Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Seriál o přípravě klubů na jarní sezónu : FC ŠVIHOV

ŠVIHOV  ZAHÁJIL PŘÍPRAVU S NOVOU TRENÉRSKOU DVOJICÍ

 

V posledním  podzimním zápase v Losiné zaokrouhlili  švihovští fotbalisté bilanci vítězství v 1.B třídě od roku 2002 na  75 . Tato poslední výhra byla o to cennější, neboť pasovala FC Švihov do role lídra tabulky a vítěze podzimní části ročníku 2008/09. S tímto závazkem a s vizitkou výborné  sezóny která se řadí mezi ty nejvíce vydařené v dosavadním působení v krajské soutěži vstupují Švihovští do fotbalového roku 2009 . Již v jarní  sezóně by rádi   nezůstali ve stínu podzimních výsledků a udělají vše, aby vybojované pozice udrželi. Jsou si vědomi, že to nebude tak snadné, neboť okruh favoritů je velký a mimo nich se  na první celek tabulky  bude chtít vytáhnout i ostatní účastníci této soutěže.

Přípravu na letošní sezónu  zahájili ve Švihově  19.ledna pod vedením trenérů Františka Maršálka  a Jiřího Schejbala. Tato dvojice  vystřídala úspěšného na postu trenéra dosavadního kouče Karola Žáka, který odešel do Klatov na poct hlavního trenéra klatovské rezervy a usedne na lavičce jako asistent trenéra prvního týmu Klatov Jiřího Tomana.

Noví trenéři FC Švihov naordinovali svým svěřencům  přípravu v domácím prostředí a využitím zázemí které Švihov nabízí.

 „ V rámci  herní přípravy máme  rozjednané termíny přípravných zápasů .Jedním ze soupeřů bude 28.února účastník 1.A třídy Sokol Blovice „ prozradil  z přípravy týmu sekretář klubu Jan Staněk , který dodal, že součastné době se do tréninkového procesu zapojili stávající hráči  A týmu společně s talentovanými odchovanci z dorostu. „Oproti podzimu došlo k několika změnám v kádru lídra tabulky . Tou nejvýraznější je vedle odchodu trenéra Karola Žáka  odchod nejlepšího střelce  Jiřího Bešty  na hostování do Startu Luby.  Příchody dalších hráčů do týmu jsou v jednání, jedním z nich je i dvacetiletý Jan Kašpárek  který se vrátil z hostování z Ježov“ doplnil informaci ke změnám u kýdru A týmu.

Mezi hlavní cíle  tohoto kolektivu  pro jaro patří  zapracování mladých hráčů z dorostu do A týmu , kterému by měli napomoci v udržení výborného umístění v horní polovině tabulky.

Trenérská dvojice Maršálek – Schejbal  má další své plány  a jedním z nich je zaměřit na  zlepšení v obranné činnosti  tak, aby nedocházelo ke zbytečně inkasovaným brankám. Je to úkol dosti náročný, neboť ,  který trenér by chtěl mít takovou obranu jakou je ta švihovská , která obdržela  v průměru 1,5 branky na zápas!  V součastné době jsou trenéři Švihova na začátku své práce a proto se jsou v dalším vyjadřování velmi střízliví : „Chtěli bychom touto cestou poděkovat trenérovi Karolu Žákovi za odvedenou práci a popřát hodně úspěchů v novém působišti“ neopomněli  oba trenéři vzkázat na adresu bývalého  kouče. 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku