Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.B třída - skupina "B" 22. kolo 23. - 24.5.

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

SVÉRADICE VYHRÁLY VE SPÁLENÉM POŘÍČÍ

 

Největším překvapením 22.kola 1.B třídy sk.B  je bezesporu výhra nováčka ze Svéradic na půdě, kde se to ještě v tomto ročníku nikomu ze soupeřů nepodařilo a to ve Spáleném Poříčí. Domácí si tím zkomplikovali cestu na prvenstvím ke kterému byli přestože tabulku vedl při rovném počtu branek na skóre Strážov. Po skončení soutěže se kritérium při hodnocení umístění při stejném postu bodů mění a o umístění rozhoduje součet bodů ze vzájemných zápasů a ten hovoří 4:1 pro tým z jižního Plzeňska. Nyní ztrácí na Strážov tři body a to ještě vůbec nic neznamená, jen to, že k postupu má nyní blíže zástupce Pošumaví SK Strážov. Lídr tabulky doma potvrdil vítězstvím derby nad Pačejovem , že disponuje s vyrovnaným hráčským kolektivem jehož základem je nejlepší obrana v soutěži  dirigovaná kvalitním brankářem Javorským, který má na svém kontě po tomto zápase další čistou nulu.

Mimo již vzpomínaného výrazného úspěchu Svéradic se dařilo i dalším zástupcům z Pošumaví. Mochtín dokázal po prohraném poločase dotáhnou zápas v Chlumčanech do vítězného konce  a také Švihov si bez problému poradil doma s hosty z Předenic. Další derby hrané v Hradešicích  přineslo tři body pro domácí tým , který vytěžil z chyby brankáře z Dlouhé Vsi  Kotišem jediný gól tohoto  klán  dvou vyrovnaných soupeřů. í.

 

Spálené Poříčí - Svéradice 1:3 .

Václav Dušek

Trenér hostů Petr Doležal musel opět řešit těžký rébus se sestavou. Do sestavy se sice vrátili Kába s Markem, nicméně z ní na poslední chvíli vypadli klíčové opory Švec s Jiřincem a chyběli také mladíci Bartuška s distanovaným Martínkem. Do hry tak šel na jaře premiérově od začátku Ondra Kulhánek. Spálené Poříčí před utkáním sice ukupovalo postupovou pozici, ale v poslední době tolik herně ani výsledkově nedominuje jakožto v úvodu jarních mistrovských odvet. A tuto skutečnost potrvrdilo i domácí utkání se Svéradicemi. Po vyrovnaném průběhu šli do kabin spokojenější hosté, kteří se ujali vedení brankou do šatny zásluhou aktivního Makovce. Domácí vstoupili do druhého poločasu s vědomím, že pokud chtějí svoje postavení v tabulce udržet, musí hodně přidat a ze začátku si jim to také dařilo a dokázali skóre srovnat. Hosté však věděli že domácí jsou zranitelní a místo soustředění se na udržení remízy z horké půdy vsadili i na ofenzivu a jejich odvaha přinesla ovoce další vedoucí brankou Makovce. S blížícím se závěrem domácí stupňovali tlak, nicméně definitivní hřebíček do jejich rakve zasadili hosté v samotném závěru, když Petřík důrazem donutil domácí obránce i brankáře k chybě a do prázdné branky pečetil vítězství hostů. Nováček soutěže ze Svéradic tak po Hradešicích zlomil i domácí neporazitelnost Spáleného Poříčí, které jako poslední v letošním ročníku doposud mělo domácí stánek jako nedobytnou tvrz.

Poločas : 0 : 1. Branky:Hofman  -  Makovec 2, Petřík. Rozhodčí: Schingler Milan. ŽK : 2 : 2. Diváků: 85.

Sestava Svéradic: M.Soukup - Kába, Marek, Vonášek, Bouše - Makovec, L.Soukup, Herout, Petřík - Větrovec, O.Kulhánek (86.Prokopec)

 

Strážov -  Pačejov   3 : 0.

Domácí šli do zápasu v roli favorita, ale také s vědomím, že Pačejov  byl tím soupeřem, který přerušil  jejich podzimní  sérii pěti zápasů za sebou a na jeho hřišti  Strážov body nechal.

Od úvodních minut se teoretické předpoklady naplnily. Zápas se hrál za stálé územní převahy domácích . Hosté si vyloženou brankovou příležitost nevytvořili. Největší nebezpečí z jejich strany hrozilo ze standardních situací , ale obrana na čele s bezchybně chytajícím Javorským  všechny situace vyřešila s čistým štítem.

Do vedení šli domácí po individuálním průniku Janky , který si pohrál s brankářem i dvěma obránci a jeden z nich míč  směřující mezi tyče střečkoval do opuštěné  branky.

Po přestávce se průběh hry nezměnil.  Lídr tabulky  měl  hru  a druhá branka visela na vlásku. Nakonec se o ní postarali spoluhráči z obrany. Po centru Lukáše Helma hlavou zvýšil v 66.minutě Láďa Čížek na 2:0. Tečku za výsledkem a povinným tříbodovým ziskem pro Strážov udělal v 87.minutě Mayer, který po samostatné akci vyzrál na vybíhajícím brankářem Bořem a po té do prázdné branky zvýšil na 3:0.  Hosté  si zaslouží  za  disciplinovaný výkon a ohleduplnou slušnou hru pochvalu.

Poločas: 1 : 0. Branky : 23. vlastní, 56. Čížek, 87. Mayer. Rozhodčí: Rys. ŽK:  1:2. Diváků: 170.

 SK Kovodružstvo Strážov: M. Javorský – J. Michel, V. Čížek, J. Franc, L. Helm – P. Presl, Z. Vítovec, T. Matějka, V. Matějka (79. B. Mayer) – L. Janka (ŽK), Lorenc (69. Š. Presl).

 

FC Švihov – Předenice  3 : 0.
Podrobnosti nehlášeny.

Poločas: 1 : 0. Branky : Kowalski  2, Brož 1. Diváků : 70. ŽK  : 1 : 3.

Hradešice - Dlouhá Ves    1 : 0

Hosté nedokázali navázat na vynikající výkon z minulého týdne proti Švihovu a naopak předvedli jeden z nejhorších výkonů v jarní části sezony a zaslouženě prohráli. První poločas se hrál spíše bojovný fotbal s mírnou převahou domácích. Domácí vstřelili gól po chybě dlouhoveského brankáře Hanzla, který neudržel lehkou střelu a domácí Kotiš dorazil do prázdné brány. Ani v druhém poločase hosté téměř neohrozili domácího brankáře a Hradešice těsné vedení uhlídali. V závěru ještě dostal červenou kartu hostující Pavel Šperl.      

Poločas : 1 : 0.  Branka: Kotiš. Diváků : 95,  ŽK : 1 : 4,  ČK : 0:1

 

Chlumčany B -   Mochtín 1 : 3 .

Karel Šot

Pro domácí to byl dost důležitý zápas k záchraně a to bylo vidět v jejich nasazení do hry. V úvodní dvacetiminutovce byli lepší, měli i šance. Jednu z nich proměnil ve 12.minutě z VPK Josef Chán, další golovou hlavičku Souška ze 4 metrů golman Mochtína Petr Rajtmajer zázračně chytil. Pak se začali prosazovat i hosté. Největší šanci na vyrovnání měl Jiří Dolejš, ale v zakončení selhal. Vynahradil si to až po přestávce golovými přihrávkami. Tu první nejdříve nezužitkoval v gol T. Babka, ale vzápětí se již přesně trefil Jiří Podráský a srovnal na 1:1. Pak se po úniku golově prosadil Tomáš Babka, v 62.minutě zvýšil z penalty na 3:1 pro Mochtín Jiří Dolejš a prakticky tím rozhodl zápas. Domácí rezerva se sice ve zbytku utkání snažila o srovnání nepříznivého stavu, ale výborně chytající P.Rajtamjer i spolehlivá obrana Mochtína již změnu nepřipustila. Rozhodčí Škarda, ŽK 2:1, 40 diváků. Branky : Chán - Podráský, Babka, Dolejš

Poločas:  1: 0 . Branky: Chán - Babka, Dolejš, Podrazský; ŽK: 2:1 . Diváků: 40.

 

Ostatní výsledky :

Losiná  -  Záhoří 3: 0 ( 3: 0). Branky: Hajšman 2, Veleman; ŽK: 1:1

Dobřany   -  Přeštice B    1: 1 ( 0 : 1)  .Branky: Malý - Březina; ŽK: 2:1

 

 

 

  1. Strážov            22  15   3   4   54: 23    48  ( 15)

  2. Spálené Poříčí     22  13   6   3   48: 26    45  ( 12)

  3. Švihov             22  13   4   5   59: 32    43  ( 10)

  4. Mochtín            22  11   3   8   38: 29    36  (  3)

  5. Dobřany            22  10   3   9   39: 44    33  (  0)

  6. Svéradice          22   9   5   8   35: 30    32  ( -1)

  7. Hradešice          22   9   5   8   36: 38    32  ( -1)

  8. Dlouhá Ves         22   8   6   8   29: 35    30  ( -3)

  9. Pačejov            22   7   6   9   24: 31    27  ( -6)

 10. Přeštice  B        22   6   8   8   27: 32    26  ( -7)

 11. Předenice          22   7   3  12   36: 42    24  ( -9)

 12. Losiná             22   6   4  12   28: 33    22  (-11)

 13. Chlumčany B        22   6   2  14   27: 53    20  (-13)

 14. Záhoří             22   3   4  15   15: 47    13  (-20)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku