Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Školení rozhodčích 28.2. - 1.3. Plánice - FOTO !!!

 

Při sobotní prezence  u členů  KR Zdeňka Hájka a Jiřího Petržílkyjsme zastihli (zleva) Václava Duška ze Svéradic a  Václava Simbartla z Bolešin.

FOTBALOVÍ  ROZHODČÍ   SE  ŠKOLILI  V PLÁNICI

 

O víkendu  na přelomu měsíce února  a  března  se v Plánici sešli fotbaloví rozhodčí, aby před zahájením soutěží absolvovali svůj   pravidelný odborný seminář.

V sobotní program zahájil předseda komise rozhodčích Miloš Harmady , který vyhodnotil  činnost komise  ve které  oproti minulému školení došlo  ke změně na postu předsedy komise. Čtyřčlenná komise pracovala pod vedením Miloše Harmadyho  pravidelně podle zpracovaného plánu schůzí.

Pravidelně vyhodnocovala zápisy rozhodčích z utkání . KR zjistila poměrně velké množství přestupků které  postihovala dle předem zveřejněných pravidel  a závažnější případy předávala disciplinární komisi k dalšímu řešení. Ve vyúčtování cestovného rozhodčích došlo k ujednocení vzdáleností které bylo a nadále bude součástí kontroly zápisu  řídící sportovně technickou komisí.

Mimo obsazování rozhodčích se  komise podílela na zabezpečení řízení rozhodčími na mezinárodním turnaji mládeže Otava Cup . Na podzim se uskutečnilo i pravidelné družební setkání s rozhodčími ze SRN a v rámci tohoto setkání sehrál výběr rozhodčích v Janovicích přátelské fotbalové utkání.

 Ve svém vystoupení vyzdvihl přístup rozhodčích k řízení  podzimní části soutěž v působnosti OFS Klatovy a za jejich činnost jim jménem KR poděkoval. Jejich zásluhou byla odřízena drtivá většina soutěžních zápasů na podzim kvalifikovanými arbitry z 483 z 503 utkání . Dvacet zápasů bylo řízeno rozhodčími laiky, z toho zápasy mládeže řídilo 15 rozhodčích laiků a u mužů  bylo pět z 290 zápasů řízeno rozhodčími bez kvalifikace.  

Na školení do Plánice zavítal i předseda STK Vratislav Krulich , který ve svém vystoupení   apeloval na rozhodčí , aby si uvědomovali svojí rozhodující roli při utkání spojené s výkonem své funkce. Důraz položil na vyplňování zápisů a  jeho čitelnost(hůlkovým písmem, na stroji, počítači).  Vyznal přítomné rozhodčí  , aby případné zjištěné nedostatky v souvislosti s řízením utkání, uvedli do zápisu a tyto zjištěné závady si vždy nechali ověřit kapitány, u mládeže i vedoucími družstev a při zjištění nedostatků ve vybavenosti hracích ploch, příslušenství hřiště, činnosti pořadatelské služby toto nechali ověřit  i hlavním pořadatelem. Požádal všechny rozhodčí o vzájemnou spolupráci tak, aby nedostatků jak v jejich činnosti tak v činnosti klubů v dalším průběhu soutěží ubývalo.

Na poslední části programu školení se podíleli další členové komise rozhodčích Jiří Petržílka který orientoval rozhodčí na vyplnění zápisů,postupy rozhodčích při udělování osobních trestů a jejich popisu se věnoval Zdeněk Hájek

Hlavní náplní nedělního školení byl odborný výklad pravidel kopané který provedl předseda pravidlové komise a člen komise rozhodčích Českomoravského fotbalového svazu  ing. Jiří Kureš .

Po polední přestávce byla závěrečná část semináře zahájena slavnostním vyhodnocením soutěže rozhodčích za rok 2008. Věcné ceny jako ocenění za svoji  úspěšnou činnost  převzala pětice rozhodčích  Josef Abraham, Ladislav Lecjaks  Václav Husník, Václav Vondráček a jako úspěšný nováček byl vyhodnocen komisí rozhodčích  sedmnáctiletý, člen FC Švihov Michal  Bureš z Kaliště.  

Školení  rozhodčích v Plánici  úspěšně absolvoval také nový adept  na tuto funkci  třiatřicetiletý Roman  Bína.  

Náhradní termín doškolovacího semináře pro ostatní rozhodčí kteří se školení v Plánici  nezúčastnili je 31.března .   

 

Pohled do sálu na účastníky nedělní části školení rozhodčích

 

 Mezi účastníky nechyběl (zleva) nejstarší hráč okresního přeboru Jiří Dolejš z Mochtína , nadějný rozhodčí a brankář Slavoje Koloveč Václav Simbartl z Bolešin a zkušený Štefan Haviar, který se mezi aktivní arbitry vrací po kratší odmlce.

 O mladé tváře nebyla nouze  : zleva Václav Dušek, Zdeněk Beneš, Radim Koura, Jan Cihlář, jediná žena aktivní rozhodčí ženské I.ligy a rozhodčí krajských soutěží Zuzana Špindlerová . Věkový průměr u tohoto stolu "kazil" pouze   Radek Brůha ze Sušice.  

Zleva : Nejstarší účastník školení 66 letý Vladimír Kulík , Josef Abraham , Petr Bošek  a Ladialav Lecjaks

 Hlavním lektorem výkladu pravidel byl v neděli pčedseda pravidlové komise  a člern komise rozhodčích ČMFS  ing. Jiří Kureš z Českých Budějovic.

   Věcné ceny jako ocenění za svoji  úspěšnou činnost  převzala pětice rozhodčích  Josef Abraham, Ladislav Lecjaks  Václav Husník, Václav Vondráček a jako úspěšný nováček byl vyhodnocen komisí rozhodčích  sedmnáctiletý, člen FC Švihov Michal  Bureš z Kaliště.  

  Na školení do Plánice zavítal i předseda STK Vratislav Krulich , který ve svém vystoupení   apeloval na rozhodčí , aby si uvědomovali svojí rozhodující roli při utkání spojené s výkonem své funkce.

Zleva: předseda KR Miloš Harmady, členové KR Zdeněk Hájek a Jiří Petržilka, Michal  Balák a Jiří Kureš 

 Na dotaz Vladislava Habady ochotně odpovídal  hlavní lektor Jiří Kureš.

Dvojici zkušených arbitrům Ladislavu  Lecjaksovi a  Josefu Javorskému z Malé Vísky dělal společnost jeden  z nastoupjící generace  arbitrů Jurij Dykalov z Klatov(na snímku vlevo)

 Oceněný Josef Abraham ze Sušice přebírá věcný dar který věnoval VV OFS Klatovy a předal ho  Miloš Harmady.

 Václav Husník patří k nejznámějším tvářím mezi fotbalovými arbitry v Pošumaví  převzal  za svojí obětavou činnost  věcnou cenu , která se mu jistě hodí do jeho šatníku rozhodčího . 

 

Vecný dar převzal za svojí aktivní činnost dlegát KFS a aktivní sudí Ladislav Lecjaks z Běšin.

 

 

 Jako úspěšný nováček byl vyhodnocen komisí rozhodčích  sedmnáctiletý, člen FC Švihov Michal  Bureš z Kaliště.  

 

Mezi oceněnými byl i Václav Vondráček, který přestože mu bude letos 63 let je vstřícný k tomu, aby vypomohl svojí činností v řízení okresních soutěží.

 

 Výkladu naslouchá V. Habada.

 

 Trojice členů KR na kterých ležela zátež organizace dvoudenního školení.

 

 Závěr školení provedl Miloš Harmady.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku