Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 26. kolo 23. - 24.5.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

HORAŽDOVICE VYHRÁLY DŮLEŽITÝ ZÁPAS DALŠÍ JE ČEKAJÍ

Šestadvacáté kolo krajského přeboru přineslo plný bodový zisk pro oba kolektivy z Horažďovicka.  Hodnota bodů je stejná, ale ty tři  body získané fotbalisty Horažďovic ve Zbůchu zřejmě již prakticky vzali domácím šanci poprat se o účast v baráži. Tato hrozba stále nad Horažďovicemi krouží, ale pokud zvládnou doma další důležitý duel v neděli s plzeňským ZČE mohly v tabulce energetiky předstihnout a  mohlo  být se dýchat v posledních třech zápasech lépe.

 

 

Chanovice -  Bolevec   4 : 2.
Poločas : 3 : 2. Branky : 3., a 36. Horváth,  26.min. vlastní, 74. Čadek, -  5. a 45. Humpál,
Rozhodčí : Šlapák. Diváků: 150. ŽK: 1:3.
Sestava Chanovice : Jarolím, Káník /78.min.Polena/, Čadek, Hnídek, Žežula/53.min. Černohorský/, Horváth/87.min.Král/, Toman, Kislinger, Patsch, Zdeněk, Pícka,


Zbůch -   Horažďovice 1 : 2  .  

Úvodních třicet minut se hrálo opatrně z obou stran bez žádných brankových příležitostí. Po půlhodině hry se hosté stále více osmělovali a ve 35.minutě vyslal Jůda do šance Dytrta, který byl sám před brankářem Valentou, ale ten mu jeho gólovou chytil.Ve 42.minutě  si vedl  Dytrt již lépe a po přihrávce od Pavlíka zakončil střelou k tyči 0:1. V poločase bylo zřejmě v kabině domácích velké mytí hlav domácích hráčů. Ti do druhé půle přišli jako vyměnění a  hosté se museli hodně činit, aby  se jejich velkému  tlaku ubránili.  Ve 49.podržel Horažďovice mladý gólman Kozlík, který bravurně vychytal šanci Hetleta a jeho střelu, která mířila do šibenice jeho svatyně vyrazil.  V 60.minutě  zase stálo při Kozlíkovi štěstí a dobře postavené tyče znamenaly, že jedna z nich zabránila míči v cestě na jeho záda.   V 65.minutě  po standardní situaci hostů byl faulován v pokutovém území domácích Stulík a nařízenou penaltu  Jiřík  s přehledem proměnil 0:2. O čtyři minuty na to po závaru před horažďovickou brankou tečoval míč nešťastně  Šafanda tak, že ten skončil v Kozlíkově brance 1:2.  Ve zbývajícím čase to bylo ze strany hostů jen dřina  zaměřená na uhájení těsného vítězství a  čekání na konec zápasu .

Manažer a vedoucí týmu Horažďovic Milan Koželuh přiznal , že tentokráte  si tým z města hokejek  vybral  toho štěstíčka požehnaně. „Zápase by spíše slušela remíza, ale tak to již bývá. Nás se také nikdo neptá na to, že jsme byli v jiných zápasech lepší než soupeř a přesto jsme na body nedosáhli. My jsme dali o branku víc než soupeř, kluci dřeli  a i když herně nezářili, splnili to co jsme od nich očekávali a za to si zaslouží poděkování “řekl Milan Koželuh , který byl už myšlenkami na další zápas. „Nyní  se musíme zaměřit na další neméně důležitý zápas doma s plzeňskými energetiky. Na podzim jsem právě na hřišti ZČE velice smolně prohráli 1:0 a chtěli by jsme soupeři tuto porážku v souboji o tři body  doma vrátit.“

Poločas: 0 : 1. Branky: Brož - Dytrt, Jiřík; ŽK: 2:2. Diváků: 150. Rozhodčí: Jambor. 

Sestava FK Horažďovice: Kozlík – J. Jiřík, Dytrt (89. Mourek), J. Janouškovec, J. Mirvald – M. Šafanda, J. Pavlík (63. J. Sova), O. Stulík, T. Jůda, Cihlář – Prchlík (78. M. Forman).

 

Ostatní výsledky :

Rokycany Rapid 2: 1 ( 1: 0)

Branky: Blecha, Tobrman - vlastní; ŽK: 0:2

Přeštice Manětín 1: 1 ( 1: 0)

Branky: Šobr - Boltík; ŽK: 5:4

M.Touškov Chrást 2: 4 ( 1: 1)

Branky: Misař, Čechura - Kovařík 3, Kroc; ŽK: 2:3

Koloveč -  Nýřany 3: 2 ( 1: 1)

Branky: Bittengl 2, Rejthar - Duspiva, Horáček; ŽK: 2:5

SK ZČE -  Staňkov 3: 1 ( 1: 0)

Branky: Stanek, Vlček, Vít - Janka; ŽK: 0:2

Holýšov  - Doubravka 1: 3 ( 0: 0) 

Branky: Kaas - Šimr 2, Švec; ŽK: 1:3; ČK: 0:1

 

 

  1. Doubravka          26  22   2   2   90: 23    68  ( 29)

  2. Holýšov            26  19   1   6   60: 22    58  ( 19)

  3. Chrást             26  17   4   5   79: 25    55  ( 16)

  4. Rokycany           26  17   3   6   43: 28    54  ( 15)

  5. Rapid Plzeň        26  14   1  11   51: 37    43  (  4)

  6. Koloveč            26  13   2  11   62: 51    41  (  2)

  7. Bolevec            26  12   5   9   47: 43    41  (  2)

  8. M. Touškov         26  11   6   9   37: 34    39  (  0)

  9. Chanovice          26   9   6  11   33: 35    33  ( -6)

 10. SK ZČE Plzeň       26   9   5  12   45: 53    32  ( -7)

 11. Přeštice           26   9   5  12   31: 43    32  ( -7)

 12. Horažďovice        26   9   3  14   37: 58    30  ( -9)

 13. Manětín            26   7   4  15   28: 68    25  (-14)

 14. Zbůch              26   5   3  18   25: 71    18  (-21)

 15. Nýřany             26   4   2  20   37: 68    14  (-25)

 16. Staňkov            26   3   4  19   30: 76    13  (-26)

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

SUŠICE PO VÝHŘE BLOVICÍCH JE MEZI „VYVOLENÝMI“

 

Výrazným způsobem si o účast v baráži řekli  fotbalisté z města na Otavě , kteří přesvědčivou výhrou na hřišti baráží o záchranu ohrožených Blovic  jsou po prohře Příkosic  na hřišti o záchranu bojujících Bezdružic  o další krůček u vytouženého cíle. V součastné době jsou mezi čtyřmi vyvolenými kteří si mohou myslet na případnou účast v krajském přeboru.  Fotbalová matematika před tímto kolem jednoznačně dávala nůž na krk hráčům Okuly Nýrsko i TJ Žichovice. Pokud  nechtějí být mezi čtyřmi přímými sestupujícími do 1.B třídy,  a nechtějí hrát baráž o záchranu znamená to se umístnit do 9. místa. Zatím na této pozici jsou Luby, ale před Žichovice mají náskok   pouhých  dvou a před Nýrskem  čtyř bodů. Chléb se bud lámat již tuto sobotu v Lubech  kde hraje Nýrsko. Pokud Okula vyhraje, pak ještě žije, pokud nezíská ani bod , musela by ve zbývajících třech zápasech uhrát osm z devíti bodů  aby se vyhnula   baráži.  A obdobná situace je i Žichovic. Sestupová pravidla při sestupu dvou týmů z divize(Klatovy, Vejprnice) jsou jasná. Poslední čtyři celky v tabulce sestup do 1.B třídy   a  další týmy na 10.-12.místě budou hrát baráž  o záchranu s týmy z 1.B třídy které skončí na 2.místě.  

 

Blovice  -   Sušice 1  : 4

Hosté vstoupili do utkání sebevědomě, byli od začátku lepší a bylo jen otázkou času, kdy vstřelí první branku. Té se dočkali v 15.min, kdy po závaru před brankou prostřelil vše před sebou P. Hubáček. Chvíli na to ukázal ten samý hráč, jakou má výbornou kopací techniku a ze své parkety za hranicí šestnáctky nedal z přímého kopu domácímu brankáři šanci. Do poločasu přidala Sušice ještě jednu branku, to když zdánlivě ztracený míč vybojoval Radek Kočí a předložil Josefu Fartákovi míč na malé vápno před prázdnou branku.

Druhý poločas již nebyl ze strany hostů tak kvalitní, ale s přehledem si pohlídali toto důležité vítězství. Domácí sice snížili z pokutového kopu na 1:3, ale hosté odpověděli hezkou brankou Jiřího Kysilky. Další šance na vstřelení branky měl Radek Kočík, který se do sestavy vrátil po dvouzápasovém distanci. Byl na hřišti hodně aktivní a dělal soupeři stále problémy. Dvakrát postupoval sám na brankáře, ale překonat ho nedokázal.Hosté si tak do tabulky připsali velice důležité tři body.

Poločas:  0: 3.

Branky: Boček - Hubáček 2, Farták, Kysilka; ŽK: 2:1 .Diváků: 70. 

 

Žichovice -  Křenice   3 : 2.

Převzato z webových stránek TJ Žichovice

Úkol zněl jasně nesmí si odvézt body za žádnou cenu…vypadá to jednoduše, ale o něco takového se domácí borci pokoušejí celé jaro. Tentokráte nastoupili k dalšímu domácímu zápasu o “šest bodů”. Motivace byla obrovská, zvítězit doma a potěšit diváky, zvítězit a potěšit trenéra, zvítězit a oplatit tak zápas v Křimicích, ze kterého již tradičně rozhodčí udělali frašku a nakonec ta největší motivace, zvítězit a udělat si pořádnou žízeň, což vzhledem k počasí byl úkol nejlehčí. Trenér domácích, který si posunul odjezd do klobásového ráje musel bohužel postrádat Oldu Choda, který si musel kvůli náročnosti probíhající sezóny pročistit organismus. Oldu v útoku nahradil David Greiner a jak se později ukázalo, tak to nebyl vůbec špatný tah.
Zápas se za parného počasí pomalu sunul časem a v prvním poločase diváci viděli spíše jen urputný boj mezi hranicemi šestnáctek, ze kterého se jen sporadicky vyklubaly nějaké ty náznaky šancí. Hosté vsadili na defenzivu a brejkové nákopy a domácí se snažili vyrovnat s psychickým tlakem způsobeným domácím prostředím. Největší šanci prvního poločasu měl nejaktivnější hráč na hřišti Víťa Hájek, který se vřítil do vápna hostujícího mužstva, ale ve svém brejku gólmana nepřekonal. Další akce končily jen náznaky ohrožení obou branek, ale převážně se oba brankáři nudili. A tak první poločas skončil 0:0.

Do druhého poločasu nastoupili kluci o něco aktivněji a hned se rodily první vážnější šance. V nich se ocitli Hájek, Greiner i Beneš, ale všechny končily nepřesnostmi v koncovce nebo v rukou hostujícího brankáře. Bylo jen otázkou času, kdy se nějaká z vypracovaných šancí přijme…a diváci opravdu nemuseli dlouho čekat. Nejprve se po závaru po rohovém koupu těsně nedostal k míči výborně naskakující Šimáček, aby se míč odrazil na hranici vápna, odkud pálil Malý a jeho zblokovaná střela se po několika odrazech dostala k Davidu Greinerovi, který z malého vápna uklidil míč do sítě, 1:0. Následovalo několik pohledných akcí, které hosté urputně odvraceli, až přišla nádherná akce, kterou předvedl Robert Beneš. Vyhrál sprinterský souboj s obráncem hostí, následně na hranici vápna vyškolil druhého a naservíroval krásný míč přímo do běhu Davidovi Greinerovi, který ač atakován, nedal brankáři nejmenší šanci, 2:0. Touto dobou to již vypadalo na jasný debakl hostí, zvláště poté, co Greiner předložil krásný míč napříč vápnem Benešovi, kterému chyběl krůček k zakončení a následoval další tlak, ale opak byl pravdou. Hostující útočník z ojedinělého brejku prošel zboku do vápna, kde byl trochu lacině faulován a následovala jasná penalta…2:1. A nervozita byla opět tu. Hned z rozehrávky naši kluci odevzdali míč hostům a brejk jednoho z hráčů, před kterým se rozevřela dálnice zastavila až síť Sládkovi branky, 2:2. A schylovalo se opět k podobnému průběhu, jako v zápase s Nýrskem. Naštěstí byl proti snajpr dnešního zápasu David Greiner, který dostal míč do vápna, po fatálním zaváhání hostujícího brankáře si ho zpracoval a chladnokrevně zavěsil. Stanovil tak konečný výsledek 3:2, jelikož na hřišti se již žádná vážnější šance nenašla a dokončil tak svůj čistý hattrick.


Slovo trenéra Josefa Chalupného : „Během zápasu jsem zestárl nejméně o rok, když už konečně dostaneme soupeře na lopatky, tak mu zase sami pomůžeme vstát. Naštěstí jsme dnes neodpadli a obrovskou vůlí jsme zápas dotáhli do vítězného konce a to zcela zaslouženě. Kluci zaslouží pochvalu, výborní byli diváci a trojice rozhodčích.“

Poločas: 0 : 0. Branky : Greiner David  3 -  Klement, Rada; ŽK: 1:3. Diváků: 100.

Sestava: Sládek - Malík, Frýzek, Brož, Šimáček - Šiška, Šedivý, Malý, Hájek - Greiner, Beneš

Stříbro – Luby   4 : 2  .

Poločas: 3 : 1. Branky : Bednář 2, Florus, Pelán -  Hodl 2. ŽK: 0 : 1.


Nýrsko  -  Klatovy B   3 : 1

Karol Žák

Klatovy díky různým  "objektivním  i subjektivním potížím" přijely do Nýrska opět pouze s deseti hráči. Výpomoc kamarádům tentokrát poskytli hráči A-týmu Pavlík a Dvořák, kteří odehráli den předtím náročné utkání s Tachovem a dorostenec Faltín. Nutno podotknout, že všichni  odevzdali velmi příkladný výkon a napomohli málem k překvapivému výsledku, kdy i v oslabení byla velká šance na vítězství. Stačilo k tomu hodně málo - proměnit tři obrovské tutovky v druhém poločase, když domácí nepochopitelně odevzdali střed hřiště i iniciativu bojovným hostům.     Přitom po zaslouženém poločasovém vedení nikdo nepochyboval o jisté bezproblémové výhře Nýrska. Rychlý gól O. Kadlece již ve 4.´předznamenal vývoj této části hry  a když ve 26.´ J. Kadlec přidal chytrým lobem krásnou druhou branku, bylo dost těžké hostující hráče udržet v soustředění na hru. Poločasová přestávka byla vysvobozením z tlaku a herní převahy, ktará však až na dvě využité šance divákům moc adrenalinopvých momentů nepřinesla.

    Po změně stran přišlo na hřiště úplně jiné družstvo hostů. Dvořák i Pavlík svojí aktivitou začali hodně moc zaměstnávat dosud klidnou obranu domácího týmu, Ježek si jako libero uvědomil, jak dirigovat obranu a několik změn na postech přineslo ovoce v podobě viditelné převahy v aktivitě, v osobních soubojích technických i rychlostních. Jako jeden muž se klatovští hráči soustředili na minimalizaci chyb a šance , ke kterým to vedlo byly z kategorie stoprocentních. Pavlík, Dvořák, Votípka i Ježek byli velice blízko skórování, výborně se ale

prezentoval v bráně domácích Vaverka. V 63. minutě se domácím z ojedinělé nebezpečné akce ujali vedení 3:0 opět po chytrém lobu J. Kadlece, na 3:1 snižoval  v 78.´z trestného kopu za pomoci domácí teče Votípka. Chuť do hry byla více vidět u hostů, málem se začalo schylovat k dramatu, avšak značný úbytek sil v teplém počasí už nic dramatického nedopustil. Za velkou aktivitu hlavně v druhé části hry si zaslouží absolutorium všichni hráči hostujícího celku.  

Sestava deseti statečných klatovských hráčů : Lorenc - Hromada, Ježek, Fait, Faltín - Prokopec, Votípka, Popelka, Pavlík - Dvořák

Poločas:  2 : 0. Branky: Kadlec J. 2, Kadlec O. - Votípka; ŽK: 2:2. Diváků: 120.

 

Bezdružice   -  Příkosice 3: 2 ( 2: 1). 

Branky: Gengel, Komárek, Korynta - Jandoš, Votípka; ŽK: 2:5

 

Rozvadov   -   Žákava 3: 2 ( 2: 1) 

Branky: Horáček 2, Bečvář - Smazal, Vinkelhöfer; ŽK: 4:4

 

Nepomuk  -  Zbiroh 4: 1 ( 2: 1)

Branky: Kalabza, Mareš, Ptáček, Slach - Dibus; ŽK: 1:4

 

Hor.Bříza  -  Chlumčany 5: 0 ( 3: 0) 

Branky: Chocholatý 2, Beneš, Fráz, Vacek; ŽK: 2:5

 

 

 1. Horní Bříza        26  21   3   2   70: 18    66  ( 27)

 2. Stříbro            26  17   3   6   55: 28    54  ( 15)

 3. Rozvadov           26  15   8   3   67: 26    53  ( 14)

 4. Sušice             26  15   5   6   53: 33    50  ( 11)

 5. Příkosice          26  14   5   7   50: 32    47  (  8)

 6. Nepomuk            26  13   4   9   53: 42    43  (  4)

 7. Zbiroh             26  11   5  10   49: 43    38  ( -1)

 8. Chlumčany          26  10   4  12   45: 44    34  ( -5)

 9. Luby               26   9   6  11   31: 34    33  ( -6)

10. Zichovice          26   8   7  11   35: 57    31  ( -8)

11. Nýrsko             26   8   5  13   35: 50    29  (-10)

12. Křimice            26   7   6  13   36: 51    27  (-12)

13. Blovice            26   6   8  12   25: 34    26  (-13)

14. Bezdružice         26   7   4  15   33: 52    25  (-14)

15. Žákava             26   5   6  15   35: 56    21  (-18)

16. Klatovy B          26   2   1  23   15: 87     7  (-32)

 

 

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku