Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 22. kolo 25. - 26.4.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

HORAŽĎOVICE PŘIŠLY O BODY I ZRANĚNÉ  DVA HRÁČE

 

Podle očekávání  skončil zápas na hřišti favorizovaného Chrástu na domácím hřišti ve kterém si poradil s celkem Horažďovic.Více než pětibranková prohra  však mrzí realizační tým hostů ztráta dvou zraněných hráčů Charváta a Mirvalda.

Žádná velká spokojenost nezavládla ani po nedělním zápase Chanovic na domácím hřišti . Remízou s Manětínem,  který nemá v souboji o záchranu rovněž body na rozdávání přišli domácí o dva body a i o vyloučeného Káníka.

 

Chrást -  Horažďovice  5 : 0

Domácí byli v tomto duelu velkým favority. Toho si byli hosté vědomi a prvních třicet minut  hráli soustředěně a Chrást do žádné vážnější akce nepřipustili.  Naopak v 8.minutě mohli jít do vedení, kdy po špatném odkopu  brankáře Bláhy  se dostal do šance Šafanda, ale míč z jeho kopačky jen těsně minul domácí svatyni.  Ve 30.minutě \ postupoval ze strany na branku domácích Janouškovec  a svojí individuální akci zakončil střelou na zadní  tyč, kterou  gólman Bláha  bravurně vyrazil. Ve 33.minutě  domácí poprvé zahrozili  , když vyražený míč Charvátem dorážkou  do odkryté branky dopravil Kroc 1:0. Ve 37.minutě zvýšil Davídek a za tohoto stavu nastoupili hosté do druhé půle s odhodláním snažit se vstřelit kontaktní branku. To se jim nepodařilo a zbytečnými hrubkami  v rozehrání dvakrát  v 50. a 57.minutě Kovaříkem   Chrást zvýšil své vedení. Tentýž hráč domácích přidal v 70 .minutě pátou branku a završil tím svůj hattrick as střelecky nahradil kanonýra domácích Bezdičku, který musel po 20 minutách hry odstoupit pro zranění. Zranění se nevyhnula ani hostům . V 70.minutě odstoupil pro zranění palce s podezřením na zlomeninu Charvát a o tři minuty později byl zasažen z bezprostřední blízkosti střelou míčem do hlavy  Mirvald a  ten skončil s podezřením na otřes mozku rovněž v nemocnici. Horažďovice tak v tomto zápase přišly sice o očekávanou ztrátu bodů, ale více než prohra je nepříjemná ztráta těchto zraněných hráčů.

Poločas: 2 : 0.\ Branky :  50.,57. a 70. Kovařík, 34. Kroc a 37. Davídek

Sestava  FK Horažďovice: Charvát (70. Kozlík) – J. Jiřík, Mourek, J. Janouškovec, J. Mirvald (75. J. Nauš) – M. Šafanda, Prchlík (68. J. Pavlík), O. Stulík, Cihlář –  (60. T. Jůda), J. Sova, Dytrt.

 

Chanovice – Manětín   0 : 0

Jiří Štěrba

Rychlé , bojovné utkání. Hosté si přijeli pro bod a ten mají, díky nemohoucnosti domácích střelců. Chanovice měli celý zápas převahu, hosté bránili i v 10 hráčích a podnikali nebezpečné brejky. Po zbytečně vyloučeného Káníka za mluvení se hra vyrovnala obě mužstva nastřelila břevno , ale diváci se gólu nedočkali.

Poločas : 0 : 0. Rozhodčí : Urban. Diváků : 100. ŽK 1:4. ČK 1:0(65. Káník)

Sestava domácích: Jarolím, Káník, Čadek, Hnídek, Žežula/Toman/, Horváth, Černohorský, Kislinger, Patsch/46. min. Švehla/ Zdeněk, Pícka

 

 

 

   1.  Doubravka         22  19   1   2   83: 20    58 ( 25)

   2.  Holýšov           22  17   1   4   53: 17    52 ( 19)

   3.  Chrást            22  13   4   5   64: 21    43 ( 10)

   4.  Rokycany          22  13   3   6   31: 25    42 (  9)

   5.  Bolevec           22  12   4   6   43: 30    40 (  7)

   6.  M. Touškov        22  11   5   6   34: 27    38 (  5)

   7.  Rapid Plzeň       22  12   1   9   44: 33    37 (  4)

   8.  Koloveč           22  11   2   9   54: 42    35 (  2)

   9.  Chanovice         22   7   5  10   27: 31    26 ( -7)

  10.  Přeštice          22   7   4  11   27: 38    25 ( -8)

  11.  SK ZČE Plzeň      22   6   5  11   38: 47    23 (-10)

  12.  Horažďovice       22   7   1  14   32: 56    22 (-11)

  13.  Manětín           22   6   3  13   23: 63    21 (-12)

  14.  Zbůch             22   5   3  14   22: 60    18 (-15)

  15.  Nýřany            22   4   2  16   33: 58    14 (-19)

  16.  Staňkov           22   2   4  16   25: 65    10 (-23)

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

ŽICHOVICE DOMA OPĚT NEPROSADILY

 

Z hodnocení trenérů i z výsledků 22.kola 1.A třídy je zřejmé, že vládla s výkony a výsledky týmů z Pošumaví v 1.A třídě rozdílná spokojenost. „Klatovy předvedly na hřišti lídra tabulky  podobný  a nutno dodat kvalitní výkon jako při utkání v Lubech. Opět to na favorita nestačilo, ale v žádném případě se za něj nemusí stydět.Celý zápas absolvovalo pouhých jedenáct hráčů, přičemž  Veselka měl v nohou dopolední "mač" dorostu .“  říká k výkonu svých svěřenců lodivod klatovské rezervy Karol Žák.

  Trenér Startu Luby Karel Šůs po bezbrankové a cenné remíze  na hřišti souseda v tabulce s Keramikou Chlumčany zase mimo výkonu hráčů nešetřil chválu na adresu rozhodčích a to se zase tak často v soutěžích nestává : „ Dělba bodů byla dle mého názoru spravedlivá.Závěrem bych chtěl vyzdvihnout velmi dobrý výkon trojice rozhodčích,hlavního  pana  Maška Jaroslava  a obou asistentů pana Schneidera Josefa a pana Houdka Jiřího. Kéž by každý zápas v A třídě měl tak dobré soudce.“

Zklamaný  již poněkolikáté letos na jaře byl trenér  Žichovic,. Jeho tým přiváží letos body z venku, ale doma ne a ne se prosadit což ostatně potvrdil i trenér Josef Chalupný „ Nepodali jsem dobrý výkon. Nechali jsme se uchlácholit stylem hry soupeře založený na antifotbalu .Nemůžu sice  našim hráčům popřít jejich snahu o maximální výkon ani bojovnost, ale to vše bylo málo. Bezdružice přijely na náš trávník s defenzivní taktikou a chtěli nás přehrát především důrazem a jednoduchostí. To jsme samozřejmě věděli, ale přesto jsme se s jejich tvrdou hrou nedokázali vypořádat. Výsledkem je další domácí ztráta bodů a navíc zjištění, že pokud na náš hrbolatý trávník přijede někdo pouze bořit,

zakopávat a zdržovat,  máme problém se s tím vypořádat“.

Daleko ,lépe dopadla Okula Nýrsko která dotáhla souboj o šest bodů sousedů v tabulce s Blovimeci do vítězného konce a opět se posunula v tabulce na 10.místo a to by mohla být po skončení soutěže definitivní jistota záchrany bez účasti v baráži. 

Naopak baráž  o postup má stále šanci hrát TJ Sušice.  Byla by k tomuto   plánu daleko blíže, kdyby doma vyhrála přímý souboj s dalším konkurentem na 4.místo nováčkem z Rozvadova. Nestalo se tak a remíza se reálné šanci probojovat se do baráže značně vzdálila.   

 

Horní Bříza  - Klatovy B   2 : 0

Karol Žák

Domácí v poločase vystřídali tři hráče a i to mělo svůj efekt v podobě výroby  a zároveň neproměňování gólových příležitostí. Několik zajímavých příležitostí měli i hosté, ty největší spálili Cihelka těsně před poločasovou přestávkou a Tribula hned po návratu na hřiště. Velmi dobrou organizací obrany  dosáhli klatovští přijatelného výsledku. S přehledem  hru režíroval Kováč  za vydatné pomoci tří mladíků, Hromady, Veselky a Faltína .

Záložní řada ve složení  Tribula , Votípka, Prokopec, Cihelka chvílemi domácí řadu i přehrávala a to bylo až kupodivu, neboť takto spolu hráli poprvé. V útoku své penzum práce odvedli Popelka s Holým, a ač se také neznali, velmi dobře si dokázali vyhovět při pokrývání prostoru a tím zdárně narušovali rozehrávku soupeře už v zárodku. S úbytkem sil v teplém počasí počítal každý a tak naordinovaný úsporný  program v prvním poločase dokázal našetřit poměrně dost sil na zachycení závěrečného náporu. Druhý gól padl v 88´ a vstřelil jej čtvrtý střídající hráč domácích, který byl v tu chvíli na hřišti snad jen tři minuty. Vydařené střídání. Jinak se toho domácí partě moc nepodařilo, v průběhu jara narazili klatovští na zdatnější týmy  s větší střeleckou úspěšností.

   Utkání  B - týmu Klatov, hraná venku , kolidují s domácími utkáními áčka i dorostu a tak i výhledově  bude pár utkání letošního jara  vyžadovat velkou dávku trpělivosti a chuti  prát se se soupeři ve značně okleštěných sestavách. Pokud v hráčích zůstane aspoň taková bojovnost a smysl pro partu jako v Horní Bříze, je velká pravděpodobnost, že tento soutěžní ročník bude dohrán se ctí.

Poločas:  1 : 0. Branky:  37´  Chocholatý,  88´ Čechura

Sestava Klatov :     Lorenc - Hromada, Kováč, Veselka, Faltín  -  Tribula, Votípka, Prokopec, Cihelka -  Holý, Popelka

 

Chlumčany – Luby   0 : 0.

Utkání v Chlumčanech bych charakterizoval jako bojovné,plné dramatických situací,ale zároveň velmi neurovnané s množstvím nepřesných přihrávek od obou mužstev.Domácí začali lépe a celý  první poločas předváděli lepší a rychlejší souhru a dostávali se i do nebezpečných gólových příležitostí.Dokonce dvakrát nás od vstřelení branky domácích zachránila pouze tyč branky,kterou spolehlivě střežil Honza Kalaš.Z naší strany jsme vystřelili pouze z kopačky Mirka Šůse a hlavou netrefil Tomáš Voráček.Po poločasové přestávce jsme zlepšili pohyb a důraz v osobních soubojích a začínali být lepším mužstvem.Přestože šance na vstřelení branky jsme si vytvořili prostřednictvím dvou brejků zakončených Mirkem Šůsem a další dvě hlavičky Tomáše Voráčka skončili nad brankou,nepodařilo se skóre zápasu změnit.

Trenér Startu Luby Karel Šůs: „ Dělba bodů byla dle mého názoru spravedlivá.Závěrem bych chtěl vyzdvihnout velmi dobrý výkon trojice rozhodčích,hlavního  pana  Maška Jaroslava  a obou asistentů pana Schneidera Josefa a pana Houdka Jiřího. Kéž by každý zápas v A třídě měl tak dobré soudce.“

Sestavy : 

Luby:Kalaš,Turner,Papay / 38 minuta Šnour/,Novák,Voráček T.,Vejskal,Krotký, Pikhart,Hradecký, Smolík P.,/65 minuta Hodl /Šůs /75 minuta Švec /  Sýkora/

Chlumčany -  Losch, Milota,Hodan,Souček,Jirák, Fabián,Dušek, Kulhánek,Voller, Hřebec ,Kraina /Tisot,Janoušek,Tomášek/

 

Žichovice – Bezdružice   0 : 2

Převzato z webových stránek TJ Žichovice

Zápas s Bezdružicemi jsme na domácím hřišti nezvládli a zkomplikovali jsme si tak boj o záchranu v 1.A třídě. Bezdružice přijely na náš trávník s defenzivní taktikou a chtěli nás přehrát především důrazem a jednoduchostí. To jsme samozřejmě věděli, ale přesto jsme se s jejich tvrdou hrou nedokázali vypořádat. Výsledkem je další domácí ztráta bodů a navíc zjištění, že pokud na náš hrbolatý trávník přijede někdo pouze bořit, zakopávat a zdržovat,  máme problém se s tím vypořádat.
Kreativita, nápady a důraz ve středu pole chyběly našemu týmu od začátku do konce. Snaha sice byla, ale většinou končila daleko od branky hostů. O střely z dálky se pokoušeli Kája Brož nebo Jirka Frýzek, ale jejich pokusy skončily nad brankou hostí. Hosté se snažili dostat za naši obranu nakopávanými balóny, ale ani jim se v úvodu nepodařilo Sládka v naší brance ohrozit. Zápas tedy rozhodli standardní situace. Kromě nich se odehrával na trávníku boj, který oko diváka rozhodně potěšit nemohl. 28. minuta – přímý kop Bachroně se od tyče odráží do naší branky 0:1. 37. minuta – penalta pro domácí za ruku ve vápně, střelu Jardy Malého brankář hostí vyráží na roh, ze kterého se neprosazujeme. Ještě před poločasem musel pro zranění odstoupit Olda Chod, kterého nahradil David Greiner, o poločase musí z pracovních důvodů střídat Víťa Hájek, místo kterého přijde na plac Robert Šimanovský.
Druhý poločas jsme začali náporem, ale z několika závarů se nám nakonec branku hostí ohrozit nepodařilo. Naší snahu o útočný nátlakový fotbal často brzdila naše nepřesnost, nerovný povrch a rozhodčí. To není výmluva, ale pouhé konstatování faktů. Časté přerušování hry, nesmyslné domluvy při zdržování bezdružických a nejasný metr při posuzování totožných zákroků udělal ze zápasu pěknou taškařici. Zdálo se, že pan rozhodčí Ulrych si chce zjednat pořádek, když v 55. minutě vyloučil domácího Jirku Šimáčka (po druhé žluté, kterou dostal za komentář k zákroku soupeře). Opak byl pravdou. Rozhodčí si zřejmě jednou červenou splnil normu, a až do konce zápasu si nechal líbit prakticky všechno. Pětiminutové polehávání hostujícího „zraněného“ hráče či tříminutové zapisování žluté do notýsku se stalo koloritem nepovedeného zápasu. Ale jak již bylo řečeno, rozhodly standardní situace. Skvěle kopnutý přímák Jardy Malého orazítkoval obě tyče hostující svatyně, aby se pak odrazil zpět do hřiště. David Greiner se parádně uvolnil u levé lajny a jeho neohrožený průnik do šestnáctky zastavila až kosa hostujícího obránce. Penalta a první půle v bleděmodrém, jen místo Jardy Robert Šimanovský. Hrdinou každopádně hostující gólman Štefl. To, že byl při dorážce do prázdné brány faulován Michal Šedivý a jeho střela skončila nad je snad už jen komentář navíc. 80. minuta, zákrok Michala Šedivého posouzen k údivu všech jako faul a přímý kop Bastla skončil u pravé tyče bezmocného Sládka. Zápas jsme sice nevzdali, ale naše snaha o ohrožení branky hostů byla spíše křečovitá a k žádnému výsledku nevedla. I takové zápasy ale přijdou, jen je škoda, že opět doma zrovna proti Bezdružicím. Neoblíbený soupeř si tak k radosti početné skupiny svých fanoušků odvezl od

Otavy šťastné tři body.
Sestava  Žichovice : Sládek – Šedivý, Malík, Frýzek (82. Švehla), Brož – Šimáček, Malý, Šiška, Hájek (46. Šimanovský) – Chod (40. Greiner), Beneš – připraveni Bala, Turek, Němec.

Poločas : 0 : 1. Branky: Bachroň, Bastl; ŽK: 7:5; ČK: 1:0 . Diváků: 120.

 

Nýrsko  - Blovice 1: 0

Ing. Milan Bílý

Hosté vstoupili do utkání lépe a už v 5.minutě měl hráč hostů Merhaut vyloženou šanci, ale přestřelil. V 7.minutě hráč hostů Heřman z 5ti metrů opět přestřelil branku domácích. V 17 minutě po chybě domácích ve středu hřiště vystřelil hráč hostů Švec Václav těsně vedle branky. Až ve 27. minutě domácí ohrozili branku hostů, ale Loos střlel vedle. V 31. minutě domácí Presl ranou z 30 metrů vyzkoušel hostujícího brankáře, který jeho střelu vyrazil. V 33. minutě po autu hostů Heřman vystřelil z 5-ti metrů, ale domácí brankář Pudlo vyrazil.

Ve druhém poločase v 62.minutě po přihrávce Loose domácí Rubáš přivedl domácí do vedení. V 63. minutě hostující Heřman po samostatné akci střílí vedle. V 66. minutě hostující Švec Václav šel sám na brankáře, ale jeho střelu skvělým zákrokem domácí brankář vyrazil. V 72.minutě domácí Bošek mohl zvýšit vedení , ale jeho střelu hlavou vyrazil hostující brankář na břevno. Šanci na vyrovnání měli hosté ještě v 78. minutě, ale domácí brankář střelu po rohu vyrazil. V 91. minutě ještě po faulu ve středu hřiště dostal ČK hráč hostů Boček po hrubém faulu na Presla.

Poločas :  0: 0. Diváků: 100. Branky: Rubáš; ŽK: 1:2; ČK: 0:1

Podrobnosti nehlášeny.

 

Sušice  - Rozvadov      2: 2 .

Petr Kodýdek

Důležité utkání zvládli lépe hosté.Domácí otevřeli skóre utkání Jirkou Kysilkou již v 5. min. hry. Pak ovšem přitlačili hráči Rozvadova a po chybě sušické obrany srovnali na 1:1 ve 21.min. Vedení vrátil sušickým Mára Budil, hosté ale v závěru vyrovnali a měli i další příležitosti, aby otočili skóre zápasu ve svůj prospěch.

Poločas : 1: 1; 5.Jiří Kysilka, 58. Marek Budil - 21. a 82. Jan Horáček; ŽK: 4:2 . Diváků:  250  .Rozhodci : Kratochvíl - Krauz, König  .

Sestava Sušice: Míček - Kodýdek, Marek T., Sládek, Melka - Budil, Hubáček, Hrach (C), Kysilka J.(76. Šablatura) - Kočí Farták (85.Potužák), trenér: František Melka

 

 

 

 1.  Horní Bříza       22  18   3   1   59: 14    57 ( 24)

 2.  Stříbro           22  14   3   5   47: 23    45 ( 12)

 3.  Příkosice         22  13   4   5   45: 26    43 ( 10)

 4.  Rozvadov          21  11   7   3   47: 22    40 ( 10)

 5.  Sušice            22  11   5   6   41: 29    38 (  5)

 6.  Zbiroh            22  10   4   8   43: 34    34 (  1)

 7.  Nepomuk           22  10   4   8   42: 36    34 (  1)

 8.  Luby              22   8   6   8   25: 26    30 ( -3)

 9.  Chlumčany         22   8   3  11   35: 34    27 ( -6)

10.  Nýrsko            21   7   5   9   30: 37    26 ( -7)

11.  Zichovice         22   6   7   9   29: 47    25 ( -8)

12.  Křimice           22   6   4  12   30: 47    22 (-11)

13.  Blovice           22   5   6  11   20: 29    21 (-12)

14.  Žákava            22   5   6  11   27: 42    21 (-12)

15.  Bezdružice        22   6   2  14   28: 46    20 (-13)

16.  Klatovy B         22   2   1  19   14: 70     7 (-26)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku