Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
NOVÝ TRENÉR KLATOVSKÉ REZERVY POCHVALOVAL BOJOVNOST A NASAZENÍ

NOVÝ TRENÉR KLATOVSKÉ REZERVY  POCHVALOVAL

BOJOVNOST A NASAZENÍ

 

V prvním kole fotbalové  Bílucké zimní ligy usedl na lavičku TJ Klatovy B v roli nového kormidelníka zkušený trenér Karol Žák. Na podzim slavil úspěchy v 1.B třídě se Švihovem  se kterým vybojoval první místo. Nyní přijal nabídku vedení klatovského fotbalu na místo hlavního trenéra B týmu mužů. Po vítězném zápase nad Mochtínem 3:2  , který předně bere jako přípravu na jarní boje v 1.A třídě   se nám svěřil se  svými postřehy k tomuto zápasu. „Zledovatělý terén by byl vhodnější na jiné - zimní sporty, pro fotbalisty byl velmi nebezpečný, zrádný“ si na úvod  postěžoval  trenér  béčka Klatov Karol Žák. Přesto oba  týmy svoji korektní hrou dokázaly eliminovat možnosti zranění a chvílemi se hrál i líbivý kombinační duel. „ První půle byla velice vyrovnaná, soupeř začal lépe, za deset minut si vypracoval tři gólové příležitosti. Naši hráči se hledali, v tomto složení neměli možnost ještě nikdy nastoupit.   Po změně stran a několika připomínkách ke způsobu hry se herní jistota a pohoda  začala více projevovat , hráči se snažili přenášet těžiště hry častěji a šance přišly velice rychle“,  si pochvaloval Karol Žák. Na druhé straně ale připomněl , že jeho tým druhou půli s Mochtínem prohrál 0:1  a to i přesto, že  síti soupeře mohlo být jen za druhou část hry minimálně pět.

A jak hodnotí klatovský kouč některé individuální výkony ? „ S terénem se nejlépe vyrovnával  pohyblivý György, který soupeřovu obranu velice zaměstnával, v koncovce se ale buď netrefil jak chtěl, nebo mu směr vystihl výborný P. Rajtmajer. V obraně zahrál velice pěkné utkání Kotáb, Kraus poziční hrou s přehledem jistil některé průniky soupeře, ale bojovností  a nasazením hýřili všichni. Pouze  Hromada působil v utkání dojmem, že chřipková epidemie nalezla další oběť. Dobře se jevil navrátilec Tribula, dokud bylo z čeho brát.“

Ve svém hodnocení se pochvalně Karol Žák vyjádřil i k výkonu soupeře: „ Mochtín  překvapil dobrou kondicí, velmi dobře se jevili mladíci, které trenér Skala zkouší do týmu pro jaro zabudovat.  Tutovky v druhé půli však neproměňovali stejně jako my. Jediný gól v této části hry byl velice náhodný a vnesl dramatický nádech do koncovky utkání a zkušený tým klatovské rezervy  si však vedení pohlídal“.

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku