Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 19. kolo 4. – 5.4.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

 

CHANOVICE OBRALY O BODY TŘETÍ ROKYCANY

 

Říká se , že se zajíci počítají až po honu. Už nyní lze předpokládat, že při vyčíslování zisku bodů Chanovic bude hrát nevýznamnou roli určitě zlaté body dovezené z Břas, kde z důvodu rekonstrukce hřiště hraje třetí tým tabulky z Rokycan.  Hosté totiž k bodům přišli také výraznou měrou díky domácí hrubkám a dvěma vlastním brankám.  Dařilo se i dalšímu týmu FK Horažďovice . Přestože doma pouze remizovalo , pak to bylo po velmi dobrém výkonu a s kvalitním soupeřem , se kterým by každý z dalších účastníků KP remízu jako neúspěch určitě nebral.

 

 

Horažďovice – Koloveč    1 : 1 (1 : 1)

V Horažďovicích se hrál oboustranně kvalitní zápas ve kterém sice diváci viděli pouze dvě branky, ale  přesto se bylo na co dívat. Utkání mělo náboj , nasazení  hráčů z obou stran a po zásluze bylo pro ně odměnou dělba bodů. Již ve 3.minutě měl velkou šanci domácí  Dytrt který byl sám před brankářem ale jeho střelu k tyči Protivinský chytil.  V 10.minutě hosté rozehrávali zkrácený roh  ze kterého hlavičkou Milota  otevřel skóre.   Ve 13.minutě se na rozdíl od třetí minuty nevyznamenal brankář Kolovče, který špatně zpracoval míč při malé domů , k němu se dostal Janouškovec a  poslal ho do sítě hostů  1:1. Ve 33.minutě se vyznamenal domácí  gólman Charvát, která vychytal  sólový nájezd Šperla a také jeho zásluhou skončil první poločas  dělbou bodů. Ve druhém poločase domácí svého soupeře přehrávali  , byli lepší a kdyby střela Dytrta po narážečce s Janouškovcem byla o několik centimetrů přesnější mohla skončit v síti hostů a  to by se domácím dýchalo.Šanci měli po přestávce hosté  Šperlem  který se dostal k odraženému míči a nastřelil břevno. Štěstí v závěru měla i Koloveč, když  ve výhodné pozici kdy se pokusil přeloboval brankáře  Janouškovec, ale bylo z toho jen nastřelené břevno.   

Branky :  10. Milota – 13. Janouškovec.Rozhodčí : Schneider, diváků 180.

Sestava Horažďovice :  Charvát – J. Jiřík, Dytrt, J. Janouškovec, J. Mirvald – M. Šafanda, O. Stulík, Prchlík, T. Jůda, Cihlář ,  J. Sova.

Milan Koželuh manažer domácích : „Chtěli jsme vyhrát, ale chybělo nám k tomu kousek sportovního štěstí. Kluci dneska makali, vydali se ze všech sil, ale kvalita soupeře nakonec rozhodla o tom, že se body dělili. Pokud by naše mužstvo pracovalo nadále tak jako dneska, pak bychom měli být najaře po posledním kole spokojeni“. 

Rokycany – Chanovice   1 : 3 (1 : 2)

I před rychlé vedení domácích od první minuty o výsledku rozhodl domácí tým sám, , když jedna branka se zrodila po hrubce jejich gólmana a další dvě branky byly vlastní..

Branky : 1.Kučera – 16. Horváth, 40. a 47 vlastní

Chanos Chanovice: Jarolím – Káník, Čadek, R. Hnídek, V. Strakoš, Žežula (55. Z. Toman), Horváth (85. Král), L. Černohorský, L. Kislinger, J. Zdeněk (46. M. Švehla), Pícka.

 

 

   Horažďovice       - Koloveč      1 :  1  (  1 :  1)

   Staňkov           - Doubravka    1 :  2  (  1 :  0)

   Manětín           - Bolevec      1 :  1  (  0 :  0)

   Rapid Plzeň       - Chrást       1 :  1  (  1 :  0)

   Nýřany            - M. Touškov   1 :  2  (  1 :  2)

   Rokycany          - Chanovice    1 :  3  (  1 :  2)

   Přeštice          - Holýšov      0 :  3  (  0 :  0)

    SK ZČE Plzeň      - Zbůch        3 :  2  (  0 :  0)´

 

 

 

 

 

   1.  Doubravka     19  17   1   1   69: 16    52 ( 25)

   2.  Holýšov       18  14   1   3   45: 15    43 ( 16)

   3.  Rokycany      18  11   2   5   26: 19    35 (  5)

   4.  Chrást        19  10   4   5   43: 20    34 (  7)

   5.  Rapid Plzeň   18  11   1   6   40: 28    34 (  4)

   6.  Koloveč       18  10   2   6   47: 28    32 (  8)

   7.  Bolevec       17   9   3   5   33: 22    30 (  9)

   8.  M. Touškov    19   8   5   6   25: 26    29 (  2)

   9.  SK ZČE Plzeň  19   6   5   8   33: 38    23 ( -7)

  10.  Manětín       19   6   2  11   23: 51    20 (-10)

  11.  Chanovice     18   5   4   9   20: 28    19 ( -5)

  12.  Horažďovice   19   6   1  12   27: 42    19 (-11)

  13.  Přeštice      19   4   4  11   20: 36    16 (-14)

  14.  Nýřany        19   4   2  13   31: 48    14 (-16)

  15.  Zbůch         18   4   2  12   17: 52    14 (-13)

  16.  Staňkov       19   2   3  14   21: 51     9 (-21)

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

 

OSLABENÉ ŽICHOVICE PŘIVEZLY Z DALŠÍHO DERBY  TŘI BODY

 

 Žichovice v  posledním zápase venku  hraném v derby v Klatovech s místní divizní rezervou zvítězily a byly úspěšné  také v dalším derby v Lubech , které absolvovaly v silně kombinované sestavě . Z tohoto pohledu mohou Žichovičtí litovat prohospodařených pěti  ze šesti bodů na které ztratili na domácím hřišti. Mohou litovat dvojnásob, neboť v obou zápasech vedli a o body přišli vždy až v úplném závěru . Není to důvod k zamyšlení nad takticky nezvládnutelnou koncovkou ?  Jak se zdá pro fotbalisty Startu Luby nebylo dostatečným varováním herně  nevydařený zápas s béčkem Klatov  na domácím hřišti před  týdnem . Zatím co v minulém zápase jim pomohlo štěstí, nyní již ani to nepomohlo a  ztráta v zápase o šest bodů je rovněž minimálně  důvodem k zamyšlení. 

 

VD Luby - TJ Žichovice 1:3 (1:2)

Karel Šůs

Domácí hráče zastihl začátek utkání v dobré pohodě a po přímém kopu z levé strany,který rozehrál J.Krotký,se Luby dostaly do vedení 1:0.Zakončil přesnou hlavičkou P.Smolík hned ve 2. minutě. Poté převzal herní aktivitu soupeř ze Žichovic a předčil naše hráče v bojovnosti i kombinační hře.Ve 32.minutě vyvrcholila aktivita hostů vyrovnávací brankou.Po hrubé chybě obrany pronikl hráč hostů z pravé strany pokutovým územím a přihrávkou po zemi přesně našel spoluhráče v prostoru penalty. Zlepšení ze strany domácích hráčů nepřicházelo a tak ještě před koncem 1.poločasu kopali hosté pokutový kop a stav utkání se měnil  z pohledu domácích  na 1:2.  V průběhu 2. poločasu byli lubští hráči aktivnější a vypracovali si i několik gólových  příležitostí,které však zůstaly nevyužity.Závěr zápasu probíhal za strany domácích hráčů v  křečovitém   náporu,ale nedosáhl úspěchu v podobě vyrovnávací branky.Naopak ,v 69. minutě soupeř z rychlého protiútoku přidal ještě třetí  branku.                  

Branky: Malý 2, Šimáček

Sestavy : 

Luby -  Kalaš ,Pikhart,Vejskal,Švec,Smolík  P.,Šnour D.,Krotký,Papay , / 80 min.  Sýkora F./,Voráček J./51min.Havlovic/,Hradecký,Šůs.  Šindelář,Kodeš.

Žichovice-Němec,Turek,Malík,Hájek,Beneš,Chod,Brož,Švehla,Malý,Šiška,Šimáček, Pařízek, Doubek, Bala.

 

Převzato z webových stránek TJ Žichovice :

Bez opor,Šedivý (studijní povinnosti),Frýzek (zraněný kotník), Greiner (chřipka), Šimanovský (Dlouhodobě zraněný kotník), Jeřábek (zraněné koleno), jsme nastupovali k utkání pravdy o šest bodů v Lubech s dost nízkým sebevědomím a to dostalo další ránu hned v první minutě, když domácí první centr směřující do našeho vápna přetavili ve vedoucí branku.V té chvíli by na nás nevsadil ani Robík, který má rád riskantní sázky, ale k překvapení všech jsme se polehku začali zvedat a pozvolna získávat půdu pod nohama.Přicházely první náznaky šancí a stále častěji jsme zaměstnávali domácí obranu která nepůsobila tak jistě jak tomu bývalo v minulosti.Obrovskou aktivitou hýřili jak Beneš, tak Hájek nebo se zraněním nastoupivší Chod.Ale v té chvíli už válelo celé mužstvo bez výjimky a bylo opravdu jen otázkou času kdy to přijde.Ve 30.minutě už domácí museli kapitulovat, když jen přihlíželi jak putoval míč po ose Švehla -Hájek -Chod,tense zbavil protihráče a předložil na zlatém podnosu svátečnímu střelci Jardovi Malému, který s přehledem po vzemi k pravé tyči vyrovnal.Tato branka nás ještě více zvedla a bylo opravdu jen otázkou času kdy to přijde.Když už se zdálo, že to v první půli nebude,poslal Víťa Hájek milimetrový pas na Oldu Choda a toho domácí beci zastavili jen faulem a nařízený pokutový kop s troškou štěstí proměnil nalezený kanonýr Jára Malý ve vedoucí branku.Gól do šatny je vždycky dvojnásob platný!! Do druhé půle vstoupili sice domácí se snahou o vyrovnání, ale více než na kombinaci se soustředili na nafilmování penalty,což jim výborný rozhodčí Krauz nebaštil a tak jsme to vzali do svých rukou my a kdo jiný než v té době pokulhávající a soupeřem značně okopaný Olda Chod po té co oznámil, že musí střídat, zatáhl naposled po pravé straně a jeho střílený centr napálil Jirka Šimáček do sítě bezmocného Kalaše v domácí brance.To běžela 70.minuta zápasu a nás čekala koncovka, kterou jsme již dvakrát nezvládli.Snad nebo právě proto jsme si ji tentokráte pohlídali a nedali jsme domácím prostor k zápletce.Závěrečný hvizd jsme si pak vychutnali i s našimi skvělými fandy kteří byli opět hodně slyšet.

Trenér  Žichovic Josef Chalupný : „Když po pátečním tréninku hlásili zranění Jeřábek,Frýzek a Švehla,čímž rozšířili počet absentujících na šest nevypadala situace vůbec růžově a přiznám se v tu chvíli jsem na body opravdu nepomýšlel. Naštěstí tvrďák Fery Švehla se sebezapřením nastoupil a zahrál jeden ze svých životních zápasů.Přes problémy se zraněným kolenem nastoupil i Olda Chod a byl to právě on kdo připravil všechny branky.Do obrany jsem povolal z důchodu Jirku Turka a i on předvedl,že i bez tréninku stále umí. Jinak jsme podle mého hráli velice pěkný fotbal , který se musel líbit i náročným lubským fanouškům.Nechyběly pěkné branky, krásné střely, či kombinace ne jeden dotek.Celé utkání kluci vydrželi ve vysokém tempu.Celkově jsem byl s předvedeným výkonem a nasazením velice spokojen a celému mužstvu děkuji!“

 

Nýrsko – Stříbro   0 : 3 (0 : 1)

Vyrovnané utkání ve kterém hosté těžili z vedoucí branky po které  přinutili domácí  k otevření hry a v dalším průběhu  byli nebezpeční z rychlých protiútoků.  Na 2:0 zvýšili velice vydařenou trefou přímo z voleje  ze 30 metrů která skončila z kopačky Šamana v šibenici domácí svatyně.  Domácí ve snaze korigovat výsledek ještě inkasovali minutu před koncem na konečných 0:3.  Druhému celku tabulky se tak vydařila odveta,  když na podzim doma s Nýrskem překvapivě prohráli 2:3.

Branky : 14. Florus, 75. Šaman, 89. Kertys. Rozhodčí: Kostelní, diváků 50.

 

TJ Sušice - Keramika Chlumčany  3 : 0 (2 : 0)

Petr Kodýdek

Sušičtí při svém prvním jarním utkání na domácím stadionu neponechali nic náhodě a už od počátku hry šli pevně za vítězstvím.Odměnou za snahu jim byl první gól ze střelecké kopačky uzdraveného Radka Kočího v 31. minutě. Stav 2:0 přinesla 41. minuta a ukázkový gól z hlavy Pavla Kodýdka po výborně zahraném rohovém kopu Pavlem Hubáčkem.

Ve druhé půli se dostal v pokutovém území před  obránce hostí Kuba Melka, byl faulován a z následné penalty mazácky uzavřel skóre na 3:0 Pavel Hubáček. Poté se pouze dohrávalo, i když domácí mohli ještě několikrát skóre navýšit.

Branky : 31. Kočí, 41.Kodýdek, 60. Hubáček (PK)

Rozhodčí : Malinčák ; Diváků: 200; ŽK 2:2; ČK 1:0

Sestava domácích: Kindelman - Junek, Marek T., Potužák,Kodýdek - Kysilka(77.Hupka), Hrach(C), Hubáček, Melka - Budil(71.Farták), Kočí(81.Marek L.). Trenér: František Melka

 

Klatovy B – Zákava   0 : 1

Karol Žák

Je těžké najít něco pozitivního na dalším prohraném utkání. Styl hry se ze dne na den bez patřičné docházky na trénink změnit nedá a taktéž prachbídná fyzická připravenost většiny hráčů  jasně dokladuje směr, kterým se  nyní  klatovská rezerva  ubírá. Jasnou prioritou  i nadále zůstává výhledové budování týmu pro nový soutěžní ročník.  

Vyrovnané utkání rozhodl nepovedený odkop ze skrumáže. Kotáb netrefil centrovaný míč tak jak by si představoval, nastřelil spoluhráče před sebou a několikanásobným odrazem  balon doputoval  ke zcela volnému Silovskému, který  nemohl uvěřit tomu, že před ním zívá úplně prázdná branka. Stalo se to ve 40. minutě a gól do šatny mrzí vždy hodně.

Po změně stran odhodlaný celek domácích na hosty vyrukoval s nátlakovou hrou a opticky měl mnohem více ze hry, postupem času však s přibývající nervozitou a ubývajícími silami soupeř hru vyrovnal a z brejků i hrozil. Několik dobrých příležitostí domácí malým důrazem před brankou  nevyužili, tu největší příležitost k vyrovnání spálil Kotáb. Střela z dálky vypadla brankáři Kosnarovi z rukou, Kotáb byl sice u míče první, měl ale málo času na lepší řešení a trefil jen obětavého gólmana. 

Za druhý poločas patří hráčům poklona, škoda jen, že zmiňovaná slabá kondice brzdila ke konci dobrý poločasový rozjezd.

Sestava :   Lorenc  -  Ježek, Kraus, Kováč, Kotáb  -  Tribula, Votípka, Lukeš, Dvořák  -  Pergl , Prokopec / 55´ Cihelka /

Branka :  40´ - Silovský

 

 

 

   Luby        - Zichovice     1 :  3

   Klatovy B   - Žákava        0 :  1

   Příkosice   - Zbiroh        2 :  0

   Sušice      - Chlumčany     3 :  0

   Křimice     - Horní Bříza   0 :  1

   Blovice     - Nepomuk       0 :  2

   Bezdružice  - Rozvadov      1 :  3

   Nýrsko      - Stříbro       0 :  3

 

  1.  Horní Bříza       19  17   2   0   53:  8    53 ( 26)

  2.  Stříbro           19  12   2   5   41: 21    38 ( 11)

  3.  Příkosice         19  11   4   4   41: 23    37 (  7)

  4.  Rozvadov          18   9   6   3   42: 20    33 (  6)

  5.  Sušice            19  10   3   6   33: 22    33 (  6)

  6.  Nepomuk           19   9   3   7   37: 32    30 (  3)

  7.  Zbiroh            19   9   3   7   33: 30    30 (  3)

  8.  Chlumčany         19   8   2   9   35: 31    26 ( -1)

  9.  Luby              19   7   4   8   22: 24    25 ( -5)

 10.  Nýrsko            18   6   4   8   26: 33    22 ( -8)

 11.  Křimice           19   6   3  10   28: 42    21 ( -9)

 12.  Zichovice         19   5   6   8   25: 42    21 ( -6)

 13.  Blovice           19   5   5   9   19: 25    20 (-10)

 14.  Žákava            19   5   4  10   25: 39    19 ( -8)

 15.  Bezdružice        19   4   2  13   25: 44    14 (-16)

 16.  Klatovy B         19   1   1  17   11: 60     4 (-26)

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku