Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B TŘÍDA - skupina B 15. kolo 4. – 5.4.

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

DERBY PŘINESLY BODY PRO DOMÁCÍ

 

Poprvé se na jaře v domácím prostředí představily  celky Tatranu Dlouhá Ves a FC Švihov, které  čekalo pošumavské derby  . Ve Švihově se střetli soupeři kteří si ve vzájemných zápasech nic nedarují . Ostatně bylo tomu tak na podzim ve Strážově odkud si odvezl za výhru 2:4 body Švihov a stejně tak byl úspěšný i v domácím prostředí  kdy opět , ale tentokráte s velkou dávkou štěstěny vyhrál rozdílem dvou branek. Fotbalisté Tatranu Dlouhá Ves mají na jaře daleko lepší vstup do soutěže než tomu bylo na podzim. Tam měli poi dvou kolech na svém bodovém kontě nulu, ale nyní po remíze v Předenicích a výhře v derby nad Pačejovem mají na jaře již tři získané body ! Po té kdy první jarní zápas  Hradešice v Losiné nesehrály pro nezpůsobilý terén  si vše doma vynahradily , když v domácím klání porazily na čelo tabulky dotírající Dobřany . Hosté roli mírného favorita nezvládli  . Prohrávali již po poločase 5:1 a domů si odvezli předčasnou velikonoční nadílku v podobě půl tuctu branek ! Mochtín po výhře v Pačejově si nenechal ujít šanci získat doma další tři body  což znamená, že je na jaře nejúspěšnější ze všech družstev z Pošumaví v soutěži  a v tabulce se již dotáhl na rozdíl třech bodů na třetí Strážov ! V tabulce stoupá i nováček ze Svéradic který si po doma připsal na své konto první jarní vítězství.

 

 

Dlouhá Ves – Pačejov  1 : 0 (0 : 0)

Krůs Josef

Pěkné počasí,dobrý terén,ale na začátku utkání hrozivě málo diváků.Teprve v průběhu si to diváci u hráčů"vylepšili" a nakonec jich přišlo přes stovku.Další otázka byla - jak se mladý rozhodčí Bošek zhostí úlohy hlavního rozhodčího v dost sledovaném zápase 1.B.třídy,které má nádech derby zápasu.Skoro to vypadalo na to, že hráči na obou stranách chtějí rozhodčímu co nejvíce pomoci - hrál se slušný fotbal s minimálním počtem běžných faulů.Obě mužstva se starala hlavně o fotbal a tak diváci viděli zpočátku jen velmi opatrnou hru a pěkných pár minut trvalo,než se hra zrychlila a začalo se hrát trochu rasantněji a s větší snahou o změnu stavu na "výsledkové tabuli".Kolem 15.až 20.min. hosté získali mírnou převahu,která také vyplynula z mnoha nepřesností a chyb v obranné fázi domácích.Přesto největší šanci v 1.pol.měl v 41.min.domácí útočník M.Krejčí,který díky své rychlosti a technickým  schopnostem perfektně zpracoval chytrou přihrávku za beky,zbavil se obránce hostů a šel sám proti brankáři hostů,kterého se mu nepodařilo obstřelit.

Hned na začátku 2. pol.vytvořili hosté velký tlak na branku domácích,došlo ke zmatkům v obraně domácích a jen se štěstím pro domácí se na nerozhodného stavu nic nezměnilo.Největší šanci měli hosté v 50.min.,kdy hotující útočník hlavičkoval v pok. území jen těsně vedle.V těchto chvílích se domácí většinou brání a gól je na spadnutí.Přesto se domácí díky důrazu R.Rovňana dostávají do velké šance,kterou sám Ríša promarňuje,protože volil střelu místo přihrávky na dobře postaveného útočníka.Od 56.min. přichází desetiminutovka Dlouhé Vsi.Po pěkném uvolnění střílí D.Ronn ještě těsně vedle branky, ale v 69.min.už celá trojice i s F.Kejlou a H.Hubeným.zaměstná obranu hostů tak účinně,že neví kam dřív skočit a míč vybojovaný F.Kejlou dostává volnější H.Hubený,který prostřelí vše co stojí před ním a už mu mohou spoluhráči gratulovat k první brance zápasu.

Nastává oživení,hra se mírně přitvrzuje a zrychluje.Hosté to nevzdávají,domácí se brání,ale jsou to zkušení chlapci,kteří i z tohoto tlaku dovedou vytvořit nebezpečné protiútoky a tak mnoho nechybělo a domácí mohli druhým gólem výhru i potvrdit.

Branky: 69. Hubený Jan

Rozhodčí : Bošek ; Diváků 105; ŽK 3:0.

Sekretář Tatranu Dlouhá Ves Josef Krůs : Diváci viděli zajímavý a slušný fotbal.Hosté z Pačejova zanechali v Dlouhé Vsi dobrý dojem a my jim přejeme,aby se brzy dostali   tam kam patří a tím ručitě po jejich předvedeném výkonu pásmo sestupu není . Poděkování za pěkný sportovní zážitek ale patří oběma aktérům  tohoto  důležitého derby “.

 

Švihov – Strážov   2 : 1 (0 : 0)

Za pěkného slunečného počasí se hrál očekávaný duel dvou týmů z čela tabulky.Hoste byli celý zapas aktivnější,dobře kombinovali a dostávali se do vyložených šancí. Jejich střelecká nemohoucnost je vsak připravila o 3 body.

Branky : 63.Biedermann,87.Spatenka(PK)-  50.Matejka V.

Rozhodčí : Žumpách. Diváků: 90. ŽK 1 : 3(Zdrahal J.-Helm,Presl,Janka) ČK 0 : 1

(50.min. Helm po 2 ŽK)

Sestava Strážov : Javorský-Michel-Čížek-Helm-Presl P.-Vítovec-Matějka V.( 85.Mayer )- Matějka T. ( 75. Chaluš)-Franc-Janka-Lorenc  ( 80.Presl Š)

 

Trenér Švihova František Maršálek :   V tomto zapase se nám herně, na rozdíl od minulého kola, příliš nedařilo,ale výsledek byl zcela opačný. Za bojovnost a nasazeni hráčům dekuji,ovsem sportovně musím přiznat, ze porážka pro dobře hrající hosty byla krutá.

 

Trenér Strážova Petr Presl : „ V tomto utkání jsme si na rozdíl od minulého utkání v Poříčí vytvořili dobrou kombinací i brejkovými kontry celou řadu výborných brankových příležitostí, z nichž nejméně čtyři byly jasnými tutovkami. Zbrklost při jejich zakončení nás připravila o vítězství v utkání, které bylo z naší strany herně povedené.Domácím jsme na rozdíl od rozhodčího Tumpacha nedopřáli s výjimkou jedné chyby v obranné fázi žádný prostor k vytvoření brankové příležitosti.Vzhledem k průběhu zápasu a poměru brankových příležitostí považuji tuto prohru za zbytečnou ztrátu bodů.Ve chvíli, kdy se nám podaří probudit podzimní střelce, přestanu mít obavy o další výsledky jarní části soutěže. Z jednotlivců odehráli výborný zápas bratři Matějkové ve středu zálohy a starší Václav přidal i krásnou branku z trestného kopu, která bohužel nemá přívlastek vítězná.“

 

 

Hradešice-  Dobřany    6 : 1 ( 5: 1)  

Milan Černík

     Domácí vstoupili do jarní sezóny vynikajícím způsobem a raketovým nástupem nedali soupeři jakoukoliv šanci na zisk nějakého bodu, protože již ve 13. minutě utkání vedli 4:0. Nutno podotknout, že všechny první 4 střely na bránu skončily v síti hostů. Již ve 23. vteřině utkání se pískala penalta za jasný faul na J. Kopala, kterého výborně uvolnil V. Kotiš, který pak pokutový kop bezpečně proměnil. V 8. min. zahrávali domácí standardní situaci a M. Hlaváč  míč hlavou přesměroval na zcela volného V. Kotiše, který však odkrytou bránu netrefil, ale míč pohotově dorazil do brány J. Hnojský. V 11. minutě dal "životní" gól výborně hrající Fr. Šašek, který trefil těžkou střelou z voleje ze 30-ti m šibenici. Ve 13. min. si po pěkném uvolnění příliš předkopl míč J. Kopal, takže k němu měl blíže hostující brankář, který ale při odkopu nastřelil dotírajícího J. Kopala a ten poté zasunul počtvrté míč do prázdné brány hostů. V tu chvíli byl hostující celek "zralý na ručník", ale přesto se nevzdal a srdnatě a hodně tvrdě bojoval. I tak inkasoval ještě pátý gól ve 28. min. utkání, když  Fr. Šašek ideálně uvolnil V. Kotiše a ten po samostatném nájezdu přesně trefil hostující bránu k vzdálenější tyči. Hosté pak korigovali stav krásnou střelou Roubíčka z dobrých 40-ti metrů, který přesně mířenou střelou přeloboval téměř dvoumetrového brankáře domácích. Ve 34. min. mohl náskok domácích zvýšit O. Starec, který se řítil po ideálním uvolnění Fr. Šaškem sám na bránu hostů, ale tu přestřelil. Další šanci měl tento hráč po rohovém kopu ve 45. minutě, když hlavičkoval do odkryté brány, ale na poslední chvíli míč vykopl z brankové čáry hostující hráč.

     Ve 2. poločase měli domácí řadu dalších šancí, ale skóre se již o mnoho nezměnilo. V 56. min. běžel P. Křesák zcela sám na hostujícího brankáře, ale ten mu jeho střelu zlikvidoval. V 59. min. centroval zprava O. Starec na J. Hnojského, který v pádu o kousek minul hostující branku. V 60. min. hlavičkoval Zd. Frančík těsně vedle již prázdné hostující brány a festival neproměněných šancí domácích hráčů ukončil v 76. minutě zápasu O. Starec, který svoji třetí gólovou šanci - samostatný nájezd - již proměnil a stanovil tak konečný výsledek zápasu.

Branky: 1. Kotiš (PK), 8. Hnojský, 11. Šašek, 13. Kopal, 28. Kotiš, 76. Starec - 31. Roubíček

Rozhodčí: Brož - Tyc, Jirsa, DS Bartošek, ŽK 2:3, ČK 0:1 (75.) Trdlička (2 ŽK)   Diváků: 100

Sestava Hradešic: M. Šůs, L. Vaněček (K), P. Řezáč, M. Hlaváč, V. Hlaváč, J. Hnojský (J. Liška), Zd. Frančík, Fr. Šašek, O. Starec (Fr. Melka), J. Kopal (P. Křesák), V. Kotiš (M. Florian)´

 

TJ Sokol Mochtín - TJ Přeštice "B"  2:0 (1:0).

Karel Šot

Úvodních deset minut patřilo hostům, ale pak se domácí zklidnili, začali hrát svoji hru, soupeře zatlačili do defenzivy. Ve 20.minutě přišla  první branka. Na dlouhý centr si naběhl Jiří Dolejš, přesnou hlavičkou poslal do šance Zdeňka Nováka a ten se nemýlil - 1:0. Pak měli domácí další brankové příležitosti, ale goly z toho nebyly. Ve dvou největších šancích je zastavil hvizd rozhodčího, který v obou případech respektoval zvednutý praporek nepoctivého asistenta rozhodčího hostí. I po přestávce se hrálo převážně na polovině hostů z Přeštic a bylo jen otázkou času, kdy Mochtín přidá další gól. Hosté však dobře bránili, drželi čestný výsledek. V závěru utkání přidali,  otevřeli hru, pokoušeli se o vyrovnání. To se jim ale vymstilo. Mochtín poctivě bránil, několikráte vyrazil do nebezpečných brejkových akcí. Po jedné z nich byl v trestném území sražen Zdeněk Novák, z nařízené penalty pojistil výhru domácích přesnou střelou Jiří Dolejš. To již běžela 86.minuta, dvougólové vedení si mochtínští hráči v pohodě pohlídali. 

Branky : Novák Zdeněk, Dolejš Jiří

Hrálo se slušně za řízení rozhodčího Veverky ze Zbiroha. ŽK 1:1, ČK 1:0 (P.Švátora) po 2 ŽK, 60 diváků

 

Svéradice - Záhoří 3:0 (0:0)

Václav Dušek

Domácí veděli, že je s posledním celkem tabulky nečeká jednoduchá úloha. Od začatku měli sice herní převahu, ale soupeř poctivě bránil a pokoušel se vyrážet do protiútoků. Domácí byli ke gólu nejblíže po střele Jiřince z přímého volného kopu do tyče. Další střely domácích pochytal výborný brankář Pechr. V úvodu druhého poločasu propadl míč až k volnému Soukupovi, který jej napálil do břevna branky hostů. O chvilku později prošel přes všechny protihráče Větrovec a jeho střelu z úhlu do prázdné branky odklidil obětavě Prokopius na roh. Z něj se už domácí radovali, míč propadl na zadní tyč k volnému Makovcovi, který neměl problém jej uklidit do odkryté branky. Záhy druhý poločas na deset minut přerušila silná průtrž mračen doplněná bouřkou. Po neplánové přestávce měli hosté chvilku více ze hry a domácí se museli strachovat o výsledek. Naděje hostů však utlumil Větrovec, který zdárně proměnil brejkovou situaci v druhou branku domácích. O chvilku později ten samý hráč uspěl znovu a utkání prakticky rozhodl. V závěru utkání déšť opět nabral na síle a utkání se dohrálo spíše z povinnosti. Velmi dobře si ve své premiéře v I.B třídě počínal 17letý rozhodčí Lukáš Dünghübel z Horní Břízy.

Branky: 55.Makovec Stanislav, 66.Větrovec Jakub, 70.Větrovec Jakub

Rozhodčí: Dünghübel Lukáš, ŽK: 2:0, Diváků: 100

Sestavy ; Svéradice: M.Soukup - Kába, Švec, Marek (80.Š.Kulhánek), Petřík (76.O.Kulhánek) - Vonášek (52.Martínek), Jiřinec, Herout, Makovec - Větrovec, L.Soukup

Záhoří: Pechr - Michálek - Novák, Prokopius, Šampalík - Šlehofer (56.Kulhánek), Pelouch, Kovář, Raška - Šperer (66.Petr Milota), Jiránek

 

 

Ostatní výsledky :

Předenice -  Sp.Poříčí   1: 2 ( 0: 2)  

Chlumčany B-  Losiná 1: 2 ( 0: 2)  

 

 

 

 1.  Spálené Poříčí    15  10   3   2   35: 16    33 ( 12)

 2.  Švihov            15   9   3   3   44: 24    30 (  6)

 3.  Strážov           15   8   3   4   31: 19    27 (  6)

 4.  Dobřany           15   8   2   5   31: 30    26 (  5)

 5.  Mochtín           15   7   3   5   23: 16    24 (  0)

 6.  Hradešice         14   6   3   5   29: 23    21 ( -3)

 7.  Dlouhá Ves        15   5   5   5   20: 26    20 ( -4)

 8.  Svéradice         15   5   4   6   21: 24    19 ( -5)

 9.  Přeštice  B       15   4   6   5   20: 20    18 ( -3)

10.  Losiná            14   4   4   6   19: 19    16 ( -2)

11.  Pačejov           15   4   4   7   13: 21    16 ( -5)

12.  Chlumčany B       15   5   1   9   19: 35    16 ( -8)

13.  Předenice         15   4   2   9   23: 33    14 (-10)

14.  Záhoří            15   2   3  10    9: 31     9 (-12)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku