Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
OKRESNÍ PŘEBOR , III. TŘÍDA 16. kolo 4. – 5.4.

 

O K R E S N Í      P Ř E B O R  

 

MÍSTO POMLÁZKY POUŽÍVALI  ROZHODČÍ ČERVENÉ KARTY

 

Na rozdíl od minulého kola kdy nebyl v okresní přeboru vyloučen ani jediný hráč si o nadcházející schůzi disciplinárka příliš neodpočine. K velikonocím se tradičně hodí pomlázka, ale rozhodčí museli trest tak jak jim ukládají pravidla a měli v rukou jinou zbraň v podobě karet. Na ty bylo nejbohatší utkání v Mochtíně kde  rozhodčí Michal Balák musel sedmkrát tahat barvu této karty žlutou a třikrát  se i v jeho ruce červenalo.

Podruhé v tomto soutěžním ročníku na sebe narazily dva nejúspěšnější týmy v přeboru Pošumaví ze Sušicka. Po podzimní dělbě bodů v Nezamyslicích  si Svatobor na svém hřišti na svého rivala a v souboji o druhé místo tahal za delší konec a spravedlivě tento duel dotáhl do vítězného konce.  Zajímavé zápasy byly také k vidění na dalších hřištích.  V Dešenicích v duelu bohatém na branky domácí sice udrželi svojí letošní neporanitelnost, ale možnost vyhrát si pokazili sami neproměněnou penaltou v poslední minutě duelu s Vrhavčí.   Drama s úspěšným koncem se odehrálo v Mochtíně . Domácí béčko využilo dvakrát domácího prostředí k zisku šesti bodů a to se jim začíná při boji o záchranu daleko lépe dýchat.

 

Mochtín B  - Bezděkov 2: 1.

Šot Karel

Utkání bohaté na žluté a červené karty nakonec se štěstím zvládli lépe domácí hráči.Již ve 2.minutě otevřel skore Miroslav Břečka, stejný hráč pak deset minut před přestávkou zvýšil z penalty na 2:0 pro domácí. Ti mohli svůj náskok v úvodu druhého poločasu ještě navýšit, ale Pavel Zoubek trestuhodně zahodil během pěti minut tři velké golové šance. Pak postupně získávali převahu hosté, oslabení domácí začali jen bránit svůj náskok. V 61. minutě si po rohu na centr naskočil stoper hostí Svoboda a přesnou hlavičkou snížil na 2:1. Tlak hostů sílil, ale zakončení jim chybělo. Mochtínská záloha bránila těsnou výhru a ubránila ji. Jednou jí při tom pomohlo i štěstíčko, když polocentr - polostřela Jana Oudy skončila na břevně domácí branky. S přehledem zápas odřídil M.Balák, který byl nucen vyloučit tři hráče (2:1 - Šťastný,Petrů - Šperer) a udělit 7 žlutých karet (3:4), přihlíželo 60 diváků.

Poločas:  2 : 0.  Branky: 2. a  35. (PK)Břečka Miroslav – 61. Svoboda Petr;

Rozhodčí: Balák; ŽK: 3:4; ČK: 2:1 ; Diváků:  60 

 

Dešenice -  Vrhaveč 3: 3. 

Bojovné utkání  dvou  tradičních soupeřů přineslo dramatické okamžiky až do jeho úplného závěru. V něm se domácím potřetí a naposledy nabídla možnost jít do vedení. V poslední minutě ale zkušený matador fobalových trávníků , bývalá divizní opora Okuly Nýrsko  Jiří Hvězda neproměnil pokutový kop. Hrdinou těchto okamžiků byl gólman hostů Ondřej Presl, který mu  penaltu chytil. Osud asi tomu tak chtěl vzhledem průběhu zápasu, že tak došlo na spravedlivou dělbu bodů, kdy závěr zápasu se odehrál bez vyloučených Smolíka a Václava Hracha. 

Poločas: 1 : 1.  Branky: 14. Macháček Roman , , 60. Bartůněk Miloš, 75. Hvězda Jiří –31. Lorenc Libor, 49. Hrach Václav, 82.Jiřinec Pavel;

Rozhodčí: Haviar; ČK: Smolík Karel – Hrach Václav ; Diváků:  100

 

Hrádek -  Nezamyslice 2: 0 .

Ostře sledovaný duel o druhé místo vyhráli domácí. Po vyrovnaném prvním poločase ve kterém oba týmy předváděly výborný a pohledný fotbal   měl ten druhý zcela jiný průběh. V něm  domácí na svého soupeře po přestávce doslova vlítli , na hřišti dřeli  a vytvořili si rozhodující dvoubrankový náskok. Za tohoto stavu měli ještě domácí další tři brejkové šance , které jejich hráči špatně  zakončili a jednou zastavilo cestu míči do branky břevno.  To  již  bylo na sebevědomé hosty příliš , znervózněli a šli nekázní jednoho z nejvíce jejich napomínaných hráčů Krauchera z důvodu dvou žlutých karet do deseti.  Šance pro hosty se vrátit do hry o výsledek možností  kontaktní brankou z penalty svitla v 83.minutě. Míč ze značky pokutového kopu ale František Ritter  do branky neposlal, neboť exekutorovi  jeho nepříliš vydařený střelecký pokus brankář Svatoboru chytil.

Poločas:  0 : 0. Branky:  55. Kutil Libor, 60. Hanč Petr; Rozhodčí: Koura; ŽK: 3:4; ČK: 0 :1(.55.minuta  Kraucher Lubomír) ; Diváků:  130 

 

H. M. Boží  - V. Hydčice 0: 2 .

Bernard Radek

Za krásného počasí byl i početný dav diváků zvědavý, jak zahájí horští fotbalisté start jara na domácím trávníku. Na Horách nastoupilo překvapení jara,  jež zatím nestratilo ani bod.  První poločas byl sice opatrný a oba celky si vytvořili pouze minimum šancí. Přesto ty na straně domácích byli v úvodní patnáctiminutovce 100% gólové, jelikož byl dvakrát útočník Vojta vybídnut svými spoluhráči k brejkové situaci a ani jednou proti brankáři hostů netrefil jeho branku. Posléze vysunul J. Brabec Z. Hoffmanna za hostující obranu, jenž přihrával M. Ostádalovi, ale ten v těžké situaci taktéž mířil nepřesně. V závěru poločasu již zahrozili hosté a po rohovém kopu tak tak vyrážel domácí brankář střelu na brankové čáře. Ve druhém poločase udělali domácí pár změn, ale oživení bohužel nepřišlo a naopak hosté rozhodli dvěmi slepenými brankami po necelé hodince zápasu. I když je nutné podotknout, že hosté měli tentokráte více štěstí, ale každopádně šli proti němu s větší vervou a odhodláním, čímž vrátili horákům jejich předchozí prohru z hřiště v Hydčicích. Velmi precizně a korektně rozhodoval zápas sudí Pastyřík. Doufejme, že horští fotbalisté se brzy z nečekané prohry otřepou a zabodují v dalších domácích zápasech.

Poločas: 0 : 0. Branky: Kropáček Ladislav, Tyrpekl Vladimír; Rozhodčí: Pastyřík; ŽK: 0:2 ; Diváků:  90 

 

Sušice  B - Železná Ruda  3 : 1

Šimeček

Domácí měli po celý zápas územní převahu, kterou brankově vyjádřili až po přestávce. Hosté byli nebezpeční z rychlých brejkových akcí, když jedna z nich skončila v síti krátce před odchodem do šaten v prvním poločase.

Poločas: 1 : 1. Branky : Blažek, Holý, Mráz – Balda; Rozhodčí : Holeček M.; Diváků : 100; ŽK: 2:0; ČK 0 : 1(Balda Jaroslav)

 

Horažďovice B  -  Janovice 1: 3 ( 0: 0)

V prvním poločase se hrálo vyrovnané utkání, diváci však branku ani vyloženou brankovou příležitost neviděli. Ve druhém poločase měli domácí několik vyložených brankových příležitostí, ale nastřelili pouze tyč a ostatní tutovky nakopali mimo tři tyče hostů. Nakonec se přece jen radovali po trestném kopu, který zahrával J. Sova. Radost jim hosté zkazili hned za 7 min, když využili chybný výhoz domácího gólmana. Zápas pak otočil krásnou střelou hostující Plíhal, který nedal domácímu golmanovi šanci. Pojistku třetího gólu hosté přidali v samém závěru, když opět využili chybné domácí rozehrávky. Domácí mohou litovat svých neproměněných šancí, kdyby je proměnili určitě by  získali všechny tři body. Ale hraje se na góly a ne na kdyby.

Poločas: 0 : 0. Branky: 68. Sova Jan – 76. a 86. Plíhal Martin , 87.  Míšek Lukáš; Rozhodčí: Abraham; ŽK: 3:1;  Diváků 70.

 

Veřechov  -  Měčín 1: 1 .

Vyrovnaný první poločas přinesl radost do domácích řad ve 27.minutě kdy Pavel Raška uvolnil  ideálně Želízka a ten střelou z úhlu prostřelil měčínského brankáře. Hostům vyšel vstup do druhé půle  a již po dvou minutách hry po chybě domácí obrany vyrovnal  Král. Také v dalším průběhu drželi domácí s favoritem krok. Hosté ve snaze strhnout vítězství na svojí stranu v posledních deseti minutách  zatlačili Veřechov  , ale jeho obrana odolala a odměnou pro domácí byl získaný cenný bod.

Poločas:  1 : 0. Branky: 23. Želíska Jan – 47. Král Milan; Rozhodčí: Bureš J.; ŽK: 3:2; Diváků  150 

 

Dohrávka 14.kola :

 

H. M. Boží Nezamyslice 0:0 (0:0)

Bernard Radek

Za krásné divácké kulisy se hrál oboustranně útočný a aktivní fotbal. Tudíž je divu, že žádná ze šancí se neujala a zápas skončil bezbrankovou remízou.

Škoda je to především pro domácí, jenž z dvojutkání na domácím pažitu vytěžili pouze bod. V prvém poločase měl po krásném centru od P. Halase 100 % gólovku výborně se pohybující L. Bernard, který z voleje z cca 7 m před hostující bankou dobře trefil balón, ale hostující brankář konečky prstů svůj tým zachránil. Hosté těžili především z dobrého pohybu zálohy po obou stranách hřiště a několikrát zahrozili z brejků či trestných kopů. Do zajímavé příležitosti se prodral i zkušený Burda, ale i horští fotbalisté měli štěstí, a tak se šlo do kabin bez branek.

Ve II. poločase domácí ještě přidali s nátlakovou hrou směrem dopředu a několikrát uzamkli nekompletní hosty kolem jejich pokutového území. Ještě dvakrát měl na své kopačce velkou příležitost houževnatý L. Bernard, ale pocit vstřelené branky mu nebyl opět dopřán. Po jedné z jeho velkých šancí naopak zahrozili přímočarou brejkovou akcí hosté a jasnou tutovku nejprve jejich hráč poslal do tyče a odražený míč mířil z první, vysoko nad domácí branku další hráč hostí. Posléze opět převzali iniciativu za bouřlivé podpory diváků domácí a další gólovku neproměnil po centru Z. Hoffmanna osamocený M. Ostádal, jenž u zadní tyče hlavičkoval před odkrytou brankou těsně nad břevno. Hosté měli naopak příležitost ohrozit branku z trestného kopu z velmi příjemné vzdálenosti 21 m, ale hráč hostí trefil dobře postavenou zeď domácích. Po dalším střídání domácí sestavy a oživení hry směrem k soupeřově brance měl výbornou příležitost i Jaroslav Karásek, ovšem zcela sám před brankářem hostí špatně trefil balón a ten minul jeho branku.

Když ani další rodící se šance na obou stranách, nepřinesly brankový úspěch, skončilo atraktivní utkání nečekanou remízou 0 : 0. Domácí je třeba za hru v poli pochválit, ovšem bylo by zapotřebí již najít správnou mušku a své šance začít proměňovat, aby nemuseli řešit záchranářské problémy. S respektem rozhodoval sudí Habada, jenž ukázal domácím hráčům dvě ŽK.

Rozhodčí: Habada; Diváků 100; ŽK 0:2.

 

 

 

 1.  Měčín             16  13   2   1   47: 17    41 ( 20)

 2.  Hrádek            16   9   5   2   41: 17    32 (  8)

 3.  Nezamyslice       16   9   4   3   39: 20    31 (  6)

 4.  Vrhaveč           16   7   5   4   32: 24    26 (  2)

 5.  Bezděkov          16   7   4   5   44: 34    25 (  1)

 6.  V. Hydčice        16   7   3   6   27: 20    24 (  0)

 7.  Sušice B          16   6   4   6   32: 31    22 ( -2)

 8.  Janovice          16   6   3   7   27: 33    21 ( -3)

 9.  Veřechov          16   5   4   7   17: 28    19 ( -5)

10.  Dešenice          16   5   3   8   33: 41    18 ( -6)

11.  H. M.  Boží       16   5   1  10   29: 36    16 ( -6)

12.  Mochtín  B        16   5   1  10   25: 40    16 (-11)

13.  Železná Ruda      16   4   2  10   31: 46    14 (-10)

14.  Horažďovice B     16   3   1  12   34: 71    10 (-14)

 

 

 

 

 

 

 

 

III.   T Ř Í D A   

 

 

 

S FOTBALOVÝM TRPASLÍKEM  ZTRATILI LUBY BODY

 

Nečekanou ztrátou nejen bodů ale možnosti  přiblížit se možnosti vrátit se do hry o návrat do okresního přeboru  je pro lubskou rezervu  v duelu v Bolešinech. Na hřišti fotbalového trpaslíka který přestože je v tabulce poslední si v minulém roce připsal do své krátké historie poprvé postup do III.třídy se to rozhodně nečekalo . Stejně nečekaná byla prohra béčka Hradešic doma po ostudném výkonu s Neznašovy.Hosté si naopak vylepšili náladu po domácí zbytečné prohře . Jejich přemožitel Sokol Měcholupy byl znovu stoprocentně úspěšný , když doma porazil Myslív. Hodně důležitý zápas dotáhli doma do vítězného konce Žihobce. Ten nejdůležitější je bude čekat za týden, kdy se doma utkají Žihobce o v přímém duelu o první místo  rezervu z Chanovic. Ta potvrdila před tímto měřením sil na Týnci , že má kvalitní tým  který si přivezl z Klatovska domů zasloužené tři body. 

 

Bolešiny - Luby B 1: 1 . 

Domácí museli čelit herní převaze hostů za jejíž režie celý zápas probíhal. Bojovnost bolešinských fotbalistů s převahou  se jim s notnou dávkou štěstí vyplatila a když měli za sebou  pojistku v podobě  gólmana  Zdeňka Sýkoru, který se rozpomněl na své  úspěšné fotbalové mládí a  soupeře doslova vychytal. O překvapivé dělbě bodů rozhodl náhodný útok domácích  dvanáct minut před koncem  dorážkou  Růža, který výsledek  srovnal na konečný stav. 

Poločas:  0: 0. Branky:  78. Ruža Pavel – 57. Javorský Josef; Rozhodčí: Husník ; Diváků: 100

 

Týnec -  Chanovice B 0: 4 .

Zasloužená výhra hostů kteří potvrdili na Týnci , že jim role lídra tabulky sluší nejlépe ze všech  účastníků této soutěže.  Velkou osobností tohoto zápasu byl  rozhodčí Habada z Pláice, který byl suverénním  pánem na hřišti.

Poločas: 0:2. Branky: Bártík David, Patsch Robert, Pavlovský David, Polena Michal; Rozhodčí: Habada; ŽK: 0:3 ; Diváků: 50 

 

Hradešice B -  Neznašovy 1: 3 .

„Ostudný výkon našeho mužstva který se jen těžko komentuje. Takto se o soutěžní body nehraje. “ to byla slova sekretáře Sokola Hradešice Romana Václava které  zazněla  při tom kdy se jeho hlas ozval v telefonu při hlášení výsledku. Dlouholetý sekretář  domácích ještě doplnil: „Zápas si prohráli naši  hráči sami  hrubými chybami v obraně a nechali  se školit na hřišti zkušenými hráči hostů typu Martina Mundla“. 

Poločas: 1 : 2. Branky:  72. Mareš Pavel - Mundl Martin 2, Žák Miroslav; ŽK: 1:2 ; Diváků: 60 

 

Měcholupy -  Myslív 3: 0. 

Domácí zlomili definitivně odpor soupeře v závěru první hodiny hry, kde dvěma po sobě nařízenými pokutovými kopy po faulech na Lukáše Jakubce   zvýšili své vedení na konečných 3:0. Jeden pokutový kop  byl nařízen za faul brankáře hostů Berana, který následně dostal druhou ŽK a  musel předčasně pod sprchy. Hosté  o deseti již  deseti  nebyli schopni  zvrátit pro ně nepříznivý obratu a domácí dotáhli zápas k zaslouženému vítězství.

Poločas:  1 : 0. Branky: 20. Valečka Jan, 58. Petelík Radek(PK), 60. Hulec Jan(PK),; Rozhodčí: Bureš M.; ČK: 0 - Beran Miloš; Diváků: 40

 

Žihobce - Malý Bor   2:1

Peleška Luboš

Domácím vyšel skvěle úvod zápasu. Hned z prvního útoku si na centr R.Šikla z pravé strany naběhl V.Staněk a prostřelil brankaře hostů. Ti se hned po rozehrávce vrhli do útoku a prakticky po zbytek prvního poločasu obléhali branku domácích. Vyrovnat se jim však nepodařilo, přestože si vytvořili řadu šancí.

Do druhého poločasu nastoupili domácí jako vyměnění, začali být aktivnější a vytvořili si také řadu příležitostí ke skórování. Přesto se podařilo houževnatým hostům v 65.min. se štěstím vyrovnat - hlavičku P.Heřmana do vlastní sítě nechtěně usměrnil domácí obránce. Domácí však v náporu vytrvali a v 85.min. se dočkali vítězné trefy, kterou zařídil krásnou střelou do šibenice R.Šikl, kterému oplatil asistenci V.Staněk.

Poločas:  1 : 0. Rozhodčí: Veverka Jan;+ ŽK 1:2; Diváků: 100

Branky domácích: 3. Staněk Václav, 85. Šikl René  -  65. Heřman Pavel

Datum : 11.04.2009

 

Kolinec -  Velhartice    0 : 3

Vích

Komentář  obsažený v hlášení výsledku „  funkcionářem Sokola Kolinec p.Víchou : „ Derby - totální propadák pro domácí“ zřejmě hovoří za vše..

Na dokreslení připojuji komentář k utkání které mi zaslal soupeř ARBO Velhartice :

Pavlík  Jan

Místní velkéDERBY“, které se velhartickým podařilo zvládnout a uloupit domácím všechny body. Z pohledu do tabulky bylo již před zápasem patrné, že vítěz odskočí o tři body a to je v jarních bojích velmi důležité. Velhartice začaly nebojácně a pořádně kolinecké přitlačily před jejich pokutové území. Již ve 3 minutě dostal míč na levé straně Radek Beneš a jako šíp prolétl domácí obranou. Perfektním pohybem dokonale zmátl i domácího brankáře, který ještě čekal příhru, ale Beneš pohodlně a hlavně mazácky zasunul k bližší tyči 0:1. Z následujícího protiútoku domácích, kdy se velhartičtí asi ještě radovali z branky, musel vytáhnout parádní zákrok jejich brankář Sádlík. Velký boj se sváděl o střed hřiště, kde největší překážkou pro velhartické byl domácí Roman Dolejš. Svými zkušenostmi a přehledem dostával své spoluhřáče do šancí, které musel krýt Sádlík. Velhartice zahrozily po pěkných akcích z obou stran a do zakončení, bohužel nepřesného, se dvakrát dostal Antonovics. První poločas ubíhal a zdálo se, že se již stav měnit nebude, ale Radek Beneš byl proti. Zaúřadoval podruhé, parádním a hlavně ostrým centrem našel  Pepu Bejvla a ten nechytatelnou štřelou z voleje rozvlnil síť domácích podruhé 0:2. Po přestávce přišly oba týmy se změnami v sestavách. Velhartice s novým čerstvým útokem, který stále zaměstnával obranu i golmana domácích. Ale ani kolinečtí se nevzdávali šance na vstřelení branky a dokázali párkrát rozebrat  obranu. Někdy měli velhartičtí i hodně štěstí, to když kolinečtí forwardi jen těsně míjeli branku. Do šancí se ovšem dostávaly i Velhartice, hlavně Adam Mejstřík, pro kterého je parádně připravoval Pavel Poledník. Ten velmi dobře a účelně napadal rozehrávku domácích. Sám nejdříve ohrozil bránu soupeře dvěma střelami. Poté  znovu dokázal vybojovat míč na půli domácích, krásně jej naservíroval Mejstříkovi a ten mazácky zakončil. Běžela  86 minuta a Velhartice vedly 0:3. Do konce zápasu, který velmi dobře a citlivě řídil, před obrovskou diváckou návštěvou, rozhodčí Javorský, se již stav neměnil.

Branky : 4. Beneš, 41. Bejvl , 81. Mejstřík .

Poločas : 0 : 2. Rozhodčí : Javorský ; Diváků : 250; ŽK 1:1

 

Nalžovské Hory – Kvasetice   0 : 1

Chyba domácích 75.  v rozehrávce ve středu hřiště a následná ztráta míče je připravila   o body.

Poločas:  0 : 0. Branka :  75. Zmeškal . Rozhodčí:  Kurc,  ŽK  3:1, ČK 1:0(Mesiar po 2 ŽK); Diváků: 80.

 

 

 

    1.  Chanovice B       16  12   2   2   59: 20    38 ( 11)

    2.  Žihobce           16  11   3   2   40: 24    36 ( 15)

    3.  Kvasetice         16   9   4   3   33: 22    31 (  7)

    4.  Luby B            16   8   3   5   43: 24    27 (  3)

    5.  Malý Bor          16   8   2   6   34: 26    26 (  2)

    6.  Měcholupy         16   7   2   7   32: 29    23 ( -1)

    7.  Týnec             16   6   3   7   29: 35    21 ( -3)

    8.  Nalž. Hory        16   6   2   8   36: 49    20 ( -4)

    9.  Velhartice        16   5   4   7   36: 38    19 ( -5)

   10.  Neznašovy         16   4   4   8   22: 24    16 ( -8)

   11.  Kolinec           16   5   1  10   30: 48    16 ( -8)

   12.  Myslív            16   3   6   7   25: 36    15 ( -9)

   13.  Hradešice  B      16   4   3   9   23: 44    15 ( -9)

   14.  Bolešiny          16   2   5   9   16: 39    11 (-13)

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku