Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
ZKUŠERNÝ HEROUT SE PO 12 LÉTECH VRÁTIL DO SVÉRADIC

ZKUŠERNÝ  HEROUT  SE  PO 12 LÉTECH VRÁTIL DO SVÉRADIC

 

Bezprostředně před zahájením jarní části 1. B třídy  přinášíme informaci z kuchyně nováčka  této soutěže FK Svéradice, který po podzimu  na 8.místě ze kterého je dělí jen tři body od  pátého ale také pouhé dva body od předposledního místa v tabulce. Svéradice  pod vedením trenéra Patra Doležala a nového asistenta Vlastimila Beránka (jako hráč působil  v Chanovicích a Horažďovicích a  v součastné době hraje za třetiligový Písek) se připravovaly  na letošní sezónu od první lednové soboty. K přípravě využívali Svéradičtí domácích  podmínek, trénovali  dvakrát týdně a  od 14.února o víkendu  hráli přípravné zápasy. V rámci kondiční přípravy absolvovali svěřenci trenéra Doležala v první polovině února soustředění na Hnačově .

Součásti herní přípravy byla i dvě utkání krajského poháru. V prvním kole porazily Svéradice doma  Žichovice po výsledku 2:2  na PK 3:1 . Ve druhém kole  prohráli v Nýrsku 3:1 a byli z tímto k poháru vyřazeni. V další fázi přípravy sehrálo svéradické áčko čtyři zápasy s těmito výsledky:

Svéradice – Volary (I.A JČ) 5:3,  Sousedovice (OP ST) 2:3,  Osek (I.A JČ) 2:4 a Svéradice – Pačejov 3:3.

Co se týče hráčského kádru bylo pro klub prioritou udržet podzimní kádr, což se téměř povedlo. Jen Prokopec chtěl hostováním najít novou motivaci a především proto, že se trvale přestěhoval do Klatov a léta našemu klubu odváděl kvalitní služby, mu nebyl důvod bránit zkusit něco jiného. Navíc se podařilo zrealizovat návrat legendy svéradického fotbalu Miroslava Herouta po téměř 12 letech, který by měl mladým hráčům předávat své cenné zkušenosti. Do týmu také přichází mladí cizinci, kteří zatím nejsou hotovými hráči a klub s nimi chce postupně pracovat.

Změny v kádru FK Svéradice ; odešli  : Prokopec Zdeněk (Klatovy – hostování), Šrámek Karel (Blatná – hostování), na jaře budou chybět dlouhodobě zranění Tomáš Červený a Milan Klečka. Přišli: Herout Miroslav (Nepomuk – hostování), Kapanci Oguzhan (Turecko), Dzjuban Ilja (Kyrgyzstán), trvá zájem o libanonského brankáře Ferase Aliho, který se v přípravě jevil v dobrém světle, nicméně má nabídek více a zatím se nerozhodl; po téměř roční pauze zaviněné zraněním se do sestavy postupně vrací obránce Eduard Bouše.

Sekretář klubu Václav Dušek st. bez váhání na otázku s jakým předsevzetím jdou do jarních bojů v krajské soutěži odpověděl: „  Pro náš klub je jednoznačně hlavním cílem záchrana v 1.B třídě“ .

Jak se podaří tento cíl realizovat naznačí již první duel kterým vstupují Svéradice do jarní části 1.B třídy v neděli v Přešticích. Svéradice doma složily v tomto klání nováčkovskou daň  a prohrály vysoko 5:1. To je důvodem k motivaci, neboť vedle potřebných bodů  mají co domácím vracet.

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku