě a dvě tři pěkné akce, které nebyli proměněny posadily do koně zpočátku zakřiknutého soupeře. Od dvacáté minuty, kdy šli domácí do vedení , byli jednoznačným pánem na hřišti  a s chutí trestali naše chyby, vyplývající z nesehranosti  obrany.  Šance se sice rodily na obou stranách,  klatovský D. Matějka  v roli útočníka aktivitou hýřil, tutovky však neproměňoval, na rozdíl od útočníků Sušice. Před přestávkou se podařilo pěknou brankou ze standardní  situace Vítovcem snížit. “

    V přestávce neměl Karol Žák možnost  to co většinou v přípravných zápasech je běžné, neboť lavička Klatov zela prázdnotou a tak si musel vystačit pokyny a také prohozením sedmi postů v sestavě . . „ Druhý poločas šli domácí opět do tříbrankového vedení po nedůrazné činnosti obrany ve vlastním pokutovém území. To už se ale obraz hry podstatně změnil,   a klatovští získali optickou převahu ve středu hřiště.  Zrychlil se přechod do útoku

 a došlo i na proměňování vypracovaných příležitostí. Ty neproměněné mrzí hlavně Matějku a Voráčka. Výsledek je ale nakonec spravedlivý,za velkou aktivitu a produktivitu v první půli si domácí vítězství zasloužili“ zhodnotil tento první přípravné klání   Karol Žák .

 

Poznámka :

Vyjádření trenéra Sušice Františka Melky se mi bohužel nepodařilo v průběhu neděle sehnat a nevyšel ani slib předsedy sušického klubu pana Kodýdka dle domluvy o zaslání dalších i formací.

 

 

Ve velmi dobrém světle ve v Sušici představil klatovský obránce a odchovanec strážovské kopané

Antonín Bouberle(v popředí v pravo) který byl jedním z  pilířů přes  který přejít bylo často  nad  možnosti domácích útočníků.

Na 3:1 snížil za hosty hlavou Standa Vítovec(druhý zleva )

 

Foto z utkání ZDE .

Omlouvám se za kvalitu zaviněnou vzhledem ke  snížené viditelnosti a slabé baterky ve fotoapatátu

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku