Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
PRVENSTVÍ V MEMORIÁLU JIŘÍHO BRABCE OBHÁJILA V. PLZEŃ

PRVENSTVÍ V MEMORIÁLU JIŘÍHO BRABCE OBHÁJILA  V. PLZEŃ

 

V sobotu 27.června  se konal již 8.ročník populárního  fotbalového  turnaje pro hráče  narozené po 1.1. 1999. Memoriál každoročně pořádá TJ Sušice na počet uctění památky dlouholetého funkcionáře klubu a trenéra který se ve své činnosti orientoval právě na fotbalovém růstu těch nejmladších fotbalistů.

 Tohoto ročníku se zúčastnil stejný počet týmů jako v minulých ročnících . Hrálo se ve dvou skupinách  systémem.  Ves skupině  B startoval i loňský vítěz Plzeň společně s letošním přeborníkem okresu Klatovy Okulou Nýrsko  a místo Rokycan dodatečně zastoupilo domácí béčko . Áčko TJ Sušice hrálo ve skupině A  do které bylo oproti původnímu rozlosování  z druhé skupiny přemístěn rovněž Tachov.

Po odehrání  ve skupinách byly vytvořeny dvojice které se střetly o postup do finále , poražené celky sehrály zápas o 3.místo a ostatní týmy  hrály o konečné umístění.

Vítězem skupiny A  se stal Český Krumlov který  o finále sehrál duel ve kterých po výsledku 1:1 se nakonec radoval z účasti v boji o první místo  na pokutové kopy  Tábor. Druhou dvojici tvořil tým ze Západočeské metropole Viktoria Plzeň  s druhým ze skupiny B TJ Sušicí „A“ a po výsledku 4:0 pro  hosty z Plzně byl znám druhý finalista.

Finálové klání mezi  Viktorií Plzeň a  Táborem    bylo zcela jednostrannou záležitostí  fotbalových talentů z Plzně  o čemž vypovídá konečný výsledek 5:0 a ještě velké množství založených brankových příležitostí týmu který tak obhájil loňské první místo.

O třetí místo podlehla domácí Sušice  brankou Fucimana  Českému Krumlovu (0:1) , tedy  proti soupeři  který si o jeden stupínek ve srovnání s minulým ročníkem pohoršil , když si to  vloni rozdal s letošním i vítězem turnaje v roce 2008.  

Ani náš druhý zástupce z Pošumaví Okula Nýrsko nepropadl. Přijel na turnaj v kombinované sestavě a přesto jako jediný  dokázal s vítězem turnaje sehrát bezbrankovou remízu, když ostatní soupeři si s Plzní odnesli vždy nářez.  Nýrsko po smolném zápase ve kterém prohrála s Táborem 2:0 když druhou branku si dalo vlastní si zahrálo o 5.místo  s Viktorií  Žižkov kterou zdolalo 1:0 vítěznou trefou   kterou měl Bureš.  

Dodatečně zařazený domácí B tým  si zásluhou vítěziví nad TJ Domažlice 2:1 nakonec zahrál o  o 7.místo ve kterém byl po výhře 4:0 Tachov.

Velmi dobře připravený turnaj nezaskočilo ani charakteristické deštivé počasí těchto dnů   se kterým jsme měli nedobré zkušenosti . Na účastníky turnaje kteří nastoupili na hrací plochu  i na  diváky se nakonec pousmálo sluníčkem. To  které prohřálo tělíčka  všech aktérů při slavnostním vyhlášení  i pohled na připravené hodnotné ceny a těšili se i sladkou odměnu v podobě chutných koláčů  které převzalo každé z družstev. Krásně působící tečky   pro mnohé přítomné  a nejen maminky hráčů  si možná  utrousili nějakou tu slzičku dojetí  při vyhlášení výsledků.  Důležitost této akci dal starosta města Sušice pan Petr Motl,  který společně s manželkou muže paní Brabcovou a jejím synem Jiřím Brabcem( ředitelem turnaje) předával ceny.

Konečné pořadí turnaje :

1. Viktoria  Plzeň , 2. FK Tábor, . Slavoj Český Krumlov, 4. TJ Sušice „A“, 5. Okula Nýrsko, 6. Viktoria Plzeň, 7. KF Tachov, 8. TJ Sušic „B“, 9. ZČE Plzeň , 10. Jiskra Domažlice.

Mimo cen za umístění převzali ocenění o  nejlepší jednotlivci. Malou pozornost od pořadatelů jako poděkování za maratón 27 zápasů odehraných v rámci tohoto memoriálu  převzala trojice rozhodčích na čele s mezinárodním rozhodčím 75letým Janem Veverkou  převzali Josef Abraham a František Petrželka.  Pro cenu fer pley si přišel kapitán týmu Viktorie Žižkov, nejlepším střelcem byl vyhlášen  kanonýr vítězného týmu z Plzně Tomáš Arzberger . Nejlepším hráčem  byl talentovaný Michal Strapek z Českého Krumlova , obráncem  Jakub Kejna z Tábora a  cenu pro nejlepšího brankáře obdržel hráč domácího“A“ týmu Filip Kožmín. Tečku  za individuální oceněním bylo předání ceny pro nejmladšího účastníka  kterou obdržel Daniel Špička z „B“ celku klubu pořadatele.

V závěru je třeba vyzdvihnout organizační schopnosti domácích funkcionářů které získali z celé řady akcí pořádaných TJ Sušice  i na mezinárodní úrovni. Vše šlo ráz na ráz a časovově naplánovaný a zvládnutý harmonogram turnaje byl do puntíku splněn.

K důstojnému uctění památky jejich funkcionáře , kamaráda a táty Jiřího Brabce  přispěli nejen oni ale rovněž celá řada sponzorů kteří se na této úspěšní akci tímto podíleli. 

Tradiční zúčastněná družstva se domů vracela s příjemnými pocity s této sportovní akce  i s přáním zdaru dalším ročníkům Memoriálu Jiřího Brabce.

Více foto z turnaje  ZDE

Více foto z turnaje





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku