Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
VYNIKAJÍCÍ SEZÓNU ZAKONČIL OKRESNÍ VÝBĚR BRONZEM

VYNIKAJÍCÍ SEZÓNU ZAKONČIL OKRESNÍ VÝBĚR  BRONZEM

Ludvík Fremut

Ve dnech 1. – 3. června byla v kalendáři turnajů mládeže naplánována finálová část Talent cupu. Tento turnaj je vypsán pro výběry hráčů okresních fotbalových svazů, kteří se narodili v roce 1996. Do finálové části celoroční soutěže ve Velkých Losinech se v letošním roce probojoval i výběr našeho okresu.

Finálového turnaje se účastnilo osm nejlepším okresních týmů. Družstva byla rozdělena losem do dvou skupin. Ve skupinách se hrálo systémem každý s každým a pořadí v základní skupině určilo klíč pro boje o celkové umístění. První tým jedné skupiny hrál proti prvnímu týmu z druhé skupiny o celkové vítězství až čtvrtý se čtvrtým o sedmé až osmé místo. Všechny utkání se hrála 2 x 25min včetně finále.

Do základní skupiny ve Velkých Losinech byly zařazeny týmy OFS Šumperk, OFS Ústí nad Labem, OFS Klatovy a Pražský fotbalový svaz. Druhá skupina hrála svá utkání v Jindřichovicích a tvořily ji výběry OFS Ústí nad Orlicí, OFS Rakovník, OFS Zlín a Fotbalových svaz Brno město. V pondělí po příjezdu byla do programu zařazena první utkání ve skupinách, další dvě se sehráli v úterý dopoledne a odpoledne a ve středu se sehrála utkání o celkové pořadí.

Výběr OFS Klatovy zahajoval turnaj utkáním s favoritem turnaje Pražským fotbalovým svazem. Se soupeřem vydržel tým držet krok do 23 minuty prvního poločasu, pak obdržel branku, což ho zlomilo. Praha kontrolovala v druhém poločase utkání a podařilo se ji vstřelit ještě čtyři branky. Trenér Fremut: „Na hráčích se dle mého názoru silně projevila únava z cestování a hlavně brzkého vstávání, někteří vstávali ve čtyři ráno a na místo turnaje jsme museli cestovat nejdál, v autobuse jsme strávili sedm hodin. “

Druhý den byl cíl pro okresní výběr z Pošumaví jasný. Pokud si chtěli  hráči zahrát o místo na bedně, museli obě utkání vyhrát. V úterní první utkání hráli proti Ústí nad Labem. Tento soupeř měl sebevědomí nahoře, první své utkání vyhrál 1:0 nad OFS Šumperk a na tým Klatov, který dostal výprask od Pražáků, si věřil. V prvním poločase bylo utkání vyrovnané, svou mírnou převahu využilo Ústí a těsně pře poločasem šlo do vedení a s týmem Klatov to vypadalo špatně. Hráči Klatov se však nevzdali, druhý poločas nastoupil jiný tým, který přehrál soupeře ve všech parametrech a utkání otočil třemi brankami Cibulky ve svůj prospěch. Jediného čeho mohli hráči litovat, byly další nevyužité šance, které by jim vyrovnaly nepříznivé pasivní skóre.

Pořadí celé skupiny pak zamotali Pražáci, když velice nečekaně remízovali s tým OFS Šumperk. Pořadí ve skupině pak rozhodovali třetí zápasy. Mimo OFS Šumperk mohly do finále z prvního místa postoupit všechny týmy.

V třetím kole se Klatovy utkaly s domácím týmem OFS Šumperk. Oba výběry musely vyhrát, což by je posunulo do bojů o první tři místa. Velice rychlé utkání hrané pěkně od podlahy hlavně se strany domácích se naklonilo v počátku v jejich prospěch. Domácí se ujali vedení v 10 minutě, skóre Klatovy srovnaly v 20 minutě Medvědětem. Stejný hráč trefil následně ještě břevno soupeřovo branky, prakticky u protiútoku Šumperk  opět strhl vedení na svou stranu. V podání Klatov byl excelentní opět druhý poločas, podařilo se utkání otočit v jejich  prospěch, když úspěšnými střelci byli  Cibulka a Jarošík. OFS Klatovy však opět zahodil několik šancí, kdy mohly navýšit skóre ve svůj prospěch. Tento výsledek jim zaručoval druhé místo ve skupině a boj o celkové třetí místo, v případě, že by výběry Prahy své poslední utkání s OFS Ústí nevyhrál, Klatovy by si zahrály o zlato. Praha ve svém utkání však nezaváhala a skupinu nakonec vyhrála.

O třetí místo se Klatovy utkaly s výběrem okresu Rakovník. Rakovník se umístil v druhé skupině také na druhé příčce se zajímavým skórem 1:2 a ziskem čtyř bodů. Utkání o bronz bylo tentokrát jasnou záležitostí Klatov, hráči od začátku utkání diktovali tempo, dobře kombinovali a soupeře v utkání s přehledem přehráli. Výsledek 2:0 byl nakonec pro Rakovník docela milosrdný. Do tabulek střelců se tentokrát zapsal Smolík a Procházka.

Celkovým vítězem turnaje se stal OFS Ústí nad Orlicí, který velice překvapivě vyhrál nad Prahou. Praha držela skoro po celé utkání míč pod kontrolou a soupeře na jeho vlastní polovině, ale vstřelit gól se jí nepodařilo. Vítěz turnaje třikrát zaútočil na branku Prahy a podařilo se mu jednou vstřelit vítěznou branku.

Po celou dobu turnaje se o tým OFS Klatovy starala trojice ve složení Václav Zahradník – vedoucí družstva, Zdeněk Cibulka – asistent trenéra a trenér Ludvík Fremut. Z rodinných důvodů se neúčastnil původní asistent Václav Marek. 

Tým na finále odcestoval v tomto složení

-         TJ Klatovy  : Jiří Procházka, Jakub Jarošík, David Dolanský, Zdeněk Cibulka, Jan Kojan

-         TJ Sušice  : Jurij Medvěděv, David Lintner, Ondřej Skrbek, František Dlouhý

-         SKP Okula Nýrsko : Ondřej Penc, Petr Janovský, Michal Fiala, Erik Kuchárik

-         FK Horažďovice : Tomáš Gréger, Miroslav Panuška

-         Sokol Mochtín : Zbyněk Smolík

Celoročního turnaje se účastnili ještě další hráči, kteří se z různých důvodů nemohli účastnit finálové části a to Štěpán Bilíček, Aleš Martínek a Dominik Sváček z Klatov, Jiří Reisner z TJ Sušice, Šašek a Hlaváč z FK Horažďovice. 

FOTO Z REPUBLIKOVÉHO FINÁLE  VELKÉ LOSINY  1. - 3. 6. 2009  

Celkové výsledky:

Skupina A

OFS Šumperk    :              OFS Ústí nad Labem       0 : 1

OFS Klatovy       :              PFS Praha                           0 : 5

PFS Praha           :              OFS Šumperk                    1 : 1

OFS Klatovy       :              OFS Ústí nad Labem       3 : 1

OFS Šumperk    :              OFS Klatovy                       2 : 3

PFS Praha           :              OFS Ústí nad Labem       5 : 1

Tabulka

1.      PFS Praha                           11 : 2                     7

2.      OFS Klatovy                       6 : 8                       6

3.      OFS Ústí nad Labem       3 : 8                       3

4.      OFS Šumperk                    3 : 5                       1

 

 

Skupina B           

OFS Rakovník                    :              MFS Brno město             1 : 0

OFS Ústí nad Orlicí          :              OFS Zlín                               1 : 0

OFS Zlín                               :              OFS Rakovník                    0 : 0

MFS Brno město             :              OFS Ústí nad Orlicí          0 : 1

OFS Rakovník                    :              OFS Ústí nad Orlicí          0 : 2

OFS Zlín                               :              MFS Brno město             1 : 3

Tabulka

1.      OFS Ústí na Orlicí             4 : 0                       9

2.      OFS Rakovník                    1 : 2                       4

3.      MFS Brno město             3 : 3                       3

4.      OFS Zlín                               1 : 4                       1            

Finále

o 7. – 8. místo

OFS Šumperk                    :              OFS Zlín                               1 : 0

o 5. – 6. místo

OFS Ústí nad Labem       :              MFS Brno Město             1 : 2

o 3. – 4. místo

OFS Klatovy                       :              OFS Rakovník                    2 : 0

finále

PFS Praha                           :              OFS Ústí nad Orlicí          0 : 1

 

Nejlepší střelec – Cibulka Zdeněk 4x

 

Trenér Ludvík Fremut   okresního výběru závěrem svého hodnocení  : „Za realizační tým musím všem hráčům poděkovat za profesionální přístup k turnaji. Hráči si sáhli v klíčových fázích turnaje na dno svých sil, za což jim byla odměnou bronzová medaile. Bronzový pohár je jim i odměnou za dvouletou týmovou práci ve výběru, zakládající se na jejich práci v mateřských klubech, kolektivním výkonu a vynikajících individuálních výkonech některých hráčů, kteří svým výkonem podpořili fotbalový projev celého týmu. Tento výsledek završil úspěšné dvouleté snažení hráčů a nezbývá než se s hráči rozloučit a popřát jim mnoho dalších nejen fotbalových úspěchů a poděkovat za vzornou reprezentaci našeho okresu a Plzeňského kraje. “

 

Horní řada zleva - vedoucí týmu Václav Zahradník, Michal Fiala, Tomáš Gréger, Petr Janovský, asistent trenéra Zdeněk Cibulka, Erik Kuchárik, Ondřej Penc, Jiří Procházka, Miroslav Panuška, Jan Kojan, Jakub Jarošík, trenér Ludvík Fremut

spodní řada zleva – František Dlouhý, Zdeněk Cibulka, Ondřej Skrbek, David Dolanský, Zbyněk Smolík, Jurij Medvěděv, David Lintner

 

Cenu pro nejlepšího střelce turnaje  získal odchovanec klatovské  kopané  Zdeněk Cibulka z OFS Klatovy , který v průběhu turnaje vstřelil čtyři branky .

                                                    





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku