Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 27. kolo 30. – 31.5.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

HORAŽĎOVICE SI SAMI  PODŘÍZLY POD SEBOU VĚTEV

 

Zlomový zápas o šest bodů čtyři kola před koncem tohoto ročník doma nezvládli fotbalisté FK Horažďovice. Prohrou s plzeňskými energetiky si sami pod sebou podřezali větev a s ní  zůstali v tabulce na místě které odsuzuje týmy které skončí v tabulce na konečném 12. a 13.místě k účasti v baráži o záchranu.   Nyní se již musí Horažďovice  vzhledem ke třem náročným zápasům které odehrají na hřištích soupeřů  soustředit na jedinou zdravou větev a z té nespadnout a to je úspěšně absolvovat  existenční barážový dvojzápas po skončení sezóny o záchranu. Jen aby se nenaplnil ten nejčernější  scénář a to , aby nakonec v baráži nehrály Horažďovice se Sušicí. V tom případě by byla sice jediná naděje, že jeden z nich v kraji bude hrát v nové ročníku, ale Pošumaví by  teoreticky o jedno místo v KP bylo ošizeno.     

 

 

Horažďovice  - ZČE Plzeň    1 : 2.

Hosté byli vedle Přeštic  a domácích ještě dalším potencionálním kandidátem na baráž  o záchranu. V přímém souboji ale  obstáli lépe než domácí, kteří v prvním poločase zahráli tak, jak  se o záchranu a důležité body nehraje. Prvních dvacet minut jakoby nehráli na domácím hřišti se vůbec nedostali do hry. Za to přišel ze strany hostů trest , kdy po individuální akci plzeňský  Vlček  trestal v podobě vedoucí branky hostů. O dvě minuty po té měli Horažďovice jedinečnou šanci se vrátit zpátky do hry o vítězství.Za faul na Prchlíka nařídil rozhodčí Kopejko pokutový kop. Domácí exekutor pokutových kopů Jiřík, který tyto kopy proměňoval vždy bez problémů   ale trefil pouze tyč a  trápení jeho týmu pokračovalo. Přesto v závěru poločasu mohl  do kabin srovnat stav na 1:1 Janouškonec, ale ten šanci nevyužil, když šel sám z půlky hřiště na brankáře Matějku , ale ten ho vychytal.

Po mytí hlav v poločase  se domácí v druhém poločase zlepšili, vytvářeli si dostatek   možností ke skórování Jiříkem , Štulák nastřelil břevno, Šafanda mířil nad, svoje šance neřešil úspěšně ani  Dytrt.Zkrátka kdyby se možná ještě v Horažďovicích hrálo na Lipkách ještě do tmy, zřejmě by domácí branku ze hry nedali.V 87.minutě byl úspěšnější hostující Ulč a zvýšil a 0:2.  Přesto se diváci dočkali  branky v síti hostů.Tento  gól z penalty za faul na Sovu sám faulovaný sice proměnil, ale   to nic na konečné prohře neřešilo . Nevydařený zápas ve kterém si domácí pod sebou prakticky podřízli větev  prohráli.

Poločas: 0 : 1.  Branky: 22. vlček, 87. Ulč – 89. Sova (PK).  Rozhodčí: Kopejko. ŽK: 2:1. Diváků: 150.

Sestava FK Horažďovice: Kozlík – J. Jiřík, Dytrt, J. Janouškovec (51. M. Forman), J. Mirvald – M. Šafanda, J. Pavlík (65. J. Sova), O. Stulík, T. Jůda, Cihlář – Prchlík.

Chrást  - Chanovice 2: 1

Poločas:  1 : 0.  Branky: Davídek, Kolařík - Horváth; ŽK: 2:1; ČK: 1:0 . Diváků : 220.

 

M.Touškov -  Koloveč 3: 0 ( 2: 0) . Branky: Führbacher, Holý, Královec; ŽK: 1:2

Bolevec  - Holýšov 1: 2 ( 0: 1)  .Branky: vlastní - Hamerník, Tlustý; ŽK: 1:0

Doubravka  - Zbůch 8: 0 ( 3: 0) . Branky: Duchek 2, Šimr 2, Švec 2, Mička, Vaigl; ŽK: 1:2

Manětín  -  Rokycany 1: 4 ( 1: 0) .  Branky: Mojžíš - Jedlička, Jícha, Kučera, Tobrman; ŽK: 1:1

Rapid  Plzeň -  Nýřany 1: 2 ( 1: 2) . Branky: Sváta - Rada, Schejbal; ŽK: 1:3

Staňkov Přeštice 0: 2 ( 0: 2) .Branky: Cápal, Michal; ŽK: 4:1

 

 

 

 1. Doubravka          27  23   2   2   98: 23    71  ( 29)

 2. Holýšov            27  20   1   6   62: 23    61  ( 22)

 3. Chrást             27  18   4   5   81: 26    58  ( 16)

 4. Rokycany           27  18   3   6   47: 29    57  ( 18)

 5. Rapid Plzeň        27  14   1  12   52: 39    43  (  1)

 6. M. Touškov         27  12   6   9   40: 34    42  (  0)

 7. Koloveč            27  13   2  12   62: 54    41  (  2)

 8. Bolevec            27  12   5  10   48: 45    41  ( -1)

 9. SK ZČE Plzeň       27  10   5  12   47: 54    35  ( -4)

10. Přeštice           27  10   5  12   33: 43    35  ( -4)

11. Chanovice          27   9   6  12   34: 37    33  ( -6)

12. Horažďovice        27   9   3  15   38: 60    30  (-12)

13. Manětín            27   7   4  16   29: 72    25  (-17)

14. Zbůch              27   5   3  19   25: 79    18  (-21)

15. Nýřany             27   5   2  20   39: 69    17  (-22)

16. Staňkov            27   3   4  20   30: 78    13  (-29)

 

 

 

Za předpokladu , že z divize sestoupí pouze Vejprnice a Klatovy   budou sestupy a baráže z krajského přeboru takto :

 

1. místo

Postup do divize

12. – 13. místo

Baráž o záchranu  s 3. – 4. týmem z 1.A třídy

14. – 16. místo

Přímý sestup do 1.A  třídy

 

Poznámka: jedná se v součastně o průběžné pořadí . Konečné umístění týmů , které na těchto místech nyní figurují přitom může být po odehrání posledního 30.kola i  jiné !

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

 

NÝRSKU SE PODAŘILA ODVETA ZA PODZIM 

 

Nešťastná porážka domácích po bojovném,ale také příliš křečovitém fotbalovém výkonu.Tak by se nechal velmi stručně zhodnotit průběh zápasu Luby - Nýrsko s výsledkem 0 : 1. Pro domácí velké zklamání , pro soupeře naopak radost už jenom z toho, že se Nýrsku podařila úspěšná odveta za podzimní prohru doma.  Ta se také podařilo vedoucímu týmu tabulky z Horní Břízy na domácím hřišti v duelu s TJ Žichovice. Domácí  výhrou vrátili alespoň částečně podzimní jedinou bodovou ztrátu , když všechny zápasy vyhráli , a až Žichovice jim doma remízou tuto vynikající bilanci pokazili. Pokazit  si slibně rozjeté umístění zaručující účast v baráži o návrat do krajského přeboru  si nenechali fotbalisté TJ Sušice. Netradičně v sobotu doma potvrdili vysokou výhru z minulého kola z Blovic  .Tři kola před koncem mají k dobru na pátý tým 4 body , ale  také před sebou nelehký úkol uspět i v   otavské derby  v neděli v Žichovicích !

 

Horní   Bříza    -  Žichovice   4 :  1 .

Převzato z webových stránek  TJ Žichovice

Po výhře doma s Křimicemi jsme odjížděli na trávník vedoucí H.Břízy sice povzbuzeni domácí remízou s tímto soupeřem, ale přesto s respektem, který tento soupeř vzbuzoval.
Utkání jsme začali s defenzivní taktikou, když v útoku nastoupil pouze navrátilec Olda Chod a nutno dodat, že jsme bez problémů přežili úvodní nástup domácích bez jakékoliv újmy. Ba naopak, při jednom našem brejku domácí hráč zahrál v šestnáctce rukou a musel být rád, že zůstala skryta před zraky rozhodčího. Domácí pak nadále hledali cestu do naší dobře organizované obrany a když už se zdálo, že se jim to nemůže zdařit, přišla drobná chybička v krytí a Hornobřízští ji okamžitě využili ke vstřelení vedoucí branky. To běžela 26. minuta utkání. Když domácí využili i druhé okénko v naší defenzivě, nevypadalo to s našimi nadějemi nijak růžově. Naštěstí pro nás v poslední minutě první půle byl v brejku faulován David Greiner a Olda Chod bezpečně proměnil penaltu a tak se odcházelo do kabin s přijatelným skóre 2:1.

Poločas druhý jsme zahájili jako první, ale přece jenom s vědomím, že chceme li bodovat, musíme dát gól a to bylo možná rozhodující ve vývoji utkání. Domácí využívali naší snahy o větší ofenzivu a tak se častěji dostávali k naší brance a při jejich kvalitě bylo jen otázkou času, kdy využijí nějakou možnost ke skórování. To se jim povedlo v 58.minutě a pak ještě jednou v minutě 69., čímž stanovili konečný výsledek utkání, v němž naprosto zaslouženě vyhrálo lepší mužstvo a výsledek odpovídá poměru sil na hřišti.

Trenér Žichovic Josef Chalupný : Domácí vyhráli naprosto zaslouženě a potvrdili, že jsou nejlepším mužstvem soutěže. My jsme sice dodrželi stanovenou taktiku, ale drobnými chybičkami jsme jim úlohu favorita usnadnili. Kéž by porážka byla ponaučením do derby, ve kterém chceme proti favorizované Sušici uspět. Rád bych tímto pozval všechny naše fanoušky, aby nás přišli podpořit !!!!

Sestava: Němec, Brož, Šimáček, Malík, Frýzek, Malý, Šiška, Greiner, Hájek, Beneš, Chod (Švehla, Pařízek, Jeřábek )

Poločas: 2 : 1.Branky: Chocholatý, Fráz, Paukner, Soukup - Chod; ŽK: 1:3. Diváků: 115.  

 

VD Luby -   Nýrsko    0  : 1  .

Karel Šůs

Lubští nezačali dobře.Nepřesné přihrávky a celkově špatný pohyb hráčů po hřišti nabídl soupeři čas a podmínky pro lepší kombinační hru,zakončenou zatím pouze nepřesnou střelbou.V 5.minutě však už Lubští zahrozili prvním gólovým útokem.Šůs z pravé strany přesně přihrál Hodlovi,ale střela skončila v rukou brankáře.43.minuta a Šůs zakončuje samostatný únik střelou do středu branky ,brankař vyráží na roh.Po přestávce se domácí vzchopili a zatlačili soupeře na jeho polovinu,vytvořili si i gólové příležitosti,ale branka hostů zůstala zamknutá.Naopak po rychlém protiútoku a nešťastné chybě v obraně jsme inkasovali branku.Čas  potom ubíhal velmi rychle.V 60.minutě střílel Pikhart hlavou nad branku.V 80. minutě zakončoval Smolík opět hlavou do brankáře.Největší smůlu měl Turner,když po nabídnuté přihrávce od Smolíka v pokutovém území  střílel do prázdné branky.Ještě v posledním okamžiku jeho střelu  hostující hráč tečoval a skončila nad břevnem.

Trenér domácích Karel Šůs :  „ Když vzpomenu ještě Smolíkovo nastřelené břevno a střelecké příležitosti Hodla a Hradeckého,musím říci,že šancí na vstřelení branky bylo opravdu hodně.Hráčům chci poděkovat za poctivý kus práce,ale bohužel na body to bez brankového vyjádření stačit nemohlo.Věřím,že poctivý a bojovný přístup hráčů přinese v příštích  zápasech i kousek štěstí v podobě vstřelených branek.

Poločas: 0 : 0. Branky: Loos; ŽK:  3:3. Diváků: 100. 

Sestava - domácí :   Kalaš,Turner,Papay,/60. Krotký/ Novák,Vejskal, Hodl,Pikhart, Hradecký, Šnour,/ ´

68.Voráček,./Smolík,Šůs.
Sestava - hosté :       Vaverka,Smolík,Bastl,Loos,Valenta,Šlehofer,Soušek,Presl,Rubáš,Malý, Kadlec,/ Vacovský, Šteiner,Janský,Pudlo/

 

Sušice -  Křimice 3: 0.

František Melka

Na těžkém terénu domácím v úvodu nevycházela kombinace a až do 25.min, kdy dělovkou z 25 metrů vymetl pavučinku branky Radek Kočí, se hrála vyrovnaná partie. Pak se domácí uklidnili, vzhledem k terénu dobře kombinovali a přišly další šance. Ve 30.min po rychlé křídelní akci vrátil míč do druhé vlny Radek Kočí přímo na nohu Pavlovi Hubáčkovi a ten se v těchto situacích nemýlí. O pět minut později zahrávali domácí přímý kop, který zahrával opět Pavel Hubáček, na centrovaný míč nikdo z hráčů nedoskočil a ten zapadl překvapenému brankáři hostů přesně za tyč.Druhý poločas již domácí žádnou branku nepřidali, i když některé situace po tom přímo volaly. Domácí kontrolovali hru a důležité vítězství si nenechali vzít.

Poločas:  3 : 0 .Branky: 25. Kočí,  30. a 35. Hubáček 2,; ŽK: 1:2 . Diváků: 150.

 

Klatovy B – Bezdružice   1: 5 .

Karol Žák

Laxní přístup k utkání a nezájem o dění na hřišti přivodil klatovským hráčům čtyřgólový poločasový kolaps. Nezasvěcený divák si musel říkat, proč ti kluci v těch světlých dresech vůbec hrají ?! Baví je to ?  

 Již ve 4. minutě šli hosté do vedení utěšenou střelou do šibenice. Ve 20´ první standartka, rohový kop, a hned bylo vidět, kdo bude pánem na hřišti. O dvě minuty později způsobil nedůraz před vlastním pokutovým územím třetí branku. Účet poločasu byl uzavřen ve 34.minutě,

domácí se do gólové příležitosti dostali až dvě minutky před půlí, Prokopec ale z dobré pozice přestřelil.    Vzhledem k tomu, že domácí nastoupili pouze s jedenácti hráči, nemohlo dojít k velkým rošádám v sestavě, a tak přišla na řadu důrazná přestávková domluva. Snad trochu pomohla, obraz hry se částečně změnil, hosté už se i díky uspokojivému vedení do útoku tolik netlačili a tak po hezké kombinaci s Prokopcem technickou střelou ze dvaceti metrů snižoval čtvrt hodiny před koncem Votípka na 1:4. Poslední slovo si nakonec však vzali hosté, opět po rohovém kopu dali hlavou výsledku konečnou podobu.

 Trenér domácích Karol Žák  : „ Utkání rozhodl tým bez větších individualit ve svůj prospěch hlavně nadšeným  kolektivním výkonem a dal domácím ohromnou lekci ze zapálení pro hru. V dresu rezervy nastoupili čtyři hráči, kteří den předtím pomáhali Áčku na Motorletu a dva dorostenci , ti zase sehráli v sobotu vítězné utkání v Plzni na ZČE. I zde lze hledat příčiny propadáku v první půli. Výkon v druhé části hry je jen slabou náplastí na bolavý vřed klatovské kopané.“

Poločas: 0 : 4. Branky: Votípka - Sládek 2, Gengel, Kalista, Korynta; ŽK: 1:0

 

Ostatní výsledky :

Příkosice   -   Blovice 2: 2 ( 1: 0).   Branky: Komanec, Votípka - Boček, Rous; ŽK: 2:4; ČK: 1:1

Zbiroh    -   Rozvadov 1: 3 ( 0: 1). Branky: Hoblík - Horáček 2, Chada; ŽK: 2:1

Žákava  -Stříbro 2: 4 ( 1: 2) .Branky: Neuberk, Váňa - Florus 2, Pelan, Petraska; ŽK: 2:6; ČK: :1

Chlumčany- Nepomuk   2: 2 ( 1: 0). Branky: Kraina 2 - Ptáček, Ticháček; ŽK: 2:1

 

 

 1. Horní Bříza        27  22   3   2   74: 19    69  ( 27)

 2. Stříbro            27  18   3   6   59: 30    57  ( 18)

 3. Rozvadov           27  16   8   3   70: 27    56  ( 17)

 4. Sušice             27  16   5   6   56: 33    53  ( 11)

 5. Příkosice          27  14   6   7   52: 34    48  (  6)

 6. Nepomuk            27  13   5   9   55: 44    44  (  5)

 7. Zbiroh             27  11   5  11   50: 46    38  ( -4)

 8. Chlumčany          27  10   5  12   47: 46    35  ( -7)

 9. Luby               27   9   6  12   31: 35    33  ( -9)

10. Nýrsko             27   9   5  13   36: 50    32  ( -7)

11. Zichovice          27   8   7  12   36: 61    31  ( -8)

12. Bezdružice         27   8   4  15   38: 53    28  (-11)

13. Blovice            27   6   9  12   27: 36    27  (-12)

14. Křimice            27   7   6  14   36: 54    27  (-12)

15. Žákava             27   5   6  16   37: 60    21  (-21)

16. Klatovy B          27   2   1  24   16: 92     7  (-35)

 

 

Za předpokladu , že z divize sestoupí pouze Vejprnice a Klatovy   budou sestupy a baráže takto z 1.A třídy takto :

 

1. – 2. místo

Přímý postup do KP

3. – 4. místo

Baráž o postup týmy z krajského přeboru které se umístí na 12. a 13.místě

10. – 12. místo

Baráž o záchranu s týmy které se umístí na  2.místě ve skup. A,B,C  1.B tř.

13. – 16. místo

Přímý sestup do 1.B třídy

 

Poznámka: jedná se v součastně o průběžné pořadí . Konečné umístění týmů , které na těchto místech nyní figurují přitom může být po odehrání posledního 30.kola i  jiné !

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku