Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
OKRESNÍ PŘEBOR , III. TŘÍDA 21. kolo 16. - 17.5.

 

O K R E S N Í      P Ř E B O R  

 

Aktuální výsledky

 

DERBY POTVRDILO NEDOBYTNOU  HYDČICKOU  TVRZ

 

Na Horažďovicku se hrála dvě zajímavá utkání. V sobotu se z derby z Velkých Hydčic vrátil s prázdnou poslední celek tabulky z Horažďovic a sám se přesvědčil, že tvrz domácích je již devět zápasů pro hosty  usilující o vítězství nedobytná.  V  neděli ve Veřechově  o svojí větší jistotu do závěrečných kol bojovaly týmy  bezprostředně ohrožené pádem z důvodu sestupu do III.třídy. Přestože to vypadá v 1.B třídě pro Pošumaví nadějně v tom, že by z této soutěže neměl nikdo sestupovat, stále tu teoretická možnost sestupu dvou týmů z OP existuje.

Se stejným výsledkem jakým skončilo vzájemné utkání v červnu před rokem  se rozcházeli oba soupeři po utkání v Hrádku.  Přestože se zápas zdál pro domácí po dvoubrankovém vedení jako rozhodnutý, ti polevili a bojovně naladění hosté kontaktní brankou Kolárika jeho závěr notně zdramatizovali.

Ve stínu soubojů na čele a konci tabulky poměrně nezaslouženě zůstávají přehlíženy výsledky sušické rezervy. Ta  v průběhu tohoto soutěžního ročníku očividně stabilizovala svůj kádr , který se stává hrozbou pro soupeře mající s ním výhodu domácího prostředí. Důkazem toho je, že sušické béčko od poslední smolné prohry ve Veřechově    18.října minulého roku již  šestkrát za sebou venku neprohrálo a k bilanci třech remíz přidalo po úspěchu  v H.M.Boží i třetí výhru.

Slavnostnějšímu rámci úvodu zápasu v Měčíně přidalo rozhodnutí  domácího klubu před utkáním  ocenit své tři členy klubu věcným darem pány Jana Havlíčka, Václava Štampacha a Štěpána Vizingra , kteří se v minulém týdnu podíleli na záchraně života hráče hostů z Běšin v duelu IV.třídy.

 

 

Hrádek A - Mochtín B   2 : 1.
Se stejným výsledkem se rozešli oba soupeři  v Hrádku.  V červnu minulého roku skončilo vzájemné utkání se
Převaha domácích s neproměněním šancí a v závěru se hra zbytečně dramatizovala

Poločas : 1  : 0. Branky : 33. , 63. Holeček Radek  - 78. Kolárik Jan.
Rozhodčí : Lažánek Karel. Diváků: 100. ŽK: 2 : 1. ČK: 1 : 0(Průša Parel) .
 

H. M. Boží    -  Sušice B 0 : 3 .

Radek Bernard

Za pěkného počasí, ale na mokrém trávníku se hrál v sobotu na Horách důležitý zápas. Domácí začali velmi aktivně a v prvních 8 minutách měli dvě vyložené šance. Při té první jen hostující gólman koukal jak střela L. Bernarda jde těsně kolem jeho levé tyče a při té druhé zachránil svůj tým, když zakončoval domácí útočník Ostádal v malém vápně. Za nedlouho se hosté velmi šťastně ujali vedení, když střelu zhruba z 25 m na vlhkém trávníku nešťastně tečoval domácí bránící hráč a ta s pomocí tyče skončila v síti domácí branky – 0 : 1. Domácí se i nadále snažili a hráli stále dopředu, ale hosté, jež byli s vedením spokojeni dobřě bránili a podnikali především nebezpečné brejky. Jeden takový brejk (3 na 2) byl gólový, ale sušický útočník při skluzu netrefil odkrytou část branky. Druhou branku pak přidal hostující hráč hlavou po rohovém kopu – 0 : 2.

Ve druhém poločase domácí vystřídali postupně 3 hráče, ale jejich nemohoucnost v zakončení byla i nadále zřetelná, čehož nakonec využil v poslední desetiminutovce (při hře 10 na 10) sušický hráč ke vstřelení další branky – 0 : 3. Hosté si v klidu pohlídali své vedení a lze jen konstatovat, že kdyby se ujali první dvě domácí šance asi by se utkání vyvíjelo zcela jinak. Domácí byli především v prvním poločase vyrovnaným týmem vůči svému soupeři, ale hosté přesvědčili, že na jaře se jim daří na venkovních hřištích. Domácí se tudíž i nadále nacházejí v sestupovém ohrožení. Následující zápas s posledním celkem tabulky bude zřejmě klíčový v šancích obou týmů.

Poločas: 0 : 1. Branky: 10. Blažek Lukáš, 30. Marek Luděk,  85. Šimeček Jaroslav.  Rozhodčí: Pastyřík; ŽK: 2:2; ČK: 1 : 1 Svoboda Ladislav - Marek Luděk . Diváků: 100.

 

V. Hydčice -   Horažďovice B 5 : 2  . 

P. Kotrba

V  místním derby rozhodli domácí o výhře již v prvním poločase, kdy soupeři dali čtyři branky , po dvou brankách Tyrpekla a jedné Barborky a Kordy. Po přestávce se hosté snažili o korigování výsledku a to se jim hned v úvodu druhého poločasu podařilo po chybě domácí obrany se nemýlil Michálek. Poté opět domácí zabrali a zvýšili vedení po úniku Šatry a o několik minut později zakončil stav utkání z trestného kopu Sova na konečných 5:2 pro domácí, kteří během utkání neproměnili ještě mnoho vyložených šancí.Poločas: 4 : 0. . Diváků: 40.

Branky : 17 . Barborka Ondřej , 22. a 36 . Tyrpekl Vladimír , 40 . Korda Pavel , 73 . Šatra Jiří -  52.  Michálek Lukáš , 82 . Sova Jiří. Rozhodčí : Blaheta Josef. Diváků : 40.

 

Měčín  -   Bezděkov 2 : 0  .

Bezděkov lídra tabulky v prvních dvaceti minutách zaskočil , domácí přehrával a jen zásluhou brankáře Šlajcha, který jejich dvě vyložené šance vychytal mohou děkovat tomu, že poločas skončil bez branek.  Domácí za bezbrankového stavu neproměnili Čejkou pokutový kop . O tom, že domácí nakonec přesto vyhráli vděčí zkušenému  Dušanu Němcovi, který dvakrát překoval gólmana hostů a také tomu, že i Bezděkov za stavu 2:0 neproměnil nařízenou penaltu.  

Poločas: 0 : 0. Branky: 58. a 80. Němec Dušan; Rozhodčí: Balák; ŽK: 3:4; ČK: 0 : 1 - Zhvakin Aleksandr . Diváků:  80.

 

Nezamyslice     - Janovice 6 : 1  .

Milan Janda

Domácí přivítali mužstvo středu tabulky a fanoušci čekali další výhru. Hosté ale začátek utkání zvládli lépe,dobře kombinovali ve středu pole,a když se ujali ve 12 .minutě vedení po samostatném úniku Slivoně V. ,  každý na hřišti čekal těžký boj. Domácí se rychle  vzpamatovali a postupně vyrovnávali hru a přišli i první šance Soutora a Aschenbrennera.Udeřilo až ve 30. minutě  po chybě hostující obrany se dostal k míči Soutor a jeho centr proměnil Musil Ondra ve vyrovnání.Další branka  padla ve 36. minutě , když specialista na Janovice Mašek Petr (dva góly dal také na podzim  v Janovicích) po závaru  se trefil z hranice velkého vápna. Do kabin se odcházelo za stavu 2:1 pro domácí a čekala se další bitva ve druhém poločase. Domácím se vydařil úvod  druhého poločasu a po brankách Maška P. a Soutora M.  ve 47. a 48. minutě  bylo o utkání rozhodnuto. Hosté odpadli  a dohrávalo se za velké převahy domácích. V 77.minutě  střelil první jarní gól Aschenbrenner J. a poslední branku dal z přímého kopu Burda J. .Trenér Janda byl s výkonem mužstva spokojen a zvlášť pochválil  Petra Maška,který po Pražském maratónu ( 601 z 6000  účastníků s časem 3 hod 27.minut ) dobrým výkonem a dvěma góly pomohl mužstvu. S přehledem řídil Javorský Josef z Malé Vísky

Poločas: 2 : 1. Branky: 36.,47. Mašek Petr 30. Musil Ondřej,, 48. Soutor Martin 77. Aschenbrenner Jan, 86.  Burda Josef, - 12. Slivoň Václav; Rozhodčí: Javorský; ŽK: 1:4  . Diváků:60.

 

Vrhaveč  -  Železná Ruda 3 : 0 . 

Hosté odehráli celý zápas pouze s deseti hráči.I v tomto oslabení se snažili o otevřenou hru a statečně bojovali s přesilou po celý zápas za což si vysloužili od domácích uznání. Ti je ale v samotném zápase vůbec nešetřili  a pokud vyhráli jen rozdílem třech branek, pak je to hlavně  z důvodu jejich bezzubosti v zakončování vytvořených brankových příležitostí a také výbornému výkonu strážce svatyně  hostů.   Po té kdy se početní stav na hřišti z důvodu vyloučení Vejskala  v 54.minutě  na hřišti srovnal hosté hrozili z rychlých brejků. O tom, že po utkání zůstala u skóre domácích nula mohou Vrhavečtí děkovat svému gólmanovi Ondřeji Presslovi, který brejky hostů vychytal.

Poločas:1 : 0. Branky: 34.,69. Potužník Jan , 48.  Lorenc Marek; Rozhodčí: Habada; ŽK: 4:1; ČK: 1 : 0 – 54. Vejskal Tomáš .  Diváků: 80.

 

Veřechov – Dešenice   1 : 3.

Poločas: 1 : 1. Branky: 38. Raška Pavel – 44. Hvězda Jiří st., 60. a 88. Poupa Michal. Rozhodčí : Cupl. ŽK: 1:1. Diváků: 50.

 

 

 

 1. Měčín              21  16   4   1   59: 22    52  ( 22)

 2. Nezamyslice        21  14   4   3   57: 24    46  ( 13)

 3. Hrádek             21  12   6   3   53: 24    42  (  9)

 4. V. Hydčice         21  10   3   8   45: 31    33  (  0)

 5. Vrhaveč            21   8   7   6   39: 30    31  ( -2)

 6. Sušice B           21   8   6   7   45: 38    30  (  0)

 7. Janovice           21   8   3  10   33: 43    27  ( -3)

 8. Bezděkov           21   7   5   9   52: 49    26  ( -4)

 9. Dešenice           21   7   3  11   41: 59    24  ( -6)

10. Železná Ruda       21   7   2  12   44: 57    23  ( -7)

11. Mochtín  B         21   7   2  12   31: 46    23  (-10)

12. Veřechov           21   6   5  10   25: 43    23  (-10)

13. H. M.  Boží        21   6   3  12   36: 47    21  (-12)

14. Horažďovice B      21   4   1  16   42: 89    13  (-17)

 

 

 

 

 

 

 

 

III.   T Ř Í D A   

 

 

MYSLÍV PŘENECHAL ČERNÉHO PETRA KOLINCI

 

Jestliže v komentáři k utkání ve kterém se hrálo o úplné dno tabulky Myslív –Kolinec  uvedl funkcionář Myslíva Jiří Moravec, že domácí  utekli hrobníkovi z lopaty, pak lepší přirovnání  bychom pro výsledek z tohoto zápasu ani nenašli. Ano, Myslív sice unikl hrobníkovi z lopaty, ale nyní jde o to na jak dlouho. E na druhé straně pravdou, že vzhledem k jarním výsledkům jsou oba aktéři zápasu v Myslívě skutečně neslabšími články v součastném pelotonu účastníků III.třídy.  Na druhé straně je několik týmů které na jaře působí jako kdyby byly polity svěcenou vodou. V prvé řadě je to nováček z Bolešin a to bez ohledu na to, že v tomto kole  se poprvé na jaře vrátil domů ze hřiště soupeře s prázdnou. Bylo to na úkor druhé jarní výhry v kombinované sestavě hrajícího Týnce , když to první získal doma odběrem bodů dalšímu o záchranu hrajícímu Myslívu. Tím druhým na jaře úspěšným celkem jsou po právu Měcholupy. Před minulým kolem  kdy ztratily  body inkasovanou brankou v poslední minutě utkání minulého kola na hřišti druhého týmu tabulky v Žihobcích, dosud (mimo těch třech v Žihobcích v dalších šesti utkáních  na jaře neinkasovaly ani branku a jen jednou se  body dělily právě v Bolešinech.

Na kuriosní  vyrovnání  kterým Hradešice B doma s favoritem ze Žihobce zachraňovaly bod budou vzpomínat v rodině úspěšného trenéra , součastného lodivoda TJ Sušice Františka Melky. Ten se výrazně podílel na srovnání skóre na konečných 2:2, kdy v dresu domácích svému synovi Františku Melkovi mladší na tuto branku přihrál a talentovaný  syn krásnou střelou  do šibenice se za tuto přihrávku tátovi odvděčil tím nejlepším způsobem.

 

Myslív  - Kolinec   4 : 1.
Jiří Moravec

Domácí utekli hrobníkovi z lopaty. Po nadšeném a bojovném výkonu zaslouženě zvítězili.

Poločas : 2 : 0. Branky : 19. Štěrba; 46., 76. Kubala, 56. Sládek (PK) -  51. Flosman Jan. Rozhodčí : Václav Husník. Diváků : 70. ŽK: 2 : 1.

 

Týnec  -   Bolešiny 3: 2 . 

Domácí kteří nastoupili opět v kombinované sestavě  se nechali ukolébat tříbrankovým vedením a v záběru  se museli o výsledek obávat.

Poločas :  3 : 0. Branky: Havránek Lukáš 2, Kubový Pavel - Roháč Jan, Zahálka Pavel; ČK: 1  : 0( Kubový Pavel . Diváků: 60. Rozhodčí: Abraham.

 

Hradešice B   -   Žihobce 2 : 2 .

Hezkou tečku za zápasem udělala spolupráce otce se synem. Po přihrávce domácího  Františka Melky seniora  se krásnou střelou do šibenice branky druhého týmu tabulky trefil syn a jmenovec součastného kouče TJ Sušice. Velmi dobře řídil zápas mladíček v dresu arbitra Michal Bureš.    

Poločas :  0 : 2.Branky:  58. Petržilka Martin 82. Melka František ml., – 10. Lemberger Martin, 29. Šimáček Jaroslav; ŽK: 1:0 . Diváků: 50. Rozhodčí: Bureš Michal.

 

Měcholupy  -   Nalž. Hory 4 : 0  . 

Domácí potvrdili výbornou jarní fazonu  . Již šestý zápas odehráli bez obdržené branky a  jejich výhru ozdobil svým hattrickem Lukáš Jakubec.

Poločas :  2 : 0. Branky:  2.,15.,81. Jakubec Lukáš , 63.  Novák Petr; ŽK: 0:3 . Diváků: 40. Rozhodčí: Beneš Zdeněk.

 

Neznašovy  - Luby B 1 : 2 . 

Druhý poločas skórovali pouze hráči s příjmením Voráček. Domácí stačili dvě minuty po přestávce Pavlem Voráčkem odpovědět na jednobrankové zasloužené vedení hostů, ale to bylo vše. Závěrečných dvacet minut se hrálo za výrazné převahy rezervy Startu a spravedlivému výsledku dal tečku v 81.minutě vítěznou trefou hostující  Josef Voráček.

Poločas :  0 : 1. Branky: 47. Voráček Pavel – 38. Javorský Josef, 81. Voráček Josef.Rozhodčí: Jiří Bureš.  Diváků: 40.

 

Chanovice B – Velhartice  2 : 0.

Poločas: 1 : 0. Branky: 41. Klásek Vojtěch, 84. Vivatěnko . Rozhodčí: Simbartl. ŽK: 3 : 2. Diváků: 120.

 

Malý Bor – Kvasetice  3 : 1.
Faltys

Přes nepřízeň počasí v uplynulých dnech na výborně připraveném trávníku předvedli domácí po výpadku v minulém kole velmi dobrý výkon. Po prvním poločase kdy domácí dokázali soupeře vyškolit ze střelecké produktivity brankami Josefa Heřmana z trestného kopu, Ondry Pileka a Luďka Vaňka, sebevědomého soupeře kromě branky vstřelené Pavlem Ballým k ničemu nepustili a utkání měli pevně pod kontrolou. Hosté se po obdržených brankách zbytečně věnovali diskusím s hlavním rozhodčím, který však odvedl výkon hodný arbitra krajského formátu a utkání odřídil s velkou bravurou. 120 spokojených diváků vidělo pohledné utkání, které završilo parádní víkend maloborského fotbalu plným ziskem bodů ve všech kategoriích. Výkon splňující nejvyšší kriteria předvedl hlavní rozhodčí Jiří Petržílka a tím napomohl hladkému průběhu tohoto utkání.

Poločas : 3 : 1. Branky : 6. Heřman Josef, 17. Pilek Ondřej, 32. Vaňěk Luděk – 34 . Ballý Pavel.
Rozhodčí : Petržílka Jiří. Diváků: 120. ŽK: 3:2.

 

 

 

  1. Chanovice B        21  15   2   4   73: 30    47  ( 14)

  2. Žihobce            21  13   5   3   53: 35    44  ( 14)

  3. Luby B             21  11   5   5   54: 28    38  (  8)

  4. Kvasetice          21  11   5   5   48: 31    38  (  8)

  5. Měcholupy          21  10   3   8   43: 32    33  (  0)

  6. Malý Bor           21  10   3   8   43: 37    33  (  0)

  7. Týnec              21   8   3  10   37: 46    27  ( -6)

  8. Nalž. Hory         21   8   2  11   45: 62    26  ( -4)

  9. Neznašovy          21   6   5  10   30: 32    23  (-10)

 10. Velhartice         21   6   5  10   43: 51    23  ( -7)

 11. Hradešice  B       21   6   4  11   29: 52    22  (-11)

 12. Myslív             21   5   6  10   33: 48    21  (-12)

 13. Bolešiny           21   4   7  10   28: 46    19  (-11)

 14. Kolinec            21   6   1  14   36: 65    19  (-11)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku