Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B TŘÍDA - skupina B 21. kolo 16. - 17.5.

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

 

MOCHTÍN SE ŠVIHOVEM VYŠLY BODOVĚ NAPRÁZDNO

 

Ve 25.kole 1.B třídy vyšly bodově naprázdno Mochtín se Švihovem. Na této nepříznivé zprávě je pozitivní to, že  to bylo na úkor zisku bodů dalších týmů z Pošumaví, kterým se rovněž hodily k tomu, aby si upevnily pozice vzdálenější od těch které hrozí sestupem, nebo účastí v baráži o záchranu.   

S respektem k soupeři a jeho dosavadním jarním výsledkům  odjížděl vedoucí celek tabulky Strážov do v Předenic. Favorit však svojí roli zvládl nad očekávání velmi dobře domů  z jižního Plzeňska si přivezl tři cenné  body.

Velký soupeř Strážova v tomto ročníku je FC Švihov , který si od podzimu udržuje  svojí fazonu a ta   ho drží stále ve hře o pocty nejvyšší. O to byl překvapivější výsledek v  Dlouhé Vsi, kde se rozhodně prohra Švihova nečekala.

Velmi dobře si vedl v tomto kole doma Pačejov o čemž hovoří přesvědčivá výhra nad pátým týmem tabulky z Dobřan.

Poměrně překvapivě na úkor domácího Mochtína si vylepšily bodovou bilanci Hradešice a stejně tak na úkor Svéradic si připsala důležitý bod k záchraně posílená rezerva Chlumčan.

 

Dlouhá Ves – Švihov   4 : 1.
Josef Krůs

První poločas jednou větou.Vyrovnaný zápas bez vyložených brankových příležitostí.Fotbalovější hosté narazili na velmi obětavé domácí hráče, kteří soupeři nedali nic zadarmo.(0:0)
Ve 2.pol.ukrojila časomíra jen pár desítek vteřin a po odvráceném útoku hostí se dostávají k míči postupně J.Hubený a M.Krejčí,který nádhernou narážečkou posílá do golové šance F.Kejlu,který přesně zakončuje vedle bezmocného brankáře hostí.Hosté znatelně znervózněli a místo,aby na domácí vletěli a srovnali skóre dělali chyby jak v rozehrávce,tak i v zakončení.
V 75´dostává M.Krejčí přesnou přihrávku za beky od S.Valvody a ani tento hráč se většinou nemýlí.Prostřeluje technickou střelou brankáře hostí a zvyšuje na 2:O.V 78´se dostává k míči T.Frýda,který  prošel s míčem po pravé straně a přihrál přesně na střed hřiště J.Hubenému,který nebyl těsně střežen a ani pro Honzu,při jeho kvalitách nebyl problém obelstít vybíhajícího brankáře hostí a zvýšit na 3:0.Brzy na to byl vyloučen P.Pechek.(po 2.žluté) I když se mu moc nechtělo,musel opustit hřiště a odejít do šaten.

Hosté měli tedy 10 min.na sehrání"přesilovky", kterou v 89 min.využil střelou k levé tyči do protisměru domácího brankáře J. Zdráhal.Hosté ožili a vytvořili si i golové šance,ze jména, když rozhodčí oznámil dlouhé nastavení za zdržování hry.Paradoxně nastavení pomohlo domácím. Střídající D.Ronn zařizuje čtvrtou branku,na které má velkou zásluhu i bojovný mladíček J. Šmíd,který vystřídal chvilku před ním.Diváci viděli docela dobrý fotbal a hlavně mohli pochválit domácí za bojovnost a enormní snahu po vítězství.

Poločas : 0 : 0. Branky: 46. Kejla František, 75. Krejčí Martin, 78. Hubený Jan, 94.  Ronn David  -  89. Zdráhal Jan. Rozhodčí : Plzák Martin. Diváků : 80. ŽK : 4 : 2.  ČK :  po 2.žluté v 80. Petr Pechek

Pačejov  -   Dobřany  3 : 0  .

Tomáš Cihlář 

Domácí vstoupili do utkání s vědomím nutnosti plného bodového zisku a na hřišti to bylo od samého začátku více než patrné. Hosté jakoby bez motivace se nezmohli během celého zápasu na kloudnější akci a domácí měli po celé utkání hru plně pod kontrolou. Bez nadsázky lze říci, že předvedli /hlavně pak v 1.poločase/ svůj nejlepší letošní výkon. Na těžkém promáčeném terénu se lépe pohybovali a předváděli jednu hezčí kombinační akci za druhou a hrálo se v podstatě na jednu branku.  Ve 20.minutě vytvořili domácí velký závar v pokutovém území hostů a několik gólových střel se odrazilo od obránců. Ve 22.minutě ještě Jirka Mrázek těsně minul, stejně tak jako Míra Hlaváč ve 26.minutě z trestného kopu. Týž hráč se však již ve 38.minutě nemýlil a po rohovém kopu Vaška Brůhy otevřel skóre. O minutu později zahřmělo podruhé, když centr Ondry Němce usměrnil pod břevno hlavou  Mrázek.  Po změně stran se hra částečně vyrovnala, ale hosté si žádný tlak nevytvořili. V 81.minutě definitivně potvrdil cenné vítězství domácích Pavel Polena. Za zmínku ještě stojí první ostrý start teprve patnáctiletého talentovaného dorostence Pavla Štěpáníka, který střídal během 2.poločasu. Utkání velmi dobře řídil mladý rozhodčí Michal Lanči z Rokycan.

Poločas: 2 : 0. Branky:  38. Hlaváč 39. Mrázek , 81. Polena. Rozhodčí Michal Lanči, delegát Vladimír Bláha. Diváků:  150. ŽK: 2:1.

Sestava Pačejova: Boř - Harenčák - Lávička - Pavelec - Hromádka - Brůha - Polena - Hlaváč - Bokr - Mrázek – Němec. Střídali: Fiřt - Hlůžek - Štěpáník

 

Svéradice - Chlumčany B   2 : 2 .

Václav Dušek

Přestože jsou hosté na sestupové pozici a do Svéradic přijeli až deset minut před začátkem utkání, v roli outsidera určitě nepřijeli, jelikož do utkání nasadili hned pětici hráčů, kteří nastoupili v sobotním utkání A mužstva v I.A třídě proti Žichovicím. V řadách domácím naopak ke zraněným oporám Kábovi s Vlčkem přibyl Marek. Utkání začali lépe domácí, byli aktivnějším mužstvem a zaslouženě šli po půl hodině do vedení, když Makovec byl u míče dříve než brankář Chlumčan, který stačil svéradického hráče pouze faulovat a rozhodčí Vokáč nařídil pokutový kop, který Jiřinec s přehledem proměnil. Domácí se však neradovali dlouho a hned za čtyři minuty bylo srovnáno, když hosté zahráli přesný míč do šestnáctky, který Souček tečoval do sítě. Ještě do přestávky mohl skórovat domácí Makovec, ale místo zakončení do odkryté branky nepochopitelně kličkoval v pokutovém území hostů až o míč přišel. Druhý poločas se hrálo nahoru dolu, ale postupem času všem aktérům v horkém počasí začaly docházet síly a tempo pomalu opadlo. Po dvaceti minutách hry byli za vzájemnou strkanici vyloučeni domácí Martínek s chlumčanským Hajšmanem. Zajímavostí je, že přestože oba hráči již měli ŽK, ten domácí byl vyloučen rovnou ČK a host po 2.ŽK za stejný přestupek. Pokračovalo se tedy 10 na 10 a více jak čtvrthodinku před koncem domácí strhli vedení na svou stranu, když přímý kop tečoval do sítě Makovec. Domácí bohužel vedení neudrželi a po zbytečné chybě ve středu hřiště hosté opět srovnali zásluhou Majera. V závěru byl chlumčanský Souček zachycen v ofsajdové pasti, což neunesl a vulgárními výrazy a fyzickým vyhrožováním napadl hlavního arbitra, za čemž byl vyloučen, překvapivě však opět pouze po 2.ŽK. Vzhledem k předvedené hře se soupeři rozešli zaslouženou remízou.

Poločas:  1 : 1. 30.Jiřinec Michal, 73.Makovec Stanislav - 34.Souček Miroslav, 83.Majer Josef
Rozhodčí: Vokáč Rudolf, ŽK: 2:6, ČK: 1:2 (65.Martínek Daniel - 65.Hajšman Petr, 87.Souček Miroslav), Diváků: 100

Předenice   -  Strážov    1 : 3.

O průběhu utkání informoval hrající kouč Petr Presl : „ Proti pozměněné sestavě domácích jsme zpočátku nevěděli, jak překonat soustředěnou obrannou linii. Šťastná branka z 25.minuty po sražené střele T.Matějky nás uklidnila a vytvářeli jsme si i další velmi dobré brankové příležitosti.Více klidu při zakončení nás však připravilo o vyšší brankový rozdíl do poločasu. Druhá branka střelecky disponovaného T.Matějky po rohovém kopu a další branka J.Lorence už rozhodla o osudu utkání.Domácí stihli jen pokazit čisté konto dobře chytajícímu brankáři M.Javorskému, když střelu za hranicí šestnáctky nešťastně tečoval hostující obránce do protipohybu brankáře.Body z předenic hodnotím jako očekávané, přesto cenné.“

Poločas  0 : 1 . Branky : Albl - 25. a 55.Matějka Tomáš  , 65. Lorenc Jan. ŽK: 2:1; ČK: 1:0. Diváků. 100. Velmi dobře řídil rozhodčí Veverka.

Sestava  Strážov : Javorský,Čížek,Michel,Presl P. Helm, Vítovec,Matějka V.Matějka T. ( 70.Duchek) Franc, Janka,Lorenc(65.Presl Š.)

Mochtín - Hrdešice   1 : 2  .

Karel Šot

Tradiční derby utkání žádný oslnivý fotbal nepřineslo. Hrálo se sice bojovně, ale ucelených fotbalových akcí bylo na obou stranách poskrovnu. Nečekaně více příležitostí v zakončení měli v prvním poločase hosté, ale domácího brankáře Rajtamjera nepřekonali. Po přestávce se do útočení více tlačili domácí, ale i oni byli v útoku bezzubí. Naději jim přinesl až volný přímý kop v 65.minutě, ze kterého se kolem zdi z 20 m přesně k tyči trefil Jiří Dolejš - 1:0. Z vedení se ale Mochtín radoval jen krátce. Hosté, vědomi si svého ne přiliž lichotivého postavení v tabulce, viditelně přidali, nechtěli se smířit s porážkou. To se jim také vyplatilo. Již v 73.minutě se po pěkném průniku Kopala dostal na hranici šestnáctky k míči Šašek a přesnou střelou k levé tyči srovnal skore na 1:1. O pouhé dvě minuty na to prošel děravou obranou domácích Florián a jeho střela opět skončila v síti. ´Domácí se pak sice snažili o korigování výsledku, ale dobře hrající obrana Hradešic cennou výhru uhájila. 

Poločas:  0 : 0.Branky :  Dolejš - Šašek, Florián, 100 diváků.Rozhodoval Jiří Požárek z Plzně, ŽK 1:2.

 

Záhoří  -  Sp.Poříčí   1 : 3 ( 1: 1)   

Branky: Pelouch - Šimáček 2, Brudna; ŽK: 1:0; ČK: 1:0

 

Přeštice B  -  Losiná 2: 1 ( 1: 0)

Branky: Kroupa, Stehlík - Fremr; ŽK: 4:4; ČK: 0:1

 

 

 

 1. Strážov            21  14   3   4   51: 23    45  ( 15)

 2. Spálené Poříčí     21  13   6   2   47: 23    45  ( 15)

 3. Švihov             21  12   4   5   56: 32    40  ( 10)

 4. Mochtín            21  10   3   8   35: 28    33  (  0)

 5. Dobřany            21  10   2   9   38: 43    32  (  2)

 6. Dlouhá Ves         21   8   6   7   29: 34    30  ( -3)

 7. Svéradice          21   8   5   8   32: 29    29  ( -4)

 8. Hradešice          21   8   5   8   35: 38    29  ( -1)

 9. Pačejov            21   7   6   8   24: 28    27  ( -6)

10. Přeštice  B        21   6   7   8   26: 31    25  ( -8)

11. Předenice          21   7   3  11   36: 39    24  ( -9)

12. Chlumčany B        21   6   2  13   26: 50    20  (-10)

13. Losiná             21   5   4  12   25: 33    19  (-11)

14. Záhoří             21   3   4  14   15: 44    13  (-20)

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku