Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
OLDA FRIŠ S FOTBALEM ŽIJE JIŽ OD ROKU 1940

OLDA FRIŠ S FOTBALEM  ŽIJE JIŽ OD ROKU 1940

 

 

Když se vysloví jméno Oldřich Friš, pak nejen fotbaloví pamětníci  toto jméno spojují s fotbalovým klubem  TJ Klatovy ,ale i s jeho další funkcionářskou činností na úrovni okresního fotbalového svazu.  Tento bývalý výborný fotbalista který se jako aktivní hráč v roce 1956 podílel na vybojování divize pro Klatovy  oslavuje 18. května  své pětasedmdesátileté narozeniny.

  Ten kdo osobně Oldu zná by mu určitě tento věk  vzhledem k jeho vitální postavě a vzhledu určitě nehádal . Jako šestiletý talentovaný žák  začínal v roce 1940    v belgickém městě Genk  kde dělal své  první krůčky v místním fotbalovém klubu. V roce 1945 po přestěhování z Belgie do Československa  pokračoval jako žák  v Baníku Zbůch. V době kdy dozrál dorosteneckého věku  přešel do SK Nýřany kde hrál až do nástupu na vojenskou základní službu . Jako voják svůj talent uplatnil a prosadil se s ním do prvního týmu mužů TJ Klatovy. V  tomuto klubu  později natrvalo zapustil své  kořeny bohaté fotbalové kariéry. Patří ke generaci hráčů,  kteří  byli v kádru týmu,  který pro Klatovy vybojoval v roce  1956 divizi . Po skončení  aktivní činnosti se věnoval trenérské práci u mužů i u mládeže. Později se stal členem výboru oddílu kopané TJ Klatovy  ve kterém je dodnes. Více než 40 let  zpracovává týden po týdnu  kroniku tohoto klubu. Mimo to ho mohou návštěvníci fotbalových zápasů na hřišti Na Rozvoji vidět v roli jednoho z pořadatelů  kteří se  podílí na zabezpečení domácích utkání družstev TJ Klatovy.

    Čerstvý pětasedmdesátník  Oldřich  Friš je ještě dnes  hlavním organizátorem staré gardy Plánice za kterou  si ještě dokonce občas zahraje.  Navíc je dlouholetým členem disciplinární komise OFS Klatovy ve které má v době soutěží kdy komise zasedá každý týden vždy stoprocentní účast.

     K významnému životnímu jubileu přichází s blahopřáním pevného zdraví , osobní spokojenosti a radosti ze své celoživotní fotbalové  lásky, fotbalový klub TJ Klatovy , VV OFS Klatovy  na čele s jeho spolupracovníky z disciplinární komise a  k tomuto přání se připojuje i široká sportovní veřejnost  .

 

   





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku