Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
OKRESNÍ PŘEBOR , III. TŘÍDA 25. kolo 13. - 14.6.

 

 

 

 

 

O K R E S N Í      P Ř E B O R  

 

 

       ČERNÝ PETR ZŮSTANE NA HORAŽĎOVICKU

 

Poslední 26.kolo okresního přeboru rozhodne o tom, který ze dvou kandidátů na sestup OP opustí. Pro vítěze  III.třídy Chanovice uvolní místo postupem do 1.B třídy Sokol Měčín.  Po ročním půstu stráveném ve III.třídě se opět vrací do nejvyšší soutěže v Pošumaví Žihobce a pro něj  musí uvolnit místo jeden z dvojice Horažďovice B a Veřechov. Horažďovice B  o to doma budou usilovat v souboji s rezervou TJ Sušice  . Zachrání se jedině tehdy, pokud Veřechov  nevyhraje v Železné Rudě . V případě prohry Veřechova stačí horažďovické rezervě při lepší bilanci ze vzájemných zápasů   doma pouze remizovat.  Ve hře pro Sušici B je ještě možnost získat  bronzové medaile a to za předpokladu vítězství v Horažďovicích a při variantě, že Hrádek  by ve svém posledním  zápase  v tomto ročníku v Janovicích nebodoval.

 

Sušice B   -  Mochtín B     7: 2.

Šimeček

Začátek utkání domácí podcenili a rychlý gól hostů jim vzal na chvilkově vítr z plachet. Postupně se však dostali do herní pohody a první poločas vyhráli 3 :1. V druhém poločase se hrálo převážně pod taktovkou domácích, kteří v závěru utkání i v deseti soupeře znatelně přehráli. Stínem zůstává vyloučení domácího hráče Holého, který přehnanou snahou  soupeři odebrat balon fauloval, ale bohužel za to uviděl červenou kartu a musel předčasně do šaten. Rozhodčí Dykalov řídil utkání v poklidu a dobře.

Poločas: 3 : 1. Branky: Novák Jakub 2, Marek Luděk 2, Hanula David, Lerch Zdeněk, Klíma Vladimír - Křivánek Josef, Kolárik Jan; Rozhodčí: Blaheta; ŽK: 3:2; ČK:  1 : 0 (Holý Michal ) . Diváků: 70.

 

Dešenice   -  Horažďovice B   2: 1.

Smolná prohra hostů kteří  inkasovali na 2:1 čtyři minuty před koncem z trestného kopu z ostrého úhlu  , když exekutorem úspěšné střely která prošla napříč malým vápnem  a zapadla k zadní tyči horažďovické branky byl zkušený lišák  Jiří Hvězda.

Poločas: 0 : 0.  Branky: 55.Poupa Michal(PK),  86. Hvězda Jiří – 68. Mazuch Jiří; Rozhodčí: Javorský; ŽK: 3:3. Diváků: 80.

 

Hrádek  -   Bezděkov 3: 0 .

Přestože výsledek naznačuje, že to byl pro Svatobor snadný zápas  tak ve skutečnost na hřišti tak jednoznačná nebyla. Hosté se představili jako disciplinovaný, houževnatý a bojovný soupeř který domácím nic nedaroval. O vítězství domácích rozhodla jejich rychle vstřelená první branka  v 5.minutě kterou dal Tomáš Adamec. Do konce poločasu si Svatobor ještě vytvořil čtyři ložené gólovky, ale  bez výsledného efektu.  Definitiv ní pojistku zasloužené výhry udělal až dvěma góly v posledních deseti minutách  kanonýr Václav Holeček. První dal  z trestného kopu a druhou připojil v pokutového kopu za  faul na pronikajícího krajního obránce Koláře  v pokutovém území hostů.

Poločas: 1 : 0.  Branky: 5.  Adamec Tomáš 80.  a   89.(PK) Holeček Václav,; Rozhodčí: Habada; ŽK: 2:4 . Diváků: 80.

 

Veřechov   -  Janovice 3: 5.

Vyrovnaný zápas  bohatý na branky které  padaly na vrub hrubých chyb v obraně. Domácí jich udělali víc a  také proto na tolik důležité body  nedosáhli. Navíc se mohli v 75.minutě vrátit zpět do hry o výsledek, ale  snížení na 4:5 odmítl tak renovovaný střelec jakým jednačtyřicetiletý Pavel Raška je  tím, že neproměnil pokutový kop.  

Poločas: 3 : 3. Branky: 10. a 31. Raška Pavel , 37. Brabec Jiří – 17. a 64. Slivoň Václav , 28. Urban Miroslav , 36. Plíhal Martin, 60. Petruška Patrik,; Rozhodčí: Cihlář; ŽK: 2:2 . Diváků: 60.

 

H. M. Boží  -   Železná Ruda 6: 1. 

Radek Bernard

Za krásného počasí a na precizně připraveném trávníku odehráli domácí fotbalisté svůj nejlepší jarní zápas. Před klíčovým utkáním domácích byla znát nervozita, ale i odhodlání z tváří hráčů a činovníků místního klubu, který 2. rokem hraje tuto nejvyšší okresní soutěž. Nervozitu umocňovala skutečnost, že domácí museli zcela přeskupit zadní řady a na pozici stopera hrál po několika letech R. Mužík, jež nakonec nezklamal a precizně dirigoval domácí obranu. Úvod zápasu byl jak z říše snů. Hned ve 2. minutě krásně prošel z levé strany až do vápna soupeře útočník M. Ostádal a konečně prolomil svoji jarní smůlu v zakončení („za pět minut dvanáct“), když krásnou křižnou střelou na vzdálenější tyč nedal brankáři šanci – 1 : 0.  Tento útočník se chytil v pravý čas a dnes odehrál zápas ve velkém stylu a měl lví podíl na neohrožené jízdě k důležitým bodům a především na uklidnění mužstva důležitou brankou. Druhou branku si pro sebe vytvořil Z. Hoffmann, který se přes dva hráče nádherně dostal až před hostujícího gólmana, ale v momentě když již před ním zůstal osamocený brankář byl podražen rudským bekem. Při absenci J. Brabce si vzal balón sám faulovaný hráč a jistě poslal míč do sítě – 2 : 0. Na hostující branku se valil jeden hezčí útok za druhým a jejich obrana se pod tlakem nevyvarovala chyb. Další nádhernou akci mohl zakončit opět Z. Hoffmann, ale po ťukesu na hranici vápna se spoluhráči a uvolnění se, netrefil prázdnou část soupeřovy branky. Třetí branka padla po autovém vhazování, když dobře cílený balón si do volného prostoru zpracoval J. Murcko a nedal opět šanci hostujícímu brankáři – 3 : 0. Hosté si v I. poločase vytvořili pouze jednu příležitost, ale domácí obrana s brankářem Waldmannem zakročila včas.

Ve II. poločase pokračoval pěkný zápas ze strany domácích, kteří předváděli i nadále pohledný fotbal se spoustou narážek a šancí. Brzo totiž po jedné takové přidal branku i bojovný T. Probst po umístěné střele k tyči z 12 metrů – 4 : 0. Posléze se mezi střelce zapsal i neutuchající bojovník L. Bernard – 5 : 0. Hosté zaznamenali čestný úspěch po přímém kopu, když tečovaný balón vytáhl domácí gólman do břevna své branky a odražený balón spadl za brankovou čáru od jeho zad – 5 : 1. Domácí ihned odpověděli prakticky z následujícího protiútoku, jelikož centr z levé strany zasáhl při odkopu rukou bránící hráč. K penaltě se tentokráte postavil R. Mužík a jistě proměnil – 6 : 1. Posledních 25 minut se dohrávalo již v pohodovém tempu a bylo vidět i několik 100% šancí, ale do konce zápasu se již žádná neujala. I tak početné obecenstvo bylo šťastné a poděkovalo domácím borcům za převedený výkon a především důležité body, které by měly vést na 99% k záchraně v OP. Na závěr lze jen podotknout, že je důležité být v takovýchto zápasech především produktivní a brzo vstřelit branku, aby byl vývoj zápasu směrován kýženým směrem. Horácí totiž v předešlých zápasech nepropadli svou hrou, ale velmi slabou produktivitou. Precizně řídil rozhodčí Balák.

Poločas: 3 : 0. Branky: 2. M. Ostádal, 16. Z. Hoffmann (PK), 24. J. Mudrcko, 48. T. Probst, 58. L. Bernard, 62. R. Mužík – 60. P. Hanzlík;   Rozhodčí: Balák;  ŽK   0:1; Diváků   120.

Sestava HMB: Waldmann – M. Hoffmann, R. Mužík (68. Hadač), L. Svoboda , P. Halas, T. Probst (86´ Kudrnič), L. Bernard, J. Pretl, J. Murcko (70´ Chmelík), M. Ostádal (78´ P. Kopp).

 

V. Hydčice   -  Vrhaveč 1: 0 .

Přímý souboj o 4.místo v tabulce skončil úspěšněji pro domácí. Těm se po podzimní remíze ve Vrhavči   podařilo bodovat i v odvetě doma a  mohou   k derby v posledním kole m do Nezamyslic odjíždět   bez obav , že je Vrhaveč v tabulce i v případě neúspěchu  venku předstihne.

Poločas: 0 : 0. Branky: Tyrpekl Vladimír; Rozhodčí: Vondráček; ŽK: 1:1 . Diváků: 80.

 

Měčín  - Nezamyslice 2: 2 .

Utkání svým průběhem diváky uspokojilo. Na hřišti bylo vidět že spolu hrají první dva týmy tabulky  kteří se nakonec   rozešli spravedlivou dělbou bodů. Hosté šli tři minuty po změně stran do vedení Soutorem. Domácí po hodině hry srovnali Malánem a v 72.minutě otočili  skóre které  srovnal na konečných 2:2 svým druhým gólem opět Soutor.  

Poločas: 0 : 0. Branky: 60. Malán Martin,  72. Král Milan,– 49.  a 81. Soutor Martin; Rozhodčí: Pastyřík; ŽK: 1:1 . Diváků: 80.

 

 

 1. Měčín              25  18   5   2   69: 32    59  ( 23)

 2. Nezamyslice        25  15   5   5   65: 30    50  ( 14)

 3. Hrádek             25  13   6   6   61: 36    45  (  6)

 4. Sušice B           25  12   6   7   63: 41    42  (  3)

 5. V. Hydčice         25  12   4   9   52: 39    40  (  1)

 6. Vrhaveč            25  10   7   8   45: 32    37  (  1)

 7. Bezděkov           25   9   6  10   66: 56    33  ( -3)

 8. Dešenice           25  10   3  12   56: 74    33  ( -6)

 9. Janovice           25   9   4  12   39: 50    31  ( -5)

10. Železná Ruda       25   9   2  14   55: 71    29  ( -7)

11. Mochtín  B         25   8   2  15   40: 66    26  (-13)

12. H. M.  Boží        25   7   4  14   46: 58    25  (-14)

13. Veřechov           25   6   5  14   28: 57    23  (-16)

14. Horažďovice B      25   7   1  17   53: 96    22  (-14)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

III.   T Ř Í D A   

 

O  SESTUPUJÍCÍ ROZHODNE  AŽ POSLEDNÍ KOLO  

 

Předposlední rébus tohoto ročníku ve III třídě týkající e druhého postupující byl rozřešen. Podle očekávání  vítězstvím doma nad o záchranu hrajícím Kolincem si  postup z druhého místa zajistilo  mužstvo TJ Žihobce .Poslední nevyřešenou záležitostí je sestup z této soutěže.   Okruh kandidátů se z pěti týmů zúžil pouze na dva a tím jsou Myslív a Kolinec.  Pokud Kolinec doma svůj zápas se svým soupeřem z Nalžovských Hor vyhraje, pak černý Petr soutěže a role sestupujícího zůstane na Sokolu Myslív. Ten se může zachránit pouze za předpokladu, že by Kolinec pouze remizoval a Myslív by přivezl tři body ze hřiště suveréna  soutěže z Chanovic.   Pokud by Kolinec doma prohrál , pak by Myslívu stačil v Chanovicích získat bod, neboť oba  vzájemné zápasy s Kolincem vyhrál.

 

 

Týnec  -   Luby B    2 : 7.

Ještě  na hodinkách neuběhla z první minuty polovina a domácím se nabídla šance z pokutového kopu  jít do vedení a ti také tuto nabídku využili. Další průběh zápasu již patřil plně hostům, kteří ještě do poločasu otočili výsledek  na 1:4 a do  konce zápasu měli  toto derby plně pod kontrolou.  

Poločas:  1 : 4. Branky: Pelnář Petr, Ryba Tomáš - Smolík Vladislav 2, Javorský Josef 2, Sydorenko Vasyl 2, Bouberle Radim . Diváků: 30.

Foto  z utkání   ZDE !

 

Měcholupy   -  Kvasetice    4 : 0  .

První poločas ještě hosté s domácím  překvapením jara dokázali držet krok. Po přestávce  již měly  Měcholupy  herně navrch a  hosty touto prohrou sesadili z bronzové stupínku tabulky.

Poločas: 1 : 0.  Branky: 54. a  90. Jakubec Lukáš , 28.  Novák Petr, 77. Valečka Miroslav; Rozhodčí: Diviš; ŽK: 0:1. Diváků: 40.

 

Nalžovské Hory  -   Bolešiny 2: 3 .

Hosté v Nalžovských Horách získali rozhodující body k jistotě záchrany. V úvodu  to byli Bolešinští kteří domácí  dostali pod tlak ze kterého vytěžili jednobrankové vedení. Domácí do přestávky vyrovnali  a za tohoto stavu nevyužili výhody pokutového kopu který brankář Sýkora kryl. Domácí kteří hráli od 56.minuty bez vyloučeného Hory , který obdržel ČK  za úmyslné hraní rukou a zmaření gólové šance hostů . Bolešiny  rovněž neproměnily penaltu která skončila na břevně domácí svatyně.

Poločas:  1 : 1.  Branky: 36. Jedlička Antonín , 89.  Mesiar Miroslav–9. Slováček David, 69.Zahálka Pavel, 82. Ruža Pavel; Rozhodčí: Petržilka; ŽK: 1:1; ČK: Hora Stanislav - 0 .  Diváků:  50.

 

Žihobce  -  Kolinec 3 : 2 .

Domácí byli po většinu zápasu lepším týmem, ale chyběl jim klid v koncovce.Hosté zase dokázali proměnit 2 ze svých 4 šancí. Přesto domácí vydřeli povinné 3 body.
Poločas:  1  : 1. Poločas: Branky: 49. a 62. Drobný Milan , 17.  Staněk Václav -10.  Javorský Štěpán, 64. Joza Ladislav (PK); Rozhodčí: Kurc; ŽK: 1:2 .  Diváků:  60.

 

Hradešice B  -   Velhartice 3 : 2 .

Velhartice začaly zhurta a v úvodních minutách si zajistili dvoubrankové vedení. V přibývajícím časem domácí  získali herní převahu . Hosté své vedení obranným valem bránili , ale neubránili.

Výsledek je zasloužilým vyústěním skutečného průběhu hry.

Poločas:  1 : 2. Branky: Hnojský Jan 2, Melka František - Bejvl Josef, Poledník Pavel; Rozhodčí: Dykalov; ŽK: 4:2; ČK: 0 - Kalista Josef . Diváků:  60.

 

Myslív  -    Malý Bor   0 : 2 .

Myslívu se nepodařilo navázat na podzimní úspěch v Malém Boru kde uhrál remízu  . Domácí si  bezbodovým ziskem prakticky podřízli pod sebou větev a jejich záchrana v soutěži je spíše v oblasti teorie než skutečných možností . .

Poločas:  0 :  1.Branky: Heřman Pavel, Sládek Milan; Rozhodčí: Dolejš; ŽK: 1:1 .  Diváků:  50.

 

Neznašovy  -   Chanovice B   0 : 2 .

Hosté  působili fotbalovějším dojmem  a bylo jen otázkou kdy  zlomí  domácí odpor. To se jim podařilo až čtvrt hodiny před koncem  brankou Čady a jejich zasloužené vítězství podtrhl druhým střeleckým úspěchem David Pavlovský.   

Poločas:  0 : 0.  Branky:75.  Čada Vojtěch, 84. Pavlovský David; Rozhodčí: Bureš J.; ŽK: 0:1 .  Diváků:  40.

 

 

 

  1. Chanovice B        25  17   4   4   77: 31    55  ( 19)

  2. Žihobce            25  15   7   3   67: 42    52  ( 13)

  3. Luby B             25  14   6   5   76: 36    48  ( 12)

  4. Kvasetice          25  13   6   6   57: 38    45  (  9)

  5. Měcholupy          25  11   6   8   52: 37    39  (  0)

  6. Malý Bor           25  11   4  10   50: 44    37  (  1)

  7. Nalž. Hory         25   8   5  12   51: 69    29  (-10)

  8. Hradešice  B       25   8   5  12   39: 64    29  (-10)

  9. Velhartice         25   7   7  11   51: 58    28  ( -8)

 10. Týnec              25   8   4  13   42: 66    28  (-11)

 11. Neznašovy          25   7   5  13   34: 42    26  (-13)

 12. Bolešiny           25   5  10  10   35: 52    25  (-11)

 13. Kolinec            25   7   2  16   43: 72    23  (-13)

 14. Myslív             25   5   7  13   37: 60    22  (-17)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku