Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 29. kolo 13. - 14.6.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

 

CHANOVICÍM DOMA BOD STAČIL

 

Naposledy se doma představily pro jaro v posilněné sestavě  Chanovice . Vítězství se jejich příznivci sice nedočkali, ale přesto bod  získaný s nováčkem z Kolovče jim k záchraně  v krajském přeboru stačil. Jednoho z nejtěžších soupeřů měly venku Horažďovice. Domácí Rokycany mají vynikající jarní vítěznou sérii . Očekávanou výhrou to potvrdily , když  rozšířily svojí jarní sbírku  o deváté vítězství , z toho sedmé v řadě.  Zatím co Chanovice se mohou těšit po odehrání posledního kola na dovolenou, tu si o týden musí odložit fotbalisté Horažďovic . Po posledním kole budou  čekat na pondělní los, který jim přidělí soupeře  z dvojice Sušice, Rozvadov . Třetí a čtvrté celky 1.A třídy  budou usilovat  v baráži o postup na jejich místo který by jim Horažďovičtí v případě neúspěchu v KP uvolnili. Po pravdě není z čeho moc vybírat. Oba soupeři budou hodně silní . Pro  Rozvadov hovoří větší hráčská zkušenost tohoto kolektivu a také pro trenéra Lubomíra Vašicu  bude  určitou  nevýhodou  neznalost tohoto nováčka než nedaleké Sušice .   

 

Rokycany – Horažďovice     3 : 0.

Hosté si byli vědomi, že Rokycany jsou do zápasu v roli vysokého favorita. Tomu podřídili taktiku a první půlhodina tohoto duelu měla zcela vyrovnaný průběh. Domácí měli dvě pološance vypracované Fialou, ale ani hosté nebyli nic dlužni měli slibnou šanci Prchlíkem, ale ten zakončil střelou nad branku domácí svatyně. Ve 32.minutě zkušený Fiala našel svojí přihrávkou přesného adresáta v u Kučery. Tomuto rokycanskému kanonýrovi  to na jaře střílí a o tom přesvědčil i Charváta, kterého prostřelil a poslal domácí do vedení.Ve 37.minutě mohli domácí zvýšit z penalty k, která byla nařízena za faul  brankáře Charváta. Gólman hostů  svojí chybu odčinil a pokutový kop Cikánkovi vyrazil.

Sedm minut po  přestávce  předvedl svoje střelecké umění Aubrecht který z otočky vypálil Prudkou dělovku proti které neměl Charvát šanci 2:0. Hosty mohl poslat zpět do hry o výsledek v 74.minutě  svým rozhodnutím rozhodčí který nepotrestal domácí za jasný faul a zadržení mladíčka M.Formana pronikajícího v pokutovém území. Nestalo se tak a tak to byli opět domácí kteří v 80.minutě jistili své očekávané vítězství gólem střídajícího  Koreluse.

Manažer Horažďovic Milan Koželuh : „ Opět se potvrdilo, že  pokud držíme se soupeřem  krok i se skórem, pak  naše hra  mimo využití šancí  má svojí kvalitu. Jakmile ale inkasujeme, je celkový hráčský projev někde mimo taktické pokyny a možnosti celého kolektivu“.

Poločas: 1 : 0. Branky : 32. Kučera, 52. Aubrecht, 80. Korelus. ŽK 0 : 3. ČK 0 : 1(83. brankář Charvát 2 x ŽK za kritiku rozhodčího).

Sestava Horažďovice :  Charvát, Mourek(66.Janouškovec), Forman M. ml.(83. Kozlík), Mirvald, Šafanda, Pavlík, Prchlík, Chlář, Janda (59. Sova), Dytrt.

 

Chanovice – Koloveč  2 : 2.

Jiří Štěrba

Domácí začali důležitý zápas výborně. Hned v první minutě zápasu se trefil z přímého kopu Čadek. Potom převzali iniciativu hosté , kteří drželi míč na svých kopačkách, až najednou se dostal k míči Bittengl a střelou z dobrých 25 metrů překvapil brankáře domácích Jarolíma a bylo srovnáno. Do konce poločasu se hra odehrávala většinou ve středu hřiště. Druhý poločas začali opět výborně domácí. Káník rozehrával trestný kop uprostřed hřiště a jeho dlouhý centr překvapil všechny a skončil v brance hostů. Domácí fotbalisté potom začali více bránit a hosté převzali iniciativu na svou stranu. V 59minutě obrana domácích nechala vystřelit z 20 metrů Mareše a ten se nádherně trefil do horního růžku branky domácích a bylo srovnáno na 2 : 2. V 70. minutě hrubě srazil pronikajícího Hnídka Duchoň a uviděl od rozhodčího červenou kartu. Od této doby domácí tým ožil a důležitou remízu uhájil.

Poločas : 1 : 1. Branky : 1. Čadek, 50. Káník -  20. Bittengl, 59. Mareš. Rozhodčí : Mudra. Diváků: 120. ŽK: 3:2, ČK 0 : 1 (70. Duchoň).
Sestava domácích: Jarolím, Káník, Čadek, Hnídek/90.min.Král/, Polena, Horváth, Toman, Černohorský, Patsch, Zdeněk/46.min.Žežula/, Pícka,


 

 1. Doubravka          29  25   2   2  101: 23    77  ( 32)

 2. Chrást             29  20   4   5   87: 28    64  ( 19)

 3. Rokycany           29  20   3   6   55: 29    63  ( 21)

 4. Holýšov            29  20   1   8   63: 28    61  ( 19)

 5. M. Touškov         29  14   6   9   45: 37    48  (  3)

 6. Koloveč            29  14   3  12   71: 58    45  (  3)

 7. Bolevec            29  13   5  11   54: 52    44  ( -1)

 8. Rapid Plzeň        29  14   1  14   54: 47    43  (  1)

 9. SK ZČE Plzeň       29  11   5  13   52: 58    38  ( -4)

10. Přeštice           29  11   5  13   34: 44    38  ( -4)

11. Chanovice          29   9   7  13   38: 42    34  (-11)

12. Horažďovice        29   9   3  17   38: 64    30  (-15)

13. Manětín            29   8   4  17   30: 73    28  (-17)

14. Nýřany             29   6   2  21   41: 71    20  (-22)

15. Zbůch              29   5   3  21   29: 86    18  (-24)

16. Staňkov            29   4   4  21   32: 84    16  (-29)

 

Za předpokladu , že z divize sestoupí pouze Vejprnice a Klatovy   budou sestupy a baráže z krajského přeboru takto :

 

1. místo

Postup do divize

12. – 13. místo

Baráž o záchranu  s 3. – 4. týmem z 1.A třídy

14. – 16. místo

Přímý sestup do 1.A  třídy

 

Poznámka: Konečné umístění týmů stanoví až poslední 30.kolo !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

NÝRSKO TO MÁ VE SVÉ MOCI

 

Velice blízko bylo o záchranu bojující Nýrsko  k zisku nečekaných třech bodů ve Zbirohu. Po dvaceti minutách na tomto hřišti s velkou neznámou (hrálo zde poprvé)  vedlo 0:3 .  Do druhé půle ještě nastupovalo s dvoubrankovým vedením, ale trenéru Karlu Kalivodovi se zranili dva hráči a nakonec dohrávali jeho svěřenci i s náhradním brankářem v poli ! Nicméně i tak mají Nýrští  osud v 1. A třídě ve své režii. V posledním zápase pokud vyhrají doma jakýkoliv rozdílem nad svým soupeřem z Chlumčan, pak jsou zachráněni a  baráž o záchranu by se na úkor Chlumčan hrála bez Okuly. Je jen otázkou jak zdravotně způsobilí budou hráči. Nýrskou kopanou  čeká po předpokládaném nařízení utkání 1.A třídy  na sobotu o den déle v  neděli dopoledne další vyvrcholení. Jejich dorostenci budou v rozhodujícím zápase hrát o postup do krajské soutěže doma s FK Horažďovice! V hlavách funkcionářů nýrské kopané určitě je jediné jejich přání, aby příští víkend byl pro ně stoprocentně úspěšný.   

Velmi nepříznivý závěr potkal v .A třídě  Žichovice. Tým který dlouho balancoval mezi úplnou záchranou a účastí v baráži o záchranu se nakonec dostal do pozice ve které byl před zahájením jarní části , kdy mu hrozil sestup. Pozice před posledním kolem po jasně prohraném zápase v Nepomuku(6:0) je kritická . Naděje je pouze jediná a to kdyby doma v posledním kole Bezdružice doma nevyhrály nad Zbirohem(což se zdá být utopie)  a Žichovice doma získají plný počet bodů se soupeřem který přijede z Příkosic. Každý jiná varianta je ta špatná a Žichovice by se musely s účastí bez možnosti šance v baránži o záchranu v 1.A třídě rozloučit !

Poslední kolo  i když se bude hrát o mistrovské body bude mít již odpočinkový charakter pro Sušici , která již myslí na soupeře v baráži o postup a po sobotní domácí remíze již bezstarostné Luby . K úplné spokojenosti v Lubech by ještě chybělo , aby již postoupilo jejich béčko do OP, ale to je již z jiného šálku kávy.       

 

Luby – Blovice    1 : 1.

Kare Šůs

Úvod utkání patřil jednoznačně soupeři z Blovic.Za pouhých 10 minut  vystřelili hostující hráči nejméně  třikrát na Kalaše.Bohužel třetí střela z velkého úhlu skončila v domácí brance 0:1.Po takové nečekané sprše nám chvíli trvalo ,než se hráči zkoncentrovali ,ale závěrečná čtvrthodina jasně vyzněla pro lubské hráče.Do poločasu bylo vidět několik brankových příležitostí z kopaček Hradeckého,Šůse,Hodla.Nebezpečně stříleli Papay i Josef Voráček z trestného kopu.Po změně stran jsme pokračovali ve velkém náporu.Dostavily se i další gólovky ,dvě střely neproměnil T.Voráček  a Hodl.Až v 78.minutě jsme zahrávali přímý kop a Dan Šnour nadzvedl míč hlavou v pokutovém území tak šťastně, že z výšky spadl k pravé tyči hostující branky 1:1.

Trenér Startu Luby Karel Šůs : Zbytek průběhu druhé půle byl velmi nervózní a ze strany soupeře docházelo často k taktickému zdržování hry. To samozřejmě k fotbalu patří,ale překvapilo mě, že rozhodčí nenastavili ani jednu minutu v závěru utkání.Hráčům děkuji za předvedený výkon a kdybych měl hodnotit nejlepšího hráče byl by to Josef Voráček.“

Sestavy - domácí  :   Kalaš,Turner,Papay/59. minuta Voráček T./ Novák,Vejskal,Hodl,Voráček J. Pikhart, Hradecký,/64.minuta Šnour D./Smolík,Šůs,      Kovařík, Havlovic.
sestava hosté     :   Vasko,Šiman,Dvořák,Větrovec,Bečvář,Švec Z.,Matoušek,Rous,Heřman,Merhaut, Lajbl,  /Nedvěd,Jílek,Murín,/

Poločas: 0 : 1. Branku za Luby  dal Heřman.

Podrobnosti později

 

Zbiroh – Nýrsko 3 : 3.

V úvodní dvacetiminutovce  se domácí nestačili divit, když skóre na jejich kontě narostlo za tento čas na hrozivých 0:3 pro Okulu. Po té nastali trenérovi Kalivodovi starosti , kdy z důvodu zranění museli odstoupit dva hráči a do hry se jako náhradní hráč zapojil i druhý gólman  hostů. Konečná dělba bodů je tedy z tohoto pohledu pro Nýrsko ztrátou než ziskem.

Poločas:  1 : 3.

 

Nepomuk -  Žichovice   6 : 0.

Převzato bez úpravy z webových stránek TJ Žichovice

S přáním zisku bodu nutného k záchraně, ale oslabeni o čtyři klíčové hráče, jsme nastoupili k utkání v Nepomuku proti rozjetým domácím, kteří nyní mají formu jako hrom. Začátek jsme jako obvykle zvládli a nic nenasvědčovalo tomu, že odejdeme s výpraskem. Jenže fyzička a zodpovědnost nám vydrželi jen do pro nás již obvyklé 25.minuty. To jsme vyrobili první chybu v obraně a soupeř ji potrestal. Zbytek poločasu už se odehrál v režii domácích, kteří jen trestali naše další chyby a tak jsme odcházeli do kabin třígólovým mankem.  Do poločasu druhého jsme vstoupili opět aktivně, ale to nám vydrželo pouhých deset minut, pak už dominovali domácí a po zbytečném vyloučení Šišky už koncertovali. Konečný výsledek 6:0 je správným vyjádřením výkonu obou kolektivů.

Nyní nám nezbývá nic jiného než doufat, že zbirožští nevypustí zápas v Bezdružicích a zachovají se jako sportovci nebo že Luby vyhrají v Křimicích, ale to vše za předpokladu našeho vítězství nad Příkosicemi, pak je ještě šance záchrany v baráži. To vše je ale v oblasti teorie a my na to nebudeme mít vliv.

Poločas: 3 : 0. Sestava: Sládek - Brož, Malý, Šedivý, Šimáček - Hájek (Jeřábek, Němec), Frýzek, Šiška, Švehla - Šimanovský (Pařízek), Bala. ČK: Šiška

Slovo  trenéra TJ Žichovice Josefa Chalupného :“ Za přístup k obrané činnosti jsme si vysokou prohru zasloužili. Samozřejmě nám chyběli čtyři klíčoví hráči a tak nemohlo být všechno podle našich představ, ale to nemůže omlouvat náš žalostný výkon. Takhle se o záchranu nebojuje!“

 

Příkovice  – Sušice  4 : 4.

František Melka

Nástup do utkání měla Sušice výborný a ujala se vedení gólem Radka Kočího, který nedal hlavou domácímu brankáři šanci. Za chvíli se opět hlavou trefil Jakub Melka a když přidal třetí branku z pokutového kopu Pavel Hubáček odcházeli do kabin hosté spokojeni s hrou i výsledkem. 
Ve druhém poločase se ale projevila nucená změna v zadních řadách Sušice, kdy museli ze hry odstoupit pro zranění Josef Sládek a Ladislav Junek. Domácí snížili na 1:3, hosté opět šli do dvoubrankového vedení gólem Radka Kočího po samostatném úniku, ale domácí opět snížili a nakonec se jim v 91.min podařilo vyrovnat. Utkání, ve kterém domácí hráči používali až zákeřné zákroky, tak skončilo dělbou bodů.

Poločas: 0 : 3. Branky: Kočí 2, Hubáček(PK) a Melka

 

Klatovy  B – Křimice   1 : 2 .

Karol Žák

Utkání  předposledního kola 1.A tř. byla nařízena sehrát v jednotném sobotním termínu.  Pro klatovské "Béčko" to znamenalo prodloužení starostí se sestavou, neboť A tým hrál ve stejném čase ve Vejprnicích a starší dorost měl před sebou důležité utkání v neděli ve Vlašimi.Poprvé v této sezoně tak vypomáhali mladší dorostenci, věkem ještě ne šestnáctiletí. Své role se však všichni tři zhostili na výtečnou a značně zdramatizovali to, co se zdálo být před utkáním jasnou povinností hostů - domácí tým měl být převálcován rozdílem třídy. Nestalo  se a průběh první půle všechny překvapil. Mladíček Pivoňka na pozici zadního stopera dobrou režií obrany přiváděl z množství ofsajdových přihrávek hostující útočníky k šílenství a jediný propad v poslední minutě poločasu uhasil na brankové čáře s chutí hrající Cihelka. Při zákroku se však zranil, nakopl holení tyč a čekalo se, jak se úraz v průběhu přestávky vybarví.  Domácí měli jednu velikou šanci pět minut před změnou stran, kdy  se po chybě stopera hostů objevil před brankářem osamocený D. Popelka, akci však zakončoval hlavou do brankáře a z následujícího střetu si odnesl poměrně bolestivé zranění , vzniklé prošlápnutím stehenního svalu.

   Po změně stran došlo 56. minutě k vynucenému střídání, na hřiště místo zraněného Cihelky musel nastoupit jediný hráč z lavičky, další naděje klatovského fotbalu, šestnactiletý Dominik Raišl. Nebyl na hřišti ani minutu, když po nebojácném průniku Pergla dostal na hlavu ideální centrovaný oblouček na zadní tyč a s mazáckým přehledem zavěsil. Utkání dostalo náboj, hosté značně znervózněli. V následující minutě startoval rychlík Pergl z hloubi pole k další sólové zteči, byl ale nešetrně sestřelen. V průběhu ošetřování mimo hřiště hosté využili číselné

převahy a v 59. ´ srovnali Švábem skóre.  Nemožnost dalšího střídání přinutila D. Popelku dohrát se svalovým zraněním celý zápas. Viditelné ubývání sil domácí hráči nahrazovali  velkým srdcem, nechtěli prohrát. Podruhé však kapitulovali po rychlé křídelní akci, cent hostů neudržel v rukou brankář Lorenc, při pádu na zem mu míč vypadl a Šváb svojí druhou brankou, tentokrát z bezprostřední blízkosti, stanovil závěrečné skóre. S příchodem Dobrého v dresu hostů narostla ofenzivní síla soupeře, jeho přesné přihrávky za obranu však uspěchaní útočníci přebírali soustavně v ofsajdových pozicích.

Karol Žák : "  Je veliká škoda prohry po takovém odhodlaném výkonu, avšak utkání naznačilo, kde je nutno hledat budoucnost klatovské kopané. Vzhledem k dobré mládežnické základně je předpoklad zachování kvalitního  fotbalu v Klatovech velmi reálný."  

Branky: Raišl - Šváb 2; ŽK: 1:3.Diváků: 50.

Sestava Klatovy B  :Lorenc -  Hromada, Pivoňka, Fait, Cihelka / 56. Raišl / - Pergl, Zahradník, A. Popelka, Tribula  -  D. Popelka, Lužný.

 

 

 

 

 

 1. Horní Bříza        29  24   3   2   79: 21    75  ( 30)

 2. Stříbro            29  20   3   6   65: 33    63  ( 21)

 3. Rozvadov           29  17   8   4   77: 31    59  ( 17)

 4. Sušice             29  17   6   6   62: 37    57  ( 15)

 5. Příkosice          29  14   7   8   58: 42    49  (  4)

 6. Nepomuk            29  14   5  10   61: 46    47  (  2)

 7. Zbiroh             29  11   6  12   53: 51    39  ( -6)

 8. Luby               29  10   7  12   35: 36    37  ( -8)

 9. Chlumčany          29  10   5  14   51: 55    35  ( -7)

10. Nýrsko             29   9   7  13   39: 53    34  ( -8)

11. Křimice            29   9   6  14   42: 57    33  (-12)

12. Bezdružice         29   9   4  16   43: 56    31  (-11)

13. Zichovice          29   8   7  14   36: 69    31  (-11)

14. Blovice            29   6  10  13   29: 39    28  (-14)

15. Žákava             29   5   7  17   37: 65    22  (-23)

16. Klatovy B          28   3   1  24   18: 93    10  (-32)

 

 

 

 

Za předpokladu že z divize sestoupí pouze Vejprnice a Klatovy   budou sestupy a baráže takto :

 

1. – 2. místo

Přímý postup do KP

3. – 4. místo

Baráž o postup týmy z krajského přeboru které se umístí na 12. a 13.místě

10. – 12. místo

Baráž o záchranu s týmy které se umístí na  2.místě ve skup. A,B,C  1.B tř.

13. – 16. místo

Přímý sestup do 1.B třídy

 

Poznámka: Konečné umístění týmů stanoví až poslední 30.kolo !

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku