Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 23. kolo 2. - 3.5.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

 

V HORAŽĎOVICÍCH DOŠLO NA SPRAVEDLIVOU DĚLBU BODŮ

 

Ve 23.kole krajského přeboru aby zástupci Pošumaví  bodovali. Chanovičtí dokázali přivést tak trochu očekávané tři body ze hřiště posledního týmu tabulky ze Staňkova  . Horažďovice chtěly doma s Městem Touškovem  vyhrát, ale soupeř měl svojí kvalitu a tak došlo na spravedlivou dělbu bodů. Příští kolo bude  pro oba naše týmy prestižní, neboť na hřišti v Chanovicích  v neděli dopoledne proti sobě nastoupí k vzájemnému souboji.

 

Horažďovice -   Město Touškov   1 : 1.

V úvodu stálo při domácích dvakrát  štěstí. Ve 3.minutě nejprve po závaru vykopávali míč z brankové čáry a vzápětí po té, kdy  hosté nastřelili břevno branky  náhradního brankáře domácích Kozlíka, který nastoupil za zraněného Charváta. V dalším průběhu  domácí hru sklidili, zpřesnili rozehrávku ,ale do vyložené šance se v prvním poločase v podstatě nedostali. Za největší jejich šanci  lze považovat pouze dělovku Prchlíka ve 30.minutě , která jen těsně minula šibenici branky hostů.

Co se nepodařilo domácím za celý první poločas vyšlo hned dvě minuty po přestávce . Jůda vysunul Prchlíka a ten zakončil střelou  z jeho levačky , která zapadla u zadní tyče Růžičkovy branky 1:0. Radost domácích trvala z vedoucí branky pouze do 54.minuty , kdy po závaru před domácí brankou se dostal k odraženému míči  Karbisický a vyrovnal na 1:1.  Domácí se tlačili dále do útoku, ale i hosté nezůstali nic dlužni, hráli aktivně  a hrozili z brejků vedených po křídlech.  V závěru zápasu již si sáhli hráči obou týmů na dno svých sil  a ty jim chyběly ve vstřelení vítězné branky.

Milan Koželuh, manažer a vedoucí družstva domácích   : „ Máme za sebou těžký zápas s kvalitním soupeřem. Do utkání jsme šli s cílem zisku plného počtu bodů, ale po jeho skončení musím uznat, že i jeden bod je pro nás  cenný .  Druhý poločas přinesl na krajský přebor ze strany obou týmů  kvalitní hru. Klukům nemůžeme nic vyčítat, sáhli si na dno svých sil. Soupeř však  měl svojí kvalitu a výsledek je pro oba celky  spravedlivý“.

Poločas: 0 : 0. Branky: 47. Prchlík – 54. Karbusický. Rozhodčí Křen. ŽK: 1:1. Diváků: 120.

Sestava FK Horažďovice: Kozlík – J. Jiřík, Mourek, J. Janouškovec (86. J. Nauš), Dytrt (68. M. Forman) – M. Šafanda, Prchlík, O. Stulík, Cihlář – T. Jůda, J. Sova (53. J. Pavlík).

 

Staňkov -  Chanovice   0 : 2

Poločasc: 0 : 0. Branky: Švehla, Čadek; ŽK: 3:2; ČK: 1:0 . Diváků: 110.

Podrobnosti nehlášeny .

 

Bolevec -  Koloveč 1: 2 . 

Poločas:  0 : 0. Branky: Šnajder - Mareš, Šperl; ŽK: 2:2. . Diváků:  180. 

Doubravka  - Chrást 0: 2 .

Poločas: 0 : 1. Branky: Kroc, Levý; ŽK: 10:2; ČK: 1:0 . Diváků: 200.

Manětín  - Holýšov 0: 2 .

Poločas:0 : 1Branky: Tlustý 2 . Diváků: 150.

Rapid   - Zbůch 2: 0 . 

Poločas:  1 : 0. Branky: Faist, Lambor; ŽK: 3:2 . Diváků: 60.

Nýřany -  SK ZČE 0: 1 . 

Poločas. 0 : 0. Branky: Švec; ŽK: 5:0 . Diváků: 100.

Rokycany  -  Přeštice 3: 0 . 

Poločas: 1 : 0. Branky: Blecha, Jedlička, Kučera; ŽK: 3:3; ČK: 0:2. Diváků: 80.

 

 

 1.  Doubravka         23  19   1   3   83: 22    58 ( 22)

 2.  Holýšov           23  18   1   4   55: 17    55 ( 22)

 3.  Chrást            23  14   4   5   66: 21    46 ( 13)

 4.  Rokycany          23  14   3   6   34: 25    45 (  9)

 5.  Rapid Plzeň       23  13   1   9   46: 33    40 (  4)

 6.  Bolevec           23  12   4   7   44: 32    40 (  4)

 7.  M. Touškov        23  11   6   6   35: 28    39 (  6)

 8.  Koloveč           23  12   2   9   56: 43    38 (  5)

 9.  Chanovice         23   8   5  10   29: 31    29 ( -4)

10.  SK ZČE Plzeň      23   7   5  11   39: 47    26 ( -7)

11.  Přeštice          23   7   4  12   27: 41    25 ( -8)

12.  Horažďovice       23   7   2  14   33: 57    23 (-13)

13.  Manětín           23   6   3  14   23: 65    21 (-15)

14.  Zbůch             23   5   3  15   22: 62    18 (-15)

15.  Nýřany            23   4   2  17   33: 59    14 (-22)

16.  Staňkov           23   2   4  17   25: 67    10 (-26)

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

ŽICHOVIČTÍ JSOU NA JAŘE VENKU STOPROCENTNĚ ÚSPĚŠNÍ 

 

Po propadáku v domácím utkání s Bezdružicemi odjížděli Žichovičtí  na horkou půdu do Zbiroha bez velkých vyhlídek na bodový zisk. Navíc nemohli nastoupit zraněný Frýzek a Švehla a  ne zcela zdravotně fit nastupovali Šedivý, Chod, Šimanovský.  Nicméně zápas tentokráte ze Zbirobu zvládly Žichovice na výbornou a závěrečný hvizd rozhodčího jen potvrdil, že  již  čtvrté vítězství řadě venku nemůže být jen dílem shody náhod a okolností,. Za tímto úspěchem je disciplinovaná hra, velká obětavost a sebezapření hráčů , kteří bez ohledu na nedoléčená zranění  chtějí viditelně svému týmu napomoci k záchraně a hlavně přesvědčení , že na to hráčské kvality  tento  kolektiv má. To jsou základy na kterých se dá úspěšný boj   o záchranu absolvovat.

V posledních zápasech mohl lubský trenér Karel Šůs  využít síly svých svěřenců k tomu, aby přesvědčil i své diváky, že je v kompletní sestavě schopen se měřit s nejlepšími týmy soutěže. V sobotním duelu doma to proti vedoucí Horní Bříze  dokázal, a jen malý krůček chyběl k tomu, aby třešničkou na dortu v podobě remízy to výsledkově potvrdil Stačila jediná chyba minutu před koncem a bylo však po nadějích i spravedlivé dělbě bodů. Ale takový je již fotbal. Dál musí usilovat o záchranu fotbalisté Okuly Nýrsko .Jejich bodová ztráta na 11.místě po tomto kole činí na desáté Žichovice dva body  a navíc tento týden byl pro Nýrsko neúspěšný. V dohrávce v týdnu prohrálo na hřišti favorizovaného Rozvadova vysoko 5:1 a v sobotu v Křenicích rovněž nesupělo  (3:0) a nedalo  domácím ani branku .

Sušice dokázala na domácím hřišti vzít tři body druhému celku tabulky ze Stříbra  a na postupové místo ztrácí  čtyři a na barážovou účast o postup tři body.

 

Zbiroh   -  Žichovice 1 : 2  . 

(upraveno  z web.stránek TJ Žichovice)

Úvodní nápor domácích zvládli  hosté bez problémů  a drželi čisté konto. V době kdy začali hru vyrovnávat ,  přišla ve 25.minutě zbytečná ztráta míče ve středu hřiště a trest v podobě vedoucí branky domácích po pěkné křížné střele do šibenice Němcovy branky. Již  o dvě minuty později bylo srovnáno . Hájek se nádherně probil při lajně a střílenou přízemní přihrávkou našel volného Beneše, který velké radosti  ukončil svoje střelecké trápení střelou k tyči. Po vstřelené brance se Žichovičtí uklidnili a

postupně začali získávat převahu a domácí začínali přehrávat.

Do druhé půle vstoupili hosté  dost sebevědomě  a strhli vedení na svojí stranu, když David Greiner ideálně přihrál  na Choda, ´který se v šestnáctce domácích uvolnil a na zlatém podnosu předložil Benešovi,  a ten nezaváhal 1 : 2. Když už se zdálo, že vítězství  hosté uhájí , přišla hrubka v podání Němce a následná tyč domácích. A aby štěstěna ukázala jak je přelétavá pomohla ještě jednou pomohla hostům v nastaveném čase, když útočník domácích obelstil postupně čtyři jejich beky a jeho střela těsně minula žichovickou svatyni.

Trenér Žichovic Josef Chalupný :   Kluci podali ve všech řadách perfektní výkon a vítězství si zasloužili. Dnešní výkon se diametrálně lišil od toho minulého, ale také to bylo kvalitou soupeře, který tentokráte chtěl hrát fotbal a to, že ho umí, nám i předvedl. Velice pohledné utkání z obou stran bylo navíc umocněno stoprocentním výkonem rozhodčích.“

Poločas:  ŽK: 3:4; ČK: 1:0 . Branky za hosty : Beneš 2 . Diváků: 100.

Sestava Žichovice : Němec - Šedivý, Malý, Malík, Brož - Šimáček (82.Pecina), Šiška, Greiner, Hájek - Chod (60.Šimanovský),  Beneš

 

VD Luby   -   Hor.Bříza 0 : 1  . 

Karel Šůs

Lubští začali opatrně s patřičným respektem z těžkého soupeře. V prvním poločasu měli hosté rozhodně více ze hry co se týká držení balonu i přesnější rozehrávky.Kromě několika nepovedených trestných kopů,které byly buď nepřesné,nebo je s přehledem likvidoval brankář,se Horní Bříza dostala pouze k jedné vyložené šanci.Střelu po zemi z bezprostřední blízkosti bravurně vytěsnil mimo branku Honza Kalaš. Rovněž domácí mohli skórovat .Po pěkném centru z pravé strany se k zakončení dostal Jarda Krotký,ale z těžké pozice ve skluzu netrefil balon správně. Poločas tedy skončil bez branek a šance na body zůstala otevřená.Ve druhé půli se začal hrát mnohem rychlejší a důraznější fotbal.Snaha obou soupeřů rozhodnout ve svůj prospěch přinesla i tvrdší osobní souboje.Začaly padat i žluté karty.Z lubské strany byl potrestán Petr Papay,ze strany hostů  Janka,který po druhé žluté musel opustit hřiště.Proti oslabenému soupeři se Lubští stále více osmělovali a vytvořili si střelecké příležitosti.Nejblíže k vstřelení branky měl Pavel Smolík,když k doražení přihrávky scházel krůček.Také Petr Papay dvakrát zakončoval z levé strany. Nejprve hlavou a poté přímo z přihrávky volejem minul.

K závěru zápasu  trenér Startu Luby Karel Sůs uvedl : „ Vše již nasvědčovalo, že zápas skončí nerozhodně. V 89. minutě utkání jsme rozehrávali rohový kop.Centr si stáhl pro sebe brankař hostů a dlouhým výkopem poslal do brejku Vacka.V souboji s Turnerem a Novákem byl útočník Horní Břízy důraznější a rychlejší a po obhození našich beků se ocitl sám před Kalašem a střelou po zemi se nemýlil.Nám tak překazil minutu před koncem radost ze zisku jednoho veledůležitého bodu. Přesto chci hodnotit  výkon svých hráčů velmi kladně.Všichni si sáhli na dno svých sil.Bohužel neprosazujeme se střelecky.Už druhý zápas jsme neskórovali a zde vidím problém,na kterém je třeba cíleně pracovat“´.

Sestava Luby : Kalaš, Voráček T.,Turner, Novák. Krotký, Papay ,(84. Hodl) ,Hradecký, Šnour, (45.Havlovic), Šůs, Smolík P.(79. Vandrovec),  Sýkora F..

Sestava H.Bříza:  Krejčík,Šimice,Krůs,Kožíšek,Fráz,Paukner,Soukup, Chocholatý, Dolejš, Jagerčík, Janka,  /Beneš,Čechura,Frank,Vacek,Mizera/

Poločas:  Branky: Vacek; ŽK: 2:3; ČK: 0:1. Diváků: 80.  Rozhodčí: Malinčím.

 

Křimice  -  Nýrsko 3: 0 .

Poločas:  1 : 0. Branky: Adam, Klement, Rada; ŽK: 3:1. Diváků: 150.

 

Klatovy B -  Nepomuk 0 : 3 .

Karol Žák

   Individuální chyby v obraně stanovily výsledek, který odpovídá předvedeným výkonům obou týmů. V 5´ kryl Lorenc těžkou střelu  ze dvaceti metrů bravurně,  o šest minut později byl ale bezmocný proti střele Vosyky z osmimetrové vzdálenosti. Střelec domácí obraně za ideální gólovou asistenci ani nepoděkoval. Domácí se zmohli na chabou odpověď v minutě 17.´, kdy po faulu na Tribulu  z volného kopu  orazítkoval břevno Kraus. Rychlé vedení stanovilo ráz celého prvního poločasu, klidnou a trpělivou rozehrávkou s rychlými kontry hlavně po levé straně přes aktivního Racka se dařilo Nepomuku přesvědčovat domácí o tom, jak to dneska dopadne.

 Běžela 53´utkání, když druhou kolektivní chybou obrany dostal opět Vosyka příležitost prokázat střeleckou potenci. Únik od poloviny hřiště zakončil  střelou do prostoru, kde bývá brankář dost zranitelný, dal  Lorencovi  "dudy". Domácí stejně jako v první půli, i v druhé části hry vyprodukovali pouze jednu dobrou příležitost, Cihelka s ní ale po samostatném úniku z levé strany naložil trestuhodně.  Spravedlivý  výsledek završil  s chutí hrající Racek, který se v 86. minutě po pěkné křídelní akci nejrychleji zorientoval na malém vápně a s přehledem  uklidil míč do sítě.  

Trenér Klatov Karol Žák : „ Při porovnání všech jarních utkání byl výkon proti Nepomuku nejostudnější. Bez chuti do hry, bez nasazení , s individuálními hrubkami, které se neodpouští ani v okresním přeboru, tak se fotbal hrát nedá. Jen několik málo hráčů snese přísnější měřítko, škoda jen , že se jim nepodařilo strhnout k výkonu většinu ostatních. Na denní světlo se dere otázka, zda se hráči na utkání aspoň trochu těší a připravují ? Odpovědí jsou  ale patrně předvedené výkony , výsledky  a tréninková docházka. A to je mizérie.“

Poločas:   0: 1. Diváků:  110  .Branky: Vosyka 2, Racek; ŽK: 1:2

 

Sušice  -   Stříbro  2 : 0 .

Poločas:   1 : 0. Branky: Farták, Sládek; ŽK: 2:3; ČK: 1:0. Diváků: 200.

 

Dohrávka :

Rozvadov   -  Nýrsko 5 : 1  .

Poločas:  Branky: Bečvář, Chada, Kabourek, Pták, Sopko - Rubáš; ŽK: 1:4 . Diváků: 120.

 

Ostatní výsledky :

Příkosice   -  Rozvadov 0 : 0 .  

Poločas:  ŽK: 3:2 . Diváků: 200.

Žákova -  Chlumčany 2 : 4 .

Poločas:  Branky: Silovský, Šula - Dušek 2, Kraina, Voller; ŽK: 3:4.  Diváků:  80.

Blovice  - Bezdružice    0 : 0

Poločas: 0 : 0. Diváků: 100.

 

 

 1.  Horní Bříza       23  19   3   1   60: 14    60 ( 27)

 2.  Stříbro           23  14   3   6   47: 25    45 ( 12)

 3.  Rozvadov          23  12   8   3   52: 23    44 ( 11)

 4.  Příkosice         23  13   5   5   45: 26    44 (  8)

 5.  Sušice            23  12   5   6   43: 29    41 (  5)

 6.  Nepomuk           23  11   4   8   45: 36    37 (  4)

 7.  Zbiroh            23  10   4   9   44: 36    34 ( -2)

 8.  Chlumčany         23   9   3  11   39: 36    30 ( -3)

 9.  Luby              23   8   6   9   25: 27    30 ( -6)

10.  Zichovice         23   7   7   9   31: 48    28 ( -5)

11.  Nýrsko            23   7   5  11   31: 45    26 ( -7)

12.  Křimice           23   7   4  12   33: 47    25 (-11)

13.  Blovice           23   5   7  11   20: 29    22 (-14)

14.  Žákava            23   5   6  12   29: 46    21 (-15)

15.  Bezdružice        23   6   3  14   28: 46    21 (-12)

16.  Klatovy B         23   2   1  20   14: 73     7 (-29)

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku