Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 18. kolo 28. – 29.3.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

 

DŮLEŽITÉ BODY ZŮSTALY NA HORAŽĎOVICKU

 

V neděli se poprvé na  jaře doma představil kolektiv Chanosu Chanovice který vedl do premiérového zápasu s této sezóně před domácím obecenstvem nový  trenér Karel Krejčí. Odpoledně pak hrál doma   i druhý tým z Pošumaví  FK Horažďovice. Vystoupení obou  týmů z dopadlo k úplné spokojenosti svých příznivců takže všechny body zůstaly na Horažďovicku.

 

Chanovice – Přeštice    2 : 0

Jiří Štěrba

Domácí byli celý zápas lepším týmem. Hosté měli jedinou gólovou šanci již ve 4. minutě, když útočník Švarc prudce vystřelil z hranice velkého vápna a Jarolím v brance domácích střelu vyrazil z námahou nad branku.

Sestava domácích: Jarolím, Káník, Čadek, Hnídek, Strakoš, Žežula/69. min. Švehla/, Horváth/85. min. Polena/, Černohorský, Kislinger, Zdeněk/90. min. Toman/, Pícka 

Branky:  25. a 38.Horváth  2. Rozhodčí Liškutín, ŽK  2:1, diváků 100.

Vyhráli jsme zcela zaslouženě, tvrdí chanovický Krejčí

Yvetta Musílková

Oba zástupci Pošumaví v dalším víkendovém kole fotbalového přeboru Plzeňského kraje mužů plně bodovali a přitom neinkasovali ani jeden gól. A oba doma. Chanovice porazily Přeštice a Horažďovice nadělily Staňkovu bůra.

„Jsem maximálně spokojený. Chtěli jsme potvrdit bod zvenčí a to se nám povedlo. Byli jsme lepší, i když nelze přeštickému soupeři upřít bojovnost, a  zaslouženě jsme vyhráli,  vítězství mohlo být i vyšší, ale některé finální přihrávky jsme neřešili nejlépe,“ uvedl trenér  Chanosu Chanovice Karel Krejčí, kterého potěšila skvělá nálada v kabině po utkání.

 

Horažďovice – Staňkov  5 : 0 (2 : 0)

Domácí si byli vědomi důležitosti zápasu . Od úvodních minut měli režii zápasu plně pod svojí kontrolu a nepřipustili soupeři ani jednou vlastní branku. Podařil se jim vstup do zápasu, když již ve druhé minutě se dostal k odraženému míči  Šafanda a střelou k tyči poslal svůj tým do vedení. Ve 22.minutě  rozehrával Prchlík rohový kop a Jiřík hlavičkou poslal míč podruhé za zády staňkovského gólmana a upravil tak stav první půle na 2:0.  Možnost zvýšit měl ve 28.minutě Šafanda, ale z deseti metrů  nedokázal skórovat.   Obraz hry se po přestávce  nezměnil a tak zcela zákonitě skóre na kontě hostů narůstalo.  V 77.minutě po faulu na Janouškovce  byl úspěšným střelcem třetí branky , tentokráte z penalty Jiřík. V 81. a 83.minutě upravil dvěma slepenými góly Prchlík konečný stav na 5:0.  První branku dal po samostatné akci z úhlu kdy z úhlu přeloboval brankáře hostů a o dvě minuty po té využil ideální přihrávky od Janouškovce  a  jako na zlatém podnose naservírovanou šanci skórovat využil.  

Branky: 2. Šafanda, 22. a 77.(PK) Jiřík, 81. a 83. Prchlík.  Rozhodčí: Tic, diváků 100, ŽK 3:2.

FK Horažďovice: Charvát – J. Jiřík, Mourek, J. Janouškovec, J. Mirvald – M. Šafanda, O. Stulík, Prchlík, T. Jůda, Cihlář – Greger (80. J. Sova).

Vítězství přišlo včas, říká horažďovický Vašica.

Spokojenost s výsledkem panovala také v Horažďovicích. „Ale s námi předvedenou hrou už tak spokojený nejsem. Pořád nám  skřípe především v obraně,“  kritizoval lodivod FK Horažďovice Lubomír Vašica.

„Ale zaplať pán Bůh za všechny body, vždyť teď jich bylo v sázce šest. I když musím říci, že pro Staňkov je  výsledek až příliš krutý. Do stavu 2:0 pro nás nám byly velmi vyrovnaným soupeřem. Ovšem pak je zlomila námi proměněná penalta, kterou sudí nařídil za faul na Janouškovce. Poté už Staňkov zcela rezignoval,“ ohlédl se za nedělním utkáním Vašica.

Trenér fotbalistů Horažďovic  věří, že  se konečně jeho  kanonýři probudili a střelecky se prosadili, a i čisté brankové konto jeho svěřence  pořádně nakopne.

„Vítězství přišlo včas. Potřebovali jsme nakopnou do dalších těžkých bojů. Jen doufám, že se touhle výhrou nenecháme  ukolébat,“ dodal Luboš Vašica.

 

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY

M.Touškov  - Rokycany 1: 1 ( 0: 1) 

Branky: Führbacher - Hereit; ŽK: 1:3 ; diváků: 130

Chrást  - Nýřany 6: 0 ( 2: 0) 

Branky: Bezdička 4, Kovařík, Sadílek; ŽK: 1:2 ; diváků: 180

Doubravka - Manětín 4: 0 ( 2: 0)

Branky: Bobák 2, Kovács, Řezáč; ŽK: 3:2; diváků:  150 

Koloveč Zbůch 4: 2 ( 2: 0)

Branky: Bittengel 2, Duchoň, Milota - Hlavatý 2; ŽK: 0:3 ; diváků: 220

Holýšov -  SK ZČE 0: 0 ( 0: 0) 

ŽK: 2:4; ČK: 1:0 ; diváků: 220

 

 

 1.  Doubravka         18  16   1   1   67: 15    49 ( 22)

 2.  Holýšov           17  13   1   3   42: 15    40 ( 13)

 3.  Rokycany          17  11   2   4   25: 16    35 (  8)

 4.  Chrást            18  10   3   5   42: 19    33 (  6)

 5.  Rapid Plzeň       17  11   0   6   39: 27    33 (  6)

 6.  Koloveč           17  10   1   6   46: 27    31 (  7)

 7.  Bolevec           16   9   2   5   32: 21    29 (  8)

 8.  M. Touškov        18   7   5   6   23: 25    26 ( -1)

 9.  SK ZČE Plzeň      18   5   5   8   30: 36    20 ( -7)

10.  Manětín           18   6   1  11   22: 50    19 ( -8)

11.  Horažďovice       18   6   0  12   26: 41    18 ( -9)

12.  Chanovice         17   4   4   9   17: 27    16 ( -8)

13.  Přeštice          18   4   4  10   20: 33    16 (-11)

14.  Nýřany            18   4   2  12   30: 46    14 (-13)

15.  Zbůch             17   4   2  11   15: 49    14 (-13)

16.  Staňkov           18   2   3  13   20: 49     9 (-18)

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

 

LUBY SE V PŘESILOVCE TRÁPILY

 

Po derby v úvodním jarním kole  s TJ Sušice čekalo  lubský Start na domácím hřišti další derby , tentokráte s posledním celkem tabulky který přijel ze sousedních Klatov vzhledem k tomu, že hrálo divizní áčko ve stejný čas doma s Třeboňí se skutečnou rezervou tohoto klubu. Klatovy zaskočily sebejisté domácí hráče kompaktní hrou , která vycházela ze zajištěné obrany. Ta ve stejném složení předvedla nesporně kvalitnější výkon a na rozdíl od utkání před týdnem byla klíčem k poločasovému úspěchu.  

Sušice hrála v neznámem prostředí na hřišti menších rozměrů  ve Zbirohu  a ani ve druhém zápase venku na body nedosáhla. O jejich porážce rozhodly dvě hrubé chyby v obranné činnosti. První z nich v poslední minutě první půle umožnila  domácím aby  se ujali vedení gólem do kabin . Další  chybu se dopustili po deseti minutách druhé půle a druhá branka domácím dodala klid a ani dvacetiminutová převaha v poslední části zápasu nepřinesla Sušici korigování výsledku.

Velice slibně měli rozehrán domácí zápas Žichovice s druhý celkem tabulky  ze Stříbra. Od 42.minuty vedli 1:0, ale stejně jako v minulém klání s Rozvadvem se kterým přišli o bod brankou obdrženou v poslední minutě  tento náskok prohospodařili! Hosté po vyrovnání pět minut před koncem v poslední minutě ještě  přidali druhou branku a na Žichovice nakonec nezbyl ani bod !To by se stávat nemělo a pět bodů za dva domácí zápasy ztráty může mít rozhodující vliv na záchranu .

Nýrsko které mělo hrát na hřišti jednoho z aspirantů na postup v Rozvadově  k tomuto zápasu vůbec neodcestovalo, když zápas byl pro nezpůsobilý terén odložen. 

 

VD Luby  - Klatovy B 2: 0 ( 0: 0)

Karol Žák

Na  těžkém terénu se hrál velice korektní zápas, jakoby ani nešlo o derby. Nezáživný fotbal v prvním poločase nemohl početnou diváckou kulisu nadchnout, snaha domácích o ofenzivní pojetí pravidelně troskotala na Krausem bezchybně režírované obraně. Když připočteme zodpovědnou práci záložníků a bojovnost hrotových hráčů, vychází celkem spravedlivá poločasová remíze. Po několika pološancích domácího týmu přišla před koncem půle chvíle hostujících Klatov, na přesný pas Ježka si naběhl ofenzivně naladěný Dvořák , nepotvrdil však sám před brankářem  pověst střelce.

     Po změně stran se dál hrál  fotbal pouze od vápna k vápnu. Až v 53´ nastal zlom ve vývoji utkání i v předváděné hře. Školácký zákrok Krause v pokutovém území přinesl domácím penaltu, proměňoval ji P. Smolík. Brankář Lorenc směr vystihl a míče se i dotknul, přesto prudká rána v síti skončila. K překvapení všech ale tento gól nevnesl klid na lubské kopačky, naopak pookřáli hosté, kteří se velice zdravě vyhecovali. Aktivní Prokopec s Perglem si v útoku počínali zdatně a byli za to také notně odměňováni "pozornostmi " domácích beků. Při jednom z protiútoků , kdy se dravě uvolnil Pergl a v cestě k domácí svatyni mu už nic nepřekáželo, vytasil se hlavní arbitr s překvapivým rozhodnutím, odpískal faul proti Klatovům. To neunesl " zastánce práv" Lukeš a po protestu si vykoledoval první žlutou kartu. A v době , kdy rozhodčímu ještě nestačila uschnout první poznámka si skluzem došel pro druhý žlutý záznam s následným vyloučením.  Běžela 59´ a zdálo se, že je výsledek utkání spečetěn.  Lukešova aktivity i jeho tvůrčí schopnosti sice na hřišti začaly chybet, nahradila je však zvýšená bojovnost a kreativita záložní řady, k velkému výkonu se rozehrál Tribula, škoda jen že jeho průniky a následné uvolnění Pergla nepřinesly kýžené góly. Klatovští i v číselném oslabení zle zatápěli domácí obraně a postupně nastřelili tyč, břevno, jedna šance nehlídaného Tribuly skončila  po hlavičce těsně vedle. V obrovské šanci se ocitl Prokopec, uvolnil se na malém vápně, trefil však pouze bravurně vyběhnuvšího brankáře Kalaše. Následně vychytal Kalaš v podobné šanci Pergla a zdálo se být jen otázkou chvilky, kdy dojde k vyrovnání.

Trenér Karol Žák (Klatovy B) : „ Posledních deset minut jsme začali riskovat. Tlak na soupeře se posunutím stopera Krause do útoku podstatně zvýšil,  na druhé straně tento tah přinesl i brejkové situace domácích útočníků.“ říká k průběhu závěru zápasu klatovský trenér . Po jednou z rychlých protiútoků musel Hromada faulem přerušit hru. A trestného kopu domácí přidali pojistku v podobě druhé branky. K druhé brance domácích Karol Žák která padla na úkor jeho svěřenců pochvalně dodal : „ Trestný kop snad ze třiceti metrů nádherně usměrnil Pikhart, Lorenc jen s úžasem sledoval, jak se mu pavouci stěhují ze šibenice. Krásný gól , vyhrál by jistě cenu tohoto  víkendu. “. Do konce chybělo šest minut a hosté se stále nevzdávali. Klatovskému kouči tentokráte jeho svěřenci i přes prohru v předcházejících dvou zápasech  vylepšili náladu: : „ Bylo potěšující sledovat, jak kompaktně a zodpovědně tento tým začíná pracovat, je to jistě velká deviza do budoucnosti. Doufejme, že blízké.“

Sestava Lub: Kalaš – Novák, R. Pikhart, Vejskal, Švec – Hradecký, Papay /68. Šnour/, Krotký, J. Voráček /78. Vandrovec/ – P. Smolík, Hodl /90. Kovařík/.

Sestava  Klatovy B:  Lorenc - Hromada, Kraus, Kováč, Ježek - Tribula, Votípka, Lukeš, Dvořák - Pergl, Prokopec / 77´ Popelka /. 

Branky: Pekhart, Smolík; ŽK: 0:5; ČK: 0:1; diváků: 120  . Rozhodčí Kratochvíl.  

 

Zbiroh  - Sušice 2: 0 ( 1: 0)

Domácí na podmáčeném hřišti menších rozměrů využívali své výškové převahy a dlouhými nakopávanými balóny stále zaměstnávali obranu hostů. Ti se snažili kombinovat, ale na malém hřišti byli okamžitě napadáni, a tak i oni postupem času jen nakopávali dlouhé míče, se kterými si ovšem vysocí obránci domácích poradili. Domácí se ujali vedení gólem do šatny kdy po hrubé chybě v obraně hostů nedal  nejlepší střelec domácích Křišťan  brankáři Kindelmanovi šanci dal svojí 12 branku v tomto ročníku.

Druhý poločas se nesl ve stejném duchu a v 55.min po nákopu z vlastní poloviny hřiště, udělala obrana hostů opět nepochopitelnou chybu a bylo to 2:0. Hosté se ale nevzdávali, stupňovali tempo a závěrečná dvacetiminutovka patřila jim. Domácí výrazně přehrávali, ale z několika velmi dobrých brankových příležitostí nevyužili ani jednu.

Branky: Křišťan, Marchal; ŽK: 2:1 ; diváků: 100

Sestava Sušice - P. Kindelman, P. Kodýdek, R. Potužák, T. Marek, L. Junek, J. Melka, F. Hrach, P. Hubáček, J. Kysilka/75.min M. Kotrba/, J. Farták/55.min L. Marek/, M. Budil

 

Rozvadov -  Nýrsko  (nehráno)

Utkání bylo pro nezpůsobilý terén odloženo.

 

Zichovice – Stříbro  1 : 2 (  1 : 0).

Žichovice hostily  po Rozvadovu dalšího aspiranta  na postup ze Stříbra. V utkání kvalitní úrovně  vedli domácí od 42.minuty , když Beneš na velkém vápně hostů nezištně uvolnil   Šišku a ten krásnou trefou pod břevno  rozjásal domácí příznivce. Hosté kteří po celý zápas tahali za kratší konec  vyčkávali na svojí příležitost a tu jim  nakonec domácí umožnili hned dvakrát. V 85.minutě  stačil Němec střelu hostů pouze vyrazit a odražený míč Kertis vrátil zpět za záda  domácího gólmana. V 90.minutě  po rohovém kopu  hosté  usměrnili míč Šamanem do šibenice  Němcovy branky.   Stříbro celý zápas tahalo za kratší konec, ale stačilo jim posledních 5 minut zápasu, aby otočili zápas a domácím tak

sebrali cenné tři body.
Branky : 42. Šiška- 85. Kertis, 90. Šaman

Sestava TJ Žichovice: Němec – Malík, Frýzek, M. Šedivý, P. Pařízek, K. Brož – Hájek, Greiner, R. Šiška, Malý – R. Beneš, O. Chod, P. Bala.

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY

Nepomuk  - Bezdružice 1: 2 ( 0: 2)

Branky: Racek - Bachroň, Gengel; ŽK: 4:5 ; diváků: 110

Hor.Bříza -  Blovice 1: 0 ( 0: 0)

Branky: Beneš; ŽK: 3:3; ČK: 1:0 ; diváků: 180

Chlumčany  - Křimice 4: 1 ( 1: 0)

Branky: Hřebec, Kraina, Milota, Voller - Šváb; ŽK: 1:4 ; diváků: 60 

Žákava  - Příkosice 1: 3 ( 1: 0)

Branky: vlastní - Hrubý, Krystl, Novák; ŽK: 2:1; ČK: 2:1 ; diváků: 150 

 

 1.  Horní Bříza       17  15   2   0   50:  8    47 ( 23)

 2.  Stříbro           18  11   2   5   38: 21    35 (  8)

 3.  Příkosice         18  10   4   4   39: 23    34 (  7)

 4.  Sušice            18   9   3   6   30: 22    30 (  6)

 5.  Zbiroh            18   9   3   6   33: 28    30 (  3)

 6.  Rozvadov          16   8   5   3   38: 18    29 (  2)

 7.  Nepomuk           18   8   3   7   35: 32    27 (  0)

 8.  Luby              18   7   4   7   21: 21    25 ( -2)

 9.  Chlumčany         18   7   2   9   32: 31    23 ( -4)

10.  Nýrsko            16   6   4   6   26: 28    22 ( -5)

11.  Křimice           18   6   3   9   28: 41    21 ( -6)

12.  Blovice           18   5   5   8   19: 23    20 ( -7)

13.  Bezdružice        18   5   2  11   27: 38    17 (-10)

14.  Zichovice         17   4   5   8   21: 40    17 ( -7)

15.  Žákava            18   4   4  10   24: 39    16 (-11)

16.  Klatovy B         18   1   1  16   11: 59     4 (-23)

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku