Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.B třída s- sk. B 30. - 31.5.

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

STRÁŽOV ZVYŠUJE PŘED SVÝMI SOUPEŘI

 

Po odehrání 23.kola zbývá do konce tohoto ročníku 1.B třídy pouhá tři kola. Do nich si vybudoval vedoucí celek tabulky SK Strážov slibný šestibodový náskok. Před zahájením soutěže největší kandidát na postup Spálené Poříčí v prohrál  jihoplzeňském derby  na hřišti o sestup bojující Losiné prohrál, lídr tabulky v Přešticích nezaváhal  a  i když branku nestřelil, přesto si odvezl důležité tři body. K nim jim pomohli domácí, kteří si po nastřelené tyči  si míč do branky dopravili  sami.  Velká bitva se odehrála v pošumavském derby v Pačejově . Oba soupeři potřebovali bodovat. Švihov by se po dalším klopýtnutí Spáleného Poříčí v případě výhry probojoval na druhé místo a to by znamenalo účast v baráži o postup. Pačejov  body potřebuje k záchraně a ty tři získané nad Švihovem mají zatím tu největší cenu a znamenají vytvoření si slibné čtyřbodové rezervy na bezpečném místě tabulky . Je to také zásluhou strážovských fotbalistů, kteří přibrzdili ve spodních patrech tabulky přeštickou rezervu.  Sedmibodový náskok od rozvířeného dna tabulky mají  také další dva týmy z Pošumaví.   Dlouhá Ves prakticky odsoudila k sestupu domácí výhrou hosty z Chlumčan a  Sokol Hradešice  remízou v Předenicích hodně zkomplikovaly záchranářské práce domácím.

 

Přeštice B -  Strážov   0 : 1.

Hrající trenér Strážova Petr Presl k průběhu utkání  uvedl :  „ V Přešticích jsme podle očekávání odehráli těžké utkání s omlazeným kádrem soupeře, který hrál tradičně dobře kombinačně a navíc netradičně disciplinovaně.Zpočátku jsme prohrávali osobní souboje a vlastní nepřesností přihrávek jsme snadno odevzdávali míče soupeři.Přesto jsme měli několik příležitostí skórovat, z nichž asi největší zmařil v sólovém nájezdu Z.Vítovcovi skvělým zákrokem na hranici šestnáctky výborně chytající domácí gólman.V poločasové přestávce jsme si některé chyby vyříkali a druhá půle již přinesla rostoucí tlak na domácí branku, v níž však nadále s přehledem kraloval mladý domácí brankář.Rozhodčí pak přehlížel některé nedovolené zákroky domácích včetně naprosto předpisového penaltového zákroku na T.Matějku.V závěru jsme vypustili na trávník novou útočnou dvojku Mayer,Š.Presl ale branku jsme dotlačili do sítě až v závěru zápasu po rohovém kopu V.Matějky s přispěním domácího obránce.Štěstí se k nám tentokráte přiklonilo asi proto, že jsme mu šli více naproti než domácí a na brankové příležitosti jsme vyhráli přesvědčivěji. Body jsme si rádi odvezli všechny i když objektivně musím říci, že asi po nejslabším jarním výkonu venku.“

Poločas: 0 : 0. Branka : vlastní po rohovém kopu V.Matějky - 82.min.
Sestava : Javorský,Čížek,Michel,Presl P.,Helm,Vítovec,Matějka T.,Matějka V.,Franc,Janka ( 85.Presl Š.) Lorenc (75.Mayer). ŽK : 3 : 3 (Janka,Helm,Matějka V.)

Pačejov -  Švihov  3: 2.

Pavel Chlan

V dalším důležitém zápase jsme na domácím hřišti přivítali třetí celek tabulky - Švihov. Za nepříznivého počasí se  na mokrém terénu hrál především bojovný fotbal. Do vedení se dostali hosté v 15. min, když se po rohovém kopu prosadil Kowalski. Z naší strany se do dobrých šancí v první půli dostali postupně Němec, Hlůžek a Polena, žádná však ke vstřelení branky nevedla. Kolem 30. min přišel Švihov o svého gólmana, který odstoupil pro svalové zranění. Místo něj šel do branky hráč z pole a jelikož soupeř přijel jen s 11 hráči, zbytek zápasu dohrával v 10 lidech. Početní výhoda nám moc neseděla, hra do „plných“ byla obtížná a k pořádnému prověření gólmana (ne-gólmana) jsme se prakticky nedostali. Vyrovnání jsme se ale v první půli dočkali, když se ve 45. min trefil z trestného kopu do šibenice náš nejlepší střelec Míra Hlaváč. V druhé půli jsme chtěli vedení strhnout na naši stranu, ale byl to opět soupeř, kdo z brejku udeřil. V 58. min hlavou zvyšoval Špatenka – 1:2. Znovu jsme tedy museli dotahovat ztrátu. Naštěstí jsme nečekali dlouho a v 65. min po centru Němce vyrovnal Polena. Hned v 67. min pak Němec uzavřel skóre na konečných 3:2. V závěru zápasu jsme se snažili kontrolovat hru a již nepouštět hosty do brejků, což se nám podařilo a všechny body zaslouženě zůstaly doma.

Poločas: 1  : 1. Branky: 45. Hlaváč, 65. Polena, 67. Němec – 15. Kovalski, 58. Špatenka. Rozhodčí: Simočko. ŽK: 5:4
Sestava domácích: Boř – Harenčák - Pavelec (K) – Bokr – Lávička – Hlaváč – Brůha – Hlůžek – Polena – Marek – Němec. Střídali: Mrázek – Fiřt - Hromádka

Předenice – Hradešice  2 : 2.

Poločas:  1 : 1 . Branky: Kadlec, Štrunc - Kotiš 2; ŽK: 1:1. Diváků: 50.

 

Dlouhá Ves   -  Chlumčany B   2: 0 .

Josef Krůs

Hrálo se na mokrém,ale regulérním hřišti za mírného mrholení.Se zrádným terénem si lépe poradili domácí a hned v 10´Jan Hubený po přesné přihrávce z pravé strany od Tomáše Frýdy umisťuje ostrou přízemní střelu k levé tyči.Brzy na to posílá Jarda Šebelík z vlastní poloviny dlouhý pozdrav až do vápna hostů a tam se nemýlí Standa Valvoda a hlavou překonává brankáře hostí.Stav 2:0 už se do konce zápasu nezměnil i když bylo stále na co se dívat.Ve 2.pol.se hosté snažili o změnu stavu ve svůj prospěch a domácí trochu vypustili.Vznikla z toho mírná převaha hostí v poli z níž soupeř nic nevytěžil díky žalostnému zakončování a pozorné hře obrany domácích.Domácí se dostávali do zajímavých protiútoků a vyložených šancí o kterých se bude v Dlouhé Vsi hodně diskutovat a často v této souvislosti padnou jména Franta Kejla několikrát a aby nebyl sám neproměnil svoji šanci ani Petr Pechek a nakonec ani zkušený Ríša Rovňan. Jednou větou to byl poločas neproměněných šancí.(tolik už jich Dl.Ves za poločas dlouho mít nebude).Diváci to však řešili s úsměvem na rtech,protože se to odehrálo v zápase,který domácí s přehledem vyhráli a v poklidu už mohou soutěž dohrát.

Poločas: 2 : 0. Branky: 10. Hubený Jan, 19. Valvoda Stanislav; Rozhod´čí : Fanfule Ladislav
 ŽK: 4:3. Diváků: 70.

 

Mochtín  -  Svéradice    2: 5 .

Karel Šot

Mochtín hrál, hosté dávali branky. Tak by se dalo jednou větou okomentovat toto derby utkání. Již v 9.minutě vedli hosté  2:0, obě branky domácí hráči soupeři doslova darovali. Ve 3.minutě proměnil penaltu Michal Jiřinec, nařízenou za hloupý faul P.Švátory na hranici velkého vápna, o pouhých šest minut později stejný hráč napřáhl ze 30 m a míč opět skončil v síti. Tentokráte ale zásluhou domácího golmana, který si vybral slabou chvilku - 0:2. A když v 18.minutě potrestal chybu domácí obrany rychlonohý Makovec další brankou, vedli hosté již 3:0, bylo prakticky rozhodnuto. Nadále se ale hrál oboustranně otevřený fotbal pro diváky, šance začali mít také domácí. Tu Novákovu vytáhl rozštěpem golman hostí Soukup, další měl na hlavě Dolejš a na noze Kašpar s Novákem, ujala se až ta ve 34.minutě, kterou Tomáš Babka snižoval na 1:3. Po přestávce se domácí pustili do soupeře s velkou vervou, měli doslova drtivou převahu a řadu šancí na skorování, většina centrů a přihrávek však neměla přesnost, končila mimo branku, nebo na kopačkách hostů.. Soupeř se zatáhl do brány, ale nevynechal jedinou příležitost bleskově zaútočit. Mochtín stále útočil, ale v největším tlaku znovu inkasoval. Že mají Svéradice typické brejkové mužstvo, to potvrdil svým golem na 1:4 opět Michal Jiřinec v 58.minutě a dvě minuty před konce ještě navíc zkušený Miroslav Herout. Mezi tím sice snižoval domácí Jiří Dolejš na 2:4 a do sprch museli předčasně vyloučení (po 2 ŽK) hostující Jiřinec (70.min) a domácí Bejvl (85.min).   Utkání velmi dobře odřídila Zuzana Špindlerová z Bezděkova.

Poločas: 1 : 3. Branky: Babka, Dolejš - Jiřina 3, Herout, Makovec; ŽK: 3:4; ČK: 1:1. Diváků: 120.

 

Losiná                -  Sp.Poříčí 1: 0 ( 1: 0) Branky: Šilhánek; ŽK: 2:2

Záhoří                Dobřany    2: 1 ( 1: 0). Branky: Kovář 2 - Podhadský; ŽK: 1:2

 

 

 

 1. Strážov            23  16   3   4   55: 23    51  ( 18)

 2. Spálené Poříčí     23  13   6   4   48: 27    45  ( 12)

 3. Švihov             23  13   4   6   61: 35    43  ( 10)

 4. Mochtín            23  11   3   9   40: 34    36  (  0)

 5. Svéradice          23  10   5   8   40: 32    35  (  2)

 6. Hradešice          23   9   6   8   38: 40    33  (  0)

 7. Dlouhá Ves         23   9   6   8   31: 35    33  ( -3)

 8. Dobřany            23  10   3  10   40: 46    33  (  0)

 9. Pačejov            23   8   6   9   27: 33    30  ( -6)

10. Přeštice  B        23   6   8   9   27: 33    26  (-10)

11. Losiná             23   7   4  12   29: 33    25  (-11)

12. Předenice          23   7   4  12   38: 44    25  (-11)

13. Chlumčany B        23   6   2  15   27: 55    20  (-13)

14. Záhoří             23   4   4  15   17: 48    16  (-20)

 

 

 

Za předpokladu , že z divize sestoupí pouze Vejprnice a Klatovy   budou postupy , sestupy a baráže z 1.B třídy  takto :

 

1. místo

Postup do 1.A třídy

2. místo

Baráž  o postup o s některým z týmů které skončí na  10.-12.místě v  1.A třídě

BARÁŽ O ZÁCHRANU  

Mimo 8 přímo sestupujících  družstev  ze 3 skupin 1.B třídy další dvě  nejhůře umístěná družstva  v konečném pořadí 1.B třídy  sk.A,B,C(kritéria SŘ čl.8)  hrají baráž o udržení  s týmy ze 2.místa , které z sedmi okresních přeborech kraje    získají největší počet   bodů.

SESTUP

DO  OP 

Přímý sestup  z každé ze tří skupin 1.B třídy  - celkem 8 družstev . V praxi to znamená určitě sestup týmů z konečných tabulek na  13. a 14.místě a dále dva týmy ze tří skupin  které skončí na 12.místě  a budou mít nejmenší počet bodů(při rovnosti bodů rozhoduje součet výsledků vzájemného zápasu ( a dále viz kriteria SŘ čl.8). 

 

Poznámka: jedná se v součastně o průběžné pořadí . Konečné umístění týmů , které na těchto místech nyní figurují přitom může být po odehrání posledního 30.kola i  jiné !

 

 

 

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku