Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
JE MI TO LÍTO, NECHTĚL JSEM HO FAKT ZRANIT, HÁJIL SE JIŘÍ BEŠTA

JE MI TO LÍTO, NECHTĚL JSEM HO FAKT ZRANIT, HÁJIL SE JIŘÍ BEŠTA

Yvetta Musílková

Při pošumavském derby mezi fotbalisty Lub a Sušice se tradičně hodně  jiskří, ale při sobotním prvním letošním boji o body do tabulky I.A třídy to na lubském hřišti opravdu vřelo. Hráči se nešetřili a  vyhecovaný zápas byl plný tvrdých osobních střetů.

Na jeden takový  doplatil sušický kanonýr Radek Kočí. Ten je pro soupeře obrovským nebezpečím a tak si na něj všichni dávají mnohem větší pozor.  A když Kočí ve 44. minutě sobotního utkání nasadil k úprku středem hřiště směrem k lubské svatyni, lubský Jiří Bešta vyrazil ve snaze protihráče zastavit  proti němu. Následoval tvrdý střet koleny, po němž se už sušický kanonýr na nohy nepostavil a hřiště s bolestivou grimasou ve tváři opustil na nosítkách.  Poté  putoval sanitním vozem do péče lékařů v klatovské nemocnici. „Radek má naražený meniskus a natažené vazy, naštěstí to není nic horšího,“  informoval včera Deník kapitán TJ Sušice František Hrach, podle kterého si zranění vyžádá nejméně třítýdenní léčení.

„Kočí nám vypíchl balon, posunul si ho, rozběhl se za ním, já myslel, že míč stihnu, ale srazili jsme se. Jeho koleno šlo na moji holeň,“ vrátil se po zápase k situaci Jiří Bešta, kterému ale vůbec do řeči nebylo. „Mrzí mne to, nechtěl jsem ho v žádném případě zranit. Vždyť fotbal hraji pro zábavu a ne abych někoho mrzačil. Je mi to fakt moc líto,“ dodal se slzami v očích Jiří Bešta, který byl za zákrok potrestán   žlutou kartou.

„Podle mne to byl jednoznačně likvidační zákrok,“ tvrdil trenér TJ Sušice František Melka. „Zranění Kočího mrzí  nás všechny, bylo to hodně nebezpečné. Ale bylo to zepředu, bylo to sice tvrdé, ale byl to souboj o balon.  Myslím si, že tv tom rozhodně nebyl úmysl zranit. Navíc Jiří Bešta není typ takového hráče, který by zákeřně a úmyslně fauloval. Je to fotbal, hraje se tvrdě  a především pak na takovém těžkém terénu je větší nebezpečí zranění,“  hájil  po utkání svěřence trenér Startu VD Luby Karel Šůs



Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku