Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Výsledky krajských baráží

Výsledky baráží  2008/2009

KRAJSKÝ PŘEBOR

 

ROZHODNUTÍ PADNE V SOBOTU  NA LIPKÁCH

 

Přání  z pohledu tohoto regionu  v případě  vítězství  rozšířit počet účastníků v krajském přeboru o dalšího účastníka zůstane nenaplněno. Jedinou útěchou  který losu byla  jistota, že jeden z  dvojice Horažďovice - Sušice  v KP bude, neboť los proti sobě totiž určil  v krajském přeboru zachraňující Horažďovice a po roční pauze o návrat z 1.A třídy do nejvyšší krajské soutěže  usilující Sušice  . . Po středečním zápase v Sušici kde se diváci branek nedočkali rozhodne o úspěšnějším v baráži  účast v KP v novém soutěžním ročníku padne konečné  v sobotu na hřišti Na Lipkách v Horažďovicích.

 

TJ Sušice - FK Horažďovice  0 : 0.
Kodýdek Petr

         Za nepříznivého počasí před početnou diváckou kulisou se na sušickém stadionu hrál opatrný fotbal.Po úvodní seznamovací dvacetiminutovce se jako první dostali do gólové šance domácí, ovšem kanonýr Radek Kočí trefil pouze dobře postaveného brankáře hostí. Poté se hra odvíjela převážně ve středu hřiště bez výraznějšího zakončení.
       Ve druhé půli měli více ze hry hráči Horažďovic, jejich největší šance skončily na spojnici tyče a břevna a v náručí gólmana domácích Františka Míčka. Když ani v 75. minutě hry po trestném kopu nedokázali míč do sítě uklidit hlavou Jakub Melka a Ladislav Junek, skončilo utkání zaslouženou remízou. Boj o krajský přebor má pokračování v sobotu od 17 hodin v Horažďovicích.

Rozhodčí : Homr - Křen, Duda . Diváků: 450. ŽK: 2 : 2.
Sestava domácích: Míček - Junek, Marek T., Kalný, Kodýdek - Kysilka (84.Hupka), Hrach (C), Hubáček, Melka - Budil (65.Farták), Kočí.

 

ODVETA ROZHODLA – VŠE ZŮSTANE PO STARÉM 

 

Téměř 900 diváků navštívilo  oba barážové zápasy. Na 450 jich vidělo utkání v Sušici a  odvetu v Horažďovicích sledovalo  jen o dvě desítky méně  fotbalových fandů. Ti kteří přišli za příznivého počasí na hřiště Na Lipkách určitě nelitovali.    Do sobotního pootavského derby o účast v krajském přeboru  šly ve výhodnější pozici Horažďovice , neboť jim nahrával  bezbrankový  výsledek ve středním duelu v Sušici. Ani jeden tým si na hřišti nic nedaroval,na hřišti to často mezi hráči jiskřilo, ale co bylo důležité diváci viděli bojovné utkání kvalitní úrovně.  Konečný výsledek 2:1 ve  prospěch  domácích rozhodl o tom, že pro příští ročník se nic nemění. Domácí si touto výhrou zachovali účast v krajském přeboru a Sušice se bude pokoušet o reparát v podobě návratu do nejvyšší krajské soutěže   z 1.A třídy. Bude to mít o to náročnější, neboť mimo nových  soupeřů kteří postoupili z 1.B třídy  ztíží naděje na postup další tři celky které  sestoupily z krajského přeboru.    

 

 

HORAŽĎOVICE UHÁJILY KRAJSKÝ PŘEBOR

JITKA KILBERGEROVÁ

 

Horažďovice/ Kdo z dvojice Horažďovice – Sušice si zahraje v příštím ročníku v krajském fotbalovém přeboru mužů? Tuto otázku si kladli nejen funkcionáři a hráči obou celků, ale i 430 platících diváků na horažďovickém stadionu na Lipkách.

Oba týmy šly do odvetného, rozhodujícího zápasu se stejnými šancemi, protože první zápas v Sušici skončil bezbrankovou remízou.

FK Horažďovice   - TJ Sušice  2 : 1.

Hned od začátku zápasů se fotbalisté obou celků pustili do hry „od podlahy“, žádné „oťukávání“ a opatrná hra.

První poločas začali lépa hosté ze Sušice, hned v 2. minutě stříleli přímý kop, ale míč prolétl nad brankou. Sušičtí dále kombinovali a dostávali se poměrně snadno ke střelám na branku domácího Kozlíka. V 10. minutě střílel vedle Kočí, a ve 13. minutě jeho ránu Kozlík kryl.

Po desetiminutovém náporu hostů se Horažďovičtí z tlaku vzpamatovali a pokoušeli se ohrožovat branku Sušice. V 17. minutě po rohu hlavičkoval domácí Janouškovec nad branku Míčka a ten samý hráč  spálil ve 21. minutě vyloženou šanci, kdy jeho tvrdou střelu Míček jen s obtíží vyrazil.

Zápas se nesl v duchu značné nervozity na obou stranách, nikdo nechtěl udělat chybu a všichni hráči bojovali naplno. Bojovnou hru „odnesl“ sušický Martin Kalný, který musel být po hlavičkovém souboji v 26. minutě ošetřován  a nakonec ve 42. minutě střídán a po poradě vedení mužstva byl odvezen na vyšetření do nemocnice.

Od půlky prvního poločasu se hra vyrovnala, obě mužstva bojovala o míče hlavně ve středu hřiště a vytvářela si šance. V dresu Horažďovic mířil přímo do brankáře Míčka Prchlík  a minutu nato pálil vedle Pavlík. Těsně před koncem první půle měli velkou šanci hráči Sušice, prudká střela šla těsně nad branku domácích, jen to v ochozech zašumělo. Ale přesto se diváci (největší letošní návštěva) branky nedočkali, viděli jen dvě žluté karty, v 36. minutě u sušického Hracha a ve 45. minutě u domácího Janouškovce.

Do druhé půle nastoupili lépe domácí, do té doby dobře hrající fotbalisté Sušice začali příliš opatrně, a hned to bylo na hře domácích znát. Lépe kombinovali a dostávali se do šancí, v 47. minutě střílel těsně nad sušickou branku Jaouškovec, po něm pálil vedle Dytrt a Sovova rána z přímého kopu prolétla těsně před brankou Míčka. V 57. minutě zdálky pálil Prchlík, ale jeho střelu brankář hostů kryl. V 64. minutě konečně domácí svůj tlak zužitkovali a po střele Jiříka se ujali vedení.

Vstřelená branka domácí „nakopla“ a  stále ohrožovali svatyni hostů.  V 76. minutě viděl sušický Kočí žlutou kartu a dvě minuty nato za „řečnění“ ho rozhodčí poslal předčasně do kabin. Oslabená Sušice však domácí překvapila a po rychlé akci Farták v 80. minutě vyrovnal. Sušičtí fotbalisté i skupinka jejich fanoušků se mohli radovat, neboť výsledek 1:1 je posouval do krajského přeboru.

Fotbalisté Horažďovic ale boj nevzdali, v 82 minutě střílel vedle Prchlík a v 84. minutě zvedl z laviček všechny příznivce domácích Jůda, když se nemýlil, a poslal svůj tým do vedení.

Hosté měli cca 8 minut nato, aby dokázali odpovědět, ale opět po protestech se nedisciplinovně nechal vyloučit Hubáček  a tím velmi oslabil svůj tým.

Ve vypjatém konci zápasu dokázali Horažďovičtí výsledek uhájit a po odpískání konce utkání vypukla na Lipkách obrovská radost.

„Po zápasu v Sušici, který vlastně nic neřešil, jsme byli doma trochu v nevýhodě, protože pro hosty  by se gól na našem hřišti počítal za dva. Kluci byli  v první půli nervozní, nedařila se kombinace, pozdě přistupovali k protihráčům. Štěstí, že toho soupeř nevyužil, tak jsme první půli přežili,“ řekl trenér FK Horažďovice Lubomír Vašica.  „O přestávce jsme hráče nabádali, aby byli odvážnější, zaktivnili pohyb a hlavně zvýšili důraz v osobních soubojích. Po prvních deseti minutách druhé půle se začala projevovat větší zkušenost  a myslím, že lepší kondiční připravenost našich hráčů. Sušici jsme začali jednoznačně přehrávat, kupily se do standardních situací a ve finále zápas hosté neunesli psychicky a díky dvěma zbytečným vyloučením si situaci sami zkomplikovali,“ uvedl.

„Byl to poslední zápas sezony, prakticky jedním zápasem jsme mohli celou sezonu zpackat. V takovém zápase se nehraje na krásu, hraje se o body, a ty jsme urvali my.  Splnili jsme si cíl, který jsme si dali, že chceme pro Horažďovice soutěž zachránit a to se nám povedlo,“ doplnil Vašica.

Sušický trenér František Melka po zápase řekl: „V první řadě jsme tu nechtěli dostat branku, ale bohužel jsme si dneska vybrali obrovský kus smůly. Před 14 dny se nám zranil stoper ze základní sestavy, místo něj nastupoval nadějný 16letý mladíček, a ten se nám zranil dneska. Třetí bek vypadl ze sestavy, když ztratil čočku deset minut před koncem a rozpadla se tím obrana.“

„Odpovědět na vedoucí branku domácích jsme ještě dokázali, ale už jsme hráli v deseti. Kluci na hřišti nechali všechno, je to mladý tým s velkou budoucností. A neodpustím si to, i přes karty máme čistý štít i po tomto zápase,“ dodal Melka.

Poločas: 0:0. Branky: 64. Jiřík, 84. Jůda – 80. Farták. Rozhodčí: Houdek. ŽK: 3:5. ČK: 0:2. Diváků: 430.

Sestava FK Horažďovice: Kozlík, Jiřík, Prchlík, Janouškovec (89. Mourek), Mirvald, Šafanda, Pavlík (46. Sova), Stulík, Cihlář, Jůda, Dytrt (84. Nauš).

Sestava TJ Sušice: Míček, Kodýtek (81. Potužák), Kalný (42. Farták), Marek, Budil, Hrach, Kysilka (64. Hupka), Hubáček, Junek, Kočí, Melka.

 

FOTOREPORTÁŽ  Z UTKÁNÍ V HORAŽ´DOVICÍCH (I.část)    ZDE

 

II. číst zhruba od  70.minuty a závěr utkání ZVEŘEJNÍM  podle možností připojení  k internetu, neboť jsem od soboty večerních hodin bez spojení a připojení musím provádět ze sekretariátu PSS z Klatov !!!!  

 

KRAJSKÝ PŘEBOR

 

S.Manětín - TJ Rozvadov 0:3 (0:1)

branky: Horáček 2, vlastní, ŽK: 2:1, diváci: 325

TJ Rozvadov - S.Manětín 2:1 (0:1)

Branky : Bečvář, Chada - Marek, ŽK: 3:3, diváci: 350

POSTUPUJE  ROZVADOV, MANĚTÍN sestupuje do 1.A třídy

 

 

1. A  TŘÍDA

 

SpálENÉ Poříčí - SKP Okula  Nýrsko  2 : 1 .

Poločas : 1 : 0.  Branky: Bořík, Brudna - Prodan, ŽK: 3:2, diváci: 200

 

SKP O.Nýrsko – Spálené  Poříčí 1:0.

Poločas :  1 : 0. Branka: Kadlec, ŽK: 4:0, diváci: 300

  NÝRSKO ZŮSTÁVÁ  v 1 A třídě , SPÁLENÉ POŘÍČÍ v 1. B třídě

 

 


S.Křimice - FC Rokycany „B“ 2:1 (1:1)

branky: Dobrý, Klement - Fiala, ŽK: 4:3, diváci: 100

FC Rokycany B - Sokol Křimice 1:2 (1:1),

Branky: Drahoňovský - Klement, Rada, ŽK: 4:4, diváci: 285

  KŘIMICE  ZŮSTÁVAJÍ  v 1 A třídě , ROKYCANY  v 1. B třídě

 

 

J.Bezdružice - Slavoj Stod 3 :4 (1:2)

Branky: Bachroň 2, Korynta - Dolejší, Pleisner, Hruška, Schejbal, ŽK: 5:2, ČK: 1:0, diváci: 300

Slavoj Stod - Jiskra Bezdružice 4:1 (2:1)

branky: Schejbal, Pleisner, Hruška, Šmejkal - Komárek, ŽK: 0:5, diváci: 580


  STOD postupuje do 1. A třídy  , BEZDRUŽICE  SESTUPUJÍ ,

 

 

1. B  TŘÍDA

 

S.Konstantinovy Lázně - Un. Sparta Plzeň 1:0 (0:0),

Branka: Bubeníček, ŽK: 2:4, ČK: 0:1, diváci: 200

Un.Sparta Plzeň - S.Konst.Lázně 0:3 (0:1)

branky: Hofman 2, Pohlot, ŽK: 6:2, ČK: 1:0, diváci: 150

 

  KONSTANTINOVY LÁZNĚ  POSTUPUJÍ do 1 B třídy   SP. PLZEŇ  SESTUPUJE  

S.Střížovice - Sokol Losiná 2:1 (0:0)

branky: Monhart, Šimánek - Hajšman, ŽK: 2:3, ČK: 0:1, diváci: 280

Sokol Losiná - Sokol Střížovice 3:1 (1:1)

branky: Šlajs, Fremr, Laštovka - Švehla, ŽK: 2:5, diváci: 550

  SOKOL  LOSINÁ    ZŮSTÁVÁ  v 1 B třídě

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku