Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Seriál o přípravě klubů na jarní sezónu : TJ Sušice "A" - 1.A třída

 

 

V SUŠICI UDĚLAJÍ   PRO NÁVRAT DO KRAJKÉHO PŘEBORU  NA JAŘE MAXIMUM

 

Fotbalisté TJ Sušice mají ve srovnání se situací ve  které byli před rokem kdy vstupovali do přípravy na jarní sezónu  v jiné pozici. V zimě minulého roku  byli v té době na nelichotivém 13.místě   v krajském přeboru  a pro jaro měli jediný cíl záchranu KP. Tento cíl se jim nepodařilo splnit  a to znamenalo sestup do 1.A třídy.  Trenér Karel Kalivoda se vrátil do svého mateřského klubu Okuly Nýrsko a před novým trenérem Františkem Melkou, který přišel k týmu z Hradešic stál nelehký úkol za pochodu přebudovávat  nový kádr i systém a organizaci hry a bez zatížení myšlenkou o okamžitý návrat do krajského přeboru. Jeho svěřenci se s přibývajícími koly rozehrávali k velmi dobrým výkonům . Posledních šest kol to již byla ze strany Sušice TOP série V  posledních 6 kolech získala plný počet 18  bodů , dala v nich 14 branek a  jejich obrana inkasovala pouhé tři branky ! Výsledkem toho jsou Sušičtí před druhou částí 1.A třídy na 4. místě , které v konečné tabulce znamenalo šanci znovu usilovat v baráži o návrat do krajského přeboru.

Trenér František Melka  zahájil se svými svěřenci přípravu na jarní část soutěže jen o jeden den déle 9.ledna  než začala Sušice přípravu v loni a také model přípravy  se ve srovnání s tím před rokem příliš nemění. Ostatní  případná kouzla zůstávají pod pokličkou trenéra. V přípravě se tým v domácím prostředí zaměří na obnovení fyzické kondice a poslouží i právě absolvované soustředění ve  dnech 29.1.-1.2.2009 v Plánici. Postupně budou tréninky programově směřovat k zahájení soutěže. „ V přípravě je stále co zlepšovat a na čem pracovat, ale jednoznačně naší největší slabinou bylo využívání brankových příležitostí. Také proto budou v další fázi zaměřeny tréninky na tuto herní činnost“  naznačuje  trenér František Melka  na co se v přípravné fázi chce zaměřit.

Sušický  lodivod má výhodu v tom, že  mu zůstal k dispozici hráčský kádr z podzimní části soutěže. Navíc se do přípravy zapojil po svém návratu z hostování ve Strakonicích Josef Farták.

Přípravu A týmu TJ Sušice  vyplní  sérií zápasů které odehrají  v rámci zimního turnaje v Blatné. Po úspěšném prvním zápase hraném v sobotu  24.ledna ve kterém zvítězila Sušice nad Čížovou 2:0  a prohře s domácí Blatnou 2:1 ,když tento zápas absolvovali Sušičtí v rámci soustředění ještě  odehrají hráči z města na Otavě dalších pět  zápasů:  7.2. 09 Sušice – Písek komb. 11 hod.;  14.2.09 Sušice – Bělčice 13 hod.;  21.2. 09 Sušice – Hradešice 9 hod.; 28.2. 09 Sušice – Milín 13 hod.a  7.3.  09 Sušice – Nepomuk 13 hod.

Cíl pro jaro je vzhledem k umístění po podzimu  je  návrat do KP. To ostatně potvrzují slova předsedy fotbalového oddílu TJ Sušice Petr Kodýdek: „V jarní části sezóny chceme navázat na výsledky z druhé poloviny podzimu. Městu Sušice, všem sponzorům a opravdovým fanouškům děkujeme za podporu a spolupráci a slibujeme, že hráči, realizační tým a vedení fotbalového oddílu TJ Sušice udělají vše pro to, aby se Sušice vrátila do nejvyšší krajské soutěže, kam bezesporu patří.“

Jaké jsou reálné šance na splnění tohoto cíle, to ukáže maratón patnácti parních zápasů . Ten první čekání na Sušici  v sobotu 14.března kdy v nastoupí v derby dvou účastníků z Pošumaví na hřišti v Lubech proti domácímu Startu. 

Vedoucím mužstva je Václav Nauš.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku