Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 21. kolo 18. - 19.4.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

 

CHANOS POPRVÉ NA JAŘE NEBODOVAL

 

Po čtyřech výhrách a jedné remíze poprvé na jaře vyšly Chanovice  bodově naprázdno. Prohrou v Plzni na Rapidu jen potvrdily, že na tomto hřišti jim pšenka nekvete  a po domácí podzimní prohře  dopadl Chanos stejně i v Plzni. Naopak z Plzně do Horažďovic přijel k dalšímu duelu do Horažďovic  Bolevec. Domácí měli s tímto soupeřem nevyřízené účty. Dluh v podobě vrácení prohry 3:0 kterou utrpěli  na podzim v Plzni se jim podařilo vrátit  stejnou měrou v podobě výhry 4:1.

 

Rapid  - Chanovice 3: 1 ( 0: 1) 

Branky: Lambor, Peroutka, Šupalka - Žežula; ŽK: 3:1

 

Horažďovice – Bolevec   4 : 1 .

Domácím se vydařil  vstup do zápasu. Již v šesté minutě  po pravé straně zatáhl míč  Šalanda,  odcentroval před branku hostů a  jeho centr nekompromisně poslal Cihlář  pod břevno  1:0. V 15.minutě se stejná situace ze  šesté minuty opakovala a  Cihlář zvýšil na 2:0. V poslední  čtvrthodině  první půle  ale nepochopitelně  polevili a ke slovu  se dostali hosté, kteří potrestali jejich pasivitu ve 38.minutě , kdy prošel středem obrany domácích  Zítek a podle vybíhajícího Charváta  poslal míč do jeho svatyně .  Domácím se opět vydařil vstup do druhé části utkání kdy v 50.minutě  po centru  Dytrta  hlavou zvýšil Stulík na 3: 1. Tato branka je  uklidnila   a do konce zápasu nenechali nikoho na pochybách, že  si vítězství nenechají vzít. Naopak  ho ještě pojistili , když v 85.minutě Dytrt vysunul  Prchlíka a ten podél brankáře střelou k tyči  uzavřel brankový účet tohoto vydařeného zápasu.

Poločas:   2 : 1. Branky :  6. a 15. Cihlář,  50. Stulík, 85. Prchlík  -  38. Zítek . ŽK : 2 : 5 ; Rozhodčí: Jursa. Diváků: 150.

Sestava FK Horažďovice: Charvát – J. Jiřík, Dytrt (ŽK) (88. M. Lávička), Mourek, J. Mirvald, M. Šafanda – Prchlík, O. Stulík, Cihlář (90. Greger), T. Jůda (ŽK) – J. Sova (84. J. Nauš).

Vedoucí týmu domácích Milan Koželuh po utkán í řekl :    Tentokráte  nenechali kluci nic náhodě a od úvodních minut šli odhodlaně za vítězstvím.  Mimo  ztráty koncentrace v závěru prvního poločasu  si zasluhují za svůj dnešní výkon velkou pochvalu .“ 

 

Ostatní výsledky :

Doubravka Koloveč 5: 1 ( 3: 0)  

Branky: Vaigl 2, Švec 2, Maroušek - Černohorský; ŽK: 1:2

Manětín M.Touškov 0: 2 ( 0: 2)  

Branky: Karbusický, Misař; ŽK: 2:2

Nýřany Holýšov 0: 4 ( 0: 2) 

Branky: Jeniš, Majlát, Manowetz, Tlustý; ŽK: 1:2

Rokycany Zbůch 2: 2 ( 1: 2) 

Branky: Aubrecht, Kučera - Brož, Hettler; ŽK: 1:2

Přeštice SK ZČE 3: 1 ( 0: 1)  

Branky: Švarc 2, Uzlík - Staněk; ŽK: 3:2

Staňkov Chrást 1: 6 ( 1: 4)

Branky: Janka - Bezdička 2, Kovařík 2, Davídek, Fiala; ŽK: 0:1

 

 

 

 

 1.  Doubravka         21  19   1   1   82: 18    58 ( 25)

 2.  Holýšov           21  16   1   4   52: 17    49 ( 19)

 3.  Chrást            21  12   4   5   59: 21    40 ( 10)

 4.  Rokycany          21  12   3   6   29: 24    39 (  6)

 5.  Rapid Plzeň       20  12   1   7   43: 30    37 (  4)

 6.  Koloveč           21  11   2   8   53: 39    35 (  5)

 7.  M. Touškov        21  10   5   6   28: 26    35 (  5)

 8.  Bolevec           20  10   4   6   39: 28    34 (  7)

 9.  Chanovice         21   7   4  10   27: 31    25 ( -5)

10.  SK ZČE Plzeň      21   6   5  10   37: 45    23 ( -7)

11.  Přeštice          21   6   4  11   24: 37    22 (-11)

12.  Horažďovice       21   7   1  13   32: 51    22 (-11)

13.  Manětín           21   6   2  13   23: 63    20 (-13)

14.  Zbůch             21   4   3  14   19: 58    15 (-15)

15.  Nýřany            21   4   2  15   31: 55    14 (-19)

16.  Staňkov           21   2   4  15   24: 59    10 (-23)

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

 

PRVNÍ JARNÍ BODY DIVIZNÍ REZERVY

 

Za mimořádně úspěšné lze označit 21.kolo 1.A třídy ve kterém mimo Okuly Nýrsko všechny týmy stoprocentně bodovaly. Z bodů za první letošní vítězství  se radovala rovněž klatovská divizní rezerva , která po jedenáctikolovém bodovém půstu dosáhla znovu na body . Spokojenost zavládla i Lubech  kde domácí poprvé letos nastoupili v kompletní sestavě a  navíc jejich výkon proti obávanému soupeři ze Zbirohu  byl těch kvalit jaké od svých svěřenců trenér Karel  Šůs očekává. Pokud vzpomínáme spokojenost v Lubech pak to samé platí o týmu TJ Žichovice. Trenér  Josef Chalupný nešetřil chválou na kvalitní práci v obranné činnosti a měl radost z toho, že mu hráči  výhrou v Žákavé připravili ten nejlepší dárek k jeho narozeninám. 

 

Luby -   Zbiroh    2 : 1

Karel Šůs

V Lubech se hrál po delší době zase pohledný,bojovný fotbal,který se musel divákům líbit.Již do třetí minuty si Luby vytvořily nejméně dvě slibné příležitosti k vstřelení branky.Ve třetí minutě utkání však hosté zaútočili po levé straně,kde pronikl hostující hráč až do pokutového území,přesně našel zpětnou přihrávkou spoluhráče,ten přeloboval brankáře Kalaše a lehký balon putoval k levé tyči domácí branky.Zde ještě dorážel v souboji na brankové čáře hostující Dibus.Ale ani nečekaná sprcha v podobě branky náš tým nepoložila.Hráči předváděli i nadále útočný a rychlý fotbal ,kde nechyběly šance ke vstřelení nejméně dvou branek. Do poločasu se ale nepříznivý stav 0:1 nepodařilo změnit. Po přestávce začali Lubští opět s velkým náporem. Ve 49 minutě konečně přišlo vyrovnání.Přesná přihrávka od Mirka Šůse našla Dana Šnoura do rychlého brejku po pravé straně.Přestože mohl z pokutového území sám zakončovat,nezištně přihrál na druhou stranu Petru Papayovi a ten sice na dvakrát,ale přece zakončil do prázdné branky.Hra se pak na několik minut vyrovnala a hosté hrozili rychlými protiútoky.Naše mužstvo ale nepolevilo a nadále se snažilo o vstřelení vítězné branky.Ta přišla v 74 minutě utkání. Pavel Smolík pronikal středem pokutového území a po faulu se pískala jasná penalta. Chladnokravně ji proměnil Míra Šůs střelou po zemi k levé tyči.V závěru utkání se soupeř sice vzchopil k závěrečnému náporu,ale Lubští si vítězství již podrželi.

Trenér Startu Karel Šůs : „ Děkuji všem hráčům za předvedenou hru a zodpovědný a bojovný přístup k utkání.“

Poločas: 0 : 1. Branky : Papay , Šůs (PK) – Dimus. Rozhodčí: Lukáš. ŽK 2:4. Diváků: 150.

Sestava Luby :  Kalaš,Turner,/ 28 minuta Snour/,Papay,/55 minuta Hodl/Novák,Voráček T., Vejskal, Krotký, Pikhart,Hradecký,Smolík P./88 minuta Švec/,Šůs.

Sestava Zbiroh :  Veselý,Hruška,Jurina,Mulač J., Švehla,Brož, Křišťan, Marchal, Dibus, Karfiol,Jaroš.     /Klíma,Kugler,Mulač P./

 

Žákova – Žichovice   0 : 1.

Převzato z internet.stránek  TJ Žichovice

K dalšímu zápasu nastoupil tým Žichovic v Žákavé. Chtěli jsme potvrdit dobrou formu na hřištích soupeřů a dát trenérovi další dárek k mladistvým kulatinám. To, že se to nakonec všechno povedlo, je dílem týmového výkonu, odhodlání a sportovního štěstí. Ale štěstí přeje připraveným, a my po včerejší párty byly absolutně in ordnung a ready, takže výsledek nakonec jen potvrdil všeobecné očekávání.
Žákavá vstoupila do utkání aktivně, a přestože jsme věděli o stylu hry domácích, měli jsme v úvodu problémy adaptovat se na jejich agresivní kopanou. Každý míč do šestnáctky byl nebezpečný a na malém hřišti v Žákavé mohl do šestnáctky mířit míč prakticky odkudkoli. Avšak s postupem času jsme se dostali do hry a domácí obrana začala mít problémy. Oba naši útočníci Beneš i Chod byli technicky a hlavně rychlostně nad síly domácích beků, a byla otázka času, kdy se tato převaha projeví i gólově. Několik nadějných situací jsme nevyužili, ale zhruba ve třicáté minutě jsme se dostali do vedení. Standardní situaci na polovině hřiště jsme k překvapení domácích nerozehráli stylem bum bác hurá do vápna, ale Zbyněk Malík uvolnil Jirku Frýzka, který našel ve vápně domácích nepokrytého Radima Šišku a jeho nepříliš vydařená střela překvapila domácího gólmana a skončila k radosti hostujících hráčů i fanoušků v domácí síti. 0:1. Přestože jsme vedli, nechtěli jsme výsledek pouze bránit, ale domácí Žákavá nás prakticky až do konce poločasu zamkla v naší šestnáctce. Dílem to bylo samozřejmě aktivitou domácích, ale i my jsme byli často v obranné hře váhaví a dávali domácím zbytečně mnoho prostoru. Několikrát jsme domácím nabídli i gólovou přihrávku, ale oni jí bez poděkování pohrdli. Tyto věty bych nemohl psát, kdyby v naší brance nestál skvělý Karel Sládek, který bravurně nahradil absentujícího Rudu Němce, a mnoha brilantními zákroky podržel naděje Žichovic na bodový zisk. V zápase o šest bodů je třeba takový výkon ocenit dvojnásob!
Do druhého poločasu jsme vstoupili s tím, že nesmíme dát domácím prostor k tomu, aby se dostali do tlaku a zasypávali naši šestnáctku nebezpečnými centrovanými míči. To se nám vesměs dařilo, ale několikrát rozhodčí domácím mírně pomohl a dostal je do tlaku, avšak celkově svou roli zvládl výborně a výsledek zápasu rozhodně nijak neovlivnil. My jsme se sice bránili, ale na rozdíl od první půle jsme domácí do naší šestnáctky pouštěli minimálně. Nevyvarovali jsme se sice několika faulů v nebezpečných pozicích, ale podařilo se nám domácí ubránit. Jak při obranných, tak při útočných standartách opět vynikal Jirka Šimáček, který nedal šanci o 20 cm většímu domácímu kanonýrovi Váňovi. Se zvýšenou snahou domácích o vyrovnání se nám otevírali prostory k rychlým protiútokům. Bohužel však šance Jirky Šimáčka, Víti Hájka nebo Oldy Choda gólem neskončily. To nás mohlo později mrzet, protože domácí po odraženém míči trefili břevno naší branky a několikrát se do šancí drali tak vehementně, že jim ve skórování zabránil útočný faul. Největší šanci potvrdit naši výhru měl Robert Beneš, ale tváří v tvář na brankáře domácích nevyzrál. A když poslední standardní situace domácích skončila těsně nad naší brankou, mohli jsme začít slavit další důležité vítězství. Chtěli bychom ho samozřejmě věnovat trenérovi Josefu Chalupnému. Děkujeme mu i tímto za jeho přínos k rozkvětu žichovické kopané a doufáme, že si v příští sezóně pod jeho vedením už konečně zakopeme o postup do krajského přeboru. Hrát o udržení sice po těch letech úspěchů má své kouzlo, ale my všichni víme, že tenhle tým má na mnohem víc…!


Trenér Josef Chalupný (TJ Žichovice) : „ Zápas z kategorie veledůležitých jsme zvládli a udělali tak další krok k záchraně. Po včasné vedoucí brance jsme tentokráte kvalitní obrannou hrou nedovolili soupeři ani jednou skorovat i když občas nám pomohla i štěstěna která nám chyběla v minulých domácích zápasech. Skvělý byl (nechyt)Sládek v brance, který si odbyl ostrou premiéru. Pochvalu, ale zaslouží úplně všichni za perfektně odvedenou práci, domácí jsme vůbec nepouštěli do kombinace, takže ti byli nuceni hrát jen nakopávané míče do naší šestnáctky a ty se nám povedlo ubránit. Kluci mi tak dali pěkný dárek k narozeninám“.

 

Bezdružice – Nýrsko    1 : 0.

Poločas :  1 : 0. Branky: Komárek; ŽK: 1:3 . Diváků: 100.

Podrobnosti nehlášeny.

 

Klatovy B -   Chlumčany 2: 0

Karol Žák

   Utkání dvou rozdílných poločasů bylo k vidění za příjemného jarního počasí na dobře připraveném hřišti v Klatovech na Rozvoji.Hosté začali dost sebevědomě a vycházela jim hlavně kombinace středem, kdy se velice jednoduše dostávali do střelby z nebezpečných vzdáleností. V průběhu první půle se jim takto podařilo nejen vytvořit, ale i spálit několik velice slibných příležitostí, dvakrát zblízka minuli cíl a zbytek pochytal spolehlivý Lorenc. Domácí  se v prvních fázích utkání v hodně pozměněné sestavě kombinačně hledali,  hra se vyrovnala až po několikanásobné proměně postů.  Dvě velké šance si na konto připsal velice aktivně hrající Ježek, napřed pálil zblízka do brankáře, druhá střela z hranice velkého vápna šla jen těsně kolem konstrukce branky. Jediná branku první půle se zrodila po hrubce hostujícího obránce, kterou obratně vystihl Přemek Voráček, nebojácným tahem na branku přinutil brankáře hostů k penaltovému zákroku  / kupodivu jen se žlutou kartou /.  Trestal György.

    Po změně stran  přišel na hřiště úplně jiný hostující tým. Domácí, natěšení první letošním poločasovým vedením, zahájili ve velkém stylu a fotbalové srdce měli v těchto chvílích o hodně větší. Nově vytvořené útočné duo  Dvořák - Tribula svým příkladným nasazením strhlo ostatní  spoluhráče k velkému nasazení. Začala se dařit kombinace a přicházely i dobré střelecké příležitosti. Po několika standardních situacích přišel v 73´ rohový kop, zahrál jej Dvořák a ve skrumáži se dravě orientoval  Tribula, čímž se  zasloužil  o pojistku vedení.  Soupeř se ale pořád  nechtěl smířit s tímto stavem  a nadechl se ve dvou vlnách k náporům,  které  přinesly  několik šancí , pokaždé však ztroskotal buď na skvělém Lorencovi, nebo na agresivní obraně domácích. Závěr patřil opět klatovským hráčům,  taktickou hrou na polovině soupeře a rychlou kombinací nakrátko v křídelních prostorech nutili chlumčanské beky k zákrokům, které se musely pískat. Zvláště pak mladý György svým pojetím hry přiváděl  k zoufalství téměř celou hostující obranu.      Závěrečný hvizd znamenal potvrzení prvních jarních bodů pro rezervu. Body jsou  oceněním za kvalitní bojovný a nebojácný výkon všech hráčů.   

Poločas:  1: 0. Branky: György, Tribula; ŽK: 4:3. Diváků: 80.

 

Sušice - Nepomuk 2: 1

Kodýdek Petr

Domácí měli lavinový nástup, když po vlastní brance a dorážce Tomáše Marka vedli již ve 3. minutě 2:0. Hosté ovšem nesložili zbraně a s podporou krajních obránců domácí mužstvo přehrávali ve středu pole. Odměnou za aktivitu jim byl kontaktní gól z kopačky Racka v 65. minutě. Poté měli hosté výraznou převahu a sušičtí jen s vypětím všech sil uhájili nejtěsnější vítězství.

Poločas:  2: 0.  Branky:, 1.vlastní 3. Marek -  65. Racek; ŽK: 3:1. Diváků: 200. Rozhodčí: Kastl

Sestava Sušice: Míček - Kodýdek, Marek T., Sládek, Melka - Hupka (57.Farták), Hrach (C), Hubáček, Kysilka (90. Potužák) - Budil (82.Marek L.), Kočí ; trénér Ftantišek Melka 

 

Ostatní výsledky

Příkosice Hor.Bříza 2: 0 ( 2: 0)  

Branky: Novák, Vlček; ŽK: 2:5

Křimice Rozvadov 0: 1 ( 0: 0)  

Branky: Karban; ŽK: 3:2; ČK: 1:0

Blovice Stříbro 1: 1 ( 0: 0)  

Branky: Rous - Ichnatoia; ŽK: 6:2; ČK: 1:0

 

 

  1.  Horní Bříza       21  17   3   1   57: 14    54 ( 24)

  2.  Příkosice         21  13   4   4   44: 23    43 ( 10)

  3.  Stříbro           21  13   3   5   44: 22    42 ( 12)

  4.  Rozvadov          20  11   6   3   45: 20    39 (  9)

  5.  Sušice            21  11   4   6   39: 27    37 (  7)

  6.  Zbiroh            21  10   3   8   42: 33    33 (  3)

  7.  Nepomuk           21   9   4   8   39: 35    31 (  1)

  8.  Luby              21   8   5   8   25: 26    29 ( -4)

  9.  Chlumčany         21   8   2  11   35: 34    26 ( -4)

 10.  Zichovice         21   6   7   8   29: 45    25 ( -5)

 11.  Nýrsko            20   6   5   9   29: 37    23 ( -7)

 12.  Křimice           21   6   4  11   29: 44    22 (-11)

 13.  Blovice           21   5   6  10   20: 28    21 (-12)

 14.  Žákava            21   5   5  11   26: 41    20 (-13)

 15.  Bezdružice        21   5   2  14   26: 46    17 (-16)

 16.  Klatovy B         21   2   1  18   14: 68     7 (-26)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku