Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B TŘÍDA - skupina B 16. kolo 11. - 12.4.

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

Z  LOSINÉ  SI ODVEZLY BODY  TAKÉ  SVÉRADICE  

 

Není to pech během čtyř dnů  doma přijít o  šest bodů a v obou případech s týmy z Pošumaví ? Tím komu se to přihodilo byla Losiná . Po středeční dohrávce prvního jarního kola ve kterém prohrála souboj s hostujícím Sokolem Hradešice  0:1 stejným nejtěsnějším rozdílem prohrála v sobotu  FK Svéradice .

Poprvé letos na jaře bodoval Pačejov . Přesto remíza doma  se soupeřem který stejně jako Pačejov má sestupové starosti není ziskem ale další ztrátou. Už také proto neboť v dalším kole již o následujícím víkendu doma hostí lídra tabulky .

Na prvním místě tabulky se začíná vyjasňovat a to ve prospěch horkého kandidáta na postup Sokola Spálené Poříčí.  Tomuto týmu k tomu nahrál výhodný los , kdy v prvních dvou domácích zápasech  měl výhodu domácího prostředí  zápasech s největšími rivaly o čelo tabulky. Po výhře nad Strážovem si v tomto kole poradilo i s druhým Švihovem  a podařilo se mu odskočit v tabulce  svým pronásledovatelům na šest bodů.  Jak se zdá, karty jsou  již rozdány. To však zdaleka neplatí o  dalším pořadí v tabulce.  S výjimkou  posledního Záhoří jsou bodové rozdíly minimální a  tím se stává soutěž ještě více zajímavá. 

Poprvé na body letos dosáhl Strážov , který si po dvou smolných zápasech na hřištích soupeřů  napravil před svými příznivci a zatížil v pošumavském derby  brankové konto Hradešic půltuctovým přídělem. Nadále neúspěšnějším týmem se sedmičky celků z Pošumaví je na jaře Mochtína, ikdyž na druhé straně ty náročnější zápasy s celky z první poloviny tabulky ho čekají.

 

 

Losiná - Svéradíce  0 : 1 (0:0)

Dušek Václav

V souboji o šest bodů ve vyrovnané tabulce I.B třídy na půdě dalšího soupeře z jižního Plzeňska se hosté pokusili napodobit taktiku sousedních Hradešic ze středeční dohrávky a taktéž uspěli. V prvním poločase jinak pro diváka nezáživného utkání měli domácí navrh, nicméně pouze ve hře po pokutové území a střely ze střední vzdálenosti brankáře Soukupa příliš nevystrašili. Jedinou větší příležitost si domácí vytvořili ve 30.minutě, kdy po rohovém kopu za již překonaným Soukupem vykopával Martínek z brankové čáry. Gólovou šanci hostů spálil L.Soukup ve 43.minutě, když po geniální přihrávce Jiřince vyrazil domácí brankář jeho pokus na břevno své svatyně. Druhý poločas začal lépe pro hosty a ti se hned ve 49.minutě dočkali vedení. Makovec po průniku z levé strany trefil tyč a po několika zmatcích z obou stran prostřelil míč do sítě Větrovec. Domácí byli ve druhém poločase jako opaření a hosté na hřišti vládli, ale po šancích, které nedokázali proměnit zestárla jejich početná skupina fanoušků o několik let. Větrovec postupoval sám na brankáře, přehodil jej, avšak i s jeho brankou. Za chvilku ten samý trefil tvrdou střelou břevno. Pak se do jediné šance dostali domácí a střele domácí útočníka chyběli centimetry. V závěru pak opět byli nebezpeční hosté. Střela Martínka zazvonila o tyč a vzápětí střela nejlepšího hráče na hřišti Jiřince těsně minula šibenici. Když selhal ve velké šanci na malém vápně i Soukup, vezou hosté cenné tři body, nicméně jejich získaní mělo být vzhledem k zahazování stoprocentních šancí mnohem jednoduší a méně nervózní.

Branky: 49.Větrovec  Jakub

Rozhodčí: Lanči Michal, ŽK: 0:2, Diváků: 100

Sestava Svéradic: M.Soukup - Kába, Švec, Marek (83.Bouše), Martínek - Makovec, Jiřinec, Herout, Petřík - L.Soukup, Větrovec

 

Pačejov -  Předenice 1 : 1  ( 0 : 1)

 Cihlář Tomáš

Utkání začalo pro domácí nešťastně. Už v 8.minutě z první vážnější akce otevřel skóre hostující Klůs. Domácím se pak vůbec nedařila kombinace a celý poločas hráli ve veliké křeči. O přestávce vystřídal domácí trenér ve snaze oživit hru hned tři hráče. Předenice se zatáhli a často bránili v jedenácti. V 57.minutě Mrázek po kopu z rohu hlavou těsně přestřelil, v 65.minutě v nadějné pozici minul Hlůžek. Hosté spoléhali jen na brejky, po jednom z nich v 74.minutě nastřelili břevno. V závěru domácí vystupňovali svou převahu a v 80.minutě zaslouženě Hromádkou vyrovnali. Rozhodnout mohl v 83.minutě Marek, který postupoval sám na brankáře, který jeho tvrdou a umístěnou střelu skvěle vyrazil na roh.

Branky: Hromádka - Klůs; ŽK: 1:1; 120 diváků.

 

Sp.Poříčí Švihov 3: 1 ( 2: 0) 

Maršálek František

Domácí vstoupili do zápasu opatrně a byl to Švihov, kdo měl aktivitu na svých kopačkách. Vytvořil  si několik 100% šancí, bohužel, branku nedal. Byli to naopak domácí, kteří se pomalu osmělovali a po závaru ve vápně vstřelili v 18.min.vedoucí gól. Hra byla stále vyrovnaná, Špatenka nastřelil z trestného kopu břevno. Bohužel to byli opět domácí, kteří po průniku po levé straně zatáhli míč do pokutového území, kde útočník domácích obešel tři hostující hráče, nahrál před branku a z jasné situace se nemýlil. Po přestávce museli pro zranění odstoupit Žák a Čížek R., paradoxně  opět převzali Švihovští iniciativu a domácí zatlačili do hluboké defenzivy. v 75.minutě svojí snahu korunovali  hosté krásným gólem z velkého vápna-Zdrahal L. Poté se domácí zmohli pouze na odkopávání míčů a v té době byl tlak  hostů drtivý, bohužel v 81.min., v největším náporu se domácí dostali po odkopnutém míči půřed pokutové území Švihova , kde se Homola řídil heslem, když nevíš, co s míčem, tak vystřel, nastřelil Havlíčka a od něj se míč odrazil za záda brankáře Hromady.

Poločas : 2 : 0; Branky: 18 Bořík,30 .a 81.Homola Václav - 75.Zdrahal Luboš; ŽK: 0:1; diváků 165.

Sestava: Hromada, Žák(50.Čížek Jan), Zadražil, Havlíček, Osvald, Čížek Radek(53.Zdrahal L.), Zdrahal J., Špatenka, Kowalski, Brož, Biedermann.

Trenér Švihova František Maršálek : „ I přes zdravotní problémy, které nás od začátku jara provází jsem byl s výkonem hráčů spokojen. Výborně zahrál zejména Havlíček, Zdrahal J., Špatenka a Brož.“

 

Strážov – Hradešice    6 : 0.

Domácím vyšel raketový vstup do zápasu. Když si  během pěti minut  zajistili dvoubrankové vedení.

V první minutě  domácí zaútočili po pravé straně a jejich kombinační akce na jeden dotek po ose Matějka T.- Lorenc  skončila gólem, když na konci byl uvnitř pokutového území Mayer , který prostřelil  strážce svatyně hostů Šůse 1:0. Od vedoucí branky domácích ještě neuplynuly čtyři minuty kdy po nevinné  akci Vítovce z levé strany  domácí záložník z ostrého úhlu spíše přihrával  než střílel , míč si to prošpacíroval brankovým územím  a vypadalo to, že skončí vedle branky. K překvapení brankáře i obrany hostů ale po odražení od vzdálené tyče znovu  skončil v  jejich síti 2:0. A to nebylo ještě zdaleka všechno co hosty v první části zápasu potkalo.  Na hodinách běžela 17.minuta kdy se dostal ke slovu nejmladší hráč domácích Lorenc, drze pronikl do pokutového území  a zakončil svůj  průnik prudkou umístěnou střelou k tyči 3:0. Po faulu hostů kopali domácí v 37.minutě přímý kop . Dělovka z kopačky Lukáše Helma ze 30 metrů skončila na zdi, od ní se odrazila do pokutového území míč doběhl  Vítovec a z jeho kopačky skončil ve stejném místě jako při jeho předcházejícím gólu  a uzavřel  4:0. 

Také po změně stran domácí  režírovali  hru  a do vážnější akce se poprvé dostal  53.minutě Václav Matějka  který z velmi dobré střelecké pozice míč netrefil podle jeho představ a ten se došoural vedle branky do zámezí. O minutu později se góly chtiví domácí příznivci branky v druhém poločase dočkali . Helm z trestného kopu ze  40 metrů vystřelil  a míč který doplachtil do branky hostů , odrazil se od tyče  a zapadl za záda střídajícího brankáře Míry Šmrhy 5:0. V 63.minutě roztleskal Tomáš Matějka  diváky po krásné střele z 20 metrů která skončila těsně nad břevnem hradešické branky.Hosté působili jako by fotbalového kouzla zbaveni . Dopouštěli  se chyb  které domácí trestaly. Jedné z nich  po nedorozumění ve středu obrany využil  v 77.minutě  rychlonohý domácí útočník Lorenc a svůj průnik zakončil střelkou do  prázdné branky kterou upravil skóre na konečných 6:0.

Poločas: 4 : 0. Branky :  1. Mayer, 17.  a 77. Lorenc, 6. a 37.Vítovec, 53. Helm.

Rozhodčí: Ing. Plzák z Kolovče. ŽK : 0:2; Diváků 260;

Sestava domácích  :  Javorský , Michel,  Čížek, Chaluš, Helm, Presl P.(57.Paleček) , Mayer (75.Š.Presl) , Matějka V., Matěka  T., Vítovec, Lorenc (Paleček, Š.Presl)

Sestava hostů: Šůs(46.Šmrha M.), Řezáč, M.Hlaváč, Vaněček, V.Hlaváč, Křesák(77. Šmrha L.), Hnojský, Šašek, Kopal, Florián, Liška (51.Chmelík)

Petr Presl hrající trenér Strážova : „ Po dnešním velikonočním utkání na domácím hřišti musím být velice spokojen s přístupem všech hráčů k utkání, kteří byli správně namotivováni po dvou neúspěšných utkáních venku. Od samého začátku utkání nebylo i díky probuzení střelců našeho celku nejmenších pochyb o vývoji utkání. Sestavu jsme museli vzhledem k absenci tří hráčů kádru, střelce Janky, záložníků France a Duchka i s ohledem na nám známé schopnosti některých hráčů soupeře malinko pozměnit, což se nakonec ukázalo být správným taktickým tahem.Výbornou defenzivní práci kromě celé obranné řady odvedli i záložníci v čele s V.Matějkou, který měl speciální oranné úkoly a jeden velmi důležitý zákrok si připsal i brankář Javorský. Ofenzivní jarní probuzení nastartoval bleskově zkušený střelec Mayer podporovaný průbojným mladíkem Lorencem, což mi udělalo asi největší radost společně s velice pěknou diváckou návštěvou.Ke kvalitní fotbalové podívané určitě svým výkonem přispěl s citem rozhodující sudí Plzák. Nezbývá si jen přát více takovýchto rozhodčích delegovaných na naše zápasy a hodně podobných výsledků s akcemi, které potěší oko diváků.“

 

Milan Černík Sokol Hradešice :   Nepochopitelný výpadek celého týmu Hradešic, který byl zaskočen gólem již v 18. vteřině zápasu po chybném odkopu hostujícího stopera. Další úder přišel již v 5. minutě po další neuvěřitelné chybě obrany. Jestliže v minulém zápase v Losiné byla obrana nejlepší řadou Hradešic, tak ve Strážově tomu bylo naopak. Zklamali ale hráči celého mužstva, na vysoké trávě se nedařila kombinace po zemi a vzduchem to bylo ještě horší. Jednoduché přihrávky kazili i ti nejzkušenější hráči, kteří jsou jindy oporami týmu a domácí hráči byli u všeho o krok dříve.

     Těžko říci, jak by se zápas vyvíjel, kdyby v 10. minutě za stavu 2:0 proměnil jasnou gólovou šanci J. Hnojský. Protože mu ji ale domácí gólman zneškodnil, skóre narůstalo jen na straně domácích. Takové zápasy čas od času přijdou, a tak nezbývá nic jiného než na tento zápas rychle zapomenout a důkladně se připravit na další derby se Švihovem.“

 

Záhoří  - Mochtín 1: 4 .   

Šot Karel

Mochtín potvrdil na hřišti posledního Záhoří roli favorita a o své výhře rozhodl již v prvním poločase. Již ve 3.minutě šli hosté do vedení, když nařízenou penaltu na Nováka proměnil jistě Petr Švátora. Hosté byli stále hodně aktivní, domácí se prakticky jen bránili a bylo otázkou času, kdy znovu inkasují. V 18. minutě dostal přesný pas do běhu Tomáš Babka, který jej střelou k tyči proměnil v další gol. Vzápětí se pravačkou trefil kapitán Luboš Kašpar a účet prvního poločasu uzavřel na 0:4 pro Mochtín Jiří Podráský. Jeho střela ze schrumáže nebyl prudká, ale měla přesný směr. Po přestávce hosté prostřídali, do velkého útočení se již nehrnuli. Domácímu týmu tak dali šanci vyrovnat hru a bojovat alespoň o čestný úspěch. To se nakonec vyplnilo. Po faulu Švátory kopalo Záhoří penaltu a se štěstím ji dorážkou proměnilo. Mochtínští hráči pak v závěru zápasu ještě dvakrát trefili břevno domácí branky, na výsledku se již nic neměnilo. Dobrý výkon v Záhoří odvedla i Zuzka Špindlerová z Bezděkova, která zápas s přehledem odřídila.

Poločas: 0 : 4 . Branky: Jiránek - Švátora, Babka, Kašpar, Podráský.; ŽK: 3:0 .Diváků: 60.

 

Přeštice B  - Dl.Ves 2: 0  .  

Poločas: 1:0. Branky: Pánovec, Čech; ŽK: 0:1. Diváků 150.

 

Dobřany -  Chlumčany B 3: 1 ( 1: 1) 

Branky: Podhadský 2, Horník - Souček; ŽK: 3:5 , Diváků 150.



 

 

 1.  Spálené Poříčí    16  11   3   2   38: 17    36 ( 12)

 2.  Švihov            16   9   3   4   45: 27    30 (  6)

 3.  Strážov           16   9   3   4   37: 19    30 (  6)

 4.  Dobřany           16   9   2   5   34: 31    29 (  5)

 5.  Mochtín           16   8   3   5   27: 17    27 (  3)

 6.  Hradešice         16   7   3   6   30: 29    24 (  0)

 7.  Svéradice         16   6   4   6   22: 24    22 ( -2)

 8.  Přeštice  B       16   5   6   5   22: 20    21 ( -3)

 9.  Dlouhá Ves        16   5   5   6   20: 28    20 ( -4)

10.  Pačejov           16   4   5   7   14: 22    17 ( -7)

11.  Losiná            16   4   4   8   19: 21    16 ( -8)

12.  Chlumčany B       16   5   1  10   20: 38    16 ( -8)

13.  Předenice         16   4   3   9   24: 34    15 ( -9)

14.  Záhoří            16   2   3  11   10: 35     9 (-15)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku