Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
KLATOVSKÉ BÉČKO SI TO ROZDALO SE SVIHOVEM VEČER

KLATOVSKÉ BÉČKO SI TO ROZDALO SE SVIHOVEM  POD REFLEKTORY

 

KLATOVY B   - ŠVIHOV   3 : 1 (1 : 1)

 

Karol Žák, Miroslav Sedlmaier

 

Ve čtvrtek večer se na umělce v Domažlicích odehrálo přípravné utkání  mezi leadrem 1.B tř. Švihovem a outsiderem 1.A tř.,béčkem Klatov. Roli mírného favorita nakonec splnil tým z vyšší soutěže, neměl to ale vůbec snadné.   Oba soupeři nastoupili k utkání bez několika klíčových hráčů, na straně Švihova chyběli Biedermann, Brož, Žák, Osvald,klatovští se museli obejít bez Krause, Faita, Zazvonila, Dvořáka či Votípky. Přesto průběh a způsob hry určitě uspokojil oba trenéry, neboť na kvalitních terénech se moc přípravných  zápasů  vzhledem k počasí   už  neuskuteční.    Pro hráče Klatov znamenalo utkání jednu z posledních možností stabilizovat sestavu, příští víkend totiž začíná ostrý start , ve kterém je čeká jako první soupeř v boji o záchranu  A třídy  velmi nepříjemný  celek Příkosic.     Za vytrvalého, nikoli však nepříjemného deště se od půl osmé večer hrálo utkání dvou rozdílných poločasů. 

Do poločasu se hrál oboustranně rychlý zápas, avšak  množství nepřesností  a individuálních chyb   kazilo celkový dojem. Švihov překvapil kvalitním pojetím, hrou do šířky, velice dobrým pohybem celého bloku a hlavně nasazením a chutí hrát. Ve 3.minutě hned první šanci využil Luboš Zdrahal , kvalitní střela Kowalského do břevna se odrazila k osamocenému střelci a ten  ranou pod břevno z deseti metrů nezaváhal. Obrana Klatov  v improvizovaném složení začala hrát chaoticky  a na koně posazený soupeř toho dokonale využíval. Do velkých šancí se postupně dostávali J. Čížek, L. Zdrahal  i R. Čížek a další gól visel ve vzduchu. Brankář Hromada byl v těchto fázích hry skoro bez práce a tak jej o to víc zaskočil nečekaný gól, který z ojedinělé křídelní akce ve 34. minutě ostrým lobem z hranice trestného území ideálně z voleje trefil Tribula.

Po změně stran došlo  k několika změnám v sestavách a obraz hry vypadal najednou zcela jinak. Klatovští ovládli střed hřiště, ve kterém v první půli hodně propadali, osamoceného  útočníka doplnil druhý ofenzivní hráč a najednou  se bylo na co koukat.  Převaha v individuálních soubojích i převaha v kombinační rychlosti přinesly ovoce v podobě  velkého množství gólových šancí, z nichž se ujala snad až  pátá,Přemek Voráček po uvolnění v křídelním prostoru prošel do pokutového území a na přední tyč poslal po zemi vizitku v podobě tvrdé střely se kterou si  již  do těchto chvil vynikající Hromada neporadil Na 3:1 zvýšil po jedné z kolmých akcí středem Prokopec,  v 82.minutě  se zády k brance uvnitř  velkého vápna prosadil z otočky , mířil po zemi přesně k tyči a stanovil  tím  konečný výsledek.

    Hra klatovského týmu byla v druhé půli plná nasazení, přesných kombinací   i individuálních  akcí,  švihovští se prosadili  z brejkových akcí,  aktivní Luboš Zdrahal jen o milimetry  přestřelil bránu, Kowalski parádní ranou z dvaceti metrů  podruhé v utkání orazítkoval horní část konstrukce klatovské svatyně.

Branky : Tribula, Voráček, Prokopec - L.  Zdrahal.

Slušně hrané utkání  s přehledem odřídil rozhodčí Pareský.

Sestavy: Klatovy B :   Lorenc - Hromada, Kováč, Ježek, Kotáb - P Voráček, Tribula, Cihelka - Pergl, Prokopec, Lukeš . Sřídali : Zahraník, Popelka

Švihov  :    Hromada - Zadražil, Havlíček , Vrba, Kudják -  J. Čížek,  Kowalski , J. Zdrahal, R. Čížek -  

L. Zdrahal, Patočka. Sřídal : Schejbal

  „ Za výkon v druhé fázi hry si hráči vítězného týmu vysloužili poklonu, využili dokonale herní zkušenosti , ale také výhody širšího kádru, více možností k prostřídání a odpočinku. Soupeř je ve fázi hrubší přípravy, soutěž mu začíná až koncem měsíce a tak i úbytek fyzických sil byl na hřišti dost znatelný“ řekl po skončení zápasu klatovský lodivod Karol Žák který k hodnocení zápasu dále uvedl:   „Ve velmi dobrém světle se v tomto utkání ukázal rychlík Pergl, který při troše štěstí mohl po několika samostatných průnicích zaznamenat nejméně hattrick. Branku sice nedal, naznačil ale , co je jeho velkou předností, rychlost, schopnost se uvolnit od obránce a vyrábět  šance.  S velkou chutí režíroval  útočnou hru Marek Lukeš ,  jeho příkladné nasazení od začátku utkání si  ale vzali spoluhráči k srdci až ve druhém poločase.“

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku