Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
SVÉRADICE VYŘADILY V POHÁRU ŽICHOVICE

 SVÉRADICE VYŘADILY V POHÁRU ŽICHOVICE

 

V prvním kole krajského poháru mužů  svedl los proti sobě čtyři týmy z Pošumaví. Shodou okolností se jejich zápasy odehrály na stejném hřišti ve Svéradicích. V sobotním derby nastoupil na domácím hřišti nováček 1.B třídy FK Svéradice proti TJ Žichovice hrající 1.A třídu. Domácí již vedli 2:0, ale hosté v závěru zápasu vyrovnali a tak o postupu rozhodly penalty. Zatím co v domácího týmu se mýlil ze značky pokutového kopu pouze Kába, u hostů nebyli úspěšní Greiner, Beneš a Malík a to rozhodlo, že z postupu do druhého kola se radovali domácí fotbalisté.  Druhé utkání mezi Sokolem Hradešice a Okulou Nýrsko bylo na programu v neděli Tento duel skončil podle papírových předpokladů a postup do druhého kola si zajistili nýrští fotbalisté.

 

Svéradice - Žichovice 2 : 2 (1:0) 3:1 na PK

Václav Dušek

Na těžkém terénu byli zpočátku aktivnější domácí, dokázali si vytvořit i šance a jednu z nich korunovali vedoucí brankou, když po akci Vlčka s Větrovcem, druhý jmenovaný vystřelil do tyče a odražený míč dorazil do prázdné branky Soukup. Hosté se osmělili až v zárečné čtvrthodince prvního poločasu, kdy si dokázali vytvořit převahu, ale do brankové příležitosti se nedostali. Úvod druhého poločasu patřil opět domácím, kteří začali podnikat nebezpečné protiútoky a jeden z nich proměnil po centru Jiřince Větrovec v druhou branku domácích. Hosté stejně jako v prvním poločase přidali až v závěru, ale tentokrát se jim to vyplatilo. Vsadili všechny karty na ofenzivu a poté co přežili brejky domácích, udeřili sami. Po standardní situaci se trefil hlavou Švehla a v závěru utkání srovnal skóre po kombinaci s Benešem Šimanovský.  A tak se početná skupina promrzlých diváků dočkala alespoň drama v podobě pokutových kopů, po kterých se z postupu do dalšího kola radovali úspěšnější domácí.

Branky: 21.Soukup Lukáš, 62.Větrovec Jakub, rozhodující penalta Petřík Lukáš - 75.Švehla František, 87.Šimanovský Robert . Penalty proměnili: Jiřinec, L.Soukup, Petřík – Bala.

Rozhodčí: Pressl Václav, ŽK: 2:3, Diváků 60

Sestavy Svéradice: M.Soukup - O.Kulhánek, Kába, Š.Kulhánek, Petřík, Makovec, L.Soukup, Jiřinec, Herout, Vlček, Větrovec

Žichovice: R.Novotný - Brož, Frýzek, Malík, Chalupný (46.Pařížek), Beneš, Šiška (67.Bala), Švehla, Greiner, Šimáček, Šimanovský

 

Hradešice - Nýrsko 1 : 6 ( 0:1)

Milan Černík

Zápas se odehrál na těžkém terénu na hřišti ve Svéradicích. V první půli se hrál vyrovnaný zápas se šancemi na obou stranách. Po hrubé chybě hradešické obrany šli hosté do vedení a jednobrankovým náskokem odcházela obě družstva ze hřiště k poločasové přestávce. Druhá půle již byla plně v režii hostů  kteří se prosadili i střelecky , nejúspěšnější byl J.Kadlec který dal v tomto pohárovém zápase hattrick.

Trenér Hradešic Petr Lávička:“ Po slibném průběhu  první půle dolehla v druhém poločase  na naše hráče sobotní únava  z turnajového klání v Blatné. Začali jsme chyboval v  rozehrávce a zkušenější soupeř toho patřičně využil proměněním dalších brankových příležitostí. Ke konci zápasu se podařilo domácímu dorostenci F. Melkovi vstřelit alespoň čestnou branku.“

Branky: F.Melka – J.Kadlec 3, Steiner 2 a Rubáš .

Rozhodčí: J. Petržílka

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku