Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
AC SPARTA PRAHA NA OSLAVÁCH 40 LET TJ SOKOLU HRADEŠICE

AC SPARTA PRAHA NA OSLAVÁCH

 40 LET TJ SOKOLU HRADEŠICE

Václav Chroust

            Sobota 13.6.2009 patřila v Hradešicích velkým oslavám místního fotbalového klubu. K jubilejním 40. narozeninám si domácí fotbalisté pozvali velmi zvučného a nutno podotknout i silného soupeře AC Spartu Praha – stará garda. Za Hradešice většinou nastoupili fotbalisté, kteří si přesně před 10 lety vybojovali postup do I. B třídy, ale dnes již  také patří do staré gardy, přestože průměrný věk Sparťanů byl o dost vyšší. Za krásného slunečního dne se hrál před slušnou diváckou kulisou atraktivní fotbalový zápas. Domácí byli ze začátku plni ostychu před zvučnými jmény typu Táborský, Berger nebo Jarolím, a tak to hostům trochu ulehčili. Sparťané, přestože to byli i  padesátníci a šedesátníci, to opravdu měli v nohou. Jejich efektivní fotbal s  minimem chyb jim hradešičtí fotbalisté mohli jen závidět. Přesto 1.půle skončila pouze 0:1. Do druhého poločasu Hradešice sestavu poněkud postaršily a bylo to znát na vývoji hry i na skóre. Hráči Sparty přidali ještě 6 gólů a mohli být hodně spokojeni. Čestný úspěch zařídili domácí hráči  krásnou fotbalovou akcí, kterou gólově zakončil F. Melka a  upravili skóre na konečných 1:7.  O výsledek ale vůbec nešlo. Hráči Hradešic si odnášejí nevšední zážitek, kdy mohli změřit svoje fotbalové možnosti s bývalými ligovými hráči. Vždyť otázky typu, : „ Kolik jich asi dostaneme?“ nebo „Budeme jim vůbec stačit? Atd, zaznívaly z úst nejednoho hráče. Diváci si užili krásných fotbalových okamžiků, při kterých ani domácí hráči nezůstali pozadu a předvedli i pěkné akce, ale bohužel chyběl gólový efekt.

Utkání řídil zkušený rozhodčí p. Veverka ze Sušice, jenž se s hráči Sparty dobře znal, neboť on jim za jejich aktivní kariéry odpískal několik utkání.

Hradešice – AC Sparta Praha 1:7

Branky: Melka Fr. -  Kočí 2, Černý, Caudr 2, Jarolím, Kilián

 

Sestava bývalých hráčů AC Sparty Praha

Jméno - v závorce starty za Spartu/ vstřelené branky. Ten kdo má ČR = reprezentace

Sova Milan (82/0); Táborský Vladimír (547/25 ČR); Kotek Jaroslav (103 /0); Čabala Ivan (224/47 ČR); Caudr Zdeněk (551/31); Jarolím Josef (456/126); Berger Jan (331/94 ČR); Kočí Boris (72/24); Kotál Václav (525/14); Černý Pavel (143/70 ČR); Štambachr František (457/47 ČR); Tintěra Bohuslav (42/2); Finger Jiří (62/12); Bartoň Jaroslav (243/87)

 

Sestava hráčů Hradešic

Chroust Václav, Kodýdek Pavel, Melka František, Bejvl Stanislav, Melka Milan, Pivnička Karel, Kilián Miloslav, Šimko Anton, Vaněček Leoš, Hlaváč Václav, Uhlík Jiří, Buchta Jaroslav, Melka Josef, Přerost František, Samec Jiří, Vaněk Luděk, Šmrha Miroslav, Ryba Ladislav

 

Rozhodčí: Veverka – Staněk – Mácal

 

OSLAVY POKRAČOVALY ZÁPASEM:

ŽÁCI HRADEŠICE – ANDĚLÉ Svatá Anna DÍVČÍ FOTBALOVÝ KLUB 1:1

I tento zápas byl tak trochu výjimečný a historicky laděný, neboť Hradešice od nadcházející sezóny zakládají úplně nový žákovský tým. A tento zápas byl premiérou.

Kluci byli velmi nažhaveni a o zápase mluvili několik týdnů dopředu. Uznejte! Komu se podaří, aby jim předzápas vytvořila AC Sparta Praha a za soupeře měl děvčata! První zápas pro ně skončil smírnou remízou 1:1, a tak odcházeli všichni spokojeni. Trochu smutné pro chlapce na tom bylo pouze to, že jich bylo na dvě mužstva, a tak se museli smířit s tím, že budou v průběhu zápasu všichni prostřídáni.

Branky: Nauš Pavel – Hadrabová

 

Hradešické čtyřicátiny se povedly, končily až nad ránem a již teď se hovoří o tom, jak asi budou probíhat ty padesátiny…

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku