Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor - 1.A třída 16. kolo 14.- 15.3.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

ČEKÁNÍ NA PRVNÍ JARNÍ BODY SE ODKLÁDÁ

Z původních dvou zápasů krajského přeboru který se měly odehrát na Horažďovicku v prvním jarním kole došlo pouze na jeden  duel v Horažďovicích. Ten se domácím s Rapidem  vůbec nevyvedl a když druhé utkání mezi Chanovicemi a Zbůchem bylo pro nezpůsobilý terén odloženo,  očekávání zisku  prvních jarních bodů bylo po tomto víkendu odloženo.

 

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY

   M. Touškov  - SK ZČE Plzeň   1 :  1  (  1 :   0)

   Chrást      - Přeštice       2 :  1  (  2 :   0)

   Doubravka   - Nýřany         6 :  0  (  3 :   0)

 

 

FK Horažďovice - SKP Rapid Plzeň

Přestože  na podzim domácí nad Plzeňany na jejich hřišti dokázali zvítězit, byl čtvrtý tým tabulky favoritem. Rapid má bodů  po podzimu na rozdávání a když získal  v tomto zápase  další tři , má jich již o osmnáct více než  soupeř který se prakticky porazil sám!

Ze zimního spánku domácí probudila hrubá chyba brankáře Charváta. Ten po rohovém kopu hostů  nabídl na zlatém podnose šanci Peroutkovi který do prázdné branky otevřel skóre. Po chybě domácích se individuálně prosadil Hucl a nabídl Čupalkovi ve  35.minutě zvýšit a ten se nemýlil. Vítr z plachet  domácím po poločase o vyrovnání vzal v 56.minutě svojí druhou hrubkou  brankář Horažďovic, který míč neudržel  a Novák do prázdné branky zvýšil vedení Rapidu na 0:3. Smutný osud  domácích dovršil v 87.minutě po chybě ve středu obrany  Hucl a přeloboval Charváta , který musel po čtvrté vyndavat míč ze své branky.  

Sestava Horažďovice: Charvát , Stupík, Mirvald, Janouškovec(77. Lavička), Mourek, Šafanda, Pavlík, Jiřík, Cihlář, Jůda, Prchlík 50.Sova).

Rozhodčí: Kopejko, 130 diváků, ŽK  1:1.

Vedoucí družstva  Milan Koželuh neskrýval velké zklamání výkonu  domácích: „ Je to smutné, když my si vytvoříme jedinou šanci kterou nedáme. Na druhé straně v pohodě hrající soupeř si prakticky sám nic nevytvořil, a my mu nabídli čtyřikrát skórovat “!

Soupeři jsme darovali vítězství sami, kritizoval Vašica

Yvetta  Musílková

Velká nespokojernost panovala po prvním jarním vystoupení přeboru Plzeňského kraje v táboře fotbalistů Horažďovic. Ti totiž svým hostům z plzeňského Rapidu podlehli snadno 0:4.

„Výkon týmu je pro mne obrovským zklamáním. Přestože jsme se před zápasem na něčem dohodli, přístup hráčů byl jiný. Postrádal jsem v naší hře bojovnost, nasazení a agresivitu. Navíc nás nepodržel ani gólman, který měl být oporou týmu, ale dvakrát fatálně chyboval. Ovšem není to jen o gólmanovi, celý tým podal špatný výkon. vítězství jsme soupeři z plzeňského Rapidu doslova darovali,“ kritizoval trenér FK Horažďovice Lubomír Vašica. „Máme o čem přemýšlet. Hráči si musí sami uvědomit, že to nebylo to pravé ořechové. Musíme zapracovat na herních činnostech a samotní hráči se musí víc obětovat pro výsledek,“ pokračoval horažďovický lodivod. 

 

ODLOŽENO :  Chanovice – Zbůch  , Koloveč - Holýšov , Bolevec - Rokycany

Utkání byla pro nezpůsobilý terén odloženo

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY

M.Touškov  - SK ZČE 1: 1 ( 1: 0)

Branky: Mysař - Vlček; ŽK: 3:1 ; diváků 212 

Chrást  - Přeštice 2: 1 ( 2: 0)

Branky: Bezdička, Šamberger - Švarc; ŽK: 1:1; diváků  220 

Doubravka -  Nýřany 6: 0 ( 3: 0)

Branky: Šimr 2, Švec 2, Král, Smíšek; ŽK: 1:1 ; diváků  150 

Staňkov  - Manětín 0: 1 ( 0: 1) 

Branky: Dobrý; ŽK: 1:1; diváků 180 

 

 

 1. Doubravka          16  14   1   1   58: 14    43  ( 19)

 2. Holýšov            15  12   0   3   38: 15    36  ( 12)

 3. Rapid Plzeň        16  11   0   5   38: 22    33  (  9)

 4. Rokycany           15  10   1   4   22: 14    31  (  7)

 5. Chrást             16   9   3   4   35: 17    30  (  6)

 6. Bolevec            15   8   2   5   30: 20    26  (  5)

 7. Koloveč            15   8   1   6   40: 25    25  (  4)

 8. M. Touškov         16   7   3   6   20: 22    24  (  0)

 9. SK ZČE Plzeň       16   5   3   8   29: 35    18  ( -6)

10. Manětín            16   5   1  10   21: 46    16  ( -8)

11. Přeštice           16   4   3   9   18: 29    15  ( -9)

12. Horažďovice        16   5   0  11   21: 40    15  ( -9)

13. Nýřany             16   4   2  10   29: 38    14  (-10)

14. Zbůch              15   4   2   9   13: 41    14  (-10)

15. Chanovice          15   3   3   9   14: 26    12  ( -9)

16. Staňkov            16   2   3  11   20: 42     9  (-15)

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

 

V DERBY PŘIŠLA SUŠICE NEJEN O BODY ALE TAKÉ O SVÉHO KANONÝRA

 

Úvodním jarním kolem byla odstartována druhá část fotbalových soutěží. Magnetem sobotních zápasů bylo  derby v 1.A třídě v Lubech kam přijel čtvrtý tým tabulky z města na Otavě.  Toto klání se nevydařilo. Bylo hodně  nervózní , velmi často se jiskřilo nejen od kopaček a nejhůře na to doplatil kanonýr hostů Kočí. Ten sice stačil dát úvodní branku, ale v závěru první půle ho vyřadilo ze hry vážné zranění kolena. Žichovice v neděli doma zahájily jarní pouť za záchranou.

K maximální spokojenosti jim chyběl krůček, když hosté z Rozvadova  zachraňovali bod gólem dosaženým  v poslední minutě  !

 

ODLOŽENO :  Horní Bříza  - Nýrsko 

Utkání bylo  pro nezpůsobilý terén odloženo.

 

Luby -  Sušice    2 : 1 (0 : 1)

Ve velmi tvrdě hraném derby hosté vedli brankou Kočího. V závěru zápasu došlo ve středu hřiště kdy po střetu domácího Bešty s Kočím k vážnému zranění   sušického kanonýra. Druhý poločas byl hodně nervózní  na což doplatili hosté . Ti přišli nejen o svojí velkou oporu, ale také prohospodařili jednobrankový náskok z první půle a navíc dohrávali tento duel o devíti. Za domácí vyrovnal v 49..minutě Pavel Smolík a vítěznou branku dal v 72.minutě  exšvihovský Bešta.

Branky: Pavel Smolík, 72. Bešta  - 29.Kočí.

Rozhodčí:  Jurčík, ČK: 0:2

Klatovy B - Čechie Příkosice  1 : 3 (0 : 1)

Na umělém povrchu v Domažlicích si odbyl svůj ostrý křest nově se tvořící tým. Bez  "výpomoci "   kádru  A týmu i dorostu  se k utkání sešlo třináct hráčů, se kterými se v průběhu jara v sestavě rezervy počítá. Chyběli  / a to citelně / vykartovaný  M. Lukeš, rekreant Kraus, zraněný Zazvonil a Kotáb, kterého si pro utkání na druhý den   vybral  trenér  áčka.Příležitost v zápase dostali všechny nové tváře / Cihelka, Prokopec, Pergl / a také hráči, které viděl trenér na hřišti poprvé  až  tento víkend,  Dvořák a Votípka. 

 Živelný a chaotický fotbal potrestal soupeř už v 7.minutě , kdy centr aktivního obránce Krajdla usměrnil do branky zcela osamocený veterán Krystl. Branka dodala hostům sebevědomí a útok za útokem se valil na klatovskou  branku hlavně zásluhou brejkových akcí, rychlost  útočníků působila domácí obraně velké problémy a tři žluté karty za půl hodiny jen dokladují časté využívání ruční záchranné brzdy.

   Obraz hry se načas změnil po přestávce a drobném zásahu do  sestavy. Přinesl  vyrovnání nejen hry, ale i skóre, když Pergl ideální přihrávkou napříč obrany hostů našel zcela volného Tribulu, který zachoval klid a  míčem přesně po zemi k tyči ukázal spoluhráčům, jak se to dělá.  Gól mladíky nabudil a chvíli drželi

utkání ve své režii. Na to reagoval soupeř velice fundovaně, na posledních 20 minut poslal do hry svého žolíka v podobě geniálního Radky Votípky, který během deseti minut udělal jedním gólem a jednou asistencí na hřišti pořádek.  To aby si mlaďoši nemysleli, že si budou moc vyskakovat. Utkání se už potom dohrálo v odevzdané atmosféře , výsledek byl spravedlivý.

  „  Je nasnadě, že tímto utkáním začalo velké pátrání po ideální sestavě a samotní hráči to realizačnímu týmu vůbec neulehčili“ uvedl  v úvodu svého hodnocení  klatovský kouč Karol Žák. „ Zřejmá snaha dokázat svoji příslušnost  k týmu vedla některé borce k značné nekázni, takže pokyny dané před utkáním i v průběhu přestávky nebyly plněny.“   pokračoval klatovský trenér  kterého mrzí obě tutovky Pergla, který po průnicích obranou jednou trefil tyč, podruhé brankáře.  „ Nevyužité šance byly na obou stranách. , ale pokud  vše mám shrnout, pak zkušenost a trpělivost zvítězily nad mládím a nedisciplinovaností.  Průměrný věk klatovského družstva v tomto utkání byl 22,5 roku, to je veká akvizice do budoucna,  musí však  herně vyzrát a hlavně momentálně i hodně společně trénovat. Nedisciplinovanost je závada snadno odstranitelná.  Pozitivem týmu je velká chuť do hry a na tom se nechá hodně stavět.“ dodal  k nevydařenému utkání  Karol Žák.

Branky: 59.Tribula – 7.Krystl,73.Votípka,80.Jandoš

Rozhodčí : Kastl; diváků 50; ŽK 2:2

Sestava Klatovy B:Lorenc,Hromada,Fait,Prokopec(46.Votípka),Tribula, Zahradník, Ježek, Kováč, Dvořák, Cihelka, Pergl(85.Popelka)

 

Žichovice – Rozvadov   1 : 1 (1 : 0)

První poločas přinesl vyrovnanou hru a dvě gólové šance hostů. První zachránil domácí gólman Němec a druhá již skončila za jeho zády, ale branka nebyla pro ofsajd uznána. Nakonec to byli domácí kteří šli spokojenější do kabin k poločasové přestávce. Ve 40.minutě Švehla uvolnil Choda a přehodil brankáře a poslal  svůj tým do vedení.

Druhý poločas se hrál za mírné převahy domácích. Ti vycházeli ze zajištěné obrany a dařilo se jim rychlý přechod do útoku. Při jednom z nich  dopravil Beneš míč podruhé do sítě hostů, ale rozhodčí viděli ofsajd. S přibývajícím časem  hosté odpadávali a domácí cítili šanci zvýšit svůj náskok. To jim bylo nakonec osudné, když v 90.minutě  Rozvadov využil okénka v jejich otevřené obraně s třelou z hranice šestnáctky vyrovnal.

Branka za domácí: 40. Chod; rozhodčí Duda.

Sestava Žichovice  . Němec – Malík, Frýzek, Šedivý M., Brož – Hájek, Greiner, Švehla, Beneš, Chod . Střídali: Šimáček, Malý, Bala.

„ Je to ale pech ! Body potřebujeme jako sůl a přitom  již v druhém soutěžním zápase  za sebou  o ně přijdeme  v poslední minutě“ postěžoval si žichovický kouč Václav Chalupný. „ Posledně se nám to stalo v  utkání v závěrečném podzimním kole v Příkosicích a nyní  doma. Žichovický kouč přiznal, že před zápasem by bod bral, ale po zápase  je to pro něj  málo. „ Takový je již fotbal.Soupeř měl svojí kvalitu i sílu  a remíza je spravedlivá“ přiznal  Václav Chalupný 

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY

Nepomuk           - Stříbro      1 :  2  (  1 :   1)

Bezdružice        - Chlumčany    0 :  1  (  0 :   0)

Zbiroh            - Blovice      3 :  0  (  0 :   0)

Žákava            - Křimice      2 :  1  (  1 :   1)

 

 

  1. Horní Bříza        15  13   2   0   43:  7    41  ( 20)

  2. Stříbro            16  11   2   3   38: 16    35  ( 11)

  3. Příkosice          16   9   3   4   35: 21    30  (  6)

  4. Rozvadov           16   7   6   3   37: 19    27  ( -1)

  5. Sušice             16   8   3   5   28: 19    27  (  6)

  6. Zbiroh             16   8   3   5   30: 26    27  (  3)

  7. Nepomuk            16   7   3   6   32: 31    24  (  0)

  8. Luby               16   6   3   7   18: 20    21  ( -3)

  9. Chlumčany          16   6   2   8   26: 27    20  ( -4)

 10. Nýrsko             15   5   4   6   25: 28    19  ( -5)

 11. Křimice            16   5   3   8   25: 36    18  ( -6)

 12. Blovice            16   4   5   7   16: 20    17  ( -7)

 13. Žákava             16   4   4   8   22: 34    16  ( -8)

 15. Zichovice          16   3   6   7   17: 38    15  ( -9)

 14. Bezdružice         16   4   2  10   24: 31    14  (-10)

 16. Klatovy B          16   1   1  14   10: 53     4  (-20)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku