Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
NÝRSKO ZŮSTÁVÁ V 1. A TŘÍDĚ

NÝRSKO ZŮSTÁVÁ V 1. A TŘÍDĚ

 

 

Ani celkově jedenácté místo ze 16 účastníků v 1.A třídě nestačilo Okule Nýrsko k přímé záchraně v této soutěži. Proto musela absolvovat dva barážové zápasy  které měly rozhodnout o tom, zda i v příštím ročníku  se bude hrát v Nýrsku druhá nejvyšší krajská soutěž. Los určil nýrským fotbalistům jako soupeře pro tuto baráž  druhý tým tabulky 1.B třídy  ze Spáleného Poříčí.

První utkání bylo sehráno na hřišti ve Spáleném Poříčí a skončilo těsnou výhrou domácích  2 : 1, když branku za Nýrsko dal Prodan. Tento výsledek dával pro zástupce klub z Pošumaví  solidní vyhlídky do odvety která se hrála v neděli na hřišti v Nýrsku.

 

NÝRSKO   - SPÁLENÉ POŘÍČÍ  1 : 0 .

První poločas měli to byli domácí kteří  byli v útoku nebezpečnější  a  také po zásluze odcházeli do kabin k přestávce s těsným, ale zaslouženým jednomarkovým veden. Postaral se o něj nejstarší hráč na hřišti Jiří Kadlec  po kombinační spolupráci s Florem a střelou která  zapadla za zády gólmana hostů Vaidiše  těsně k jeho pravé tyči. Hosté vážněji branku domácího brankáře  Vaverky  v první půli ohrozili dvakrát. Ve 20.minutě  kdy si poradil se střelou Brudny , který vyrazil . a v 31.minutě  se dostal do šance Homolka, ale nedokázal jí proměnit. U domácích o sobě nechal poprvé vědět v 17.minutě kdy jeho střelu z trestného kopu Vaidiš vyrazil a ve 21.minutě  kdy uvolnil Polednu, ale tomu míč v rozhodujícím okamžiku unikl do autu.  Kadlec po své vedoucí brance mohl ještě zvýšit, ale svůj průnik do  pokutového území nevyřešil dobře , když jeho klička do leva šla naproti stíhajícímu obránci hostů a ten stačil odvrátit nebezpečí na rohový kop.  O minutu později mohl vše napravit Rubáš, který šel sám na brankáře. Místo  kličky na brankáře  však zvolil nepříliš nebezpečnou střelu a s tou si gólman hostů poradil a vytěsnil jí na roh.

V druhém poločase domácí vyklidili střed hřiště, nepochopitelně  se stáhli  a jeden útok hostů za druhým se valil na jejich branku. Hostům narostli křídla a obrana Okuly se mněla co otáčet. Ještě , že v brance byl v pohodě chytající Vaverka , který řešil závary před svojí brankou v klidu a patřil k oporám domácího týmu. Obrana pod tlakem  byla dost nejistá, dělala chyby a  některé její zákroky byly na hraně a hrozily penaltou. Hosty  s blížícím závěrem byli  pod časovým tlakem, neboť v případě vyrovnání které viselo na vlásku by jim vyneslo postup. Nýrští borci přežili i čtyřminutové  nastavení  doby hry , po závěrečném hvizdu rozhodčího  z jich spadl velký balvan který je provázel celým ročníkem. Splnili tak  svůj cíl a  již nyní se mohou příznivci Nýrska a Strážova těšit na  tradiční vzájemné místní derby. 

Poločas: 1 : 0. Branku dal ve 24.minutě Jiří  Kadlec.

Rozhodčí: Jambora Martin, AR1 Havel Ondřej, AR2 Mašek Vladimír, AR4 Pastyřík Vladimír, DS Václav Havránek z Rokycan. ŽK: 3: 0, ČK:  0:0. Diváků: 200.

Sestava Nýrsko : Vaverka – Bastl, Smolík, Jánský(64.Korscinký ,  Prodan(70.Vacovský),  Šlehofer (78.Kovács), , Kadlec Jiří, Tykal, Slodr, Rubáš(90. Ritschel) , Malý  (K)

 

 

 

Rozhodující okamžik barážového zápasu v Nýrsku který znamenal jak se později ukázalo pro domácí tým zajištění účasti v 1.A třídě i pro příští ročník. Míč z kopačky nejstaršího hráče na  hřišti Jiřího Kadlece míří do branky za záda již překonaného  gólmana hostů Vaidiše  a zajistil Okule těsné jednobrankové vítězství.

 

 Autor vedoucí branky Jiří Kadlec(č.9) ve 35.minutě šel sám na brankáře a mohl zvýšit na 2:0. Na hranici velkého vápna jeho kličku  do leva mu ukopl pronásledující obránce hostů a  balon  mu tečoval a z této akce vytěžila Okula pouze rohový kop. 

 

 Razantním výskokem   si počínal za asistence  Jánského  domácí  Prodan  v souboji s Čermákem z týmu hostů

 

Foto 005  Nýrský Rubáš  v souboji s kapitánem hostů Radkem Boříkem(č.7).

 

 

 

Výbornou příležitost měl  v závěru zápasu hostující Radek Bořík, kterému jeho střela nesedla a z deseti metrů  netrefil domácí svatyni . Jeho střelu sleduje domácí obránce Smolík.

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku