Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B TŘÍDA - skupina B 19. kolo 2. - 3.5.

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

NOVÝM LÍDREM TABULKY JE STRÁŽOV  

 

Očekávané derby  v Mochtíně mezi domácím,  dosud bez jediné ztráty bodů na jaře nejlepším domácím týmem a  druhým celkem tabulky SK Strážov mělo dát odpověď  na otázku , kdo z účastníků derby se bude muset smířit  třeba jen dočasným přerušením úspěšné jarní série.  Již do poločasu kdy Strážov vedl 0:2  byla známá částečná odpověď a závěrečný hvizd  hlavního arbitra jako by to podepsal,  že tím úspěšnějším týmem byl  Strážov , který se po tomto kole stal novým lídrem tabulky . Další derby se hrálo ve Svéradicích  a rovněž v něm uspěli hosté.  Utkání které by na šance vyhráli domácí, ale branku dali pouze hosté ze Švihova a po zásluze si odvezli tři body . Pačejov a Dlouhá Ves v domácím prostředí splnily svojí povinnost vyhrát a přidat důležité body no mozajky na jejíž konci je záchrana v soutěži. Ty je udržují v neustálém kontaktu možnosti bojovat o postup.

Po tomto odehraném kole  se ještě více zamotává souboj o postup  a obdobně je tomu i na opačném pólu tabulky, když Hradešice překvapivě nechaly v Chlumčanech tři body a domácí tak jsou stále ve hře o záchranu. . Ten nejhorší scénář v poštu sestupujících z 1.B třídy i při případném sestupu vedle Klatov a Vejprnic i Tachova do krajského přeboru by se týkal maximálního počtu třech sestupujících .

V součastné době to vypadá pro týmy relativně na konci tabulky dobře, ale v sázce je ještě sedm kol a to se ještě všechno může hodně zamotat.  Zdá se, že Předenice  výhrou nad Losinou zamávaly konci tabulky na rozloučenou a na druhé straně jejich soupeř má toto sestupové místo dlouhodobě  pronajaté . Je to jen vyústěním totálního výsledkovém jarním  propadáku Losiné .

 

Dl.Ves – Dobřany   1 : 0.

Josef Krůs

První poločas se odvíjel za mírné převahy domácích s největší brankovou příležitostí v 9.min.,kdy  poslal po rohovém kopu hlavou tvrdou ránu přímo do brankáře hostí Roman Hoda.Domácí vůbec v prvním poločase nejvíce hrozili ze standardních situací a všichni diváci věřili,že je jen otázkou času,kdy se něco ujme.Brankový stav se ale stále neměnil a tak postupně přebírali iniciativu hosté a závěr poločasu patřil právě jim.

Druhý poločas začal oboustranně opatrně a domácím postupem času ubývaly síly.Hosté se dostávali postupnými útoky do šancí,ale koncovka i u nich byla špatná.Vše už pomalu vypadalo na remízu, když vše rozhodl v 80.min. Fr. Kejla,který se odvážně pustil přes hostující obránce přímočaře středem k bráně hostů a donutil hostujícího obránce k faulu na čáře pok.území.Sám potom PK bezpečně proměnil.Hosté značně znervózněli a po několika nesportovních výrocích vůči rozhodčímu byl nakonec v 85.min. vyloučen hráč hostů Daniel Malý.

Domácím v zápase brzy odešla fyzička,útočníci se nedočkali potřebné podpory od zálohy a tak se často ocitl sám jednotlivec proti dobře zorganizované obraně hostí.Ještě že obrana,někdy na poslední chvíli, stačila v čele s brankářem domácích eliminovat všechny útočné pokusy hostů.

Poločas : 0:0. Branky: 80. Kejla František(PK), Rozhodčí:  Nesvadba. Diváků: 200. ŽK : 3:4. ČK : 0 : 1 (85.min. Malý Daniel).

 

Pačejov   -   Záhoří  3 : 1 . 

Tomáš Cihlář

Domácí  šli  do utkání s jediným cílem - potvrdit "breakball" z minulého týdne, kdy zvítězili v Přešticích. Klid na jejich kopačky přinesla již 7.minuta, kdy Míra Hlaváč zahrával trestný kop, po závaru se míč od tyče odrazil  k volnému Zdeňkovi Markovi, který otevřel skóre. V 15.minutě mohli domácí vedení pojistit, ale po pěkné individuální akci Pavla Poleny z malého vápna přestřelil Jirka Fiřt prázdnou branku.  Hosté v prvním poločase mnoho nepředvedli a jejich systém "vše do vápna" kýžený úspěch nepřinesl. Největší šanci měl v 37.minutě Filip Pelouch, ale jeho střelu z trestného kopu bravurně vytáhl ze šibenice brankář Kuba Kalčík. Hned z protiútoku se krásně trefil z 25 metrů Hlaváč a domácí tak šli do kabin se zaslouženým vedením 2:0. Po změně stran předváděli hosté přece jenom aktivnější hru, ale byli to opět domácí, kteří měnili stav skóre. V 72.minutě po centru Vaška Brůhy se podruhé trefil Hlaváč. Teprve pak se ke slovu dostali i hosté a po nedorozumění v domácí obraně korigoval jejich nejlepší hráč Pelouch. Vítězství domácích bylo plně zasloužené. Slušně hrané utkání s přehledem řídil rozhodčí Vokáč z Plzně.

Poločas:  2 : 0. Rozhodčí Vokáč, 100 diváků, ŽK 1 : 1. Branky : 7. Marek,  38. a  72. Hlaváč,

Sestava Pačejova: Kalčík - Harenčák - Lávička - Pavelec - Bokr - Hlůžek - Polena - Brůha - Marek - Hlaváč – Fiřt. Střídali: Němec - Rohlíček – Boř.

 

Mochtín  -  Strážov 1: 3 

Karel Šot

Souboj o 2.místo v tabulce vyzněl jasně ve prospěch hostů. Ti byli bojovnější a důraznější v soubojích, šli s velkou vervou za vítězstvím. Domácí naopak nepodali očekávaný výkon. Hodně citelně jim chyběli v týmu zkušení bojovníci Jarabica, Podráský a Mareš. Obrana Mochtína tentokráte hodně chybovala a bylo jen otázkou času, kdy inkasuje gol. Ten přišel z levé strany v 17.minutě, když přízemní střelu hostujícího Vítovce si srazil k tyči do sítě domácí Dolejš. Mochtín mohl o čtyři minuty srovnat na 1:1 po rohu, ale dělovka Čeledy ze čtyř metrů trefila jen golmana hostů Javorského. Vzápětí však udeřilo na druhé straně. Janka si u levého praporku pohrál s domácími hráči , přesně odcentroval a nekrytý Čížek pohodlně hlavou zvýšil na 2:0 pro Strážov. Mochtín se pak v další části hry snažil o vyrovnání, ale ani Strážov nezahálel v útočení. Šance byly na obou stranách, další branky se však diváci dočkali až v 78.minutě. Střídající Lorenc si zaběhl za domácí beky a šikovně obstřelil domácího brankáře Rajtmajera - 0:3. Čestného golu se Mochtín dočkal až osm  minut před koncem. Dolejš využil nedorozumění hostujících stoperů a snížil na konečných 1:3. Hosté se výhrou vyhoupli do čela tabulky, domácí zůstávají na 4.příčce a čeká je další derby. Tentokráte ve Švihově.

Poločas: 0 : 2. Branky: 82. Dolejš – 17. Vítovec, 30. Čížek, 78. Lorenc.; ŽK: 2:2. Diváků: 120.Utkání řídil Lukáš Langmajer z Přeštic.

Sestava Strážova  : Javorský, Čížek,Franc,Presl P.(78.Paleček), Helm,Vítovec,Matějka T.,Chaluš, Matějka V. (65.Duchek), Janka ( 85.Mayer),  Presl Š. ( 55.Lorenc)

Hrající trenér Strážova Petr Presl : „Na derby utkání do Mochtína jsme jeli s určitým respektem, který vytvořily dosavadní výsledky domácích v jarní části soutěže.To je vždy pozitivní pro dobrou motivaci soupeře na samotné utkání a navíc domácí zaostali určitě svým výkonem za očekáváním nejen našim, ale i svých příznivců. Po neurovnaném počátečním oťukávání jsme zklidnili náš projev brankou Vítovce.Následovala velká příležitost domácích po rohovém kopu, kdy nás nadvakrát výbornými zákroky podržel brankář Javorský, který měl opravdu svůj den. Chaos v domácí obraně využil ve 30.minutě ke vstřelení druhé branky zcela neobsazený stoper Čížek, který hlavou zakončil lahůdkový centr T.Matějky.Po odstoupení otřeseného V.Matějky a oživení útoku se z přihrávky Duchka dokázal prosadit rychlý Lorenc a o zápase bylo rozhodnuto. Mrzet nás může jen nepozornost na konci utkání, kdy jsme sami nabídli domácím možnost korigovat výsledek špatnou rozehrávkou v obraně čímž jsme výbornému Javorskému v brance pokazili čisté konto. Klukům ale musím poděkovat protože body z Mochtína vždycky potěší a moc soupeřů si je neodváží.“

 

Svéradice - Švihov 0:1 (0:1)

Václav Dušek

Hosté byli od úvodních minut fotbalovějším mužstvem. Hráli častěji na polovině domácích, ale první gólovou šanci neproměnil z ojedinělé akce domácí Makovec. I hosté si za chvilku vytvořili gólovou šanci a za již překonaným Soukupem zaskakoval na brankové čáre na hranici obětování Švec. Na šachu s gólovými šancemi tedy byli opět domácí. Větrovec po skvělém pasu Jiřince postupoval sám na brankáře, ale neproměnil. Hosté už svoji další šanci proměnili, když prudký centr z pravé strany zakončil Havlíček. Domácí mohli do přestávky srovnat. Herout dalším skvělým pasem vysunul opět Větrovce, který postupoval sám na brankáře, ale opět trestuhodně neproměnil. Ve druhém poločase se hosté zaměřili hlavně na defenzivu a na domácí předvádějící nejhorší jarní výkon to bohatě stačilo. Za celý druhý poločas nedokázali vytvořit kloudnou akci, která by pozorné hosty zaskočila. Neustále švihovské zdržování rozhodčí Veverka ocenil nastavenými čtyřmi minutami, ale ani to domácím nepomohlo, přestože v úplně samotném závěru byli k vyrovnání nejblíže. Vonášek zatáhl míč po pravé straně, oslovil Jiřince, jehož střela ze slušné pozice však skončila vysoko nad brankou hostů. Ti si tak zcela po zásluze odvážejí tři body.

Poločas: 0 : 1. Branky: 31.Havlíček Pavel. Rozhodčí: Veverka Zdeněk, ŽK: 3:4, ČK: 0:1 (72.Zdrahal Jan).

Sestava Svéradic: M.Soukup - Kába (35.Martínek), Švec, Marek, Bouše - Vonášek, Jiřinec, Herout, Makovec - L.Soukup, Větrovec

 

Chlumčany B  -    Hradešice    2 : 0

Poločas:   2: 0. Branky: Chán, Souček; ŽK: 3:4. Diváků: 80.

 

Předenice -  Losiná 3: 0 . 

Poločas: 3 : 0. Branky: Kadlec 2, Albl; ŽK: 0:1

Přeštice B   -   Sp.Poříčí    1 : 1.

Poločas 0 : 1. Branky: Horký - Petr; ŽK: 3:2. Diváků: 100.

 

 

 1.  Strážov           19  12   3   4   46: 22    39 ( 12)

 2.  Spálené Poříčí    19  11   6   2   42: 21    39 ( 12)

 3.  Švihov            19  11   4   4   51: 28    37 ( 10)

 4.  Mochtín           19  10   3   6   34: 22    33 (  3)

 5.  Dobřany           19   9   2   8   36: 39    29 (  2)

 6.  Dlouhá Ves        19   7   6   6   25: 31    27 ( -3)

 7.  Hradešice         19   7   5   7   33: 34    26 ( -1)

 8.  Svéradice         19   7   4   8   27: 27    25 ( -5)

 9.  Předenice         19   7   3   9   34: 34    24 ( -6)

10.  Pačejov           19   6   6   7   20: 25    24 ( -6)

11.  Přeštice  B       19   5   7   7   24: 28    22 ( -8)

12.  Chlumčany B       19   6   1  12   23: 46    19 (-11)

13.  Losiná            19   4   4  11   21: 30    16 (-11)

14.  Záhoří            19   2   4  13   12: 41    10 (-17)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku